- 3 Ekim 2012
- 2.434
- 2.339
- 133
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #56.921
Atlattım şimdilik. Ara ara heyheyler geliyor işte. Çok şükür şuan kızım oğlumla oyuna hazırlanıyorum. şuan spor yaptım. Balkon yıkadım. Terledim. Üzerine bide aga nigi naga nigi mesir macıunu yiyorum. Kocam yok yanımda :) gidem bi kahve yapem kendime. Oğlum 15 dk sonra gelir.Bi sorunlu anne de ben de var. Allah yardımcımız olsun..anlıyorum seni .
Yok bizim abimiz emekledi. Yeğenler de hep emeklediler. Anne tarafından genetik iş bizim hepimiz erken yürümüşüz dayım öyle derdi. Kuzenler falan hep 9 aylıkken yürüdüler. Sülalede biraz aktiflik var. Deli diye lakabımız zaten. O yüzden emeklemeden çocuk yürür mü yaaa derdim. Sanırım oluyormuş. Merve o modeldenmiş. Hiç problem yok bunda ama garip geliyor alışık olmayınca. Kıçını ittire kaktıra sağa sola sırtüstü gitmeye çalışıyor. Biz bu arada 4 ayı doldurduk.Canim benim buyuk oglum denizim emeklemedi surunmedi bile.desteksiz oturmasi bile gec oldu.cunku hep kucaklardaydi. 8aylikken ilk adimini atti.9aylikken kostu artik.babasiyla salonda mac yaparlardi.ediz de cok hareketli.abisini gececek galiba.
Valla ben ayip kaciyorim. Bizimkinin kakadi asiri kotu koyuyor be yiyo iciyosa. :)
Bizim gunduz uykusu kisa gecen okudugum bir yerde 4-4,5 saat uyuymaliymis oyle yaziyordu. Gece uykusunuda 18-20 de baslar 6-8 arasi biter diyor. Bizimkinin rutini belli 8-9,5 arasi uyuyor genelde. Gece uyaniyo ama uykusu dagilmadan emzirip yatiriyorum. Kac defa kalktigi belli olmuyi. 6-6,5 dedimmi zinkk ayaktaki en tatli zamani asla kacirmamk gerek:)) sonra 1,5 2 saatte bir uyumak istiyo ama kisa uyuyor 1 saat maks.
Valla sakin sut koruyor demeyin benim esimin kuzeni 4 aylikken hamile oldugunu ogrendi
1 saatte odadanda oluyorsun... 3/5 dk anestezi işlemi oluyor 15 dk sonra bebeği alıyorlar 20 dk da senin dikilmen derken 1 saatde bitiyor herşey benimki kombine sezeryandi.. ilk kızımda sadece spinaldi.. ikinci de kombine .. epidural de katater takılma islemini sevmedim içim urperdi ama doğum sonrası ağrı kesici olarak işe yarıyor :)Tecrubeli Annişlere bir sorum vardı? spinal ve epiduralin karışımı olan kombine sezeryan hakkında ne düşünüyorsunuz? Yaptırmış olan varmı? Doğumhanede işlem kaç dakika sürüyor bu sezeryan şekliyle?
Dogum sonrasi daha rahatti ama ben ameliyat sirasinda cok agri duydum.Tecrubeli Annişlere bir sorum vardı? spinal ve epiduralin karışımı olan kombine sezeryan hakkında ne düşünüyorsunuz? Yaptırmış olan varmı? Doğumhanede işlem kaç dakika sürüyor bu sezeryan şekliyle?
Yok canım karşısında the merlot var onda kalıyoruz . Bu arada bugün şehir merkezine yürüdüm kanguru yola, spor olsun diye :) sen merkezde misin peki ?ruzgarcicek divan otelde mi kaliyorsunuz ?
Oh.. Miss.. Afiyet olsun canım.kahve severim ben de. Mesir macunu sevdiğin için mi yiyorsun?Atlattım şimdilik. Ara ara heyheyler geliyor işte. Çok şükür şuan kızım oğlumla oyuna hazırlanıyorum. şuan spor yaptım. Balkon yıkadım. Terledim. Üzerine bide aga nigi naga nigi mesir macıunu yiyorum. Kocam yok yanımda :) gidem bi kahve yapem kendime. Oğlum 15 dk sonra gelir.
Kızlar 3 aydır geceleri uyanmamıza rağmen uykusuz kalmıyodum hiç hep dinç hissediyodum ama 2 haftadır 6 7 saat uyumama rağmen akşam 10da gözlerim kapanıyo gündüz oğlanı emzirirken koltukta uyuklıyorum dayanamıyorum resmen, sabahları midem bulanıyo hemen atıştırmam lazım, bi de sol kasığımda pıt pıt atmalar var yeniden hamile miyim ki test yapmaya cesaretim yok, regl olmadım doğumdan sonra
Bu mümkün mü sizce
Kızlar lütfen bir bakın, öıldıcam çene altına kadar yayıldı
Doktor beklicez dedi ama çoğalıyor
- kizlar slm bizi de doktor kontrole cagirmisti bugun. zaten gecen ay demisti 3 aydan sonra ortalama 600 gr aliyorlarmis diye. bugun 3.5 aylik olduk 6 kiloyuz. 15 günde 200 gr almis. biraz alt sinirda dedi. günde 2 kere mama takviyesi verdi. biraz moralim bozuldu ama neyse artik saglikli olsunda onemli olan o. humananin cayina falanda devam edeyim bari sütüm artsın biraz .
Evet aynen parmak ucu gibi sert oluyo. Bilmiyorum ki bende günde 3 kere sağıyorum. En yüksek ayarda
Peki 11 12 den önce saat kaçta uyanmış oluyor canım 4 5 saat uyanık kalması bebeği çok yıpratır kıyamam
Ben en fazla 2 saat uyanık tutuyorum kendisi uyku sinyalleri veriyor zaten
8 gibi odamıza geçiyoruz alt değiştir emzir derken 9 oluyor uyyor
Yarım saat sonra mızırdıyor ayağa kaldırmadan hemen emzirip geri uyutuyorum bu şekilde gece 4 e kadar deliksiz uyyor sonra 2 saatte bi kalkıyor ama öğlen 12 ye kadar odadan çıkarmıyorum emzirip uyutuyorum oyun zamanlarımız öğlen 2 den akşam 6 ya kadar
Kızlar benim kız dönmeyi tercih etmiyor gerçektan :) sırt üstü halının bir kenarındayken öbür kenerına gelmiş oluyor ama dönerek değil. Ayaklarıyla poposuyla kendini kaydıra kaydıra yer değiştiriyor. Eşimle evin pervanesi diyoruz ona. Ayaklarıyla daire çiziyo çoğu zaman. Emeklemeden yürüyen çocuk duymuştum şaşardım. Sanırım merve de emeklemeyecek. Yüzüstü durmaktan nefrat ediyo sıpa
Şifa için sevdiğim için. Başka amacı yok vallahiOh.. Miss.. Afiyet olsun canım.kahve severim ben de. Mesir macunu sevdiğin için mi yiyorsun?
Siz daha küçüksünüz cnmZannetmiyorum valla. Doğumdan sonra sadece 2kere ilişkimiz oldu aynı durum bende de var. Regl olmadım ama hamilelik falan imkansız şuan bence. Sabaha karşı 5gibi uyanıyor benim kız, o sırada benim de çok midem bulanıyor. Uyku da var. Eskiden 4-5saat yeterdi şimdi yetmiyor.
Bebek egzaması sanırım canım. Yeğenimde olmuştu geçiyor panik yapma.
Benimki 93günlük 5100gr. Zayıf belki evet ama takmıyorum artık. Bi şekilde büyüyecekler. Bizim dr vermiyor mama. Bende vermek yanlısı değilim. Bol bol emziriyorum.
En yüksekte sağmadım ben. İlk süt zaten hemen geliyor su gibi, yağlı süte gelince yükseltiyorum ayarı.
Benim kız dün ilk defa 2saat uyudu gündüz. Doğduğundan beri ilk kez. 90gündür sabah8 den gece 12ye kadar sadece 10-15dk memede uyuklayarak geldi. Uyuyan bebek süper bişeymiş. Bugün de aynı saatte uykusu geldi yatırdım 20dk uyudu.
Benimki de çabalıyor dönmeye ama daha yapamadı bakalımenine yer değiştiriyor şimdi dediğin gibi
Kız tabi öyledir :) her derde deva ya, şifa bulmak için mi hasta mı diye dŞifa için sevdiğim için. Başka amacı yok vallahi
Siz daha küçüksünüz cnm
Şifa için mi yoksa hasta mı diye düşündüm de ondan. İlahi :) başka bişey düşünmedim. Gereksiz oldu bu soru. Afiyet olsun canım tekrar ..Şifa için sevdiğim için. Başka amacı yok vallahi
Siz daha küçüksünüz cnm
Vitamalt da ictim promalt da ikisinde aynı etkiyi gördüm.ama promaltta kampanya oluyor ebebekte 24 al 12ode toplu onu alıyorum geneldeyani bende çok arttiriyor mu farkedemedim açikcasi. ilk zamanlar iciyordum. o zaman en iyisi malt icecegi deneyim bende. ne marka kullaniyorsunuz?
Evet canim merkezde bizim ev. Anadolu hastanesinin orda :)Yok canım karşısında the merlot var onda kalıyoruz . Bu arada bugün şehir merkezine yürüdüm kanguru yola, spor olsun diye :) sen merkezde misin peki ?
Ay niye gereksiz olsun kız. Muhabbet olsun diye dalgasına konuştum ;-)Kız tabi öyledir :) her derde deva ya, şifa bulmak için mi hasta mı diye d
Şifa için mi yoksa hasta mı diye düşündüm de ondan. İlahi :) başka bişey düşünmedim. Gereksiz oldu bu soru. Afiyet olsun canım tekrar ..
Dogru soyle kiz libido artsin diye mi yiyosun mesir macununuAy niye gereksiz olsun kız. Muhabbet olsun diye dalgasına konuştum ;-)
3.ay kontrolu 38.5 yaziyor kontrol defterinde.Kızlar sizin bebelerin baş çevresi nedir.bizim doktor geçen ay 40.8 di 3,5 ayı geçtik ortalama altı ama sınırlarda dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?