- 5 Şubat 2019
- 3.000
- 12.183
- 138
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bizde önceki aşıların hepsi ateş yapmıştı 4. Ay aşısının yaptığı ateş 2 gün devam etmişti hatta. Bu aşılardan da korkuyordum ama şükür ateş olmadı kolay atlattık inşallah sizin de öyle olurCok teşekkür ederim cevap için. Çok fazlaymış ya
Kızlar bebegım 4 . Ayında 400 gr 5. Ayında 600 gr almıstı bugun kontrole gittik 10 gunde 80 gr kadar almıs sütüm mü yetmiyor acaba :/
Meyve sularına baslamıstık ufaktan . Tadımlık yogurdada basladık ama alerji yaptıgı ıcın bıraktık . Doktorumuz yogurt yerine sebze çorbasına baslattı sindilik ama bu kadar az kilo alması cok üzdü beni .
26 kasım dogumluyuz sizde kilo durumları nasıl
Bizde bugun 6. Ayimizi doldurduk ve tadimlara basladik. Once sebze sonra meyve ardindan sut urunleri ( peynir, yogurt) en son yumurtanin sarisi olacak.sekilde 3 gun kurali ile devam edecegimiz yaklasik 45 gunluk bir tadim surecimiz olacak. Kabagi parmak seklinde kesip buharda haslayip onune koydum eline aldu mincikladi fakat agzina goturmedi biraz tesvik etmek icin elimle ben tutup verdim heycanla yedi. Sonra pure kasigina bastirarak kasigi koydum onune onu direkt agzina goturerek yedi. Ilk tadim gunumuz icin iyiydi.
Canım bizim dr bi öğünü en fazla 4 tatlı kaşığı denediğiniz meyve veya sebze sonrasında 1 2 çay kaşığı su sonrasında anne sütü yada formül mama olarak tamamlayacaksın dedi.Güzel anneler merhaba bizim bugün dr kontrolümüz vardı. Ek gıda ve su ile ilgili konuştuk. Sizinle paylaşmak ve danışmak istedim. Ayrıca sizin doktorlar ek gıda ile ilgili neler dediler merak ediyorum.
Benim ikizler sadece mama alıyor. Ek gıdayı ne kadar vermeliyim diye sordum. Bana zaten mama alıyorlarmış alabildikleri kadar ver dedi bu sözünü zaten çok umursamadım. Su ile ilgili de besleme sonrasında ver isterse içer zorlama dedi. Sizin drlar bu süreçlerle ilgili neler dediler ?
Bide benim aklıma şu takılıyor. Örneğin Bebekler 8 aylık olana kadar miktar olarak ne kadar ek gıda almalılar? Benimkiler 6 aylıklar şu an günde maksimum 2 yemek kaşığı kadar ek gıda alıyorlar. Zorlayınca ağlıyorlar. Bende zorlamıyorum açıkçası. Sizde durumlar nasıl?
Patatesi sevmemiş olabilir belki canım başka sebze dene istersenEk gıdada 2.gün. patatesi buharda pişirip kaynayan sudan alıp püre haline getirdim. Kaşığın ucuyla veriyorum ama tuhaf bişey vermişim gibi ağzı yüzü değişiyo, öğürmeye başlıyo. 2 çay kaşığı kadar yemiştir sonra su verdim biraz ardından çok az daha püre verdim, öğürerek bütün yediklerini çıkardı. Bakalım bugünümüz nasıl geçecek
Ateşten de korkuyorum inşallah olmaz bide hasta oldu bebegim 6 tane iğne oldu ama şimdi dizini bükmüyor röntgen usg herşeye bakıldı deri altında kanama olmuş o yüzden bükmüyor denildi şimdi bukmez ken dizini bide aşılar gelecek iyice korkar hiç bukmezse hep böyle kalırsa diye korkuyorumBizde önceki aşıların hepsi ateş yapmıştı 4. Ay aşısının yaptığı ateş 2 gün devam etmişti hatta. Bu aşılardan da korkuyordum ama şükür ateş olmadı kolay atlattık inşallah sizin de öyle olur
ay allah korusun öyle kötü düşünmeAteşten de korkuyorum inşallah olmaz bide hasta oldu bebegim 6 tane iğne oldu ama şimdi dizini bükmüyor röntgen usg herşeye bakıldı deri altında kanama olmuş o yüzden bükmüyor denildi şimdi bukmez ken dizini bide aşılar gelecek iyice korkar hiç bukmezse hep böyle kalırsa diye korkuyorum
İnşallah inanın ömrümden 10 yıl gitti rabbim kimseyi evladıyla sınamasın bu arada bebişiniz çok tatlı maşallah afiyetle yesin yarasın inşallah :)ay allah korusun öyle kötü düşünme
tetanoz aşısı olduğumda 10 gün kolumu kaldıramadım
bu bebekler ise 3 aşı birden oldular aynı anda.
o yüzden belki de bacağı acıyordur iyileşir yakında
Soguk sıkım hindistan cevizi yagida cok iyi geliyormus denemedim ama oyle duydum
dün bizimki gece gaz sancısı mıdır nedir bi kıvrım kıvrım kıvrandı 2 saat ağladı sonra 5 te kalkıp 1 saat daha ağladı (ilk kez oluyor hiç gece ağladığını bilmiyorum) hele ki gaz hiç sorun olmuyodu (mamadan sonra başladı bu sorunlar, kabız oldu) ondan çok biz kahrolduk.İnşallah inanın ömrümden 10 yıl gitti rabbim kimseyi evladıyla sınamasın bu arada bebişiniz çok tatlı maşallah afiyetle yesin yarasın inşallah :)
Benimkide 6 aylık oldu yeni, 6 kilo aman tek sağlıklı olsunlar da zayıf olsunlar bende kilo vercem diye yırtınıyorum çocuk bile kucağımda küçücük kalıyor :))dün bizimki gece gaz sancısı mıdır nedir bi kıvrım kıvrım kıvrandı 2 saat ağladı sonra 5 te kalkıp 1 saat daha ağladı (ilk kez oluyor hiç gece ağladığını bilmiyorum) hele ki gaz hiç sorun olmuyodu (mamadan sonra başladı bu sorunlar, kabız oldu) ondan çok biz kahrolduk.
ne yapsak susmuyor gözyaşları akıyor şıp şıp
gerçekten evladıyla sınanmasın kimse. basit bişey bile ne kadar üzdü bizi
teşekkür ederim, inşallah yer de kilo alır 6 kilo diyince herkesin yüzü düşüyor
Gumeaary canım doktordan çıktık, akıntı konusunda sana da yazacaktım unutmadan yazayım.
İdrar yolu iltihabı olabilir dedi doktorumuz. 1haftadan uzun süreli gelirse akıntı araştırmak gerekirmiş. Bizim kıza bir ara sebepsiz ateşi çıkıyor diye idrar tahlili yaptırmıştık temiz çıkmıştı, ona güvenerek beklemek istiyorum bebeğini şimdiden boşuna yormayalım, devam ederse tekrar idrar tahlili isteyeceğim dedi. Ben prima kullanıyorum ablam sleepy kullanıyor, onun sleepy bezlerinden taktım diye anlattım, ona da bir tepki vermiş olabilir cildi dedi.
Canim reflu olabilir mi acaba?Yaa kızlar bana bir akıl verin zira ben de akıl namına bir şey kalmadı uykusuzluktan gözlerimin içi yanıyor, uyku halinde rüyalar ile gerçekleri karıştırır oldum yorgunluktan. 6. ayda gaz olur mu yaa bebeğim geceleri katıla katıla ağlamaktan mahvoluyor sabah 5e kadar uyuyamıyoruz bağırsak hareketlerinin sesi bana kadar geliyor sindirmede mi bir problemi var diyorum anlamıyorum yaa gecen doktora sordum gaz değildir ama araştırmadı da. bana hiç normal gelmiyor bu ayda boyle olması kucağımda dik pozisyonda durunca uyuyor yataga bırakınca boğazını yırtarcasına bağırıp ağlıyor böyle sancısı varmış gibi. Yatay pozisyona getiremiyorum imkanı yok. Gaz desem gündüz de olur ama yok. Anlamıyorum neyi var ve kafayı yicem artık
Tam gaz devam ediyor brnim canim. Hallales fayda etmedi. Alin kenarlarim acilmis gibi geliyor bana. Dokulmeyi geçtim bir sertlik kuruluk kirilma hepsi var sacimda. Yetmiyormis gibi bebis de yoluyor saclarimi, kavradigi gibi kalan 2 tel sacimi da onun elleirnden topluluyorum. Kel kalana kadar yolu var sanirim yoluk hatceligin Hamilelikte ne guzeldi oysa kisaç dökülmesi duran var mı?
kafamda saç kalmıycak
Yaa o kasar cokk mu? Hic sevmiyorum su asi faslini. Hepsini cok kotu atlaytik biz cunku. En son aşımız da atesten altinci hasralik oldu kuzum daha yeni toparlıyor. 6 .ay cokmus3 bacak 1 ağız ağrı ateş yapıyor 2 gün