Ben de çok halsizim canım sürekli uyuklama halindeyimBazi gunler halsizlikten gozumu bile acamiyorum kizlar. Var mi aranizda benim gibi olan. Tansiyonum da normal ama. Valla anneme hergun duaciyim yanimda oldugu icin olmasa ne yapardim gercekten bilmiyorum
Aynen bebek gelince böyle olmam inşallah bir güç kuvvet gelmesi lazım :/Aynen canim ya su almaya halim yok valla dedigin gibi. Artik kalitesiz uyuyoruz diye mi boyle oluyo anlamadim ki. Bebek gelince boyle olmayiz insallah.
Zaten artik sayili gune dustu ya sezaryen bekleyenler icin bana hiiic mi hic gecmiyor gunler. Su sipalar bi gelsin hayirlisiyla artik
Hayatim hamilelik riskli gecmedikten sonra bu kadar her gordugune ay soyle belim agriyor ay migrenim de tuttu tarzi seyler bana sacma geliyor, hamilelik bu oluyor olacak . Arkadasimin yengesi su an hamile ve kizin meme kanseri oldugu ortaya cikti bi yandan zaten riskliydi hamileligi serklaj yapildi vs inan senin arkadasin kadar paylasmiyor sikayet etmiyor ve yataktan bile kalkmasi yasak artik yaralari olustu, kizi 31. haftaya tasimaya calisiyorlar ki bir an once bebek alinsin da kizin durumu hayati riske girmesin ve kemoterapiye baslansin, su an hafif bir kemoterapi uygulaniyor bebek mininum zarar gorsun diye.Evet dedigin gibi kimsenin hayati sorunsuz degil ama bana arkadasimin tavri sanki soyle geliyor "simdi sen ne dedigimi anlamazsin, o gunleri yasa da gor" O benden once hamileydi, cok sey cekti anlatti hep. Ama simdi ben de hamileyim, ona anlatacak oyle cok bir sorun yasamadim da mi anlatmadim ve anlatmiyorum bilmiyorum. Tabii ki buyuk konusmayayim, onun yasadiklarini da hafife aliyormus gibi gorunmek istemem ama bence cogu seyleri fazla abartiyor, kendi kendine sorun ediyor diye dusunuyorum. Yine bakalim biz neler gorecegiz, ben de anne olacagim insaallah yakin zamanda, ama onun gibi cok sorunlar yasamam insaallah diye dua ediyorum hep.
Ben de çok halsizim canım sürekli uyuklama halindeyim
Denek ki dogumlar yakin degil kizlar oyle dusunup ic ferahlatalimAynen bebek gelince böyle olmam inşallah bir güç kuvvet gelmesi lazım :/
Icin rahatlayacaksa git canim ama zaten sunun surasinda 2 gun kalmis artik normal, gunumuz gunumuze uymuyor. Ama gidip nstye baglanip emin olursan da kaybedecegin bisey yok alti ustu disari cikip hava almis olursungaliba hepimiz endişeliyiz sonlara geldikçe
kızlaaaaaaar bi el atın ..bugün sabahtan beri karnım toplanıp toplanıp semsert oluyor ..normalde hergün oluyodu ama bugün hiç durmadı sürekli böleyim sabahtan beri ..bi acı yada sancı gibi bişi yok ama ..bebekte arada yer bulursa hareket ediyor ama endişelenmeliyim ki artık çok sık sık olması iyi bişi değilse ya !
pazartesi sezeryan olucam bu arada napsam ki yaaaa gitsem miki bi acile
Oncelkle Merhaba günümüz yakınmis hemen dikkatimi çekti
1. Doğumu tetikleyen şeyler var ben dün Yazdım ancak tavsiye niteliğinde değil herkes kendi araştırsin doktoruna sorsun öyle yapsın karışmam yoksa :)
2. Valla hareket kasılma karnın taş gibi olmasi bebeğin bi yerde toplanmasi vs vs hepimizde var yalancı dedikleri bu mu bilmiyorum ama yapacak bi şey yok normal :)
3. Rahim ağzı önce silinmeye baslayacakmis sallliyorum şu an 4 cm. O 3 2 1 diye siliklesip açılacak ve nişan denilen şey gelecek ( rahim ağzı tıkaci gibi dusun) işte o zaman doğum yakın Kimisi nde 1 2 gün Kimisi nde 10 gün sürebilir. Bebek kanala indi diyorlar ya bunlardan sonraymis o.
TAVSİYE DEĞİLDİR HERKES KENDİ ARASTIRIP KARAR VERİP YAPSIN EMI:)
1. Hurma yemek
2. Merdiven çıkmak
3. Bol hareket yürüyüş egzersiz özellikle squat
4. Perina masaji
5. Yürümek ve bol hareket
6.Pilates topunda zıplamak 0 ve 8 cizmek
7. Seks
8. Ananas
9..Ahududu yaprağı çayı
10. Maydanoz suyu
Denek ki dogumlar yakin degil kizlar oyle dusunup ic ferahlatalim
Hani doguma yakin bi enerji geliyomus ya baksaniza bizim yanimizdan bile gecmiyor :)
Icin rahatlayacaksa git canim ama zaten sunun surasinda 2 gun kalmis artik normal, gunumuz gunumuze uymuyor. Ama gidip nstye baglanip emin olursan da kaybedecegin bisey yok alti ustu disari cikip hava almis olursun
Kisisel temizlik ayri olay. Ben hamileligimde bir kere kuaforde agda yaptirdim nasil daraldim ve kendimi siktim anlatamam. Artik el yordamiyla, aynalarla ve sonlara dogru artik aglayarak jiletle bitiriyorum temizligi. Haftaya persembe muayenemden once son kez ayni sekilde yapip sezaryene kadar onunla idare edecegim(arada 4 gun oluyor). Ama su halinle agdaya katlanabiliyorsan yine en guzeli kuaforde agda yaptirmak bence.Tesekkurler canim tavsiyeler icin
Bende bastan beri seni takip ediyorum gunlerimiz ayniseninde ilk cocuk dimi ?
Bakalim haftaya ne diyecek doktor
Birde bolgesel temizliginiz icin ne yaptiniz ve mesela simdi yapsak dogum bikac hafta sonra olsa yine cikar napcaz nasil yapcaz zaten gozukmuyor :)
Tesekkurler canim tavsiyeler icin
Bende bastan beri seni takip ediyorum gunlerimiz ayniseninde ilk cocuk dimi ?
Bakalim haftaya ne diyecek doktor
Birde bolgesel temizliginiz icin ne yaptiniz ve mesela simdi yapsak dogum bikac hafta sonra olsa yine cikar napcaz nasil yapcaz zaten gozukmuyor :)
Ben ayrı hazırladım, orada bebeğin çantasını alıp hazırlıyorlar diye onun ayrı olsun dedim:)kızlar hastane çantasını hazırladım ama bi valize hem bebeklerin kıyafetlerini hemde benim giyeceklerimi koydum bi tanede ayrı poşet yaptım bebek bezi ıslak mendil kağıt havlu falan öyle şeyleri koydum acaba bebeklere ayrı çanta mı yapsaydim tek valiz karışık mi olur siz nasıl hazırladınız
Bende ayırdım canim ayrı olması daha iyi olduBen ayrı hazırladım, orada bebeğin çantasını alıp hazırlıyorlar diye onun ayrı olsun dedim:)
Senin kafan nasıl rahatsa öyle olsun, sağlıkla gelsinler
Ben de sendenim, durduğum yerde duramıyorum, hava soğudu ama hala avm, sinema Allah ne verdiyseAvm lerde ya da dışarı da gezerken doğurucam diye korkuyorum valla artık havada buz oldu ama evde oturdukça kötü oluyorum sanki vakitte geçmek bilmiyor evde dursam hergün dip köşe trmizlik peşindeyim. Ya da kendimi dışarı atıyorum yürümek oldukça iyi geliyor bana öyle çok koştur koştur olmadığım sürece. Dünden beri de kızçem çok sakin hareketler falan akşamları sağlam hissettiriyor. 2 gün öncesine kadar her gece kesin doğurucam ben diyordum, ben dedikçe bizimki içeri saklanıyor belli ki... Düşünmemeye çalışıyorum ama artık meraktan kendimi yiyorum ya benim gibi hem böyle fıldır fıldır ayakta olan hemde son günleri olan var mı kızlar yoksa bir ben mi hunili deli görünümündeyim
Tarihin belli olması da bi açıdan iyi değil demi canım, bende de durum aynı, beklemek çok heyecan veriyor. Bilmemek en iyisi galibaAynen canim ya su almaya halim yok valla dedigin gibi. Artik kalitesiz uyuyoruz diye mi boyle oluyo anlamadim ki. Bebek gelince boyle olmayiz insallah.
Zaten artik sayili gune dustu ya sezaryen bekleyenler icin bana hiiic mi hic gecmiyor gunler. Su sipalar bi gelsin hayirlisiyla artik
Ya aslinda ben tarih belli olunca kendimi daha rahat hissettim. Sadece gunler sayili olunca niyeyse bana daha zor geciyor. Bir an once o gun gelsin de bebegimi kucagima alayim ne menem biseymis tadayim su anneligi diyorum :)Tarihin belli olması da bi açıdan iyi değil demi canım, bende de durum aynı, beklemek çok heyecan veriyor. Bilmemek en iyisi galiba
bende geçen hafta katılmıştım gebelik eğitimine orda bize çantanıza biberon ve emzik koymuyoruz dediler ..direk olumsuz şeyler düşünerek gelmeyin hastaneye iyi düşünün emzirmeye odaklanarak geliyoruz evrene güzelll mesajlar yolluyoruz dedilerKizlar konusulmustur illaki ama suan kafamda toparlayamiyorum yazilanlari ozellikle gebe okuluna gidenler sorum size :) bu emzik isini nasil yapicaz cantaya koydum ama kimi hemen ver alissin diyo kimi ilk bi kac ay verilmemeli diyo ne yapmaliyim kafama takıldı
Kizlar konusulmustur illaki ama suan kafamda toparlayamiyorum yazilanlari ozellikle gebe okuluna gidenler sorum size :) bu emzik isini nasil yapicaz cantaya koydum ama kimi hemen ver alissin diyo kimi ilk bi kac ay verilmemeli diyo ne yapmaliyim kafama takıldı
Bizim hemşire/ ebemiz söyle açıkladı ki benm aklıma yatti ama yine de herkes kendi bildiğini yapsın tabii ki de
İlk 2 hafta emzik yok sonra verebilirsiniz
Peki neden ilk 2 hafta
*doğum kilosunun yüzde 10 kadarini zaten kaybediyorlar
* emzik demek aşırı efor demek extra kilo kaybı demek
Ama bebek kendini biraz toplasin ara ara verirsin zatrn bi verdim 1 saat ağzında kaldı olayı olmaz. Önemli olan arada alışmasi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?