• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
herkese selam
ben de ek gıdaya başladım kızım 6 ay 4 günlük

doktorumun dediklerini paylaşıyorum:

2'şer gün denenecek.
Önce tatsız yiyecekler verilecek
blender kullanmak yok. çatalla ez hatta eline ver yiyebiliyorsa yesin dedi.

1. ve 2. gün öğlen yoğurt
3. ve 4. gün öğlen kabak akşam yoğurt

verecekmişim. bugün 4. gündeyiz. gün gün sizle paylaşırım.
6.5 ayda kahvaltıya başlayacağız

sebzelere zeytinyağı koy dedi.
istediği kadar yesin ama açken ver sonra süt ya da mama ver arkasından dedi
su içirecekmişim (1 aydır içiyordu benimki)

ben blw yapacağım.

dün ilk kez kabak verdim elindeki o kaygan histen iğrendi. bugün menüde yine kabak var.
yoğurdu çok sevdi. kaşığa koyup eline veriyorum. sonuç da aşağıda :D

rixbbq.jpg

Kızlar bebegım 4 . Ayında 400 gr 5. Ayında 600 gr almıstı bugun kontrole gittik 10 gunde 80 gr kadar almıs sütüm mü yetmiyor acaba :/
Meyve sularına baslamıstık ufaktan . Tadımlık yogurdada basladık ama alerji yaptıgı ıcın bıraktık . Doktorumuz yogurt yerine sebze çorbasına baslattı sindilik ama bu kadar az kilo alması cok üzdü beni .
26 kasım dogumluyuz sizde kilo durumları nasıl

12 kasım doğumlu
3250 doğdu
6 aylık oldu 6.170 gram
boyu da 62 cm
bazı zamanlar 15 gün 1 gram bile almadığı oldu
sürüyle tahlil yaptılar, karaciğer değerleri, alerji, tiroid... en son dün doktor bu çocuk sadece minyon dedi :D

yoğurt alerjisini nasıl anladın?

Bizde bugun 6. Ayimizi doldurduk ve tadimlara basladik. Once sebze sonra meyve ardindan sut urunleri ( peynir, yogurt) en son yumurtanin sarisi olacak.sekilde 3 gun kurali ile devam edecegimiz yaklasik 45 gunluk bir tadim surecimiz olacak. Kabagi parmak seklinde kesip buharda haslayip onune koydum eline aldu mincikladi fakat agzina goturmedi biraz tesvik etmek icin elimle ben tutup verdim heycanla yedi. Sonra pure kasigina bastirarak kasigi koydum onune onu direkt agzina goturerek yedi. Ilk tadim gunumuz icin iyiydi.

kabağı hiç sevmedi benimki. tadını değil de çünkü tatmadı kabaktan korktu :D
eline değince iğrendi çok komik ya :)
püre kaşığı ne aldın? ben de almalıyım sanırım.

kizingo blw kaşığı alacağım bir de

Güzel anneler merhaba 💐 bizim bugün dr kontrolümüz vardı. Ek gıda ve su ile ilgili konuştuk. Sizinle paylaşmak ve danışmak istedim. Ayrıca sizin doktorlar ek gıda ile ilgili neler dediler merak ediyorum.
Benim ikizler sadece mama alıyor. Ek gıdayı ne kadar vermeliyim diye sordum. Bana zaten mama alıyorlarmış alabildikleri kadar ver dedi 🙄 bu sözünü zaten çok umursamadım. Su ile ilgili de besleme sonrasında ver isterse içer zorlama dedi. Sizin drlar bu süreçlerle ilgili neler dediler ?
Bide benim aklıma şu takılıyor. Örneğin Bebekler 8 aylık olana kadar miktar olarak ne kadar ek gıda almalılar? Benimkiler 6 aylıklar şu an günde maksimum 2 yemek kaşığı kadar ek gıda alıyorlar. Zorlayınca ağlıyorlar. Bende zorlamıyorum açıkçası. Sizde durumlar nasıl?
Canım bizim dr bi öğünü en fazla 4 tatlı kaşığı denediğiniz meyve veya sebze sonrasında 1 2 çay kaşığı su sonrasında anne sütü yada formül mama olarak tamamlayacaksın dedi.
Önce tadımı deneyeyim yarım saat sonra su 1 saat sonra emzirme veya mama olarak düşünmeyeceksin bir öğünü tasım-su-süt olarak düşünceksin dedi
Ek gıdada 2.gün. patatesi buharda pişirip kaynayan sudan alıp püre haline getirdim. Kaşığın ucuyla veriyorum ama tuhaf bişey vermişim gibi ağzı yüzü değişiyo, öğürmeye başlıyo. 2 çay kaşığı kadar yemiştir sonra su verdim biraz ardından çok az daha püre verdim, öğürerek bütün yediklerini çıkardı. Bakalım bugünümüz nasıl geçecek
Patatesi sevmemiş olabilir belki canım başka sebze dene istersen

Bizde önceki aşıların hepsi ateş yapmıştı 4. Ay aşısının yaptığı ateş 2 gün devam etmişti hatta. Bu aşılardan da korkuyordum ama şükür ateş olmadı kolay atlattık inşallah sizin de öyle olur 😊
Ateşten de korkuyorum inşallah olmaz :( bide hasta oldu bebegim 6 tane iğne oldu ama şimdi dizini bükmüyor röntgen usg herşeye bakıldı deri altında kanama olmuş o yüzden bükmüyor denildi şimdi bukmez ken dizini bide aşılar gelecek iyice korkar hiç bukmezse hep böyle kalırsa diye korkuyorum :(

aydingelini aydingelini çok teşekkür ederim. Bende bu şekilde düşünüyorum ama sanki mama faydasız gibi bana zaten mama alıyormuş alabildiği kadar ver ek gıdayı dedi. Anne sütüne en yakın olan formül neticede. İçindeki vitamin ve minareleri hangi ek gıda şu dönemde verebilir ? Beni daha iyi aydınlattı cevabınız çok teşekkür ederim tekrardan ❤️

Ateşten de korkuyorum inşallah olmaz :KK43: bide hasta oldu bebegim 6 tane iğne oldu ama şimdi dizini bükmüyor röntgen usg herşeye bakıldı deri altında kanama olmuş o yüzden bükmüyor denildi şimdi bukmez ken dizini bide aşılar gelecek iyice korkar hiç bukmezse hep böyle kalırsa diye korkuyorum :KK43:
ay allah korusun öyle kötü düşünme
tetanoz aşısı olduğumda 10 gün kolumu kaldıramadım
bu bebekler ise 3 aşı birden oldular aynı anda.
o yüzden belki de bacağı acıyordur iyileşir yakında

ay allah korusun öyle kötü düşünme
tetanoz aşısı olduğumda 10 gün kolumu kaldıramadım
bu bebekler ise 3 aşı birden oldular aynı anda.
o yüzden belki de bacağı acıyordur iyileşir yakında
İnşallah :dua: inanın ömrümden 10 yıl gitti rabbim kimseyi evladıyla sınamasın :KK43: bu arada bebişiniz çok tatlı maşallah afiyetle yesin yarasın inşallah :)

Soguk sıkım hindistan cevizi yagida cok iyi geliyormus denemedim ama oyle duydum
  1. Canim evet etkili ama, ben onu lierac a ilave olarak dus sonrasi goguslerime suruyorum bazen, (hamilelikte sadece göğüslerim catladi) uca sürmememe ragmen yine de rahatsız oldu bebegim hindistan cevizi yagi kokusundan. O yuzden bwbegime denemedim hic. Bajq kalsa,sacima basima heryerime. Rahatlikla kullanirim ama brbek soz konusu olunca biraz cekimser kaliyor insan

İnşallah :dua: inanın ömrümden 10 yıl gitti rabbim kimseyi evladıyla sınamasın :KK43: bu arada bebişiniz çok tatlı maşallah afiyetle yesin yarasın inşallah :)
dün bizimki gece gaz sancısı mıdır nedir bi kıvrım kıvrım kıvrandı 2 saat ağladı sonra 5 te kalkıp 1 saat daha ağladı (ilk kez oluyor hiç gece ağladığını bilmiyorum) hele ki gaz hiç sorun olmuyodu (mamadan sonra başladı bu sorunlar, kabız oldu) ondan çok biz kahrolduk.
ne yapsak susmuyor gözyaşları akıyor şıp şıp
gerçekten evladıyla sınanmasın kimse. basit bişey bile ne kadar üzdü bizi :(

teşekkür ederim, inşallah yer de kilo alır 6 kilo diyince herkesin yüzü düşüyor :D

Gumeaary Gumeaary canım doktordan çıktık, akıntı konusunda sana da yazacaktım unutmadan yazayım.

İdrar yolu iltihabı olabilir dedi doktorumuz. 1haftadan uzun süreli gelirse akıntı araştırmak gerekirmiş. Bizim kıza bir ara sebepsiz ateşi çıkıyor diye idrar tahlili yaptırmıştık temiz çıkmıştı, ona güvenerek beklemek istiyorum bebeğini şimdiden boşuna yormayalım, devam ederse tekrar idrar tahlili isteyeceğim dedi. Ben prima kullanıyorum ablam sleepy kullanıyor, onun sleepy bezlerinden taktım diye anlattım, ona da bir tepki vermiş olabilir cildi dedi.

dün bizimki gece gaz sancısı mıdır nedir bi kıvrım kıvrım kıvrandı 2 saat ağladı sonra 5 te kalkıp 1 saat daha ağladı (ilk kez oluyor hiç gece ağladığını bilmiyorum) hele ki gaz hiç sorun olmuyodu (mamadan sonra başladı bu sorunlar, kabız oldu) ondan çok biz kahrolduk.
ne yapsak susmuyor gözyaşları akıyor şıp şıp
gerçekten evladıyla sınanmasın kimse. basit bişey bile ne kadar üzdü bizi :KK43:

teşekkür ederim, inşallah yer de kilo alır 6 kilo diyince herkesin yüzü düşüyor :KK70:
Benimkide 6 aylık oldu yeni, 6 kilo aman tek sağlıklı olsunlar da zayıf olsunlar bende kilo vercem diye yırtınıyorum çocuk bile kucağımda küçücük kalıyor :))

Gumeaary Gumeaary canım doktordan çıktık, akıntı konusunda sana da yazacaktım unutmadan yazayım.

İdrar yolu iltihabı olabilir dedi doktorumuz. 1haftadan uzun süreli gelirse akıntı araştırmak gerekirmiş. Bizim kıza bir ara sebepsiz ateşi çıkıyor diye idrar tahlili yaptırmıştık temiz çıkmıştı, ona güvenerek beklemek istiyorum bebeğini şimdiden boşuna yormayalım, devam ederse tekrar idrar tahlili isteyeceğim dedi. Ben prima kullanıyorum ablam sleepy kullanıyor, onun sleepy bezlerinden taktım diye anlattım, ona da bir tepki vermiş olabilir cildi dedi.

aaa geçmiş olsun
öyle oluyor muymuş ben bi Prima bi ebebek değiştiriyorum her gün
senin minnoş da çooook hassas tatlım benim ya.
sen primadan devam demek ki. :)
okudum ama gözden kaçırdım galiba Betül ek gıdaya başladı mı

Yaa kızlar bana bir akıl verin zira ben de akıl namına bir şey kalmadı uykusuzluktan gözlerimin içi yanıyor, uyku halinde rüyalar ile gerçekleri karıştırır oldum yorgunluktan. 6. ayda gaz olur mu yaa bebeğim geceleri katıla katıla ağlamaktan mahvoluyor sabah 5e kadar uyuyamıyoruz bağırsak hareketlerinin sesi bana kadar geliyor sindirmede mi bir problemi var diyorum anlamıyorum yaa gecen doktora sordum gaz değildir ama araştırmadı da. bana hiç normal gelmiyor bu ayda boyle olması kucağımda dik pozisyonda durunca uyuyor yataga bırakınca boğazını yırtarcasına bağırıp ağlıyor böyle sancısı varmış gibi. Yatay pozisyona getiremiyorum imkanı yok. Gaz desem gündüz de olur ama yok. Anlamıyorum neyi var ve kafayı yicem artık
Canim reflu olabilir mi acaba?

saç dökülmesi duran var mı?
kafamda saç kalmıycak
Tam gaz devam ediyor brnim canim. Hallales fayda etmedi. Alin kenarlarim acilmis gibi geliyor bana. Dokulmeyi geçtim bir sertlik kuruluk kirilma hepsi var sacimda. Yetmiyormis gibi bebis de yoluyor saclarimi, kavradigi gibi kalan 2 tel sacimi da onun elleirnden topluluyorum. Kel kalana kadar yolu var sanirim yoluk hatceligin 😂Hamilelikte ne guzeldi oysa ki 🙄

Bugün biz de doktora gittik. Genel olarak alerjik bebekler için de yavaş yavaş beslenmesine ekleyip gözlemlemek gerektiğini, bebeğin de sürece alışacağını söyledi.

Ek gıda için ilk hafta sebzeler, ikinci hafta meyveler, üçüncü hafta ev yapımı yoğurt deneyecekmişiz. Bu ilk iki haftada önce ben fırında pişmiş yoğurt (kekin filan içinde), sonra ocakta pişmiş yoğurt (çorbanın içinde) en son normal yoğurt yiyerek başlayacakmışım. Eğer ciddi reaksiyon olmazsa (döküntüden korkma, egzama daha ciddi reaksiyondur dedi) bir sonraki aşamaya geçiyormuşuz. Ben birkaç şey denedim onları anlattım. Pirinç unlu mamasını bazen iştahla yiyor, bazen yemiyor diye. Şey dedi "aç olduğunda yiyor belli ki, bundan sonra öğle yemekleri sebze çorbası olacak. Patates +havuç +mevsimine göre bir sebze üç gün üç gün denenecek. İkinci hafta mesela meyve tadımına başladık, sebze çorbası yine de verilecek"

Kızım da 6500gr olmuş, iki ayda 700gr almış elhamdulillah. 300gr daha alsaydı süper olurdu ama bu da yeterli Betül için dedi. 7.ayda menenjit aşılarına başlıyoruz inşallah. 6.ay aşıları için ateşi iki gün çıkabilir, takipte kal dedi

Back