• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 MAYIS Anneleri hadi tanışalım kaynaşalım ❤

Aynen öyle ilk bebeginiz küçük mu benim oğlum 18 aylik olacak o yüzdende biraz zor bi hamilelk oluyo oğlumla ilgilenmekten kendime fırsat bulamıyorum diyebilirim canı sağolsun ama iyice stres sınır arttı
Benimki 3 yaş 4 aylık canım daha öncede konuşmuştuk seninle evet bunlar ilgi istiyor hamilelik de zor bi süreç kendimize iyi bakcaz evlatlarımız için iyi olcaz

Konusmustuk gece içiyordum ama oğlum hastaydı bi aydan fazladır hatta gece de uyumuyordu içiyordum kalkınca çıkıyordu ondan galiba düzenli alamadım şimdi de kalkiyo geceleri ama biraz daha iyim ben kırmamaya çalışıyorum

Canım ilk hamileliğinde dr um özbek üzümü ye sabahları ac karnına demişti gebeliğim boyunca kalkarkalkmaz üzümünü yedim ve 9 ay hiç kullanmadım
Şimdi de hamile olduğumu ögrendigin hafta hemen gidip aldım. Aktar çekirdekli üzüm alın deye direnebilir ama siz özbek üzümü alıp bir deneyin kan tahlillerimde herşey iyi dedi doktor en son aralik 25 de yaptirdim ve hala kullanmıyorum kan ilacı sadece d3 vitaminin eksikmiş devit 3 ve decavit kullanıyorum.
Hayatimmm70 Hayatimmm70 Canım sende dene istersen özbek üzümünü. Gerçi senin pekmezin de çok iyidir nede olsa ev yapimi

Karatay: “3 dilim baklavayı yiyebilirler ben buna karşı değilim. Ben saf ve sıvı şekere karşıyım. Pekmez, bal, bunlar boş kaloridir, bebeğin gelişimini önlüyor. Yükledikleri şeker bildiğimiz beyaz çay şekeri. 100 gramı bir kerede içiriyorlar. Bazı devlet hastaneleri hazır mısır şurubu şekeri şeklinde içiriyor. Üstelik mısır şurubu şekeri kanın şekerini yükseltmez. Mısır şekeri diğer şekerden, anne için de bebek için de plasenta için de tehlikelidir.
Yeni doğmuş bir bebeğe şeker verilmesinin zararlı olduğu biliniyor. Peki o zaman anne karnındaki bebeğe neden bir anda o kadar şeker veriliyor? Bir yetişkin insan bile 100 gram sıvı şekeri birden alamaz..
cok büyük risk icinde, asırı kilolu degilseniz gebelik sekerini ben de yaptirmayi dogru bulmuyorum..:işsiz:
Kafamda deli sorular doktorlarım yaptır diyor karatay böyle diyor ebe açlık tokluk bakalım diyor ama malesef yaptırmak zorundayım sanırım tanı başka türlü olmuyor dedi 2 doktorum da ama o mısır şurubu şekerine dikkat etmeliyiz o zaman.

Canım ilk hamileliğinde dr um özbek üzümü ye sabahları ac karnına demişti gebeliğim boyunca kalkarkalkmaz üzümünü yedim ve 9 ay hiç kullanmadım
Şimdi de hamile olduğumu ögrendigin hafta hemen gidip aldım. Aktar çekirdekli üzüm alın deye direnebilir ama siz özbek üzümü alıp bir deneyin kan tahlillerimde herşey iyi dedi doktor en son aralik 25 de yaptirdim ve hala kullanmıyorum kan ilacı sadece d3 vitaminin eksikmiş devit 3 ve decavit kullanıyorum.
Hayatimmm70 Hayatimmm70 Canım sende dene istersen özbek üzümünü. Gerçi senin pekmezin de çok iyidir nede olsa ev yapimi
Canım benim doktorum da önemli Demir dedi diğer vitaminler anne halsiz düşmesin diye verilir dedi ama demire çok dikkat et dedi. Bu özbek üzümünde demir var galiba kuru üzüm yiyorum manisadan almıştım ama bu üzümden de alayım. bir de yanına portokal mandalina yerseniz c vitamin demirin emilimini kolaylaştırıyor etkisi fazla oluyor.

Söyliyeyim bi esim akşam getirsin artik herşeyi denicem yoksa doğum zaten zordu kanama oluyordu bu seferde olursa hiç iyi olmaz dedi doktor çok teşekkür ederim

aclık tokluk sekerine bakılıyor tekrar zaten..kafana göre yaptırmıyorum demiyosun..herkesin kendi kararı tabiki..benim cevremde kimse yaptirmadi. Arkadasim da hamile Ermeni hastanesine gidiyor orda da kesinlikle istememis dr. bebeklere 1 yasina kadar seker verilmezken anne karninda saf glikoza maruz kalmasi benim de kafami karistiriyor..bakalim seker sonucuma göre karar vericem ben de.
Yaptırdın mı şeker yüklemesi yoksa başka yöntemle mı kanda mı baktirdin
Bende sağlık ocağına kan verdim nelere bakıyorsanız hepsinden istiyorum dedim :halay:

Kafamda deli sorular doktorlarım yaptır diyor karatay böyle diyor ebe açlık tokluk bakalım diyor ama malesef yaptırmak zorundayım sanırım tanı başka türlü olmuyor dedi 2 doktorum da ama o mısır şurubu şekerine dikkat etmeliyiz o zaman.
Sorarsın doktora içine sinmezse eczaneden ben alsam olur mu de

Sorarsın doktora içine sinmezse eczaneden ben alsam olur mu de
eczaneden kendimiz alıyoruz zaten burada genelde öyle yapıyorlar, yaptırmamak da içime sinmez bilemiyorum işte. tansiyon da önemli mesela her gün bakmalıyız ama kimse bakmıyor.

eczaneden kendimiz alıyoruz zaten burada genelde öyle yapıyorlar, yaptırmamak da içime sinmez bilemiyorum işte. tansiyon da önemli mesela her gün bakmalıyız ama kimse bakmıyor.
Ben kendimi kötü hissettiğimde hemen ölçüyorum normal cikiyo ama neyden oluyo bilmiyorum birden halsizlik oluyo başımı kaldıramıyorum arabada da oluyo

Son düzenleme:
Kızlar bişey dicem oğlumda karnım büyüdü yavaş yavaş ama kızımda direk midemden büyüdü ve birden büyüdü yani oğlumda 6 7 aylıkken zorlanıyordum ama kızımda 1 aydır 8 aylık gibi karnım geriliyor yatarken kalkarken otururken.erken başladı belirtiler
Sizde de böyle oluyor mu

Kızlar bişey dicem oğlumda karnım büyüdü yavaş yavaş ama kızımda direk midemden büyüdü ve birden büyüdü yani oğlumda 6 7 aylıkken zorlanıyordum ama kızımda 1 aydır 8 aylık gibi karnım geriliyor yatarken kalkarken otururken.erken başladı belirtiler
Sizde de böyle oluyor mu
Benimde birden büyüdü valla ;)
Geceleri akşamları filan bildiğin şişiyorum yuvarlaniyorum sanki erken ve birden büyüdü gibi
2 3 ay sonrasını düşünemiyorum

semabsrn semabsrn , ben üzümde alayım, sabah kahvaltıdan evvel karadut pekmezi bir kaşık, işyerimde de öğleden sonra ara öğünde üzüm ve turunçgil yerim, bayaği bir takviye olur sanırım, çok afedersiniz kabız olduğumada yanmıcam, kan geliyor, basur olmaktan korkuyorum, hapları o sebepten kullanamıyorum,:ruh:

Sizde de böyle oluyor mu
Benimde birden büyüdü valla :KK66:
Geceleri akşamları filan bildiğin şişiyorum yuvarlaniyorum sanki erken ve birden büyüdü gibi
2 3 ay sonrasını düşünemiyorum
aaa benimde mide tarafına doğru yani yukarıya doğru daha şiş siz söyleyince farkettim, sizlerin erkek mi benim henüz belli değil cinsiyet
semabsrn semabsrn cuma sen, c.tesi ben ayrıntılı ultrason , inşallah iyi sonuçlar alırız kızlar, dua edin yaş 40 olunca ister istemez tedirglinlik var biraz,:KK17::KK43::KK14:,

Canım benim doktorum da önemli Demir dedi diğer vitaminler anne halsiz düşmesin diye verilir dedi ama demire çok dikkat et dedi. Bu özbek üzümünde demir var galiba kuru üzüm yiyorum manisadan almıştım ama bu üzümden de alayım. bir de yanına portokal mandalina yerseniz c vitamin demirin emilimini kolaylaştırıyor etkisi fazla oluyor.

Söyliyeyim bi esim akşam getirsin artik herşeyi denicem yoksa doğum zaten zordu kanama oluyordu bu seferde olursa hiç iyi olmaz dedi doktor çok teşekkür ederim

Kızlar ben normalde çok kanlı canlı biri değilim. Bir kere paypass ameliyatı olacak yakınına taze kan vermiştim. Kan verip kapıdan çıkarken bayılmışım acilde gözünü açtım. :D
Şimdi kan tahlillerime baktım
eylül 20 sindeki tahlilde 14.2 değerim
aralık 12sindeki tahlilde 12.9
düşüş olmuş ama drlar kan ilacı yazmadilar sanırım biraz hastaydım onunda etkisi var.

semabsrn semabsrn , ben üzümde alayım, sabah kahvaltıdan evvel karadut pekmezi bir kaşık, işyerimde de öğleden sonra ara öğünde üzüm ve turunçgil yerim, bayaği bir takviye olur sanırım, çok afedersiniz kabız olduğumada yanmıcam, kan geliyor, basur olmaktan korkuyorum, hapları o sebepten kullanamıyorum,:ruh:

Sorma canım bende de basur sorunu var ilk hamileliğinde kaldı bende kabizliklatn kaciyorum kanama olmuyor kaviz olsam da ama canim yaniyor o yüzden sabah ac karnına üzümle beraber kayısı da tüketmeye çalışıyorum öğlen ve akşam armut yiyorum birde turşu suyu bagirsaklarimi çok iyi çalıştırıyor ama tuzlu olması kötü yani. Böyle kendi bulduğum yöntemlerle kabızlıktan kaciniyorum

semabsrn semabsrn cuma sen, c.tesi ben ayrıntılı ultrason , inşallah iyi sonuçlar alırız kızlar, dua edin yaş 40 olunca ister istemez tedirglinlik var biraz,:KK17::KK43::KK14:,

Evet canım bu gecede ayrıntılı ultrasonla uğraştım yine. Deli olacağım bitse de gitse piskoloji diye birşey kalmadı her gece rüyada uğraş dur. Hayır uyaniyorum geziyorum üzerinden arıyorum o karamsarlığı uykuya dalınca rüyama kaldığın yerden devam ediyorum bazı ayrıntıları değiştiriyor sağolsun
Çok istikrarlı bilinçaltım var

Sorma canım bende de basur sorunu var ilk hamileliğinde kaldı bende kabizliklatn kaciyorum kanama olmuyor kaviz olsam da ama canim yaniyor o yüzden sabah ac karnına üzümle beraber kayısı da tüketmeye çalışıyorum öğlen ve akşam armut yiyorum birde turşu suyu bagirsaklarimi çok iyi çalıştırıyor ama tuzlu olması kötü yani. Böyle kendi bulduğum yöntemlerle kabızlıktan kaciniyorum

Evet canım bu gecede ayrıntılı ultrasonla uğraştım yine. Deli olacağım bitse de gitse piskoloji diye birşey kalmadı her gece rüyada uğraş dur. Hayır uyaniyorum geziyorum üzerinden arıyorum o karamsarlığı uykuya dalınca rüyama kaldığın yerden devam ediyorum bazı ayrıntıları değiştiriyor sağolsun
Çok istikrarlı bilinçaltım var
inşallah canım, ben ceviz yiyorum sabahları birde aç karnına peşine su içiyorum kahvaltıdan evvel , oda etki etmeye başladı,
bir kendim mayalamaya başladım kefir içiyorum, dün akşam başladım,
doğal yöntemlerle yenmeye çalışıcağız artık:KK52:

inşallah atlatıcağız bugünleride , nasipse bebeklerimiz doğduğunda birbirimize hayırlı olsun a gideriz :süslü:

Kızlar bebeklerimiz bazen az hareket ediyorsa nedenini buldum sanırım, karnımızı dış tarafına sırtı dönük olduğunda az hareket hissediyoruz iç tarafa vurduğu için çünkü benim kız geçen hafta çok az hareketliydi şükür 2 gündür çoğaldı yine döndü tekrar :))

Kızlar ben normalde çok kanlı canlı biri değilim. Bir kere paypass ameliyatı olacak yakınına taze kan vermiştim. Kan verip kapıdan çıkarken bayılmışım acilde gözünü açtım. :KK70:
Şimdi kan tahlillerime baktım
eylül 20 sindeki tahlilde 14.2 değerim
aralık 12sindeki tahlilde 12.9
düşüş olmuş ama drlar kan ilacı yazmadilar sanırım biraz hastaydım onunda etkisi var.
Yok canim 12.9 çok iyi maşallah benim hayatım boyunca en yüksek 11 oldu doğumdan sonra 2 litrye dusmustu şişmiştim sonra 9 olana kadar hastanede yattım en son bakıldığında 10.6 eve bırakmışlardı şimdi yine 10 doktor 9 a düşerse yatırırlar veya iğne verirler dedi ana sağlıkta yaptirmustim orda gösterdim yarın kadin doğumcu girecek bakalım yatmakta istemiyorum iğnece iğnesi çok zor yatmadı oğlum var kimseye bırakamam .

Back