2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Kızlar sancısız toplanma hissini yaşayan varmı aranızda bu toplanmalar beni korkutuyor ne yalan söyleyeyim
Ben varım canım sancı yok ama karnım kaskatı oluyor bir kaç gündür hatta dr a söyledim nst çektir dedi sancı yok normal dedi demek ki bu tarz kasılma normal bi de bebek kendini aşagı iter diye duymustum ben

Olmaz mı bence hepimiz :)

Bebek bi yerde toplanıyor kaskati kesiliyor ovustuyoruz sakın oğlum mm relaxxx relaxxx diyoruz :)

:)) Beni tarif etmişsin, dün gece hiç uyutmadı beni, en son karnımdaki bebişe ninni söylemeye kalktım, aa deliriyorum herhalde dedim sonra :) Benim bir de kontrolüm olduğu gün, nst'ye girdiysem o gün ve gece acısını fena çıkarıyor benden. Tekmeler, hareketler daha sert ve can acıtıcı oluyor artık.

Kızlar, profesöre danıştık sünnet konusunda. Eğer bebekte bir problem yoksa (sarılık vs) 15 gün içerisinde sünnet yapılmasını öneriyorum dedi. Çünkü 15 gün içerisinde yapılan sünnetlerde lokal uyuşturma yapılıyormuş. Narkoz almıyor bebek. Sonrasında bebek daha hareketli olduğu için narkozla uyutmadan yapılmasını önermiyorum ben dedi.(yamuk kesim vs riski artar dedi)15 günden büyük olup, lokal yapan doktorlar var mı, çok var, para her kapıyı açar dedi. Ama ben 15 günden büyükse narkozla yapıyorum ama o kadarlık bebeğe de narkoz verilmesi taraftarı değilim o yüzden 1 yaşı bekleyin derim dedi. Çok karışık anlattım demi :) Kısacası ya 15 gün içerisinde yaptırın ya da 1 yaşı bekleyin diyor. :)

Kızlar, profesöre danıştık sünnet konusunda. Eğer bebekte bir problem yoksa (sarılık vs) 15 gün içerisinde sünnet yapılmasını öneriyorum dedi. Çünkü 15 gün içerisinde yapılan sünnetlerde lokal uyuşturma yapılıyormuş. Narkoz almıyor bebek. Sonrasında bebek daha hareketli olduğu için narkozla uyutmadan yapılmasını önermiyorum ben dedi.(yamuk kesim vs riski artar dedi)15 günden büyük olup, lokal yapan doktorlar var mı, çok var, para her kapıyı açar dedi. Ama ben 15 günden büyükse narkozla yapıyorum ama o kadarlık bebeğe de narkoz verilmesi taraftarı değilim o yüzden 1 yaşı bekleyin derim dedi. Çok karışık anlattım demi :) Kısacası ya 15 gün içerisinde yaptırın ya da 1 yaşı bekleyin diyor. :)
Ya bu konu da cetrefilli bi konu.
Bi arkadasin bebegi icin bobrek fonksiyonlarina bakmadan sunnet onermiyorum dedi dr u acibademde.
Simdi kilodan dolayi pipisi icine gomulu istese de sunnet yapamiyor.
Benim dr kendi cocugunu 5 aylikken lokalle sunnet ettirdi. Kendi de dr oldugundan zaten yanlis secim yapmaz diye tahmin ediyorum.
Ha anneme sorsan oyy yazik kiyamam torunuma daha cok kucuk o kadar bebeye sunnet mi yaptirilir diyo.
E cocuk 2 yasina gelinceye kadar sunnet yaptirilmazsa psikolojik olarak 6 yasina kadar bekleyin diyorlar. Ama bu durumda da genelde pipi ucunda enfeksiyon oluyo.
Amaan minnacik pipi icin bu kadar kafa yoruyoruz olacak is degil :)

Slm anneler. Bisey danismak istiyorum size. Biz suan 38+2 deyiz. Bebegim kanala yerlesmemis hala. Kanala inmesi icin neler tavsiye edersiniz? Yuruyus yapiyorum elimden geldigince. Bi de dogumu baslatmak icin neler yapilir biliyor musunuz?

Hahaha ben de okurken bir yandan oh diyorum bir de bunu düşünmicem beynim yeterince yanmış durumda :KK70:
Ay aynen ya ben şuan çocuk doktoru arayisindayim. Pendikte arkadaşın bir doktoru varmış pek memnunlar. Muayenehanesi var doktorun, bende acaba hastane içinde bir doktora mı götürsem diye düşünüyorum. Tahliller vs aynı yerde olur ama çocuğu da hastaneye götürüyorsun daha fena oluyor. Karar veremedim :/

Slm anneler. Bisey danismak istiyorum size. Biz suan 38+2 deyiz. Bebegim kanala yerlesmemis hala. Kanala inmesi icin neler tavsiye edersiniz? Yuruyus yapiyorum elimden geldigince. Bi de dogumu baslatmak icin neler yapilir biliyor musunuz?
Ben normal dogum yapmayacagim ama bebek kanala dogum esnasinda girmiyor mu?
Sen daha 39. haftani bitirmemissin sanki kanala girmemesi normal degil mi

Ben bildiklerimi yazayım ama sen yine de araştır canım

Bu devirde kimseye guvenmemek lazım hahaha:)

1. Hurma yemek
2. Merdiven çıkmak
3. Bol hareket yürüyüş egzersiz özellikle squat
4. Perina masaji
5. Ada çayı içmek
6.Pilates topunda zıplamak 0 ve 8 cizmek
7. Seks
8. Ananas
9. Ahududu yaprağı çayı

Ay aynen ya ben şuan çocuk doktoru arayisindayim. Pendikte arkadaşın bir doktoru varmış pek memnunlar. Muayenehanesi var doktorun, bende acaba hastane içinde bir doktora mı götürsem diye düşünüyorum. Tahliller vs aynı yerde olur ama çocuğu da hastaneye götürüyorsun daha fena oluyor. Karar veremedim :/
Ben hastane tercih edeceğim canım tahlil için hastane arayışına girmek istemiyorum çünkü o da zor oluyor. Ama dediğin şey de doğru hastane ortamı vs. Çok mu anne olduk ne şimdiden kafalarımız karışık :)

Sünnet işini bizde Halledeceğis hemen 5 yada 7 gün demişti hastenede doktor bakalımZ

Bide 40 ta gelmezse doktor kaça kadar bekleyecek konuştunuz mu?
Ben beklemek istemiyorum aslında ama 1 hafta daha bekleriz dedi doktor.
Beklemek istemiyorum çünkü kakasını yiyor falan diyorlar ya korkudan

Kızlar yaa, bebek toplanıyor ya, bunlar kasılma mııııııııııııııııııı, ben mi yanlış anladımmmmm. Ben öyle keyfinden poposunu dikiyor filan zannediyordum.
Onlar önemsiz canım sancın yoksa. Ben bunu iki doktora sormuş bulundum biri perinatalogtu. E tabii toparlanacak cevabı verdi adam :KK70:
kendi doktorum da düşünme bile bunu dedi :) egzersiz yapıyormuş gibi düşünüyorum artık

Ya bu konu da cetrefilli bi konu.
Bi arkadasin bebegi icin bobrek fonksiyonlarina bakmadan sunnet onermiyorum dedi dr u acibademde.
Simdi kilodan dolayi pipisi icine gomulu istese de sunnet yapamiyor.
Benim dr kendi cocugunu 5 aylikken lokalle sunnet ettirdi. Kendi de dr oldugundan zaten yanlis secim yapmaz diye tahmin ediyorum.
Ha anneme sorsan oyy yazik kiyamam torunuma daha cok kucuk o kadar bebeye sunnet mi yaptirilir diyo.
E cocuk 2 yasina gelinceye kadar sunnet yaptirilmazsa psikolojik olarak 6 yasina kadar bekleyin diyorlar. Ama bu durumda da genelde pipi ucunda enfeksiyon oluyo.
Amaan minnacik pipi icin bu kadar kafa yoruyoruz olacak is degil :)

Haha aynen. Kesilsin kolye yapıp asacağım boynuma valla. Kuzum işte 5 aylıkken de lokal yapan varmış da risk dedi. hareketleniyor ya. Büyük olsa dur dersin, bebek anlamaz ki.. Ani hareket yapsa allah korusun yamuk kesilir vs. En güzeli küçücükken yaptırmak bence. Akşamına iyileşiyormuş kız. :) Hayırlısıyla alalım kucağımıza da inş o günler de gelir.

X