• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Kızlar içinizde doktoru 6.ay kontrolünde çocuk kardiyolojisine yönlendiren var mı? Rutin bir şey mi bize özel mi bilemedim. Kardiyoloğa da haftaya gidebileceğiz gibi duruyor, aklıma takıldı

Kızlar içinizde doktoru 6.ay kontrolünde çocuk kardiyolojisine yönlendiren var mı? Rutin bir şey mi bize özel mi bilemedim. Kardiyoloğa da haftaya gidebileceğiz gibi duruyor, aklıma takıldı
Canim bizimkide gidin dedi biz 3.ay gittigimiz icin tm gitmenize gerek yok o zmn dedi rutinmis

Kizlar ben birsey daha sormak istiyorum size bebeklerinizde hic gozunden yaş akmayan oldumu bnm kizim 6 ay 2 gunluk ve ilk dogdugunda goz yasi damar tikanikligi wardi iltihap akiodu tedawi ile duzeldi yalniz dogdugundan bu yana hic gozunden yas akmadi goz doktoruna muayenemizi olduk iceri akitio demekki dedi ama bana mantikli gelemedi sizin bebeleriniz den yaş gelmeyen warmi
Canim benim bebegimde 5.5 aylik olana dek tek damla akmadi. Ben gozunun yanlarindan burnuna dogru masaj yaptm surekli simdi anlatamadm ama videolari var internete yaz cikiyor. 6.ayda bir grip oldu yavrumun gozleri sipir sipir akti. O masaji uygula genellikle geciyor. Ben doktora soyledigimde demekki gercekten aglamiyor hic demisti ama bana mantksiz gelmsti cunku asi oluyor cani yaniyor nasil yalandan aglasin cocuk. Bende kendim arastrp bulmustum

Anladım canım geçmiş olsun çok ... doktorum gıda paneli adında bir kan testi olduğunu ve neye alerjisi var herşeyin %95 doğru çıkacağını söyledi fakat şunu anladım ki çocuk doktorları alerji konusunda çok yetersiz şöyle ki alerjik çocuğu olan anne onlardan daha bilgili ... Allah yardımcımız olsun zor süreç ...
Ben de kesinlikle öyle düşünüyorum ve bunu o kadar normal bir sey gibi görüp üzerinde durmuyorlar ki diyet yapmayıp dikkat etmeyen çok anne vardır yeteri kadar bilgilendirme yok maalesef. Bebeğin bağışıklık sistemiyle alakalı nihayetinde sürekli vücudun kaldıramayacağı besini yediğini düşünsene ne olur bu minnacık vücut. Benim görümceler kayınvalide filan ye gitsin ne olacak aman bir kereden bir sey olmaz ucundan azıcık al bilmem ne araştırmayan bilmeyen birisi olsam bir kereden bir şey olmaz deyip yer aylardır yaptığım diyeti bozabilirdim. Ben bunu internetten buradan sorup soruşturup öğreniyorum instagramda yumurta alerjisinden dolayı yoğun bakımlık olan biliyorum ama doktorlara göre gayet normal cağın tüm bebekleri alerjik ne var bunda.
Mesela 1 aydır bebeğim geceleri katıla katıla ağlıyor diş desen değil atak desen atak haftasını geçtik geçen götürdük doktora ne tahlil istedi ne bir bebeği inceledi uzaktan bakıp gayet iyi görünüyor diyor bana anneler hisseder bilir ya benim bebegimin bir derdi sıkıntısı var ben biliyorum ama doktor bir zahmet edip de bakayım demedi yarın özele götüreceğim onda da değişen bir sey olmayacak mesela. Bu sağlık konuları beni cok geriyor doktorlar yüzünden. Rabbim sağlıkla sınamasın bunların eline de düşürmesin yani 🙄😑
[/QUOTE]
Kesinlikle cok haklisin. Benim bebegim 6 ay hem emdi hem mama yedi. Yuzunde kucuk bir yerde egzama vardi hep. Ne kullansam geciyor ayni yerden tekrar firtliyor. Doktorlar bi ogrenmisler atopik dermatit kortizonlu ilaclari verip duruyor. Kendim arastrdim inek sutune alerjisi olabilirmi diye. Ek gida zamani gelip catinca 1 cay kasiginin ucuyla yogurt verdim ilk gun birsey olmadi 2. Gun komple butun yuzu bir anda kipkirmizi oldu. Goturdum doktora test yapildi ve inek sutu alerjisi cikti. 6 ay boYunca ne diyet yap dedi doktorum ne de mamasini degistirdi. Bu arada inek sutu alerjisi olan bebeklere keci sutude onerilmiyor. Badem sütü yada yulaf sutu kullanip yogurt peynir yapabilirsiniz. Cocuklarimiz Allah a emanet

Canim benim bebegimde 5.5 aylik olana dek tek damla akmadi. Ben gozunun yanlarindan burnuna dogru masaj yaptm surekli simdi anlatamadm ama videolari var internete yaz cikiyor. 6.ayda bir grip oldu yavrumun gozleri sipir sipir akti. O masaji uygula genellikle geciyor. Ben doktora soyledigimde demekki gercekten aglamiyor hic demisti ama bana mantksiz gelmsti cunku asi oluyor cani yaniyor nasil yalandan aglasin cocuk. Bende kendim arastrp bulmustum
5.5 aya kadar peki iltihaplanma falan oldumu bizde goz yasi damar tikanikligi wardi dogdugunda ilk zmn bnde o masaji yaotim damlalarini damlattim ve gecti acilmis demisti doktorumuz 2 aylikken bidha iltihaplanma akinti olmadi ama goz yaşı yok

Kizlar selam, yuzumde lekeleri farkettim bugün. Gecer mi kalici mi? Doguma kadar acayip bakardim b3n kendime suan yapamiyorum hicbirsey. Onlem almalıyım sanirim bu lekelere. Var mi bu durumu yasayan?

Meerhaba hayirli olsun ek gida sureciniz 😊
Yazdiklarinizi cok onemsiyorum .lutfen gunluk denediklerinizi yazarmisiniz . Gunluk miktar sonrasi icin meyve ve veris sekli sonrasi kahvalti icerigi sebze corbalari meyve pureleri vs .ilk bebegim bu ay sonu 6. Ayi dolduruyoruz bizde simdiden heyecan dorukta 😆
Merhaba cok tesekkur ederim oncelikle bizim surecimiz ile ilgili detayli bir post yazacagim.
Ne güzel bir başlangıç olmuş, darısı bizim başımıza inşallah 🙏 haftaya salı 6 aylık oluyoruz biz de, o zaman başlayacağım ben de
Insallah guzel guzel yerler annelerini uzmeden
Güzel anneler merhaba 💐 bizim bugün dr kontrolümüz vardı. Ek gıda ve su ile ilgili konuştuk. Sizinle paylaşmak ve danışmak istedim. Ayrıca sizin doktorlar ek gıda ile ilgili neler dediler merak ediyorum.
Benim ikizler sadece mama alıyor. Ek gıdayı ne kadar vermeliyim diye sordum. Bana zaten mama alıyorlarmış alabildikleri kadar ver dedi 🙄 bu sözünü zaten çok umursamadım. Su ile ilgili de besleme sonrasında ver isterse içer zorlama dedi. Sizin drlar bu süreçlerle ilgili neler dediler ?
Bide benim aklıma şu takılıyor. Örneğin Bebekler 8 aylık olana kadar miktar olarak ne kadar ek gıda almalılar? Benimkiler 6 aylıklar şu an günde maksimum 2 yemek kaşığı kadar ek gıda alıyorlar. Zorlayınca ağlıyorlar. Bende zorlamıyorum açıkçası. Sizde durumlar nasıl?

Ben doktorlarin ek gida, emzirme ve alerji konusunda cok donanimli olduklarini dusunmuyorum. Aldiklari egitim gelisim, teshis ve tedavi agirlikli sanirim. Diger kismi bulunduklari cevreye gore asimile olarak kendileri de bir kultur edinerek gelistiriyorlar. Mufredatta olsa hepsi baska baska konusmazdi sanirim :) atiyirum bi bogaz enfeksiyonu hepsi icin bogaz enfeksiyonu ama ek gida oylemi kimi dio 3 gun kimi dio karistir. Kimi dio once yogurt ver kimi dio.meyve ver. O yizden biraz annenin hissiyati genel gecer kabul gormus uygulamalar onemli. Ve evet ilk 1 yil bebegin ana besini anne sutu. Eger anne sutu yoksa ve yetmiyorsa formul sut. Ek gidayi 10 aylik olana kadar sindiremior zaten. Sindiremedigi seyle beslenemeyecegi da cok asikar :)) yedigi kadar ek gida verirsek asil besini eksik alacagi icin yeterince beslenememis.olur bence
Benimkiler maksimum 2 yemek kaşığı anca alabiliyor 😬 devamında öğürmeler ve ağlamalar başlıyor. Büyüdükçe artar miktarı doğal olarak tabi. Çok teşekkür ederim size ❤❤❤💕💕

6. Ayda baslayan ve yaklasik.7.ayin ortasinda biten hemen hemen 45 gunu bulan bir tadim sureci var zaten bu surecte en cok iki yemek kasigi yemesi gerekir. Tadimlar bitince kahvalti ogunu eklenir ve iki ogune cikar kahvalti ve sebze meyve seklinde 8. Ayda et eklenir bir yasina kadar yavas yavas 3 ogune cikilir. Icini ferah tut gayet normal.miktarlari

Yaa kızlar bana bir akıl verin zira ben de akıl namına bir şey kalmadı uykusuzluktan gözlerimin içi yanıyor, uyku halinde rüyalar ile gerçekleri karıştırır oldum yorgunluktan. 6. ayda gaz olur mu yaa bebeğim geceleri katıla katıla ağlamaktan mahvoluyor sabah 5e kadar uyuyamıyoruz bağırsak hareketlerinin sesi bana kadar geliyor sindirmede mi bir problemi var diyorum anlamıyorum yaa gecen doktora sordum gaz değildir ama araştırmadı da. bana hiç normal gelmiyor bu ayda boyle olması kucağımda dik pozisyonda durunca uyuyor yataga bırakınca boğazını yırtarcasına bağırıp ağlıyor böyle sancısı varmış gibi. Yatay pozisyona getiremiyorum imkanı yok. Gaz desem gündüz de olur ama yok. Anlamıyorum neyi var ve kafayı yicem artık
Coklu besin alerjisi olabilirmi sizde canim. Yada umarim degildir ama colyak. Hangi sehirdesin bilmiorum ama alerji konusunda istanbulda fugen hoca var ustunede yok turkiye de farkli.sehirlerden giden de cok hastasi var ek gida surecinde de denemelerde de cok destek oluo
herkese selam
ben de ek gıdaya başladım kızım 6 ay 4 günlük

doktorumun dediklerini paylaşıyorum:

2'şer gün denenecek.
Önce tatsız yiyecekler verilecek
blender kullanmak yok. çatalla ez hatta eline ver yiyebiliyorsa yesin dedi.

1. ve 2. gün öğlen yoğurt
3. ve 4. gün öğlen kabak akşam yoğurt

verecekmişim. bugün 4. gündeyiz. gün gün sizle paylaşırım.
6.5 ayda kahvaltıya başlayacağız

sebzelere zeytinyağı koy dedi.
istediği kadar yesin ama açken ver sonra süt ya da mama ver arkasından dedi
su içirecekmişim (1 aydır içiyordu benimki)

ben blw yapacağım.

dün ilk kez kabak verdim elindeki o kaygan histen iğrendi. bugün menüde yine kabak var.
yoğurdu çok sevdi. kaşığa koyup eline veriyorum. sonuç da aşağıda :KK70:

rixbbq.jpg
Biraz hizli baslatmis. Keske sut urunlerini en sona alsaydin.

5 ay 10 günlükten beri desteksiz oturuyor
Ama dönmek yok bizde
Denemiyor bile
Benimkide oturmuyor oturtunce kendini one atior yuvarlanmaya baslior :))
dün bizimki gece gaz sancısı mıdır nedir bi kıvrım kıvrım kıvrandı 2 saat ağladı sonra 5 te kalkıp 1 saat daha ağladı (ilk kez oluyor hiç gece ağladığını bilmiyorum) hele ki gaz hiç sorun olmuyodu (mamadan sonra başladı bu sorunlar, kabız oldu) ondan çok biz kahrolduk.
ne yapsak susmuyor gözyaşları akıyor şıp şıp
gerçekten evladıyla sınanmasın kimse. basit bişey bile ne kadar üzdü bizi :KK43:

teşekkür ederim, inşallah yer de kilo alır 6 kilo diyince herkesin yüzü düşüyor :KK70:
Yogurt dokunmuş olabilir
@Gumeayars canım doktordan çıktık, akıntı konusunda sana da yazacaktım unutmadan yazayım.

İdrar yolu iltihabı olabilir dedi doktorumuz. 1haftadan uzun süreli gelirse akıntı araştırmak gerekirmiş. Bizim kıza bir ara sebepsiz ateşi çıkıyor diye idrar tahlili yaptırmıştık temiz çıkmıştı, ona güvenerek beklemek istiyorum bebeğini şimdiden boşuna yormayalım, devam ederse tekrar idrar tahlili isteyeceğim dedi. Ben prima kullanıyorum ablam sleepy kullanıyor, onun sleepy bezlerinden taktım diye anlattım, ona da bir tepki vermiş olabilir cildi dedi.
Ya gecen bi yerde daha gordum.sanki sleepyde ayni sorunu yasayan bezden olabilir bencede
Probiyotik yoğurt yaptım her gün mayala dedi ama 6 günde bir yapıcam
Kucuk kavanozlara yapip agzini siki siki kapatirsan hic bisi olmaz hergun mayalamaya gerek kalmaz
Kizlar ben birsey daha sormak istiyorum size bebeklerinizde hic gozunden yaş akmayan oldumu bnm kizim 6 ay 2 gunluk ve ilk dogdugunda goz yasi damar tikanikligi wardi iltihap akiodu tedawi ile duzeldi yalniz dogdugundan bu yana hic gozunden yas akmadi goz doktoruna muayenemizi olduk iceri akitio demekki dedi ama bana mantikli gelemedi sizin bebeleriniz den yaş gelmeyen warmi
Gozyasi kanallari tikali olabilirmi onun bi masaji vardi die biliorum. Ama iyi bir cocuk.goz doktoruna goster bence
Kizlar selam, yuzumde lekeleri farkettim bugün. Gecer mi kalici mi? Doguma kadar acayip bakardim b3n kendime suan yapamiyorum hicbirsey. Onlem almalıyım sanirim bu lekelere. Var mi bu durumu yasayan?
Havalar isindi gunes kremi.surmeden camdan bile bakmamak.lazim emzirme donemi hemen lekelenme yapio.tecrubeyle sabit

S Spizella pure kasigi sormussun myceyin ki bendeki e bebekten almistim. Yogurduda blwde fincanla yada kucuk.bardakla veriyorlar kasik icin biraz bebekimsiler daha :)) blw kasigi daha mantikli ama 9. Ayda normal kasik tutmustu oglum ben suda veriorum.o kucuk.bardaklarla yogurt tadimina daha gelmedik biz ama onunla vericem ekliorum resimlerini

Eklentiler

• Screenshot_20190518-005354.jpg
    Screenshot_20190518-005354.jpg
    323,3 KB · Görüntüleme: 22
  • Screenshot_20190518-005302.png
    Screenshot_20190518-005302.png
    600,1 KB · Görüntüleme: 18
S Spizella pure kasigi sormussun myceyin ki bendeki e bebekten almistim. Yogurduda blwde fincanla yada kucuk.bardakla veriyorlar kasik icin biraz bebekimsiler daha :)) blw kasigi daha mantikli ama 9. Ayda normal kasik tutmustu oglum ben suda veriorum.o kucuk.bardaklarla yogurt tadimina daha gelmedik biz ama onunla vericem ekliorum resimlerini

Sağol canım ikeadan bardak sipariş ettim
Kaşığı da bugün ebebekten aldım :)

Yoğurdu öğlen gibi verdim bugün sorun olmadı
Gazını gece uykusundan önce çıkarttı
Gaz yapmış galiba akşama doğru verdiğimde gazı da çıkaramamış

Ya gecen bi yerde daha gordum.sanki sleepyde ayni sorunu yasayan bezden olabilir bencede
Demek bez değişince olabilen bir durum.. Doktoru da renksiz, kokusuz olduğu için cildi yeni beze reaksiyon vermiş olabilir hemen tahliller yapıp çocuğu yormayalım, biraz gözlemle dedi. Bugün hiç gelmedi, inşallah bitmiştir tekrarlamaz. Çok teşekkürler canım 💕

Ben de kesinlikle öyle düşünüyorum ve bunu o kadar normal bir sey gibi görüp üzerinde durmuyorlar ki diyet yapmayıp dikkat etmeyen çok anne vardır yeteri kadar bilgilendirme yok maalesef. Bebeğin bağışıklık sistemiyle alakalı nihayetinde sürekli vücudun kaldıramayacağı besini yediğini düşünsene ne olur bu minnacık vücut. Benim görümceler kayınvalide filan ye gitsin ne olacak aman bir kereden bir sey olmaz ucundan azıcık al bilmem ne araştırmayan bilmeyen birisi olsam bir kereden bir şey olmaz deyip yer aylardır yaptığım diyeti bozabilirdim. Ben bunu internetten buradan sorup soruşturup öğreniyorum instagramda yumurta alerjisinden dolayı yoğun bakımlık olan biliyorum ama doktorlara göre gayet normal cağın tüm bebekleri alerjik ne var bunda.
Mesela 1 aydır bebeğim geceleri katıla katıla ağlıyor diş desen değil atak desen atak haftasını geçtik geçen götürdük doktora ne tahlil istedi ne bir bebeği inceledi uzaktan bakıp gayet iyi görünüyor diyor bana anneler hisseder bilir ya benim bebegimin bir derdi sıkıntısı var ben biliyorum ama doktor bir zahmet edip de bakayım demedi yarın özele götüreceğim onda da değişen bir sey olmayacak mesela. Bu sağlık konuları beni cok geriyor doktorlar yüzünden. Rabbim sağlıkla sınamasın bunların eline de düşürmesin yani 🙄😑
Kesinlikle cok haklisin. Benim bebegim 6 ay hem emdi hem mama yedi. Yuzunde kucuk bir yerde egzama vardi hep. Ne kullansam geciyor ayni yerden tekrar firtliyor. Doktorlar bi ogrenmisler atopik dermatit kortizonlu ilaclari verip duruyor. Kendim arastrdim inek sutune alerjisi olabilirmi diye. Ek gida zamani gelip catinca 1 cay kasiginin ucuyla yogurt verdim ilk gun birsey olmadi 2. Gun komple butun yuzu bir anda kipkirmizi oldu. Goturdum doktora test yapildi ve inek sutu alerjisi cikti. 6 ay boYunca ne diyet yap dedi doktorum ne de mamasini degistirdi. Bu arada inek sutu alerjisi olan bebeklere keci sutude onerilmiyor. Badem sütü yada yulaf sutu kullanip yogurt peynir yapabilirsiniz. Cocuklarimiz Allah a emanet
[/QUOTE]
Ezbere iş yapıyorlar cidden es kaza araştırır bulursan şükrediyosun. Evet canım keçi sütü de vermiyorum badem sütünü duymustum ama nereden nasıl temin edeceğime dair bir fikrim yok 🤔😔

Kızlar alerjik bebeklerde genelde kuruyemişler de alerji yapıyor. Badem sütü de bademden üretildiği için inek sütü gibi tepki verebilir.

Bence hepsinden bir süre uzak kalıp bebeğin sisteminden atılmasına müsade etmek, sonra yavaş yavaş diyet açıp denemek daha mantıklı. Ben 4 aydır süt ürünü diyeti yapıyorum, doktorum bu ay kademe kademe diyet açmayı deneyeceğimizi söyledi.

Kızlar alerjik bebeklerde genelde kuruyemişler de alerji yapıyor. Badem sütü de bademden üretildiği için inek sütü gibi tepki verebilir.

Bence hepsinden bir süre uzak kalıp bebeğin sisteminden atılmasına müsade etmek, sonra yavaş yavaş diyet açıp denemek daha mantıklı. Ben 4 aydır süt ürünü diyeti yapıyorum, doktorum bu ay kademe kademe diyet açmayı deneyeceğimizi söyledi.
Ya ben normalde dediginiz gibi yapmıştım süt ve süt ürünleri hariç başka bir seye tepki vermemisti bebegimin cildi. Yaklaşık 5 aydır da öyle güzel gidiyoduk son bir haftadır kızarıklık oluştu cildinde paketli ürün de yemedim nereden nasıl ne girdi vücuduma da bebeğim tepki verdi anlamadım

Kizlar ara verdigim ek gida seruvenine tekrar basladim bugun 3. Gunum.Hakan kiliç videolarını da dinledim.
Ben elma suyuyla basladim. Bugun kendimize buharda sebze yaparken bebisime de deneme amacli 1 ck patates verdim. Severek yedi. Eline 1 parca buharda pişmiş havuç verdim onu da azcik kitlamis ucundan.
Evet 3. Gun icin agir diyenleriniz olabilir ama yarın da duruma gore patatesi vermek istiyorum. Meyve olarak da armuta gececegim.
Bundan onceki ek gida deneyimimi doktorumuzun dedigi gibi karisik sebzeli pirinvli çorba yapmistim yemedi de sevmedi de. Bu haliyle yemesine mutlu oldum.
Hatta duygulandim bile.
Elma suyunu fincana koymustum elimden fincani cekip oyle icmek istedi masallah. Denemesine izin verdim.
Oh maşallah canım yemesine çok sevindim:)
Günaydın
Kızlar 3. Ve 4. Gün yoğurttan sonra gece çok ağlıyor kendini geri atıyor normalde 19.45 gibi uyuyan bebek gece 23.00 e kadar ağladı.
Acaba yoğurt alerji mi yapıyor
Keseyim mi?
Gaz yapabilir yazacaktım canım ama çözmüşsün sorunu, afiyet şifa olsun inşallah :)
Kızlar merhaba, regl oldunuz mu?
Emzirenler daha geç oluyo sanırım, benim bebeğim 6 aylık daha olmadım.
Ben hala olmadım canım bizimde Çarşamba 6 ay bitip 7. Aya dönücez

Ya ben normalde dediginiz gibi yapmıştım süt ve süt ürünleri hariç başka bir seye tepki vermemisti bebegimin cildi. Yaklaşık 5 aydır da öyle güzel gidiyoduk son bir haftadır kızarıklık oluştu cildinde paketli ürün de yemedim nereden nasıl ne girdi vücuduma da bebeğim tepki verdi anlamadım
En kötüsü neye tepki verdiğini bilmemek zaten..

Ek gıdada dün 4.günümüzdü. buharda havuç pişirdim, biraz diri kaldı, minik minik parçalı oldu. Ama diğer günlere göre daha iyi yedi. Öğürmedi 🙏 sabah kakasında aynı yediği büyüklükte havuçlar çıktı 🙈 Hiç sindirilmemiş gerçekten, ama doktorum ne kadar yediği önemli değil, beslenme becerisi kazanması önemli dedi, O yüzden çok yedirmeye çalışmaya ve iyice püre haline getirmeye gerek yok. Şu an önemli olan sağlıklı yiyecekleri tanıması, tatlarını öğrenmesi, çiğneme ve yutma becerisi kazanması.
9.aydan sonra da mutlaka hep beraber masaya oturun, onu ayrı zamanda beslemeyin dedi.

Back