2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Benim sipa uyanio gbi sanki hissetmeye başladım çok sukur
Beenn bebek cantasina oğlusun kiyaftleriini koydum içinde hurç var ilk giyecekleri annemede gösterdim
Kendime sırt çantasına koydum
Kalın battaniyesi ve bezi ise portbebenin icinde

Gunler yaklasiyor bende okuyorum ara ara ama cogu zaman yazamiyorum dogum yapan tum arkadaslara gecmis olsun diliyorum ve gozleriniz aydin
Bende artik bi iki haftaya dogurmak istoyorum bide hazirliklarim bitmedi ya simdi geliverirse diyorum.
Annem ve kardesim yanimda vakit gunler hizla geciyor benim merak ettigim normal dogum icin mesela bizim yapabilecegimiz bisey var mi hizlandirmak icin falan gecen hafta dr 2900 dedi 35+0 da boyle giderse 4 u bulursa seEryan olursun diyo bende 40. Haftayi bulsun istemiyorum artik kavusmak istoyorum bi yandan
Benim bebek de cok hareketli sanki arada kasigima bazende sagve sol bosluklarimdan agri giriyo belime vuruyo geciyo bumu yalanci sanci dedikleri acaba
Benim bebekde bas gelis rahim agzi kapali diyor doktor genelde haftaya kontrol rahim agzi acik diyince mi dogum yakin oluyo ?
Amma uzun yazdim bee :)

Kızlar bugün doğuracak gibi hissediyorum alt kısımda bir şeyler oluyor sanki kasık ve bel ağrım da var ama bebek de bir o kadar hareketli anlamadım
Dogum yapan arkadaslara sunu da sormak istoyorum dogum yakinolunca bebegin hareketletleri son gaz devam ediyormu yoksa bi hareketsizlik soz konusu oluyormu acaba ?

Oncelkle Merhaba günümüz yakınmis hemen dikkatimi çekti

1. Doğumu tetikleyen şeyler var ben dün Yazdım ancak tavsiye niteliğinde değil herkes kendi araştırsin doktoruna sorsun öyle yapsın karışmam yoksa :)

2. Valla hareket kasılma karnın taş gibi olmasi bebeğin bi yerde toplanmasi vs vs hepimizde var yalancı dedikleri bu mu bilmiyorum ama yapacak bi şey yok normal :)

3. Rahim ağzı önce silinmeye baslayacakmis sallliyorum şu an 4 cm. O 3 2 1 diye siliklesip açılacak ve nişan denilen şey gelecek ( rahim ağzı tıkaci gibi dusun) işte o zaman doğum yakın Kimisi nde 1 2 gün Kimisi nde 10 gün sürebilir. Bebek kanala indi diyorlar ya bunlardan sonraymis o.

TAVSİYE DEĞİLDİR HERKES KENDİ ARASTIRIP KARAR VERİP YAPSIN EMI:)
1. Hurma yemek
2. Merdiven çıkmak
3. Bol hareket yürüyüş egzersiz özellikle squat
4. Perina masaji
5. Yürümek ve bol hareket
6.Pilates topunda zıplamak 0 ve 8 cizmek
7. Seks
8. Ananas
9..Ahududu yaprağı çayı
10. Maydanoz suyu

bugün hariç geçtiğimiz 2 gün sanırım 40 saat fln uyudum uyumasamda kafam kalkmadi öyle diyim yani ilk defa bu kadar halsiz düştüm. Simdide kendimi ordan oraya atiyorum gidip su almak bile istemiyorum o derece
Aynen canim ya su almaya halim yok valla dedigin gibi. Artik kalitesiz uyuyoruz diye mi boyle oluyo anlamadim ki. Bebek gelince boyle olmayiz insallah.
Zaten artik sayili gune dustu ya sezaryen bekleyenler icin bana hiiic mi hic gecmiyor gunler. Su sipalar bi gelsin hayirlisiyla artik

Evet dedigin gibi kimsenin hayati sorunsuz degil ama bana arkadasimin tavri sanki soyle geliyor "simdi sen ne dedigimi anlamazsin, o gunleri yasa da gor" O benden once hamileydi, cok sey cekti anlatti hep. Ama simdi ben de hamileyim, ona anlatacak oyle cok bir sorun yasamadim da mi anlatmadim ve anlatmiyorum bilmiyorum. Tabii ki buyuk konusmayayim, onun yasadiklarini da hafife aliyormus gibi gorunmek istemem ama bence cogu seyleri fazla abartiyor, kendi kendine sorun ediyor diye dusunuyorum. Yine bakalim biz neler gorecegiz, ben de anne olacagim insaallah yakin zamanda, ama onun gibi cok sorunlar yasamam insaallah diye dua ediyorum hep.

Benim tek valiz ama hurclar var

Hurc üstüne de kağıda yazıp iliştircem mete kıyafetler vs vs yazcam

Ama siz 3 kisisiniz canım eşyanız daha çok. Tam bilemedim valla
Ayırdım canim bebeginkiler ayrı çanta benimkiler ayrı çanta bide bebek battaniyesi kundak bebek bezi onları ayrı poset yaptım bide kapı süsü magnet yaptirmisim onları ayrı koydum karışmaz artık

Aynen bebek gelince böyle olmam inşallah bir güç kuvvet gelmesi lazım :/

galiba hepimiz endişeliyiz sonlara geldikçe
kızlaaaaaaar bi el atın ..bugün sabahtan beri karnım toplanıp toplanıp semsert oluyor ..normalde hergün oluyodu ama bugün hiç durmadı sürekli böleyim sabahtan beri ..bi acı yada sancı gibi bişi yok ama ..bebekte arada yer bulursa hareket ediyor ama endişelenmeliyim ki artık çok sık sık olması iyi bişi değilse ya !
pazartesi sezeryan olucam bu arada napsam ki yaaaa gitsem miki bi acile

Hayatim hamilelik riskli gecmedikten sonra bu kadar her gordugune ay soyle belim agriyor ay migrenim de tuttu tarzi seyler bana sacma geliyor, hamilelik bu oluyor olacak . Arkadasimin yengesi su an hamile ve kizin meme kanseri oldugu ortaya cikti bi yandan zaten riskliydi hamileligi serklaj yapildi vs inan senin arkadasin kadar paylasmiyor sikayet etmiyor ve yataktan bile kalkmasi yasak artik yaralari olustu, kizi 31. haftaya tasimaya calisiyorlar ki bir an once bebek alinsin da kizin durumu hayati riske girmesin ve kemoterapiye baslansin, su an hafif bir kemoterapi uygulaniyor bebek mininum zarar gorsun diye.
Bilmem bazi insanlar ruh emici gibi hatta nazar degmesin diye olmayan seylerden yakinan enteresanlar bile var.
Biraz empati yapip karsida ki insani da sisirmemek lazim.
Hayatta bu kadar BEN BEN BEN VE BENIM SORUNLARIM demek karsidakine de saygisizlik

Ben de çok halsizim canım sürekli uyuklama halindeyim

Aynen bebek gelince böyle olmam inşallah bir güç kuvvet gelmesi lazım :/
Denek ki dogumlar yakin degil kizlar oyle dusunup ic ferahlatalim
Hani doguma yakin bi enerji geliyomus ya baksaniza bizim yanimizdan bile gecmiyor :)

Icin rahatlayacaksa git canim ama zaten sunun surasinda 2 gun kalmis artik normal, gunumuz gunumuze uymuyor. Ama gidip nstye baglanip emin olursan da kaybedecegin bisey yok alti ustu disari cikip hava almis olursun

Tesekkurler canim tavsiyeler icin
Bende bastan beri seni takip ediyorum gunlerimiz ayni seninde ilk cocuk dimi ?
Bakalim haftaya ne diyecek doktor
Birde bolgesel temizliginiz icin ne yaptiniz ve mesela simdi yapsak dogum bikac hafta sonra olsa yine cikar napcaz nasil yapcaz zaten gozukmuyor :)

Bakış açını seviyorum canım

Kisisel temizlik ayri olay. Ben hamileligimde bir kere kuaforde agda yaptirdim nasil daraldim ve kendimi siktim anlatamam. Artik el yordamiyla, aynalarla ve sonlara dogru artik aglayarak jiletle bitiriyorum temizligi. Haftaya persembe muayenemden once son kez ayni sekilde yapip sezaryene kadar onunla idare edecegim(arada 4 gun oluyor). Ama su halinle agdaya katlanabiliyorsan yine en guzeli kuaforde agda yaptirmak bence.

Aynen canım ilk cocuk :)

Ben 2 ocakta son kez agdaya gideceğim ne var ne yok al.diyeceğim

10undan 15i den sonra da her an gelebilir zaten bebetolar Allahın izniyle:)

Not: hamilelik süresince de hep agdaya gittim aşırı rahattim. Agdacim zaten 2005 ten beri agdacim:) mezuniyet agdami düğün agdami o yaptı nasip ya şimdi de doğum agdami yapacak:)

Ikinciye kızım olursa belki onun agdasına da yetişir hahahhahah:)

Ben ayrı hazırladım, orada bebeğin çantasını alıp hazırlıyorlar diye onun ayrı olsun dedim:)
Senin kafan nasıl rahatsa öyle olsun, sağlıkla gelsinler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…