• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Tam gaz devam ediyor brnim canim. Hallales fayda etmedi. Alin kenarlarim acilmis gibi geliyor bana. Dokulmeyi geçtim bir sertlik kuruluk kirilma hepsi var sacimda. Yetmiyormis gibi bebis de yoluyor saclarimi, kavradigi gibi kalan 2 tel sacimi da onun elleirnden topluluyorum. Kel kalana kadar yolu var sanirim yoluk hatceligin 😂Hamilelikte ne guzeldi oysa ki 🙄
evet kuru kuru oldu saçları. mat cansız şekilsiz. iğrenç :D

Yaa o kasar cokk mu? Hic sevmiyorum su asi faslini. Hepsini cok kotu atlaytik biz cunku. En son aşımız da atesten altinci hasralik oldu kuzum daha yeni toparlıyor. 6 .ay cokmus 😟
valla 2. ay aşısı huysuzluk ağrı yapmıştı bizde.
bi de bu ilk kez ateş yaptı.
2gün sürdü huysuzluğu da

Bugün biz de doktora gittik. Genel olarak alerjik bebekler için de yavaş yavaş beslenmesine ekleyip gözlemlemek gerektiğini, bebeğin de sürece alışacağını söyledi.

Ek gıda için ilk hafta sebzeler, ikinci hafta meyveler, üçüncü hafta ev yapımı yoğurt deneyecekmişiz. Bu ilk iki haftada önce ben fırında pişmiş yoğurt (kekin filan içinde), sonra ocakta pişmiş yoğurt (çorbanın içinde) en son normal yoğurt yiyerek başlayacakmışım. Eğer ciddi reaksiyon olmazsa (döküntüden korkma, egzama daha ciddi reaksiyondur dedi) bir sonraki aşamaya geçiyormuşuz. Ben birkaç şey denedim onları anlattım. Pirinç unlu mamasını bazen iştahla yiyor, bazen yemiyor diye. Şey dedi "aç olduğunda yiyor belli ki, bundan sonra öğle yemekleri sebze çorbası olacak. Patates +havuç +mevsimine göre bir sebze üç gün üç gün denenecek. İkinci hafta mesela meyve tadımına başladık, sebze çorbası yine de verilecek"

Kızım da 6500gr olmuş, iki ayda 700gr almış elhamdulillah. 300gr daha alsaydı süper olurdu ama bu da yeterli Betül için dedi. 7.ayda menenjit aşılarına başlıyoruz inşallah. 6.ay aşıları için ateşi iki gün çıkabilir, takipte kal dedi

tabi senin de diyetin var, işin 2 kat zor ama inşallah hiç alerji vs olmadan devam edersiniz :)
hayırlı olsun ek gıdanız

bizi yoğurtla başlattı, probiyotik yoğurt mayası ile mayalamıştım onu çok sevdi

Gumeaary Gumeaary canım doktordan çıktık, akıntı konusunda sana da yazacaktım unutmadan yazayım.

İdrar yolu iltihabı olabilir dedi doktorumuz. 1haftadan uzun süreli gelirse akıntı araştırmak gerekirmiş. Bizim kıza bir ara sebepsiz ateşi çıkıyor diye idrar tahlili yaptırmıştık temiz çıkmıştı, ona güvenerek beklemek istiyorum bebeğini şimdiden boşuna yormayalım, devam ederse tekrar idrar tahlili isteyeceğim dedi. Ben prima kullanıyorum ablam sleepy kullanıyor, onun sleepy bezlerinden taktım diye anlattım, ona da bir tepki vermiş olabilir cildi dedi.
Çok teşekkür ederim cvp yazdığın için ❤️😍 çok geçmiş olsun. Benim kızın ara ara olmuştu devam etmemişti. İnşallah sizin de etmez. Tekrardan geçmiş olsun 💕

aaa geçmiş olsun
öyle oluyor muymuş ben bi Prima bi ebebek değiştiriyorum her gün
senin minnoş da çooook hassas tatlım benim ya.
sen primadan devam demek ki. :)
okudum ama gözden kaçırdım galiba Betül ek gıdaya başladı mı
Evet canım biz 4aylık hipp in pirinç unlu mamasıyla başladık. Geçen hafta da patates haşlayıp anne sütüyle hazırlayıp verdim. Ondan önce elma suyu, bir parça muz mamasına koyduğum oldu. Biraz kafama göre verdim yani sütüm yokken mecbur tatlandırdım mamayı filan. Bugünden sonra doktorumuzun dediği gibi düzenli çorbaya başlıyoruz inşallah

Daha önce sleepy dendiğimde külot şeklinde pişik olmuştu, bu sefer sleepy natural denedim, çok şükür pişik olmadı. Prima losyonlu diye aslında sleepye geçmek istiyorum ama bakalım devam ederse primadan devam edeceğim gibi

Senin İnci prensesine de maşallah nasıl güzel yemiş öyle kendinden çok önlük yemiş 🤭🤭 çok güzel kızın maşallah annesi 😍

herkese selam
ben de ek gıdaya başladım kızım 6 ay 4 günlük

doktorumun dediklerini paylaşıyorum:

2'şer gün denenecek.
Önce tatsız yiyecekler verilecek
blender kullanmak yok. çatalla ez hatta eline ver yiyebiliyorsa yesin dedi.

1. ve 2. gün öğlen yoğurt
3. ve 4. gün öğlen kabak akşam yoğurt

verecekmişim. bugün 4. gündeyiz. gün gün sizle paylaşırım.
6.5 ayda kahvaltıya başlayacağız

sebzelere zeytinyağı koy dedi.
istediği kadar yesin ama açken ver sonra süt ya da mama ver arkasından dedi
su içirecekmişim (1 aydır içiyordu benimki)

ben blw yapacağım.

dün ilk kez kabak verdim elindeki o kaygan histen iğrendi. bugün menüde yine kabak var.
yoğurdu çok sevdi. kaşığa koyup eline veriyorum. sonuç da aşağıda :KK70:

rixbbq.jpg
Çok tatlı bu minnoş yaa 🥰 ben de yogurttan umutluyum, sebzelerden sonra yogurda gecerim belki

Ben de doktorumun ek gıdayla ilgili anlattıklarını yazayım.
Ne kadar yediği önemli değil, önemli olan yeme becerisi kazanabilmesi
Mutfakta pişen yiyecekler olmalı kaşık mama kavanoz mama olmayacak biz ne yiyorsak ona alıştırma şeklinde olacak sadece alerji yapan yiyecekler ,şeker, tuz ,salça verilmeyecek
İlk ay sadece püre
2.ay püre + çorba
3.ay püre yok , çorba + onun parmağı büyüklüğünde katı lokmalıklar
İlk ay 1 öğün, 2.ay 2 öğün, 3.ay 3 öğün şeklinde olacak. Öğünün miktarını bebek belirleyecek zorlamak yok

Back