• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Canim sen ne kadar hakkiymissin. Seninle en son yazismistik ya beb3vimin dokuntuleri hizla,artti. Biz dedigin gibi baska doktora gittik hmeen hic beklemedik. Gercekten de altinci hastalikmis. Brsinle alakasi yokmus tabi. Yavrum asinin atesini kaldiramamis. 3 gune gecer dedi. Brn de vu rsnDa ek gida seruvenine ara verdim 1 hafta kadar.
Yeni doktora,israrla sordum, katisik verme olayini sorun olmaz dedi. Buzdola inda saklamayi sordum ona da 2 gun dedi taze yap illa demedi. Suyu sordum ph i daha yuksek onlarin dedi.
Vala yine kafa karışıklığı iste.
Haftaya kafsr kendime göre bir liste yapip baslicam allah in izniyle.
Meyve sutunu nasil veriyorsunuz ve muhallebi tarifiniz var mi?

Çok geçmiş olsun canım anne sütü alıyorsa bol bol emzir şifa olur inşaAllah..

Muhallebiyi ishali vrya kusması çok olduğunda yapıyorum. Kendi sütümle yarı yarıya kaynamıl ılımış suyu karıştırıp hippin pirinç bazlı mamasından yapıyorum. Ek gıdaya geçince elmayı muzu filan da içine katıp vermeyi düşünüyorum 😊
Bence tek tek ve taze taze vermekte fayda var canım acelemiz yok sonuçta

Bende tek tek denenmeli diye biliyorum yaklasik 45 gun tek tek veriyosun cok pure yapma catalla ez birazini da eline ver dokunsun hissetsin gozunu ayirma ama agzina sokup bogazina kacmasin. 45 gun sonunda karisimlara geciliyo. Seker tuz yok kendi orjinal tatlarini tadicaklar. Hergun taze ve buharda pisirirsen vitamini suya filan da gecmez. Bide normalde 1 yiyecek 3 gun deneniyo 1 cay kasigi, 1 tatli kasigi en son 1yemek kasigi verip baska yiyecegw geciyosun o arada alerji varsa ara verip duzelince tekrar deniyosun. Tekrarlarsa 1 yasina kadar vermiyosun sanirim. Ben bu kadarcik biliyorm:oops: ha bide sebzeleri ilk ver meyveleri sonra ver. Meyve tatli oldugu icin ona alisip sebze reddi yasanabiliyomus bilgin olsun canim
Canim su 45gun olayini bana acar misin biraz? Yada yanlissam brni duzeltir misin?
Tek sebze ilk gun basladim diyelim, artirarak verdim 3 gun. baktim alerji yok ,4.gun baska sebzeye mi geciyorum yoksa ilk verdiğim sebzeye mi ekliyorum?
Sebze kac hafta denenecek?
Sebze verirken meyve vermiyoruz degil mi?
45 gun u anlamadim🙄

Çok geçmiş olsun canım anne sütü alıyorsa bol bol emzir şifa olur inşaAllah..

Muhallebiyi ishali vrya kusması çok olduğunda yapıyorum. Kendi sütümle yarı yarıya kaynamıl ılımış suyu karıştırıp hippin pirinç bazlı mamasından yapıyorum. Ek gıdaya geçince elmayı muzu filan da içine katıp vermeyi düşünüyorum 😊
Bence tek tek ve taze taze vermekte fayda var canım acelemiz yok sonuçta
Cok sagol canim. Ben de tek tek ve taze vericem. Su 3 gun kuralinda bekleme yapiyor muyuz yoksa problem yoksa 4. Gun devam mi? Bir de sebze ile basladik mesela, arada meyve yok degil mi?
Ben de koyden dogal pirinc unu getirtmistim lazim olur diye, onunla yapicam. Bana verilen listede seker var 2 muhallebi tarifinde de o yüzden sordum cnm tarifini.

Cok sagol canim. Ben de tek tek ve taze vericem. Su 3 gun kuralinda bekleme yapiyor muyuz yoksa problem yoksa 4. Gun devam mi? Bir de sebze ile basladik mesela, arada meyve yok degil mi?
Ben de koyden dogal pirinc unu getirtmistim lazim olur diye, onunla yapicam. Bana verilen listede seker var 2 muhallebi tarifinde de o yüzden sordum cnm tarifini.

Yaşamın ilk 1000 günü şeker vermek doğru değil canım. Unutma ki damak tadını biz oluşturacağız. İlerde obez veya şeker hastası olmasını istemiyorsak mümkün mertebe z sağlıklı şeyler vereceğiz.
3 günden sonra yoğun pişik ishal kusma vs olmazsa başka gıdayı denersin. Meyve veya sebze vermek senin tercihin ama meyveye alışırsa sebzeyi reddedebilir o yüzden sebzeyle başlamak daha mantıklı.süt alerjisi yoksa tek tek her meyveyi denedikten sonra (tabi yoğurdu da denedikten sonra) meyveli yoğurt hazırlayıp verebilirsin tam da şeftali kayısı mevsimi geliyor. Muhallebiden daha besleyici olur

Biz yarın tam 6 Aylık oluyoruz. Organik pazardan patates ve havuç aldım. Kabak daha bollaşmadığı için az vardı bitti dedi. Bugün patatesle başlayıp 3 gün patates vereyim diyorum. Buharda pişiricem ezip vericem sizce kaynamış suyla biraz sulu hale getirip mi vereyim, yada sadece ezip mi vereyim? Öğürür boğazına kaçar diye korkuyorum :(

Peşpeşe diş çıkarıyoruz 4 tane oldu bende genelde elmayı soyup dilimleyip eline veriyorum koparıp damağı ile kendi eziyor yumuşak elma olunca büyük olunca da ağzından çıkarıyor tabi o yerken bu şekilde mutlaka yanında oluyorum bu şekilde daha iştahlı ve istekli oluyorlar bence elleri ile dokunmak hoşlarına gidiyor

Canim su 45gun olayini bana acar misin biraz? Yada yanlissam brni duzeltir misin?
Tek sebze ilk gun basladim diyelim, artirarak verdim 3 gun. baktim alerji yok ,4.gun baska sebzeye mi geciyorum yoksa ilk verdiğim sebzeye mi ekliyorum?
Sebze kac hafta denenecek?
Sebze verirken meyve vermiyoruz degil mi?
45 gun u anlamadim🙄

Bildigim kadariyla mesela ilk havucla basla alerjik degilsw yogurtla basla. 3gun havuc 3gun kabak 3gun patates seklinde gidiyo 45 gun ogun olarak vermiyosun. Sofraya ac oturtup tadim yapiyosun cogu seyi 45gun tadinca sonrasinda karisim yapiyosun corba krep gibi karisimlar ve saha taneli yiyebiliyolar ilk yenwge baslayinca ogurmelerden korkma sakin yutma refleksi gucleniyo 1sebzeyi sevmiyo diyebilmen icin 10 15kere denemen gerekiyo sakin vazgecme. Bide kasilma hic sizinle birlikte oturt sofraya birlikte yiyin. 45gun hergun farkli dene ki alerji varsa anlaman daha kolay olur meyve arada verebilirsin ama daha gec basla ara ara ver. Ilk zamanlar sebze meyveyi taniyip yutma refleksini guclendirme olarak dusun

Canim basla doktora gititk. Altinci hastalikmis. Ek gidayla,alakali değilmiş. Bu doktor da,israrla alerji ypaan brsinler olmadigi icin tek tek vermene gerek yok dedi. Dolaba da koymanda sikint9 yok ama sadece 2 gun saklayabikirsin dedi.
Ama ben yine de 2. Gun biraktim ek gida,seruvenini. Ara verdim simdilik.
Mevyeyi cam rendede rendeleyip sadece suyunu mu veriyorsun?
Evet canım normalde cam rendeden geçirip süzüp 1 2 çay kaşığı vererek 5 gün içinde 4 tatlı kaşığına getiriyosun. Sonrasında cam rendeden geçirerek hafif sulu pütürlü veriyorsun böyle böyle pütürlüye alışıyo

Evet canım normalde cam rendeden geçirip süzüp 1 2 çay kaşığı vererek 5 gün içinde 4 tatlı kaşığına getiriyosun. Sonrasında cam rendeden geçirerek hafif sulu pütürlü veriyorsun böyle böyle pütürlüye alışıyo
Sem meyveden mi basladin canim? Ve tek cesit meyveyle devam ettin degil mi? Son birşey daha sorucam meyveye devsm ederken sebze ye kacinci gun geciyoruz?

B birdelimuallime pearlshine pearlshinepearlshine hesabı doğrulanmış üye. kızlar tamamen sizin anlattıklarınızı yaşıyoruz biz de geceleri. Sık sık uyanma, uyanınca çığlık çığlığa ağlama, tekrar uykuya dalamama. Ne kadar zormuş. Umarım hepimizin sebebi aynı ve atak haftasında olmalarıdır ve düzelir yakın zamanda.
Allah yardımcın olsun canım ben 4 haftaya yakındır bununla uğraşıyorum geceleri verimli uyuyamıyorum. Doktora götürdüm bugün ben gazı var diye şüpheleniyorum dedim, 6. Ayda genelde gaz olmaz, bebekler 6. Ayda yeni tatlarla tanışıyorlar, çevreyi daha iyi algılamaya başlıyorlar, sizi tanıyor yabancı yüzleri ayırt ediyorlar yani dünyaya dair çoğu şeyi bu aydan itibaren ayırt ediyorlar ve anneyi daha çok yanlarında istiyorlar. Ağlaması geceleri kalkması muhtemelen sizi aradığından oluyordur sakinleştirip tekrar uyutmayi deneyin sabırlı olun geçecek dedi ama umarım çok çabuk geçer 🙄

Biz yarın tam 6 Aylık oluyoruz. Organik pazardan patates ve havuç aldım. Kabak daha bollaşmadığı için az vardı bitti dedi. Bugün patatesle başlayıp 3 gün patates vereyim diyorum. Buharda pişiricem ezip vericem sizce kaynamış suyla biraz sulu hale getirip mi vereyim, yada sadece ezip mi vereyim? Öğürür boğazına kaçar diye korkuyorum :KK43:
Canım ben haşladığım patatesi çatalla ezdim, öyle istemedi hep tükürdü. Sonra içine birazcık süt sağdım. Yine biraz pütürlü oldu, yerken pütürler ağzına gelince öğürdü filan ama normalmiş zaten pütürlü gıdada öğürmesi. Genel olarak beğendi süt de katınca.

Canım ben haşladığım patatesi çatalla ezdim, öyle istemedi hep tükürdü. Sonra içine birazcık süt sağdım. Yine biraz pütürlü oldu, yerken pütürler ağzına gelince öğürdü filan ama normalmiş zaten pütürlü gıdada öğürmesi. Genel olarak beğendi süt de katınca.
Bugün başlayacağım canım. Ama ilk tadımlarda sütle karıştırmayın tadını farketsin diyolar ya. Bakalım nasıl olacak, bugün 1 çay kaşığıyla başlayacağım zaten. Ezip minik minik veririm.

Alerjik anneler ek gıdaya başladı mı acaba. Benim bebegimin süt ve süt ürünlerine alerjisi olduğunu tespit etmiştim ama diyet yapmama rağmen arada bir tekrarlayan kızarıklıklar oluyor dün doktora sorduğumda alerji testi yaptıralım ek gıdaya da daha başlama 2 hafta kadar bekleyebilir zararı olmaz dedi ne yapmalıyım acaba bekleyeyim mi ki

Alerjik anneler ek gıdaya başladı mı acaba. Benim bebegimin süt ve süt ürünlerine alerjisi olduğunu tespit etmiştim ama diyet yapmama rağmen arada bir tekrarlayan kızarıklıklar oluyor dün doktora sorduğumda alerji testi yaptıralım ek gıdaya da daha başlama 2 hafta kadar bekleyebilir zararı olmaz dedi ne yapmalıyım acaba bekleyeyim mi ki
Aklinda soru isareti ve alerji konusunda belirsizlik olacaksa doktorunu dinle bence canim. 2 haftadan hicbirsey olmaz. Testin sonucuna gore mutlaka bir yol haritasi cizersiniz doktorunla. Ben de altinci hastalik cikinca 2.gunu biraktim ek gidayi. 1 hafta sonra baslayacagim.

Buharda patatesi 15dk pişirdim. Düdüklü tenceremin buharda pişirme aparatı var onda pişirdim. Hazırlarken oturduğu için sıkıldı,tam vereceğim zaman huysuzluk yapmaya başladı. Kaşıkla ezdim, kucağıma aldım minik minik verdim. Çiğneme hareketi yapıp yuttu. 1 çay kaşığı kadar yedi. Biraz daha vereyim dedim, büyük parça geldi ağzına, öğürmeye başladı, çok panik oldum elim ayağım titredi, sırtına vurdum süpürerek, çıkardı. Bu ek gıda işi beni çok geriyor :( çok yakın arkadaşımın 18 aylık bebeği soluk borusuna fıstık kaçtığı için vefat etti , onun etkisinden kurtulamıyorum :(

Back