12 kasım doğumlu
3250 doğdu
6 aylık oldu 6.170 gram
boyu da 62 cm
bazı zamanlar 15 gün 1 gram bile almadığı oldu
sürüyle tahlil yaptılar, karaciğer değerleri, alerji, tiroid... en son dün doktor bu çocuk sadece minyon dedi
yoğurt alerjisini nasıl anladın?
kabağı hiç sevmedi benimki. tadını değil de çünkü tatmadı kabaktan korktu
eline değince iğrendi çok komik ya :)
püre kaşığı ne aldın? ben de almalıyım sanırım.
kizingo blw kaşığı alacağım bir de
Oyy kuzuma yaaa çok geçmiş olsunnn acaba biraz erteleseniz asiyi olmuyor ki sorsaniz cidden bebeğe zor gelmez inşallahAteşten de korkuyorum inşallah olmazbide hasta oldu bebegim 6 tane iğne oldu ama şimdi dizini bükmüyor röntgen usg herşeye bakıldı deri altında kanama olmuş o yüzden bükmüyor denildi şimdi bukmez ken dizini bide aşılar gelecek iyice korkar hiç bukmezse hep böyle kalırsa diye korkuyorum
Canım bi haftadır bizde sarı corasatin kullanıyoruz ama iyi gellmedi sızdde durum nasılGeçmiş sayfaları okuyarak başladım belki yeni sayfalarda yazmışsındır henüz okumadım da bizde de atopik dermatit var kulak ardında, yüzünde, vücudunun bir kaç yerinde. Doktor bize la roche posay duş jeli, balsam, coresatin(sarı kutu), nizoral, linoya krem kullandırıyor. Haftanın 3 günüde 5 kaşık mısır nişastası ve 3 kaşık elma sirkesi(fermente) kattığımız suyun içinde 15 dakika bekletiyoruz. Ama diyet önermedi. Alerji testi yapıldı sonucu bekliyoruz bizde. Son durum nedir? Diyeti egzama için mi yapıyorsun? Öyleyse ben de dikkat edeyim
Yaa sen bilirsin o zaman canım benim bebis daha destekli oturuyo mama sandalyesine bazen de yere oyle kendi basina birakiyorum ne yapacak diye öne öne eğilip gidiyo sonra da saga dogru devriliyo. Bu daha hazır olmadığı için böyledir dimi bir problem yoktur5 ay 10 günlükten beri desteksiz oturuyor
Ama dönmek yok bizde
Denemiyor bile
O
Yogurt yedıkten sonra çene ve yanaklları pütür pütür oldu canım
Hayır tabiki de problem yoktur sadece kucağında oturt yavaş yavaş senin desteğini çek ellerinden tutarak yani sırtı boşta kalsınYaa sen bilirsin o zaman canım benim bebis daha destekli oturuyo mama sandalyesine bazen de yere oyle kendi basina birakiyorum ne yapacak diye öne öne eğilip gidiyo sonra da saga dogru devriliyo. Bu daha hazır olmadığı için böyledir dimi bir problem yoktur
Tamam canım destekliden yavaş yavaş cekeyim kendimi öyle deneyeyeyim. Seninki oturmaya benimki de dönmeye meraklı demek ki normalse sıkıntı yok o zamanHayır tabiki de problem yoktur sadece kucağında oturt yavaş yavaş senin desteğini çek ellerinden tutarak yani sırtı boşta kalsın
Rahatsız olursa kendini aşağı kaydırıp yatıyor zaten
Bizimki de dönmüyor 4 aylık çocuklar dönüyor mesela. Ama 2.5 aylıktan beri oturmaya gayret ediyordu demek ilgisini oturmak çekmiş, 4-5 defa dönmüştü 5 aylıkken bi daha denemedi
Seninki de yatmaktan yuvarlanmaktan hoşlanıyor olabilir. Doktora dönmüyor dedim olsun normal canı isteyince döner dedi mesela
Ben de saçsız kalanlar kervanına dahilimen kötü ihtimal saç ektirir Arap turist gibi gezeriz
B9z9m doktor da daha kucuk 6. Aydan sonra gelin konusalim gerekirse tek dozu var ileriki aylarda onu yaparız bosuna csni yanmasın demisti. Bizde cok sorgulamadik ok dedim.Biz 5.ayda yaptirdik cnm 7.ayda 2.dozlari war
Csnim benimki de totosundan yada belinden desteklemezsek donmuyor. Ama donunce de kikir kikir. Oturamiyor da mesela. Yastikkarla destekliyorum mama verirken falan. Cok da sevmiyor zaten pturmayi one eğiliyor yada yana devriliyor. Endiselenme gayet normal.Yaa sen bilirsin o zaman canım benim bebis daha destekli oturuyo mama sandalyesine bazen de yere oyle kendi basina birakiyorum ne yapacak diye öne öne eğilip gidiyo sonra da saga dogru devriliyo. Bu daha hazır olmadığı için böyledir dimi bir problem yoktur
5.ayda biz bexoranin ilk dozunu rotanin ikinci dozunu oldu ates yapti bizde bizim b tipi menenjiti de yapio 7.ayda b tipinin de ilk dozunu olacakB9z9m doktor da daha kucuk 6. Aydan sonra gelin konusalim gerekirse tek dozu var ileriki aylarda onu yaparız bosuna csni yanmasın demisti. Bizde cok sorgulamadik ok dedim.
Ates flan yapti mi canim?
Canım istersen kes, birkaç gün gözlemle geçecek mi sıkıntısı. Yoğurdu sonra tekrar denersinGünaydın
Kızlar 3. Ve 4. Gün yoğurttan sonra gece çok ağlıyor kendini geri atıyor normalde 19.45 gibi uyuyan bebek gece 23.00 e kadar ağladı.
Acaba yoğurt alerji mi yapıyor
Keseyim mi?
Öyle yapıcam.Canım istersen kes, birkaç gün gözlemle geçecek mi sıkıntısı. Yoğurdu sonra tekrar denersin
Canım probiyotik mayadan kaynaklı olabilir mi ki. Birde normal mayayla dene istersen yoğurdu. Benim bebiş hiç oyle bi tepki vermedi yoğurt yiyinceÖyle yapıcam.
İştahla ve çok yiyor yoğurdu belki 100 cc yedi dün
Ama ağlamasını anlamadım. 2 saat ağladı sonra sustu
Tamam bi de onu deneyeyim haklısın :) probiyotik daha iyidir diye düşünmüştüm aslında prebiyotik damla da kullandı o bişey yapmamıştıCanım probiyotik mayadan kaynaklı olabilir mi ki. Birde normal mayayla dene istersen yoğurdu. Benim bebiş hiç oyle bi tepki vermedi yoğurt yiyince
Ne zaman yapıldı test küçük müydü çok ? Bende 10 haziranda yaptıracağım acaba doğru sonuç verir mi ? Bence de vermeyip bir kaç gün gözlemlemek en iyisiTamam bi de onu deneyeyim haklısın :) probiyotik daha iyidir diye düşünmüştüm aslında prebiyotik damla da kullandı o bişey yapmamıştı
Deri testinde de süt ürünü aleejisi çıkmamıştı
Bilemedim ya
Ne zaman yapıldı test küçük müydü çok ? Bende 10 haziranda yaptıracağım acaba doğru sonuç verir mi ? Bence de vermeyip bir kaç gün gözlemlemek en iyisi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?