• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Bizde de deri testinde süt ürünleri alerjisi çıktı ama yumurta çıkmadı. Aylardır diyete rağmen tam gaz meme reddi devam ediyor. Yani sizin gibi bizde bi ilerleme yaşayamıyoruz maalesef. Ben ek gıdaya patatesle başladım dün. Pazartesi 6 aylık aşısı var ve haftaya birşey vermeyi düşünmüyorum zaten aşı yeteri kadar zorlayacak vücudunu birde ben ek gıdayla zorlamayayım diye. Havuç alerjik ve atopik dramatiti olan bebeklere iyi gelmiyormuş okuduğum kadarıyla zaten mevsimi de geçti vermeyi düşünmüyorum açıkçası. Ben de aylardır yemiyorum zaten havucu. Patatesten sonra kabağa geçerim sonra da buzluğuma balkabağı koymuştum onu verebilirim. Dondurulmuş gıda bebekler için uygun değil biliyorum ama verebileceğimiz pek sebze yok mecbur vereceğim.
İnek sütü keçi sütü ikisine de mi ? Yumurta tüketiyor musunuz?

Güzel anneler merhaba 💐 bizim bugün dr kontrolümüz vardı. Ek gıda ve su ile ilgili konuştuk. Sizinle paylaşmak ve danışmak istedim. Ayrıca sizin doktorlar ek gıda ile ilgili neler dediler merak ediyorum.
Benim ikizler sadece mama alıyor. Ek gıdayı ne kadar vermeliyim diye sordum. Bana zaten mama alıyorlarmış alabildikleri kadar ver dedi 🙄 bu sözünü zaten çok umursamadım. Su ile ilgili de besleme sonrasında ver isterse içer zorlama dedi. Sizin drlar bu süreçlerle ilgili neler dediler ?
Bide benim aklıma şu takılıyor. Örneğin Bebekler 8 aylık olana kadar miktar olarak ne kadar ek gıda almalılar? Benimkiler 6 aylıklar şu an günde maksimum 2 yemek kaşığı kadar ek gıda alıyorlar. Zorlayınca ağlıyorlar. Bende zorlamıyorum açıkçası. Sizde durumlar nasıl?
Canım 9 aya kadar gunde toplam 1 cay bardağı. Ogunde de 1 bebek kavanozunu gecmeyecek sekilde olmalıymış ek gıda

Canım ilk doğduğunda duymuştum normal diye ama 6aylık olacak, ilk defa olunca korktum biraz. Normal bir şey o zaman, yapılacak ekstra bir şey var mı?

Daha önce olmadığına eminim, çünkü alerjik bebek zaten, devamlı inceliyorum kakasında kan oldu mu diye. Olsa mutlaka görürdüm. Çok sık ishal oluyor malesef bir de.. Günde 7-8bez değişiyorumdur
Yapılacak ekstra bişe yok sanırım daha doğrusu ben normal siliyorum altını. Valla her ay kontrole gitmeye çalışıyoruz hiç sormadım da tekrardan akıntı görüyorum diye. Doktorunuza sorduğunuzda burda paylaşırsanız çok mutlu olurum. Ben nerde okuduğumu hatırlamıyorum ama bir yerde daha anne karnında rahim ve yumurtalıklar oluşuyor. Bunun etkisiyle kız bebek ve çocuklarda akıntı görülebilir diye okumuştum. Ne kadar mantıklı bilemiyorum tabi. Ama ben akıntı gördüğümde (3 kere falan gördüm.) Mendille silerken rengine kokusuna bakıyorum anormal görülen birşey olmadığı için üstünde durmadım açıkçası.

Canım 9 aya kadar gunde toplam 1 cay bardağı. Ogunde de 1 bebek kavanozunu gecmeyecek sekilde olmalıymış ek gıda

Benimkiler maksimum 2 yemek kaşığı anca alabiliyor 😬 devamında öğürmeler ve ağlamalar başlıyor. Büyüdükçe artar miktarı doğal olarak tabi. Çok teşekkür ederim size ❤️❤️❤️💕💕

Yapılacak ekstra bişe yok sanırım daha doğrusu ben normal siliyorum altını. Valla her ay kontrole gitmeye çalışıyoruz hiç sormadım da tekrardan akıntı görüyorum diye. Doktorunuza sorduğunuzda burda paylaşırsanız çok mutlu olurum. Ben nerde okuduğumu hatırlamıyorum ama bir yerde daha anne karnında rahim ve yumurtalıklar oluşuyor. Bunun etkisiyle kız bebek ve çocuklarda akıntı görülebilir diye okumuştum. Ne kadar mantıklı bilemiyorum tabi. Ama ben akıntı gördüğümde (3 kere falan gördüm.) Mendille silerken rengine kokusuna bakıyorum anormal görülen birşey olmadığı için üstünde durmadım açıkçası.
Yazarım tabi canım. Ben de anne karnındayken kandan östrojen hormonu geçiyor, o yüzden kanama bile olabiliyor yeni doğan kız bebeklerde diye biliyorum.. Bu ayları bilmiyorum ama işte normal mi değil mi

Yazarım tabi canım. Ben de anne karnındayken kandan östrojen hormonu geçiyor, o yüzden kanama bile olabiliyor yeni doğan kız bebeklerde diye biliyorum.. Bu ayları bilmiyorum ama işte normal mi değil mi
Bana normal gibi geliyor açıkçası. Bizlerin yaradılışı ve bize verilen organ ve hormonlar çok farklı. Onun etkisi olduğunu düşünüyorum ama bilimsel olarak bilmek daha önemli tabi. 😍 Çok kafanıza takmayın ama. Allah korusun tabi hepimizin yavrularını ama ben çok inanıyorum çoğu kezde deneyimledim maalesef. Sakınılan göze çöp batıyor. Bişeye can sıkıp üstünde durunca daha fazlalaşıyor sanki o durum. Konu evlat olunca anne olarak tabiki çoğu kez başaramıyoruz ama ben kendi adıma çok durmamaya çalışmaya çalışıyorum 🤓 evrene pozitif ve olumlu mesajlar yollamaya uğraşıyorum 😬😃 ben çalışırken ne çocuklar görürdüm eksi derecelerde o kadar soğuk hava şartlarında ne üstlerinde bir mont ne ayaklarında ayakkabı vardı. 😣😔 ama maşallah taş gibiydiler hiç hastalanmıyorlardı. Hep hastaneye gelen daha üstünde durulan daha çok eğitimli ailelerin çocukları oluyor genelde ve hep hastalar 😬😣😔 buluttan nem kapıyorlar. Evin içinde hastalanıyorlar 🙄 konuyu buraya nasıl getirdim bilmiyorum ama abarttığım zamanlarda hep bu iki farklı yapı arasındaki denklemi hatırlamaya çalışıyorum 🤓 şunu da meslek hayatım boyunca unutamam sanırım. Paylaşmak istedim. Ben birgün 1,5-2 yaşlarında bir çocuğa enjeksiyon yaparken birde antibiyotik yapmıştım. Çocuk ağlamadı, ıh bile demedi. 😳 çok şaşırdım ailesine maşallah hiç ağlamadı çok güçlü dedim. Babası bana evlatlık aldık çocuğu evde de hiç ağlamıyor hemşire hanım Allah bilir doğduğundan beri neler yaşadı dedi. Hep o çocuk gelir gözümün önüne. Aslında evlatlarımızın ilerdeki duruşu, karekteri Doğumdan itibaren bizim davranışlarımız ve yaklaşımlarımız ile şekilleniyor. İnşallah her birimiz karakterli, erdemli ve hayırlı evlatlar yetiştirebiliriz. Allah yardımcımız olsun 🙏🏻🙏🏻

2 Aydır diyet yapıyorum süt ürünleri ve yumurta , domates , tahin , kuruyemiş vs... şikayetimiz atopik dermatit ve vücutta egzama idi ... bugün ilk defa kakada kan gördüm nokta gibi diyetimde
Kaçak yapmadım bu ne demek şimdi😩 Salı ya da çarşamba test yaptıracağım o zmana kadar içim içimi yer şimdi
Geçmiş sayfaları okuyarak başladım belki yeni sayfalarda yazmışsındır henüz okumadım da bizde de atopik dermatit var kulak ardında, yüzünde, vücudunun bir kaç yerinde. Doktor bize la roche posay duş jeli, balsam, coresatin(sarı kutu), nizoral, linoya krem kullandırıyor. Haftanın 3 günüde 5 kaşık mısır nişastası ve 3 kaşık elma sirkesi(fermente) kattığımız suyun içinde 15 dakika bekletiyoruz. Ama diyet önermedi. Alerji testi yapıldı sonucu bekliyoruz bizde. Son durum nedir? Diyeti egzama için mi yapıyorsun? Öyleyse ben de dikkat edeyim

atopik dermatit olan arkadaşlar neler kullanıyorsunuz? Bir iyileşme durumunuz var mı?
S Spizella 'nın tavsiyesiyle bioderma atoderm intensive baume aldım, 3 günde egzemalar yumuşadı, 1 haftada tamamen geçti,mucize gibi iyi geldi bize. Sabah ve akşam sürüyorum. Inşallah tekrarlamaz

Ek gıdada 2.gün. patatesi buharda pişirip kaynayan sudan alıp püre haline getirdim. Kaşığın ucuyla veriyorum ama tuhaf bişey vermişim gibi ağzı yüzü değişiyo, öğürmeye başlıyo. 2 çay kaşığı kadar yemiştir sonra su verdim biraz ardından çok az daha püre verdim, öğürerek bütün yediklerini çıkardı. Bakalım bugünümüz nasıl geçecek

Geçmiş sayfaları okuyarak başladım belki yeni sayfalarda yazmışsındır henüz okumadım da bizde de atopik dermatit var kulak ardında, yüzünde, vücudunun bir kaç yerinde. Doktor bize la roche posay duş jeli, balsam, coresatin(sarı kutu), nizoral, linoya krem kullandırıyor. Haftanın 3 günüde 5 kaşık mısır nişastası ve 3 kaşık elma sirkesi(fermente) kattığımız suyun içinde 15 dakika bekletiyoruz. Ama diyet önermedi. Alerji testi yapıldı sonucu bekliyoruz bizde. Son durum nedir? Diyeti egzama için mi yapıyorsun? Öyleyse ben de dikkat edeyim
Şimdiye kadar başka problem olmadıysa gerek Yok herhalde diye düşünüyorum bizde öyle başlayıp ürtiker olmuştu ... ara ara yine ürtiker çıkıyordu zaten testte de çıktı süt ürünleri alerjisi ... haziranda da deri testimiz var bakalım başka nelere alerjisi var ... aynı şekilde bioderma atoderm serisi yıkamada jeli , her gün de baum nemlendirici kremini kullanıyorum... güreşe hazırlar gibi sür dedi doktorum şimdi yumuşacık heryeri hiçbir yerinde kalmadı tabi diyetle birleşince mi oldu bilemiyorum canım ama geçti

Yaa kızlar bana bir akıl verin zira ben de akıl namına bir şey kalmadı uykusuzluktan gözlerimin içi yanıyor, uyku halinde rüyalar ile gerçekleri karıştırır oldum yorgunluktan. 6. ayda gaz olur mu yaa bebeğim geceleri katıla katıla ağlamaktan mahvoluyor sabah 5e kadar uyuyamıyoruz bağırsak hareketlerinin sesi bana kadar geliyor sindirmede mi bir problemi var diyorum anlamıyorum yaa gecen doktora sordum gaz değildir ama araştırmadı da. bana hiç normal gelmiyor bu ayda boyle olması kucağımda dik pozisyonda durunca uyuyor yataga bırakınca boğazını yırtarcasına bağırıp ağlıyor böyle sancısı varmış gibi. Yatay pozisyona getiremiyorum imkanı yok. Gaz desem gündüz de olur ama yok. Anlamıyorum neyi var ve kafayı yicem artık

atopik dermatit olan arkadaşlar neler kullanıyorsunuz? Bir iyileşme durumunuz var mı?
6 aylık olduk ve 40ı çıktığından beri diyet yapıyorum ilk zamanlar diyetten dolayı ac kalmaktan fena kilo verdim alerji sebebinin süt ve süt ürünleri olduğunu tespit etmiştim bayadır iyidik ama yakin zamanda diyet yapmama rağmen arada kızarıklıklar oluşmaya başladı alerji bölümünden randevu aldım ayın sonunda test yaptıracağız ben fındıktan olduğunu düşünüyorum çünkü farklı bir onu yemeye başlamıştım onu keseceğim bugünden itibaren bakalım düzelecek mi. Krem olarak da ben bitkisel krem yapan birisini bulup ondan almıştım kızarıklıklar hafif oluşmaya başlayınca sürüyorum ertesi güne tertemiz oluyor yüzü. Onda sorun yaşamıyorum ama şu alerji yapan şeyleri tam tespit edebilsem de hiç sıkıntı yaşamasa bebeğim

S Spizella 'nın tavsiyesiyle bioderma atoderm intensive baume aldım, 3 günde egzemalar yumuşadı, 1 haftada tamamen geçti,mucize gibi iyi geldi bize. Sabah ve akşam sürüyorum. Inşallah tekrarlamaz

Müthiş di mi :) ben ellerime de sürüyorum egzamam yok ama kuru diye çok yumuşacık oluyor.
Hadi çok sevindim gelmiş geçmiş olsun

Müthiş di mi :) ben ellerime de sürüyorum egzamam yok ama kuru diye çok yumuşacık oluyor.
Hadi çok sevindim gelmiş geçmiş olsun
İyi ki yazdın buraya canım ya çok sağol, o kuru egzemalı bölgeleri gördükçe çok üzülüyordum, yayılıyordu bir de. Kortizonlu krem kullanmak da hiç içime sinmiyordu. Çok şükür tamamen geçirdi 🙏

6 aylık olduk ve 40ı çıktığından beri diyet yapıyorum ilk zamanlar diyetten dolayı ac kalmaktan fena kilo verdim alerji sebebinin süt ve süt ürünleri olduğunu tespit etmiştim bayadır iyidik ama yakin zamanda diyet yapmama rağmen arada kızarıklıklar oluşmaya başladı alerji bölümünden randevu aldım ayın sonunda test yaptıracağız ben fındıktan olduğunu düşünüyorum çünkü farklı bir onu yemeye başlamıştım onu keseceğim bugünden itibaren bakalım düzelecek mi. Krem olarak da ben bitkisel krem yapan birisini bulup ondan almıştım kızarıklıklar hafif oluşmaya başlayınca sürüyorum ertesi güne tertemiz oluyor yüzü. Onda sorun yaşamıyorum ama şu alerji yapan şeyleri tam tespit edebilsem de hiç sıkıntı yaşamasa bebeğim

Ben de tespit ettim fındık fıstık kakao kaju bizimkin3 dokunuyor. Tam iyileşmişti ben unuttuö buzluktan süt verdim onu sağdığım dönemde diyet yapmıyodum
Her yeri kabardı tekrar

Ben de tespit ettim fındık fıstık kakao kaju bizimkin3 dokunuyor. Tam iyileşmişti ben unuttuö buzluktan süt verdim onu sağdığım dönemde diyet yapmıyodum
Her yeri kabardı tekrar
Aynı şey bizde de oldu teker teker denedigim dönemde süt ve süt ürünleri yediğim zaman sağmışım muhtemelen sütümü onu verince bizde de öyle oldu

Back