• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Buharda patatesi 15dk pişirdim. Düdüklü tenceremin buharda pişirme aparatı var onda pişirdim. Hazırlarken oturduğu için sıkıldı,tam vereceğim zaman huysuzluk yapmaya başladı. Kaşıkla ezdim, kucağıma aldım minik minik verdim. Çiğneme hareketi yapıp yuttu. 1 çay kaşığı kadar yedi. Biraz daha vereyim dedim, büyük parça geldi ağzına, öğürmeye başladı, çok panik oldum elim ayağım titredi, sırtına vurdum süpürerek, çıkardı. Bu ek gıda işi beni çok geriyor :( çok yakın arkadaşımın 18 aylık bebeği soluk borusuna fıstık kaçtığı için vefat etti , onun etkisinden kurtulamıyorum :(
Allah korusun aklınıza böyle şeyler getirmeyin. Ya bende haşlayarak başladım patatesi ama ben direkt ezip vermedim. Daha doğrusu ezdim haşlama suyundan koyup incelttim bir çay kaşığı kadar da zeytinyağı koyup iyice özleştirip verdim. Sadece ezilen sebzeyi yutmaları zor oluyor. Benim ikizlere bu şekilde verince birkaç çay kaşığı yediler.

Allah korusun aklınıza böyle şeyler getirmeyin. Ya bende haşlayarak başladım patatesi ama ben direkt ezip vermedim. Daha doğrusu ezdim haşlama suyundan koyup incelttim bir çay kaşığı kadar da zeytinyağı koyup iyice özleştirip verdim. Sadece ezilen sebzeyi yutmaları zor oluyor. Benim ikizlere bu şekilde verince birkaç çay kaşığı yediler.
Yarın ben de öyle vereyim hala etkisinden çıkamadım. Zaten panik bi insanım. İkinci çocuğum aslında ama yine de rahat olamiyorum :( ilkinde ayrı ayrı vermemiştim, sebze çorbası yapıp süzgeçten geçirip vermiştim, onda böyle boğazına kaçma yaşamadım, ama 3 yaşına kadar çiğnemeyi öğrenemedi, aynı hataları yapmak istemiyorum

Yarın ben de öyle vereyim hala etkisinden çıkamadım. Zaten panik bi insanım. İkinci çocuğum aslında ama yine de rahat olamiyorum :( ilkinde ayrı ayrı vermemiştim, sebze çorbası yapıp süzgeçten geçirip vermiştim, onda böyle boğazına kaçma yaşamadım, ama 3 yaşına kadar çiğnemeyi öğrenemedi, aynı hataları yapmak istemiyorum
Ben bugün küçük bir patates haşladım. Buharda falan pişirmiyorum ben açıkçası. Suya küp küp doğradım. İyice haşlanınca çıkarıp çatalla ezdim. Üstüne bir çay kaşığı da zeytinyağı kattım. Haşlama suyundan da 3 yemek kaşığı kattım. İyice karıştırıp özdeştirdim. Zaten içinde küçük küçük pütürler kalıyor. Ama daha rahat yutuyorlar. Bende bir kere suyunu katmadan verdim öğürüp durdular yutmakta zorlandılar. Patates bide yapışıyor ya böyle damağa. Bugün şükür rahat yediler. Yarında kabak için aynı uygulamayı yapacağım 🤓 inşallah severler. 🙏🏻❤️

Ben bugün küçük bir patates haşladım. Buharda falan pişirmiyorum ben açıkçası. Suya küp küp doğradım. İyice haşlanınca çıkarıp çatalla ezdim. Üstüne bir çay kaşığı da zeytinyağı kattım. Haşlama suyundan da 3 yemek kaşığı kattım. İyice karıştırıp özdeştirdim. Zaten içinde küçük küçük pütürler kalıyor. Ama daha rahat yutuyorlar. Bende bir kere suyunu katmadan verdim öğürüp durdular yutmakta zorlandılar. Patates bide yapışıyor ya böyle damağa. Bugün şükür rahat yediler. Yarında kabak için aynı uygulamayı yapacağım 🤓 inşallah severler. 🙏🏻
Siz de ilk patatesle mi başladınız 😊 ben 3 gün patates verip, sonra havuc, daha sonra kabakla devam edeceğim, üçünü verip bi sıkıntı olmazsa onlarla sebze çorbası yapabilirim. Sonra elma, armut,muz. Sonra da yoğurt şeklinde devam edeyim diyorum. Yine 3 gün kuralına uyarak. Bugün doktor kontrolümüz vardı ek gıdayı anlatmak uzun sürüyor, telefonda açıklayacağım dedi. Bakalım doktorumuz neler söyleyecek

Siz de ilk patatesle mi başladınız 😊 ben 3 gün patates verip, sonra havuc, daha sonra kabakla devam edeceğim, üçünü verip bi sıkıntı olmazsa onlarla sebze çorbası yapabilirim. Sonra elma, armut,muz. Sonra da yoğurt şeklinde devam edeyim diyorum. Yine 3 gün kuralına uyarak. Bugün doktor kontrolümüz vardı ek gıdayı anlatmak uzun sürüyor, telefonda açıklayacağım dedi. Bakalım doktorumuz neler söyleyecek
Benimde ilk çocuklarım bu arada çok şükür Rabbim ikiz layık gördü. Ben havuçla başladım. Dediğiniz gibi 3 gün verdim. Maksimum 1 yemek kaşığı olacak şekilde yiyor benimkiler 🙄 bugün patatesin 3. Günüydü. Yarın Allah izin verirse kabağa başlayacağim. Ama ben yoğurta da başladım. Sabah 10-10:30 gibi sebze öğleden sonra 16-16:30 gibi de bir yemek kaşığı olacak şekilde yoğurt vermeye çalışıyorum. Benimkilerin günü gününü tutmuyor. Bazen gönüllü yutuyorlar bazen ağlamalı,öğürmeli geçiyor öğünler 🥳🥳 havucu buharda pişirip verdim. Yutamadılar,zorlandılar. Bende haşlayarak su katarak vermeye başladım daha rahat yuttular. Aynı şekilde bizimde yarın dr kontrolümüz var bakalım ne diyecek. 🤓

Benimde ilk çocuklarım bu arada çok şükür Rabbim ikiz layık gördü. Ben havuçla başladım. Dediğiniz gibi 3 gün verdim. Maksimum 1 yemek kaşığı olacak şekilde yiyor benimkiler 🙄 bugün patatesin 3. Günüydü. Yarın Allah izin verirse kabağa başlayacağim. Ama ben yoğurta da başladım. Sabah 10-10:30 gibi sebze öğleden sonra 16-16:30 gibi de bir yemek kaşığı olacak şekilde yoğurt vermeye çalışıyorum. Benimkilerin günü gününü tutmuyor. Bazen gönüllü yutuyorlar bazen ağlamalı,öğürmeli geçiyor öğünler 🥳🥳 havucu buharda pişirip verdim. Yutamadılar,zorlandılar. Bende haşlayarak su katarak vermeye başladım daha rahat yuttular. Aynı şekilde bizimde yarın dr kontrolümüz var bakalım ne diyecek. 🤓
Sizin ikizmiş bide Allah kolaylık versin 😊 inşallah güzel güzel yerler 🙏 yardım eden biri var mı, yalnız mı bakıyorsunuz? biz de atopik dermatit var, o yüzden nolur nolmaz diye yoğurdu bekletiyorum.

Alerjik anneler ek gıdaya başladı mı acaba. Benim bebegimin süt ve süt ürünlerine alerjisi olduğunu tespit etmiştim ama diyet yapmama rağmen arada bir tekrarlayan kızarıklıklar oluyor dün doktora sorduğumda alerji testi yaptıralım ek gıdaya da daha başlama 2 hafta kadar bekleyebilir zararı olmaz dedi ne yapmalıyım acaba bekleyeyim mi ki
BEN bi tadımlara başlayayım diyorum sonra cesaret edemiyorum dün havuç verdim bir çay kaşığı dokundu galiba kaşındı sabaha kadar ... kan testi yaptırdık süt ürünlerine çıktı yumurta çıkmadı, gıda paneli yaptırdık Başka birşeye çıkmadı görünüyor ama yine tam doğru değil sanırım test... 12 haziranda deri testimiz var bakalım nolcak ...

Sizin ikizmiş bide Allah kolaylık versin 😊 inşallah güzel güzel yerler 🙏 yardım eden biri var mı, yalnız mı bakıyorsunuz? biz de atopik dermatit var, o yüzden nolur nolmaz diye yoğurdu bekletiyorum.
İnşallah 🙏🏻🙏🏻❤️❤️
Yardımcım yok. Kendim bakıyorum. Eşim sağolsun tam destek. Rabbime şükürler olsun kolaylığını veriyor. Zor ama zevkli. Allah isteyen herkese nasip etsin.

BEN bi tadımlara başlayayım diyorum sonra cesaret edemiyorum dün havuç verdim bir çay kaşığı dokundu galiba kaşındı sabaha kadar ... kan testi yaptırdık süt ürünlerine çıktı yumurta çıkmadı, gıda paneli yaptırdık Başka birşeye çıkmadı görünüyor ama yine tam doğru değil sanırım test... 12 haziranda deri testimiz var bakalım nolcak ...
Ben de süt ve süt ürünlerine alerjisi var diye biliyordum ama diyet yapmama rağmen kızarıklıklar oluşuyor ara ara,o yüzden korkuyorum ek gıdaya başlamaya. Bizim de 29 mayista deri testimiz var bakalım ne çıkacak. Domtor 2 hafta geç başlamadan bir sey olmaz dedi ama geç başlamanın zararı var mıdır ki yaa

Ben de süt ve süt ürünlerine alerjisi var diye biliyordum ama diyet yapmama rağmen kızarıklıklar oluşuyor ara ara,o yüzden korkuyorum ek gıdaya başlamaya. Bizim de 29 mayista deri testimiz var bakalım ne çıkacak. Domtor 2 hafta geç başlamadan bir sey olmaz dedi ama geç başlamanın zararı var mıdır ki yaa
Ben hippin tahıl bazlı kaşık mamalarından başlamayı düşünüyorum test sonuçlanana kadar başlamış olurum.. anne sütüyle yapılıyor umarım tadını sever ... doktorum ek gıdaya başlarsan patates, havuç , kabak , elma , armut , şeftali ile Başla demişti ama havuç korkuttu ötekileride veremiyorum .. aynı sorın bizde de var faklı biişe yesem hemencecik kızarıyor

Ben hippin tahıl bazlı kaşık mamalarından başlamayı düşünüyorum test sonuçlanana kadar başlamış olurum.. anne sütüyle yapılıyor umarım tadını sever ... doktorum ek gıdaya başlarsan patates, havuç , kabak , elma , armut , şeftali ile Başla demişti ama havuç korkuttu ötekileride veremiyorum .. aynı sorın bizde de var faklı biişe yesem hemencecik kızarıyor
Aslında patates kabak alerjik değil onlardan başlayabilirim ben de

Alerjik anneler ek gıdaya başladı mı acaba. Benim bebegimin süt ve süt ürünlerine alerjisi olduğunu tespit etmiştim ama diyet yapmama rağmen arada bir tekrarlayan kızarıklıklar oluyor dün doktora sorduğumda alerji testi yaptıralım ek gıdaya da daha başlama 2 hafta kadar bekleyebilir zararı olmaz dedi ne yapmalıyım acaba bekleyeyim mi ki
Bizde de deri testinde süt ürünleri alerjisi çıktı ama yumurta çıkmadı. Aylardır diyete rağmen tam gaz meme reddi devam ediyor. Yani sizin gibi bizde bi ilerleme yaşayamıyoruz maalesef. Ben ek gıdaya patatesle başladım dün. Pazartesi 6 aylık aşısı var ve haftaya birşey vermeyi düşünmüyorum zaten aşı yeteri kadar zorlayacak vücudunu birde ben ek gıdayla zorlamayayım diye. Havuç alerjik ve atopik dramatiti olan bebeklere iyi gelmiyormuş okuduğum kadarıyla zaten mevsimi de geçti vermeyi düşünmüyorum açıkçası. Ben de aylardır yemiyorum zaten havucu. Patatesten sonra kabağa geçerim sonra da buzluğuma balkabağı koymuştum onu verebilirim. Dondurulmuş gıda bebekler için uygun değil biliyorum ama verebileceğimiz pek sebze yok mecbur vereceğim.

Bizde de deri testinde süt ürünleri alerjisi çıktı ama yumurta çıkmadı. Aylardır diyete rağmen tam gaz meme reddi devam ediyor. Yani sizin gibi bizde bi ilerleme yaşayamıyoruz maalesef. Ben ek gıdaya patatesle başladım dün. Pazartesi 6 aylık aşısı var ve haftaya birşey vermeyi düşünmüyorum zaten aşı yeteri kadar zorlayacak vücudunu birde ben ek gıdayla zorlamayayım diye. Havuç alerjik ve atopik dramatiti olan bebeklere iyi gelmiyormuş okuduğum kadarıyla zaten mevsimi de geçti vermeyi düşünmüyorum açıkçası. Ben de aylardır yemiyorum zaten havucu. Patatesten sonra kabağa geçerim sonra da buzluğuma balkabağı koymuştum onu verebilirim. Dondurulmuş gıda bebekler için uygun değil biliyorum ama verebileceğimiz pek sebze yok mecbur vereceğim.
Meme reddi dediniz yazmak istedim cok uzuluyorum bebekler emmeyince :( benim oğlumda sürekli meme reddi vardı ateşi yoktu sonra doktora götürdüm boğazi iltihapli dedi antibiyotik kullanırken ateşlendı tekrar götürdük tüm tahlil yaptılar kanda enfeksiyon kulak kızarık idrar yolu enfeksiyonu hepsi olmuş :( inşallah olmaz ama meme reddi nin arkasında bi iltihap yatıyor olabilir bi tahlil verin isterseniz inşallah bişey olamaz benim bebegim şimdi saldırıyor memeye çok şükür.

Güzel anneler merhaba 💐 bizim bugün dr kontrolümüz vardı. Ek gıda ve su ile ilgili konuştuk. Sizinle paylaşmak ve danışmak istedim. Ayrıca sizin doktorlar ek gıda ile ilgili neler dediler merak ediyorum.
Benim ikizler sadece mama alıyor. Ek gıdayı ne kadar vermeliyim diye sordum. Bana zaten mama alıyorlarmış alabildikleri kadar ver dedi 🙄 bu sözünü zaten çok umursamadım. Su ile ilgili de besleme sonrasında ver isterse içer zorlama dedi. Sizin drlar bu süreçlerle ilgili neler dediler ?
Bide benim aklıma şu takılıyor. Örneğin Bebekler 8 aylık olana kadar miktar olarak ne kadar ek gıda almalılar? Benimkiler 6 aylıklar şu an günde maksimum 2 yemek kaşığı kadar ek gıda alıyorlar. Zorlayınca ağlıyorlar. Bende zorlamıyorum açıkçası. Sizde durumlar nasıl?

Biz geçen hafta olduk 6.ay aşısını şükür sorunsuz atlattık siz de inşallah sorunsuz geçirirsiniz o süreci. Havucu okumuştum ben de o yüzden vermeyi düşünmüyorum patatesle başlayacağım ben de kendimi hazır hissedersem 😂

Kız çocuğu olan arkadaşlar, 6 aylık bebekte akıntı olması normal mi, bileniniz var mı? İki gündür bebeğimin bezini değişirken akıntısı olduğunu görüyorum. Yarına doktor randevusu aldık ama aklıma takıldı

Kız çocuğu olan arkadaşlar, 6 aylık bebekte akıntı olması normal mi, bileniniz var mı? İki gündür bebeğimin bezini değişirken akıntısı olduğunu görüyorum. Yarına doktor randevusu aldık ama aklıma takıldı
Benim kızımın doğumundan 1 gün sonra da vardı. Olabiliyormuş dr öyle demişti. Hala ara ara oluyor, görüyorum. Belki sizin ilk kez oldu belki de hep oluyordu yeni fark ettiniz.

Benim kızımın doğumundan 1 gün sonra da vardı. Olabiliyormuş dr öyle demişti. Hala ara ara oluyor, görüyorum. Belki sizin ilk kez oldu belki de hep oluyordu yeni fark ettiniz.
Canım ilk doğduğunda duymuştum normal diye ama 6aylık olacak, ilk defa olunca korktum biraz. Normal bir şey o zaman, yapılacak ekstra bir şey var mı?

Daha önce olmadığına eminim, çünkü alerjik bebek zaten, devamlı inceliyorum kakasında kan oldu mu diye. Olsa mutlaka görürdüm. Çok sık ishal oluyor malesef bir de.. Günde 7-8bez değişiyorumdur

Alerjen gıdalardan hariç ne veriyorsunuz bebişe acaba bizim de ek gıdaya başlamamış lazım ama alerjik bir bebek olduğu için ne ile başlayacağımı bilemiyorum
Kusura bakma canim uzun suredir giremedim foruma. Ben patates haslayarak basladim ardindan havuc kabak teker teker 3 gun verdim. Karnibahar bezelye. Meyvelerden muz ve elma yedi karpuz yedi hergun salatalik kemiriyor :) yarin yumurta sarisi deneyecegim. 3 gun veriyorum vucudunda degisiklik olmazsa devam ediyorum. Mesela suan patates kabak ve havucu haslayip karistirip pure yapiyorum. Corba yapip suyunu veriyorum denedigim sebzelerden. Patates kabiz yapmasin diye azicik kaynarken zeytinyagi damlatiyorum. Bu sekilde devam ediyorum simdilik. Hergun ek gida vermiyorum mesela bugun hicbir sey vermedim gun boyu diaardaydim

Biz du
Oyy kiyamam yaa kasiyor demek. Bizim doktorumuz da kis bile olsa aksatmadan hergun yikayin dedi. Yikama sonrasi da resmen spaya gitmis misali masajlar buharlar muzikler falan yapiyoruz kucuk beye. Bu arada doktorumuz kantaron yagi zeytinyagi da kullanabilirsiniz dedi. Kantaton da guzel etkilu ama kokusu biraz agir.
Soguk sıkım hindistan cevizi yagida cok iyi geliyormus denemedim ama oyle duydum

Back