• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
S Spizella canım benimde aklıma ilk probiyotik maya geldi ondan olabilir belki. Biz 6 buçuk aylık olduk bir çok şeyi eline alıp kendisi yiyor artık 3 gün falan kalmadı ne görse saldırıyor çünkü öyle olunca tadıyor herşey den ve mecbur kalıyoruz. yanında dondurma tatlı falan yemiyoruz çünkü elimizi çekiştiriyor ve vermezsek çok ağlıyor bizde henüz desteksiz oturmuyoruz hiç ilgisi yok oturmaya ama halıları baştan başa her türlü dönüyor hatta emeklemek için mücadele ediyor ama oturmak yok. 6.ay aşısı bize 1 kol 2 bacak bir ağız şeklinde yapıldı sıkıntısız geçti çok şükür

Kizlar bisey sormak istiorum cogunuz alerji testleri yaptirmissiniz bu testleri sizmi talep ettiniz yoksa doktorunuz mu yaptirdi biz de 6 ayligiz 6 ay kontrolunde doktorumuz kan ve idrar testi yapti kan hemogrammis sanirim vitaminlerine falan hic biseye bakınmamış oluo bilgisi olan bni bilgilendire bilir mi lütfen 😊

Kizlar bisey sormak istiorum cogunuz alerji testleri yaptirmissiniz bu testleri sizmi talep ettiniz yoksa doktorunuz mu yaptirdi biz de 6 ayligiz 6 ay kontrolunde doktorumuz kan ve idrar testi yapti kan hemogrammis sanirim vitaminlerine falan hic biseye bakınmamış oluo bilgisi olan bni bilgilendire bilir mi lütfen 😊
Biz de 6 ay 10 günlüğüz tam 40ının çıktığı gün gitmiştim kontrole o zaman öğrendim alerji olduğunu doktor henüz daha çok küçük sonuçlarda çıkmaz sen kendin deneye yanıla bulacaksın demişti kendim diyet uygulayarak süt ve süt ürünlerine olduğunu tespit etmiştim ama yaklaşık 1 haftadır diyete devam etmeme rağmen alerjiler hortlayınca doktora görürdüm doktor kendisi alerji bölümünden randevu verdi umarım bu ayda doğru sonucu verir test

Biz de 6 ay 10 günlüğüz tam 40ının çıktığı gün gitmiştim kontrole o zaman öğrendim alerji olduğunu doktor henüz daha çok küçük sonuçlarda çıkmaz sen kendin deneye yanıla bulacaksın demişti kendim diyet uygulayarak süt ve süt ürünlerine olduğunu tespit etmiştim ama yaklaşık 1 haftadır diyete devam etmeme rağmen alerjiler hortlayınca doktora görürdüm doktor kendisi alerji bölümünden randevu verdi umarım bu ayda doğru sonucu verir test
Inslah canim cok gecmis olsun bizim yogurt çok sewio kizim agzinin kenarlarina tasio ya o kisimlar kizario baska da hic bir sekilde bsey olmuo acaba alerjimi die sorup duruorm kndime ama bakiorm vermedigim zmnlarda oluo salya cok akio ondsn mi bilemedm esimfe cok abartiosun takilma bu kadar sen yogurt vermeye devam et ciddi yayilma olursa anlariz bunlar ufak seyler die aklim karisik

S Spizella canım benimde aklıma ilk probiyotik maya geldi ondan olabilir belki. Biz 6 buçuk aylık olduk bir çok şeyi eline alıp kendisi yiyor artık 3 gün falan kalmadı ne görse saldırıyor çünkü öyle olunca tadıyor herşey den ve mecbur kalıyoruz. yanında dondurma tatlı falan yemiyoruz çünkü elimizi çekiştiriyor ve vermezsek çok ağlıyor bizde henüz desteksiz oturmuyoruz hiç ilgisi yok oturmaya ama halıları baştan başa her türlü dönüyor hatta emeklemek için mücadele ediyor ama oturmak yok. 6.ay aşısı bize 1 kol 2 bacak bir ağız şeklinde yapıldı sıkıntısız geçti çok şükür
2 gün öğlen vermiştim bişey olmamıştı
bugün öğlen denedim bakalım inşallah sorun olmaz
yine olursa kesicem yoğurdu

Kızlar merhaba. Bebeklerimden birinin boynunda,ağız kenarlarında, bacaklarının diz kapağı arkasında kızarıklıklar oluştu. Bir gün sonra söndü. Doktora gittik. Atopik dermatit dedi. Oğlum beyaz tenli aşırı hassas teni var. İlk kez oldu. Hipokort krem yazdı. Banyodan sonra bol bol nemlendirin falan dedi. Nemlendirici isimleri yazdı. Ben burda hangi sayfada okudum hatırlamıyorum. Ama hipokorta gerek kalmadı falan diye yazılan ürünler vardı sanırım. Benim atopik dermatit için yapabileceğim birşeyler var mı? Birde steroid olmayan fayda gördüğünüz ürünleri benimle paylaşır mısınız? Nelere dikkat etmem gerek? Çünkü ilk kez karşılaştığım bir durum. Teşekkür ederim şimdiden 💐❤️

Kızlar merhaba. Bebeklerimden birinin boynunda,ağız kenarlarında, bacaklarının diz kapağı arkasında kızarıklıklar oluştu. Bir gün sonra söndü. Doktora gittik. Atopik dermatit dedi. Oğlum beyaz tenli aşırı hassas teni var. İlk kez oldu. Hipokort krem yazdı. Banyodan sonra bol bol nemlendirin falan dedi. Nemlendirici isimleri yazdı. Ben burda hangi sayfada okudum hatırlamıyorum. Ama hipokorta gerek kalmadı falan diye yazılan ürünler vardı sanırım. Benim atopik dermatit için yapabileceğim birşeyler var mı? Birde steroid olmayan fayda gördüğünüz ürünleri benimle paylaşır mısınız? Nelere dikkat etmem gerek? Çünkü ilk kez karşılaştığım bir durum. Teşekkür ederim şimdiden 💐

Ben hipokort u 2 defa sürdüm
Her akşam yıkayıp sabah ve akşam tüm vücuda bioderma atorderm intensive baume sürüyorum

Inslah canim cok gecmis olsun bizim yogurt çok sewio kizim agzinin kenarlarina tasio ya o kisimlar kizario baska da hic bir sekilde bsey olmuo acaba alerjimi die sorup duruorm kndime ama bakiorm vermedigim zmnlarda oluo salya cok akio ondsn mi bilemedm esimfe cok abartiosun takilma bu kadar sen yogurt vermeye devam et ciddi yayilma olursa anlariz bunlar ufak seyler die aklim karisik
Yok alerji değildir o canım benim tosbik de diş döneminde cok salya akittiginda hep kızarmıştı ağız kenarları. Yoğurt tastigindan öyledir alerji olsa mutlaka anlardın

Güzel anneler merhaba 💐 bizim bugün dr kontrolümüz vardı. Ek gıda ve su ile ilgili konuştuk. Sizinle paylaşmak ve danışmak istedim. Ayrıca sizin doktorlar ek gıda ile ilgili neler dediler merak ediyorum.
Benim ikizler sadece mama alıyor. Ek gıdayı ne kadar vermeliyim diye sordum. Bana zaten mama alıyorlarmış alabildikleri kadar ver dedi 🙄 bu sözünü zaten çok umursamadım. Su ile ilgili de besleme sonrasında ver isterse içer zorlama dedi. Sizin drlar bu süreçlerle ilgili neler dediler ?
Bide benim aklıma şu takılıyor. Örneğin Bebekler 8 aylık olana kadar miktar olarak ne kadar ek gıda almalılar? Benimkiler 6 aylıklar şu an günde maksimum 2 yemek kaşığı kadar ek gıda alıyorlar. Zorlayınca ağlıyorlar. Bende zorlamıyorum açıkçası. Sizde durumlar nasıl?
Merhaba canım, ben özel doktora götürmüyorum bebeğimi. Aile hekimim ve hemşirem deneyimli çok şükür. Hemşirem 1 yaşına kadar bebeklerin ana öğününün anne sütü ya da formül mama oldugunu ve sadece ek gıda olarak 2 öğün yedirmem gerektiğini söyledi. Miktar olarak da bebeğinin avucu kadar yedir dedi. Ben de yoğurt falan yiyor bi çay bardağı kadar dedim. Yemek istiyorsa ver tabi dedi. Suyu sorduğumda ise zaten havalar sıcak suya ihtiyacı artıyor içmek istediği kadar içir dedi. Ama biberonla içirme alıştırma bardağıyla içir dedi. Ve ek gıdaları püre yapmamamı pütürlü vermemi söyledi(Tabi çiğneme refleksi başlamışsa) . 9. Aydan itibaren de sofraya bizimle beraber oturup yemesini önüne kendi tutup yiyebileceği besinleri vermemi böylece sofra kültürünün oluşacağını söyledi.

Canım Alerjiden şüphelendiğin durum varsa sen kendin söyleyebilirsin doktoruna o yönlendirir seni.Ben kendim gittim çocuk alerji uzmanına ama pek ilgilenmedi anlatmadı Boşuna eziyet çektim. Kanda hemograma bakması iyi çünkü Demir ilacına test sonucuna göre başlarsınız. Normalde 4 aylıkken başlatan doktor da var 6 aylıkken test yapıp ona göre başlatan da

Ben kestirdim. upuzun saclarimi kisacik yaptrdm ona ragmen hic azalma yok öbek öbek sac döküyorum. Ve son 6 kilom yapisti veremiyorum sac gidecegine kilolar gitsin artik. Aynalara küstüm :KK43:
ben 48 kilo ile hamile kalmıştım şimdi 49 kiloyum ama göbeğim varrrr basenlerim genişşş
yani veremedim diye üzülme o da kar etmiyor :D
az önce banyoda 2 avuç saç bıraktım
yarın kısa kestirmeye gidiyorum. bari dökülenler kısa olsun
evin her yeri saç

Valla ben de daha az önce duştan çıktım ve ardımda peruk olacak kadar saç bıraktım. Her gün süpürmekten bıktım usandım eşimden utanıyorum artık ya adam halıdan saç topla topla kambur oldu

Canım Alerjiden şüphelendiğin durum varsa sen kendin söyleyebilirsin doktoruna o yönlendirir seni.Ben kendim gittim çocuk alerji uzmanına ama pek ilgilenmedi anlatmadı Boşuna eziyet çektim. Kanda hemograma bakması iyi çünkü Demir ilacına test sonucuna göre başlarsınız. Normalde 4 aylıkken başlatan doktor da var 6 aylıkken test yapıp ona göre başlatan da
Ewt bnde 6 ay da test yapilmadan baslamicam diyenlerdendim yalniz doktorum oyle guzel anlatti ki herbebegi ayni sekilde buyutup takip edemeyiz snn bebegin hem dusuk kilolu dogdu hem anne sutu almio bu yuzden baslamamiz gerekio teste gerek yok kizinizda dedi ve bana mantikli geldi basladim bu yuzden 1 yasina kadar kullanacagiz dedi alerjik gibi gozukmuo kizimda babasida cok opuo sakalli yanaklari kizario bigun opmesin gecio

Kizlar ben birsey daha sormak istiyorum size bebeklerinizde hic gozunden yaş akmayan oldumu bnm kizim 6 ay 2 gunluk ve ilk dogdugunda goz yasi damar tikanikligi wardi iltihap akiodu tedawi ile duzeldi yalniz dogdugundan bu yana hic gozunden yas akmadi goz doktoruna muayenemizi olduk iceri akitio demekki dedi ama bana mantikli gelemedi sizin bebeleriniz den yaş gelmeyen warmi

Meme reddi dediniz yazmak istedim cok uzuluyorum bebekler emmeyince :KK43: benim oğlumda sürekli meme reddi vardı ateşi yoktu sonra doktora götürdüm boğazi iltihapli dedi antibiyotik kullanırken ateşlendı tekrar götürdük tüm tahlil yaptılar kanda enfeksiyon kulak kızarık idrar yolu enfeksiyonu hepsi olmuş :KK43: inşallah olmaz ama meme reddi nin arkasında bi iltihap yatıyor olabilir bi tahlil verin isterseniz inşallah bişey olamaz benim bebegim şimdi saldırıyor memeye çok şükür.
Çok geçmiş olsun hepsi birden olmuş yavrucak ne acı çekiyormuş ki acıdan ememiyormuş. Ahh ne zor dertmiş meme reddi tam 6 aydır devam ediyor.psikolojik olarak bitirdi beni. Diyet de fiziksel olarak bitirdi zaten.bizimki tamamen alerji yüzünden nerdeyse doğduğu günden beri var. Daha 15 gün önce kontrole götürdüm doktor kulağına falan baktı sırtını dinledi bir sorun yok dedi.
İnek sütü keçi sütü ikisine de mi ? Yumurta tüketiyor musunuz?
O kadarını bilmiyorum ama deri testi olarak süt yapıldı ve tepki verdi cildi. Yumurtayı da denedim ama bir fark olmadı tüketiyorum onun için.Hala da tam neye alerjisi olduğunu bulabilmiş değilim.

O kadarını bilmiyorum ama deri testi olarak süt yapıldı ve tepki verdi cildi. Yumurtayı da denedim ama bir fark olmadı tüketiyorum onun için.Hala da tam neye alerjisi olduğunu bulabilmiş değilim.
[/QUOTE]
Anladım canım geçmiş olsun çok ... doktorum gıda paneli adında bir kan testi olduğunu ve neye alerjisi var herşeyin %95 doğru çıkacağını söyledi fakat şunu anladım ki çocuk doktorları alerji konusunda çok yetersiz şöyle ki alerjik çocuğu olan anne onlardan daha bilgili ... Allah yardımcımız olsun zor süreç ...

Anladım canım geçmiş olsun çok ... doktorum gıda paneli adında bir kan testi olduğunu ve neye alerjisi var herşeyin %95 doğru çıkacağını söyledi fakat şunu anladım ki çocuk doktorları alerji konusunda çok yetersiz şöyle ki alerjik çocuğu olan anne onlardan daha bilgili ... Allah yardımcımız olsun zor süreç ...
[/QUOTE]
Ben de kesinlikle öyle düşünüyorum ve bunu o kadar normal bir sey gibi görüp üzerinde durmuyorlar ki diyet yapmayıp dikkat etmeyen çok anne vardır yeteri kadar bilgilendirme yok maalesef. Bebeğin bağışıklık sistemiyle alakalı nihayetinde sürekli vücudun kaldıramayacağı besini yediğini düşünsene ne olur bu minnacık vücut. Benim görümceler kayınvalide filan ye gitsin ne olacak aman bir kereden bir sey olmaz ucundan azıcık al bilmem ne araştırmayan bilmeyen birisi olsam bir kereden bir şey olmaz deyip yer aylardır yaptığım diyeti bozabilirdim. Ben bunu internetten buradan sorup soruşturup öğreniyorum instagramda yumurta alerjisinden dolayı yoğun bakımlık olan biliyorum ama doktorlara göre gayet normal cağın tüm bebekleri alerjik ne var bunda.
Mesela 1 aydır bebeğim geceleri katıla katıla ağlıyor diş desen değil atak desen atak haftasını geçtik geçen götürdük doktora ne tahlil istedi ne bir bebeği inceledi uzaktan bakıp gayet iyi görünüyor diyor bana anneler hisseder bilir ya benim bebegimin bir derdi sıkıntısı var ben biliyorum ama doktor bir zahmet edip de bakayım demedi yarın özele götüreceğim onda da değişen bir sey olmayacak mesela. Bu sağlık konuları beni cok geriyor doktorlar yüzünden. Rabbim sağlıkla sınamasın bunların eline de düşürmesin yani 🙄😑

Back