- 31 Ağustos 2016
- 385
- 485
- 29
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben de sendenim, durduğum yerde duramıyorum, hava soğudu ama hala avm, sinema Allah ne verdiyse ve doğuma da az kaldı tabi benim tarih belli ama erken de gelebilir ben böyle yaptıkça ne zaman isterlerse gelsinler artık.Avm lerde ya da dışarı da gezerken doğurucam diye korkuyorum valla artık havada buz oldu ama evde oturdukça kötü oluyorum sanki vakitte geçmek bilmiyor evde dursam hergün dip köşe trmizlik peşindeyim. Ya da kendimi dışarı atıyorum yürümek oldukça iyi geliyor bana öyle çok koştur koştur olmadığım sürece. Dünden beri de kızçem çok sakin hareketler falan akşamları sağlam hissettiriyor. 2 gün öncesine kadar her gece kesin doğurucam ben diyordum, ben dedikçe bizimki içeri saklanıyor belli ki... Düşünmemeye çalışıyorum ama artık meraktan kendimi yiyorum ya benim gibi hem böyle fıldır fıldır ayakta olan hemde son günleri olan var mı kızlar yoksa bir ben mi hunili deli görünümündeyim
Tarihin belli olması da bi açıdan iyi değil demi canım, bende de durum aynı, beklemek çok heyecan veriyor. Bilmemek en iyisi galibaAynen canim ya su almaya halim yok valla dedigin gibi. Artik kalitesiz uyuyoruz diye mi boyle oluyo anlamadim ki. Bebek gelince boyle olmayiz insallah.
Zaten artik sayili gune dustu ya sezaryen bekleyenler icin bana hiiic mi hic gecmiyor gunler. Su sipalar bi gelsin hayirlisiyla artik
Ya aslinda ben tarih belli olunca kendimi daha rahat hissettim. Sadece gunler sayili olunca niyeyse bana daha zor geciyor. Bir an once o gun gelsin de bebegimi kucagima alayim ne menem biseymis tadayim su anneligi diyorum :)Tarihin belli olması da bi açıdan iyi değil demi canım, bende de durum aynı, beklemek çok heyecan veriyor. Bilmemek en iyisi galiba
bende geçen hafta katılmıştım gebelik eğitimine orda bize çantanıza biberon ve emzik koymuyoruz dediler ..direk olumsuz şeyler düşünerek gelmeyin hastaneye iyi düşünün emzirmeye odaklanarak geliyoruz evrene güzelll mesajlar yolluyoruz dedilerKizlar konusulmustur illaki ama suan kafamda toparlayamiyorum yazilanlari ozellikle gebe okuluna gidenler sorum size :) bu emzik isini nasil yapicaz cantaya koydum ama kimi hemen ver alissin diyo kimi ilk bi kac ay verilmemeli diyo ne yapmaliyim kafama takıldı
Kizlar konusulmustur illaki ama suan kafamda toparlayamiyorum yazilanlari ozellikle gebe okuluna gidenler sorum size :) bu emzik isini nasil yapicaz cantaya koydum ama kimi hemen ver alissin diyo kimi ilk bi kac ay verilmemeli diyo ne yapmaliyim kafama takıldı
Bizim hemşire/ ebemiz söyle açıkladı ki benm aklıma yatti ama yine de herkes kendi bildiğini yapsın tabii ki de
İlk 2 hafta emzik yok sonra verebilirsiniz
Peki neden ilk 2 hafta
*doğum kilosunun yüzde 10 kadarini zaten kaybediyorlar
* emzik demek aşırı efor demek extra kilo kaybı demek
Ama bebek kendini biraz toplasin ara ara verirsin zatrn bi verdim 1 saat ağzında kaldı olayı olmaz. Önemli olan arada alışmasi.
bende geçen hafta katılmıştım gebelik eğitimine orda bize çantanıza biberon ve emzik koymuyoruz dediler ..direk olumsuz şeyler düşünerek gelmeyin hastaneye iyi düşünün emzirmeye odaklanarak geliyoruz evrene güzelll mesajlar yolluyoruz dediler
Anladim canim tsk ederim ilk zaman vermiyoruz o zaman :)
Aynen hastane çantasında emzik biberon mama görürsem keserim dedi :)
Ben varım canim yalnız degilsin yatamıyorum ağrılarım dahada artırıyor otursam yine aynı normalde yapmadigim işleri yapıyorum inanki yürüdükçe daha rahatım az önce 2 dk uzanayım dedim bir sanci bir kasik ağrısı doğrulamadım bile 14 yaşında oglum var odasında seslenemiyirdum bile ağrıdan zor duyurdum sesimi şimdi evde oda oda hatta balkon geziniyorum normalde de hiperaktif bir yapım var bir yerde 5 dk dan fazla duramam şimdi dahada beter oldum eşim diyor sen motorlu makina gibisin 2 dk durmazmısin duramıyorum yani merak etme yalnız degilsinAvm lerde ya da dışarı da gezerken doğurucam diye korkuyorum valla artık havada buz oldu ama evde oturdukça kötü oluyorum sanki vakitte geçmek bilmiyor evde dursam hergün dip köşe trmizlik peşindeyim. Ya da kendimi dışarı atıyorum yürümek oldukça iyi geliyor bana öyle çok koştur koştur olmadığım sürece. Dünden beri de kızçem çok sakin hareketler falan akşamları sağlam hissettiriyor. 2 gün öncesine kadar her gece kesin doğurucam ben diyordum, ben dedikçe bizimki içeri saklanıyor belli ki... Düşünmemeye çalışıyorum ama artık meraktan kendimi yiyorum ya benim gibi hem böyle fıldır fıldır ayakta olan hemde son günleri olan var mı kızlar yoksa bir ben mi hunili deli görünümündeyim
Canim günlerimiz aynı doktorun sana gün verdimi benimki tüp bebek doktoru ben ilk orda muayene olmuş birbirine bağlı farklı binadalar gebelik takibimin yapıldığı yere pazartesi ameliyat günü olduğu için geliyor cumada muayene takipleri için geliyor diğer günler tüp bebek merkezinde o yüzden bana 8 ocak 'ta alırım olmadi 15 ocak dedi 8 ocakta ben tam 38+0 oluyorum 15 ocakta da 39+0 oluyorum ama benim o kadar bekleyecek halim hiç kalmadı 8 ocak alır diye umud ediyorum bir taraftan da bir hafta daha dursa daha mi iyi olur acaba diyorum inanki 8 ocaga kadar küçük küçük kağıtlara tarih yazıp duvara astım hergun birini arıyorum eşim gülüyor halime koskoca 36 haftayı geride bıraktık 3 hafta zor çok zor geliyor.Kızlar vakit artık geçmiyor mu yoksa ben mi öyle hissediyorum heyecan korku panik hepsini yaşıyorum sizde böylemisiniz rüyam da artık sadece ameliyathane görüyorum
Canım böyle insanlar enerji sömürürBir arkadasimla konustum bugun, o da taze anne, bebegi 2,5 aylik odu. Ama konusmaz olaydim, her seyden mi sikayet eder bir insan. Hamileliginde de cok sorunlari vardi, simdi bebekli hayatta da cok anlatiyor, hic bitmiyor mu bu sorunlar anlamadim gitti. Yani onun yuzunden annelikten soguyacagim daha hic tadamadan. Kisiden kisiye degisiyordur insaallah bu olaylarin hepsi diye dua etmekten geri alamiyorum kendimi o anlatip durdukca. Zaten hamileligi boyunca butun bel agrilarini, odem sorunlarini, kocasiyla problemlerini dinledim, iyi bir seyler de soyledim tabi yardimci olayim diye ama simdi hala devam ediyor, "ahh uykusuz geceler" yok efendim "benim yerime de uyu bunlar son gunlerin"ler dua mi beddua mi bilmedigim "anne ol anlarsin"lar... Hala daha destekleyici, sakinlestirici cumleler soylemeye calisiyorum ama bezdim inanin ki... En sonunda da demez mi "Ama insan iyi yanlarini da goruyor hep" valla canim sen goruyorsan bana da soyle cunku ben senin agzindan hic iyi bir sey duymadim. Surekli kayinvalideni kocani sikayet etmenle doldum tastim burada. Mesela benim hamileligim oyle cok fena gecmedi, cok sukur, zevk alarak yasiyorum hamileligimi hamdolsun. Yani benim de zor zamanlarim oldu ve oluyor ve tabii ki de olacak. Annelik kolay bir sey olsa cennet serilmezdi oyle. Ama memnuniyet, sukur ve huzur icinde olmak lazim, guzelliklerini gercekten farkedip cani gonulden hissetmek lazim. Her seyin hep iyi yanlarina bakmak lazim. Yoksa hep zor yanlarini gor gor nereye kadar gecmez bu hayat. Sirf bebek degil zaten mesele. Okul hayati, is hayati, evlilik, bence bu tur insanlar genelde hayatindan sikayetci. Ben oyle sezimledim en azindan. Allah hepimizin yardimcisi olsun. İmtihan dolu gunlerimizin tumu, bizim nasil karsilik verdigimizle dogru orantili olarak da sonuclarini yasiyoruz bir bir.
Günümüz aynı bebeklerimizde aynı kilo daaaa banada öyle geliyorkiiii ocak ilk hafta doğacak bakalımGunler yaklasiyor bende okuyorum ara ara ama cogu zaman yazamiyorum dogum yapan tum arkadaslara gecmis olsun diliyorum ve gozleriniz aydin
Bende artik bi iki haftaya dogurmak istoyorum bide hazirliklarim bitmedi ya simdi geliverirse diyorum.
Annem ve kardesim yanimda vakit gunler hizla geciyor benim merak ettigim normal dogum icin mesela bizim yapabilecegimiz bisey var mi hizlandirmak icin falan gecen hafta dr 2900 dedi 35+0 da boyle giderse 4 u bulursa seEryan olursun diyo bende 40. Haftayi bulsun istemiyorum artik kavusmak istoyorum bi yandan
Benim bebek de cok hareketli sanki arada kasigima bazende sagve sol bosluklarimdan agri giriyo belime vuruyo geciyo bumu yalanci sanci dedikleri acaba
Benim bebekde bas gelis rahim agzi kapali diyor doktor genelde haftaya kontrol rahim agzi acik diyince mi dogum yakin oluyo ?
Amma uzun yazdim bee :)
Canım ben Not yazdımvaliz çok büyük değil orta boy bişey benim kıyafetler altta üstüne ilk giyecekleri kıyafetleri tül keseye koydum onu koydum yanındada kalan boşluğa bebeklerin yedeklerini koydum bulurlar heralde zaten doğuma girmeden bi gösteririm ne nerde diye
bizim gebelik okulundaki de aynısını söyledi :) ama benim hastane uzak diye dedi ki sen süt sagma ve biberon annene ver onun çantasında gelsin dedi her halukara karşı :) bende anneme verdim haha :)bende geçen hafta katılmıştım gebelik eğitimine orda bize çantanıza biberon ve emzik koymuyoruz dediler ..direk olumsuz şeyler düşünerek gelmeyin hastaneye iyi düşünün emzirmeye odaklanarak geliyoruz evrene güzelll mesajlar yolluyoruz dediler