- 14 Eylül 2010
- 313
- 602
Canım arkadasın gerçekten moral bozucuymuş. Mesela benim hamileligimin ilk 6 ayı kabus gibi geçti cidden. Özel sektörde çalışıyorum öyle 2 gun rapor alayım dinleneyim olayı yok yani varda yok anla işte.. Halimi soran yakın arkadaslarima istemsiz derdimi anlatıyordum belli ki arkadasın da seni çok samimi görüyor. bazı hamilelikler cidden kötü geçebiliyorBir arkadasimla konustum bugun, o da taze anne, bebegi 2,5 aylik odu. Ama konusmaz olaydim, her seyden mi sikayet eder bir insan. Hamileliginde de cok sorunlari vardi, simdi bebekli hayatta da cok anlatiyor, hic bitmiyor mu bu sorunlar anlamadim gitti. Yani onun yuzunden annelikten soguyacagim daha hic tadamadan. Kisiden kisiye degisiyordur insaallah bu olaylarin hepsi diye dua etmekten geri alamiyorum kendimi o anlatip durdukca. Zaten hamileligi boyunca butun bel agrilarini, odem sorunlarini, kocasiyla problemlerini dinledim, iyi bir seyler de soyledim tabi yardimci olayim diye ama simdi hala devam ediyor, "ahh uykusuz geceler" yok efendim "benim yerime de uyu bunlar son gunlerin"ler dua mi beddua mi bilmedigim "anne ol anlarsin"lar... Hala daha destekleyici, sakinlestirici cumleler soylemeye calisiyorum ama bezdim inanin ki... En sonunda da demez mi "Ama insan iyi yanlarini da goruyor hep" valla canim sen goruyorsan bana da soyle cunku ben senin agzindan hic iyi bir sey duymadim. Surekli kayinvalideni kocani sikayet etmenle doldum tastim burada. Mesela benim hamileligim oyle cok fena gecmedi, cok sukur, zevk alarak yasiyorum hamileligimi hamdolsun. Yani benim de zor zamanlarim oldu ve oluyor ve tabii ki de olacak. Annelik kolay bir sey olsa cennet serilmezdi oyle. Ama memnuniyet, sukur ve huzur icinde olmak lazim, guzelliklerini gercekten farkedip cani gonulden hissetmek lazim. Her seyin hep iyi yanlarina bakmak lazim. Yoksa hep zor yanlarini gor gor nereye kadar gecmez bu hayat. Sirf bebek degil zaten mesele. Okul hayati, is hayati, evlilik, bence bu tur insanlar genelde hayatindan sikayetci. Ben oyle sezimledim en azindan. Allah hepimizin yardimcisi olsun. İmtihan dolu gunlerimizin tumu, bizim nasil karsilik verdigimizle dogru orantili olarak da sonuclarini yasiyoruz bir bir.
Benim o ben :)Günaydın kizlar:)
bugün son günü olan calisanlari da Kutlarım :)
canım benim sen hiiiç kafana takma bebek yani günü gününü tutmaz bebek bebeğe benzemez inşallah kucagina almak nasip olsun bebişinn inşallahBir arkadasimla konustum bugun, o da taze anne, bebegi 2,5 aylik odu. Ama konusmaz olaydim, her seyden mi sikayet eder bir insan. Hamileliginde de cok sorunlari vardi, simdi bebekli hayatta da cok anlatiyor, hic bitmiyor mu bu sorunlar anlamadim gitti. Yani onun yuzunden annelikten soguyacagim daha hic tadamadan. Kisiden kisiye degisiyordur insaallah bu olaylarin hepsi diye dua etmekten geri alamiyorum kendimi o anlatip durdukca. Zaten hamileligi boyunca butun bel agrilarini, odem sorunlarini, kocasiyla problemlerini dinledim, iyi bir seyler de soyledim tabi yardimci olayim diye ama simdi hala devam ediyor, "ahh uykusuz geceler" yok efendim "benim yerime de uyu bunlar son gunlerin"ler dua mi beddua mi bilmedigim "anne ol anlarsin"lar... Hala daha destekleyici, sakinlestirici cumleler soylemeye calisiyorum ama bezdim inanin ki... En sonunda da demez mi "Ama insan iyi yanlarini da goruyor hep" valla canim sen goruyorsan bana da soyle cunku ben senin agzindan hic iyi bir sey duymadim. Surekli kayinvalideni kocani sikayet etmenle doldum tastim burada. Mesela benim hamileligim oyle cok fena gecmedi, cok sukur, zevk alarak yasiyorum hamileligimi hamdolsun. Yani benim de zor zamanlarim oldu ve oluyor ve tabii ki de olacak. Annelik kolay bir sey olsa cennet serilmezdi oyle. Ama memnuniyet, sukur ve huzur icinde olmak lazim, guzelliklerini gercekten farkedip cani gonulden hissetmek lazim. Her seyin hep iyi yanlarina bakmak lazim. Yoksa hep zor yanlarini gor gor nereye kadar gecmez bu hayat. Sirf bebek degil zaten mesele. Okul hayati, is hayati, evlilik, bence bu tur insanlar genelde hayatindan sikayetci. Ben oyle sezimledim en azindan. Allah hepimizin yardimcisi olsun. İmtihan dolu gunlerimizin tumu, bizim nasil karsilik verdigimizle dogru orantili olarak da sonuclarini yasiyoruz bir bir.
Ben ayrı hazırladım canım ama önemli değil büyük bir valize koyduysan bir tarafa seninkileri diğer tarafa bebeğin eşyalarını koy birde refaketcin kimse ona da göster çanta da ne nerde önemli olan o.kızlar hastane çantasını hazırladım ama bi valize hem bebeklerin kıyafetlerini hemde benim giyeceklerimi koydum bi tanede ayrı poşet yaptım bebek bezi ıslak mendil kağıt havlu falan öyle şeyleri koydum acaba bebeklere ayrı çanta mı yapsaydim tek valiz karışık mi olur siz nasıl hazırladınız
Ben bebek cantasina bebek esyalarini, ufak bir valize de kendi esyalarimi ve refakatci kim kalacaksa onun esyalarini koydum. Cogu kisi oyle yapti galiba canimkızlar hastane çantasını hazırladım ama bi valize hem bebeklerin kıyafetlerini hemde benim giyeceklerimi koydum bi tanede ayrı poşet yaptım bebek bezi ıslak mendil kağıt havlu falan öyle şeyleri koydum acaba bebeklere ayrı çanta mı yapsaydim tek valiz karışık mi olur siz nasıl hazırladınız
valiz çok büyük değil orta boy bişey benim kıyafetler altta üstüne ilk giyecekleri kıyafetleri tül keseye koydum onu koydum yanındada kalan boşluğa bebeklerin yedeklerini koydum bulurlar heralde zaten doğuma girmeden bi gösteririm ne nerde diyeBen ayrı hazırladım canım ama önemli değil büyük bir valize koyduysan bir tarafa seninkileri diğer tarafa bebeğin eşyalarını koy birde refaketcin kimse ona da göster çanta da ne nerde önemli olan o.
bugün hariç geçtiğimiz 2 gün sanırım 40 saat fln uyudum uyumasamda kafam kalkmadi öyle diyim yani ilk defa bu kadar halsiz düştüm. Simdide kendimi ordan oraya atiyorum gidip su almak bile istemiyorum o dereceBazi gunler halsizlikten gozumu bile acamiyorum kizlar. Var mi aranizda benim gibi olan. Tansiyonum da normal ama. Valla anneme hergun duaciyim yanimda oldugu icin olmasa ne yapardim gercekten bilmiyorum
o zaman ayrı yapayım karışmasın hiçBen bebek cantasina bebek esyalarini, ufak bir valize de kendi esyalarimi ve refakatci kim kalacaksa onun esyalarini koydum. Cogu kisi oyle yapti galiba canim
tek valizde olur canım hazırladıysan hic bozma şimdi. sığdıysa sıkıntı olmazvaliz çok büyük değil orta boy bişey benim kıyafetler altta üstüne ilk giyecekleri kıyafetleri tül keseye koydum onu koydum yanındada kalan boşluğa bebeklerin yedeklerini koydum bulurlar heralde zaten doğuma girmeden bi gösteririm ne nerde diye
canım benim ayri olsa daha iyi olurkızlar hastane çantasını hazırladım ama bi valize hem bebeklerin kıyafetlerini hemde benim giyeceklerimi koydum bi tanede ayrı poşet yaptım bebek bezi ıslak mendil kağıt havlu falan öyle şeyleri koydum acaba bebeklere ayrı çanta mı yapsaydim tek valiz karışık mi olur siz nasıl hazırladınız
ne bileyim kararsız kaldım canım sığdı ama bide kayinvalidem bulamaz karıştırırsa dağılmasın hersey en iyisi düzelteyimtek valizde olur canım hazırladıysan hic bozma şimdi. sığdıysa sıkıntı olmaz
o zaman ayır canım sende kafan rahat etsin kayinvalidene de kolaylık olur. :)ne bileyim kararsız kaldım canım sığdı ama bide kayinvalidem bulamaz karıştırırsa dağılmasın hersey en iyisi düzelteyim
haklısın canım bulcam diye dagitmasinlar bide en iyisi duzelteyimcanım benim ayri olsa daha iyi olur
o heycan panikle hersey birbirine girer yanindakilere kolaylik olur
aynen canım öyle daha iyi olacako zaman ayır canım sende kafan rahat etsin kayinvalidene de kolaylık olur. :)
kızlar hastane çantasını hazırladım ama bi valize hem bebeklerin kıyafetlerini hemde benim giyeceklerimi koydum bi tanede ayrı poşet yaptım bebek bezi ıslak mendil kağıt havlu falan öyle şeyleri koydum acaba bebeklere ayrı çanta mı yapsaydim tek valiz karışık mi olur siz nasıl hazırladınız