• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 MAYIS Anneleri hadi tanışalım kaynaşalım ❤

Canim benden erken istedi doktorum insulin direncim oldugunu biliyodu 19+4 falandi
Benim de vardı ama bebisten sonra geçti hem doktorum bildiği halde istemedo etkisi olmaz bebeğin kilo alması lazım görmemiz için dedi. İlk kez duydum bu kadar erken yapıldığını şaşırdım.

Sonunda oldu.resim boyutu yüksek olunca anca yapabildim

Eklentiler

• 20180108_174146.jpg
    20180108_174146.jpg
    69,5 KB · Görüntüleme: 52
Canım teşekkür ederim hem böylece az yerde kaplar bu aralar beni çok rahatsız etmeye başladı göbeğim. Hem bel hemde karin ağrısı ile uyaniyorum. Yapımı çok kolay gozukuyor
Senin ağrılarında azalma oldu mu bu yastık sayesinde

Kizlar bence seker yukleme testini doktorunuz istiyosa yaptrin cunku icilen seker iki dilim baklavaya denk geliyo yani gun icinde belki fazlasini aliyoruz o sekerin..
En azindan onlem alinir mesela yuklemeden sonra sinir 140 benimki 171 cikti yani gebelik sekerim varmis ve gizli sekerim. Doktorum diyetisyene yonlendirdi iciniz rahat etmesi acisindan yaptirin bence yuklemeyi ne oldugunu bilir bebeginiz icin onleminizi alirsiniz. Ben bundan oncesine kadar canim istiyo diye abanirdim sekere cikolataya artik cok cok aza indirdim dikkat etmekte fayda var
Bence de canım kesinlikle kendi kendine dikkat etmekle sonucu bilip dikkat etmek arasında coook fark var. Prof. Ayrıntılı ultrasona gittimizde gittimizde sordum ilkinde cıktı dikkat etsem yaptirmasam diye o da yaptır kesinlikle 75 lik iste dr dan çıkarsa dedi

Canım teşekkür ederim hem böylece az yerde kaplar bu aralar beni çok rahatsız etmeye başladı göbeğim. Hem bel hemde karin ağrısı ile uyaniyorum. Yapımı çok kolay gozukuyor
Senin ağrılarında azalma oldu mu bu yastık sayesinde
Rahat yatıyorum bunun sayesinde acım olmuyo dengesiz olmuyorum sarılıyorum bacamin arasında olması dengelik vücudumu karnimda kasilmiyor.ki işim bitince tekrar yastıklarıma geri koycam içindekini penye kısmını da alıp katlicam bence süper

Bence de canım kesinlikle kendi kendine dikkat etmekle sonucu bilip dikkat etmek arasında coook fark var. Prof. Ayrıntılı ultrasona gittimizde gittimizde sordum ilkinde cıktı dikkat etsem yaptirmasam diye o da yaptır kesinlikle 75 lik iste dr dan çıkarsa dedi
75likde daha net anlasilirmis canm icin rahat etsin yaptir gitsin

24. Ve 28. Haftada insülin daha iyi bakılıyor falan diyolar ya erken yapmak kafama takıldı da. Benim oğlumda da gebelik şekeri vardı bende erken yapmak istiyorum açıkçası
Suan 21 hafta icindesin sanirim suphen varsa doktorunla konusup yaptirabilirsin erken teshis diye bisi var cnm

Karatay: “3 dilim baklavayı yiyebilirler ben buna karşı değilim. Ben saf ve sıvı şekere karşıyım. Pekmez, bal, bunlar boş kaloridir, bebeğin gelişimini önlüyor. Yükledikleri şeker bildiğimiz beyaz çay şekeri. 100 gramı bir kerede içiriyorlar. Bazı devlet hastaneleri hazır mısır şurubu şekeri şeklinde içiriyor. Üstelik mısır şurubu şekeri kanın şekerini yükseltmez. Mısır şekeri diğer şekerden, anne için de bebek için de plasenta için de tehlikelidir.
Yeni doğmuş bir bebeğe şeker verilmesinin zararlı olduğu biliniyor. Peki o zaman anne karnındaki bebeğe neden bir anda o kadar şeker veriliyor? Bir yetişkin insan bile 100 gram sıvı şekeri birden alamaz..
cok büyük risk icinde, asırı kilolu degilseniz gebelik sekerini ben de yaptirmayi dogru bulmuyorum..:işsiz:

Karatay: “3 dilim baklavayı yiyebilirler ben buna karşı değilim. Ben saf ve sıvı şekere karşıyım. Pekmez, bal, bunlar boş kaloridir, bebeğin gelişimini önlüyor. Yükledikleri şeker bildiğimiz beyaz çay şekeri. 100 gramı bir kerede içiriyorlar. Bazı devlet hastaneleri hazır mısır şurubu şekeri şeklinde içiriyor. Üstelik mısır şurubu şekeri kanın şekerini yükseltmez. Mısır şekeri diğer şekerden, anne için de bebek için de plasenta için de tehlikelidir.
Yeni doğmuş bir bebeğe şeker verilmesinin zararlı olduğu biliniyor. Peki o zaman anne karnındaki bebeğe neden bir anda o kadar şeker veriliyor? Bir yetişkin insan bile 100 gram sıvı şekeri birden alamaz..
cok büyük risk icinde, asırı kilolu degilseniz gebelik sekerini ben de yaptirmayi dogru bulmuyorum..:işsiz:
Arkadasim tercih meselesidir ben bu yuklemeyi yapmasam bilmeyecektim gebelik sekerim olup olmadigini..
Kaldi ki bi arkadasim sekeri oldugunu bilmediginden bebegi odem yapti fazla gelisimden acil sezaryene alindi. Bi ay kuvozde kaldi o tonton bebis eridi akti. Allah bizim bebeklerimizden uzak etsin. Tabii seker turevi seyler tuketmeyen biriyseniz hamileliginizde yaptirmayin derim ama onlem almak cok onemli tabi kimse istemez bebegine bi anda seker yuklemeyi ama seker yuzunden erken dogum plesanta yaslanmasi ölü dogum bile olabiliyo allah korusun. Sen tedbiri al takdiri allaha birak demisler tabiiki de bu tercih meselesi kimseye zorla gidin yaptirin demiyorum supheniz varsa doktorunuz tavsiye ediyosa ozellikle ailenizde seker hastaligi varsa yaptirin derim benimki sadece oneri :)

Tabiki tercih meselesi kızlar herkes kendi fikrini ve yaşadıkları izlenimlerini paylaşıyor.ben doktoruma güveniyorum ve bunu diyende prof adam gelmiş 60 yaşına benim şeker yükleme yapmanın ona bi karı olmucak ki kendi doktorumda yaptırmami söyledi ben de onlara güvenmek zorundayım ki içim huzurlu olsun.eczaneden kendim almıştım oğlumda medicalde sistem nasıl bilmiyorum ama mısır şekeri ilede yapılmaz heralde

Arkadaşlar oğlum için tüm alışverişi tamamladım neredeyse İstanbul’da olan arkadaşlar için fikir olsun diye seçenekleri söyliyeyim. Park yatak ve ana kucağı puset vs fazlaca çeşit olan tek yer unkapanı bisikletçiler çarşısı çeşit ve alternatif çok fazla Eminönü havuzlu handa bu kadar seçenek yok Yada başka yerde. Havuzlu handa ise kıyafet seçeneği çok fazla tavsiye ederim. Ve Merter toptancıların olduğu ana caddede anne çocuk için toptan fiyatına parekende satış yapan yerler var bilginiz olsun canlar

Arkadaşlar oğlum için tüm alışverişi tamamladım neredeyse İstanbul’da olan arkadaşlar için fikir olsun diye seçenekleri söyliyeyim. Park yatak ve ana kucağı puset vs fazlaca çeşit olan tek yer unkapanı bisikletçiler çarşısı çeşit ve alternatif çok fazla Eminönü havuzlu handa bu kadar seçenek yok Yada başka yerde. Havuzlu handa ise kıyafet seçeneği çok fazla tavsiye ederim. Ve Merter toptancıların olduğu ana caddede anne çocuk için toptan fiyatına parekende satış yapan yerler var bilginiz olsun canlar

Teşekkürler canim oglum da neredeyse herseyini havuzlu handan almıştım. Merter çok uzak ama unkapanina bakabilirim eminönüne gittigimde ;)

Şimdi bu şeker olayında kafamı su karısıtırıyor ben az mı seker alıyorum cok mu bilemiyorum. Evet canım cok tatlı seyler istiyo ama frenliyorum kendimi bunun bir standartı olmadıgı için yapılmalı bence. Karatayın yaptırmama sebebi o zaten hamileyken seker yedirmiyo yemeyince seker de olmaz ama arada kaçanak yapıyosak kabak tatlılarını pastaları götürüyosak ne olacak. 175 boya 60 kiloyla hamile kaldım 64 oldum kilo problemim yok ama sekerin kiloyla hiç ilgisi yok bence. Eczanelerde yükleme için içecek gibi satılan seyler varmıs düşünen arladaslar bi araştırın derim ben oyle almayı düşünüyorum

Demir depom boşalmış kansizlik zaten başımın belası yine düşük perşembe günü ayrintiliya giricem inşallah bi sıkıntı olmaz
Kan hapı kullanmıyomusun canım dozunu arttırır doktorun endişe etme bebeis senin depoları somuruyo ondan.bosalmistir ama iğne sürüp toparlanır

Back