2018 Kasım Bebeklerinin Cicileri :)

Bu mama sandalyeleri çok pahalıydı, sen kaça aldın?
1170 tl ye aldım
Mağazada tek kalmış indirimli görünce aldım
2600 falan yazıyor internette
Aklımda böyle pahalı bişey almak yoktu ama eşim beğendi, fiyatını da piyasaya uygun bulunca alalım dedik

Kızlar ev tipi ana kucağı aldınız mı ? Şu farklı şekillerde sallanan, aynı anda farklı müzikler yapanlar var ya. Onlarda da çok çeşit ve fiyat aralığı var, merak ediyorum hangisi iyidir. Araştıran var mı aranızda?

Ben onlardan almadim evimde yer sıkintım oldugu icin cunku en fazla 4 5 ay kullanilabiliyo daha sonra kaldirip koycak yer sıkintı oldugu icin onun yerine bu setten aldım ve bu ev tipi anakucagi da sallanıyo hem maliyet olarakda daha uygun oldu.

Eklentiler

• Screenshot_20180924-122508.png
    175,3 KB · Görüntüleme: 100
Bende ilk çocuktan kalma var tiny love. Yepyeni duruyor onu kullanıcam. İlk aylar içinde de uyuyabildiği için çok İşe yarıyor. Ya da biri geldiğinde işiniz olduğunda yanınıza alabiliyorsunuz bebeği.

Kızlar biz bizim minnoşlara n11den hastane çıkışı aldık, takım yaptık böyle ikiz gibi pozlarını çekeriz inşallah diye düşündük

Fotoğrafını paylaşıyorum ama fotoğraftakinden çok daha güzelmiş gerçeği, düşünen varsa tavsiye ederim. 30-35liraya 5li hastane çıkışı, fiyatı da çok uygun

Nenny Baby markaları

Prego gaby almıştım ben
Sallanabiliyor ya da sabit duruyor
3 pozisyonu var
Sağa sola dönebiliyor

İkinci el aldım 150 tl

Ben burlarda degildim pek okuyamadim canimda benimde bi tavsiyem var yeni annelere bize doktorumuz ellerine hic bisey takmayin dedi ozgur birakin dokunsun kendine cevreye diye bi uyarida bulundu ozguveni yuksek olurmus kendi cizer dedigimde ise cozsin iz kalmaz dedi bizde ole yaptik simdide kullanmicam eldiven corap vs ellerine ozgur buyusunmus ole diyo dokturumuz

Ama uykusunda falan korkuyo ellerinden diyolar Kitaplarda da. Şimdi hangisini uygulıycaz :)))

kızlar selam :)
Bu hamilelik bende bol miktarda kararsızlık yaptı, ben de gelip sizlere bir danışayım dedim :)
Ben ufak tefek çoğu şeyi tamamladım, zaten az eşya çok huzur kafasındayım, olabildiğince elzem olanları abartıya kaçmadan almaya çalıştım.
Kaldı büyük eşyalar.. Şöyle ki eşim 3 çocuk istiyor ( evet ben de daha dur ilkini bi doğurayım diyorum ) , ben de 2 çocuk istedim yıllarca. Ama özel sektörde çalışıyoruz, eşimle aramızda diploma/statü farkı var ve yaklaşık onun 3 katı maaş alıyorum- yanlış anlaşılmasın, ben bunu sorun olarak görmüyorum, beraber yaptıklarımıza bakıyorum. Ama işin özü çocuk için benim çalışmam lazım. Çocuğa olanak sağlama açısından, yetebilme açısından şu sıralar 2. çocuğu bile düşünür oldum.

Kafamdaki plan doğduktan sonra ikinciye karar vermek. Ama yaşımız da çok genç olmadığı için yaparsam ikinciyi hemen 1-2 sene sonra yapacağım. Bu durumda çocuk tek olacakmış gibi planlamayayım, oda yapmayayım dedim. Evet o odalara bakarken içim gidiyor ama ya ikinci gelirse, aynı olanakları sağlamam lazım diyorum.

Oda fikrini bebek gelsin, 6 ay sonra bir daha değerlendireyim dedim şimdilik, park yatakla bir süre idare edeyim dedim. ama annem ilk torun diye sürekli aklıma giriyor, yapılsın edilsin modunda. Sonrasında ısrarcı olup yine beni sıkacak diye 2. çocuk fikrimi de anlatmadığım için ona, ilk ve tek torunu için çok hevesli.

Çok dert döktüm ama size danışmak istedim. Bu şekilde 2. çocuk için bekleyeniniz var mı? Odayı sonraya bırakmak çok mu mantıksız? Park yatakla bir süre idare etme fikri nasıl?
Tavsiyelerinizi bekliyorum kızlar :)

Valla biz oda yaptık ama Salih paşa yatmadı o yüzden belki ikinci o karyolada yatar diye ümit ediyorum :)

Dogduktan sonra karar vermek daha mantikli. Zaten en az 6ay yaninda kalacaktir kokunu duymasi ve sik emzirme araligini dusunursek ayri oda seni yorar. Ve her cocugun fitrati da bir degil. Ev sizin ise oda da varsa yaptir. Ama kiradaysan bana gore gerek yok. Ikinci cocuk fikrini bende dusunuyorum ama her zaman birinci ikinciyi belirleyecegi icin hic plan yapmiyorum. En guzeli park yatak yada anne yani al. Dogumdan 1 2 ay sonra oda yaparsin

Son düzenleme:
Aslında elinden neden korksun ki aylardır anne karnında kıpırdatıyor, kordonu tutuyor,emiyor falan elini
Uyku eğitimi kitaplarında yarı kundak yapılması gerektiği söyleniyo canım. öyle olunca anne karnında hissederek daha rahat uyuyolarmış. bilmem artık kişisel görüşe göre şekillenebilir bu. ben kundak yapma tarafındayım zaten kışa denk gelecekler sıcacık sıcacık uyur

deneriz bakalım hangi türlü daha rahat ederse öyle bi yöntem geliştiririz

tek çocuk düşünüyorum ama oda yapmadım.
6 ay kadar sonra ayırırım odasını diye düşündüm.
yatak odasın bi beşik koydum
eşyalarını da benim gardrobun bi kanadını boşaltıp oraya koydum.

Park yatakla uzun süre idare edebilirsin, bebeğin eşyalarını koyacak dolabın varsa sorun olmaz. Ya da illaki oda yapmak istiyorsan, sonradan 2 kişiliğe çevirebileceğin bir oda yapabilirsin. Unisex renkler seçip, odaya uygun dolap ve şifonyer alırsın ; yatağı sonraya bırakabilirsin. İlk zamanlar nasılsa odası olsa da senin odada yatması daha iyi .Odasına da park yatağıyla geçirirsin,o arada ikinci çocuğu yaparsan da ona göre ikisi için de yeni yatak planlaması yaparsın.

Valla biz oda yaptık ama Salih paşa yatmadı o yüzden belki ikinci o karyolada yatar diye ümit ediyorum :)

Kızlar hepinize çok teşekkür ederim fikirleriniz için, dengesiz hormonlarıma yol gösterdiniz :) Eşimle de konuştum akşam ve oda fikrini en az 6 ay sonra tekrar değerlendirmeye karar verdik. O zamana kadar belki bir şeyler şekillenir.

Park yatak olarak arkadaş tavsiyeleri 'geniş olanı al' şeklinde olduğu için kraft calipso elit e karar verdim, 70x120. İçine ekstra yatak almam gerekiyor, gene kraftın yataş pamuk yatağı var. Aklıma takılansa bazı yerlerde bu yatak için çok ince diye yorum yazmışlar, 5 cm diyor. Kullanan veya bu konuda bilgi sahibi olan var mı? Kaç yaşa/kiloya kadar kaç cm kullanılmalı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…