• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Maşallah kuzuya😍Eline vermek mantıklı bence, Dr da sen yedirirken eline de verebilirsin sebze yada meyveyi tanısın dedi. Eline alsın sıksın yere atsın öyle öyle öğrencek rahat ol, aman etraf kirlenir deme dedi😆Bir de ısrarla sizinle bir sofraya otursun sizi taklit ederek yemeği öğrenecek dedi. Bir şeyi sevmedi demen için en az 15 kere denemelisiniz , yemedi mi bir şeyi biraz ara ver bir sonra tekrar tekrar dene dedi. Sizinle bir sofraya oturur ,rahat bırakırsanız yemeklere dokunur ,zorla ağzına vermeye çalışmazsan, tv karşısında yemek yedirmezsen çocuğun iştahsız olma gibi bir ihtimali yok dedi.
Biz yemek yerken mama sandalyesine oturtuyorum, eline bir şeyler veriyorum. Kucağıma gelip masaya ulaşmak istiyor, yemekleri, tabak-kaşıkları kurcalamak istiyor 😁 kendimi aşabilirsem kızım iyi bir blw bebeği olabilir. Her lokmadan sonra ağzını siliyorum çocuğun 😔 tik olmuş resmen

Kızlar günaydınlar 🤗
Herkes yavaştan ek gıdaya geçiş yapmış biz hala gaz sancısı ve diş ağrısıyla uğraşıyoruz. Bugün de 6. ay aşımızı olacağız. Tosbikin alt iki dişi çıktı ama hala huzursuz neden olabilir yaa disler yukselirken bu kadar sıkıntı yaratır mi ki? Kehribar kolyesi aldım dün taktık o biraz rahatlattı sanki 1 aydır ilk defa gece güzel uyudu.

Kızlar günaydınlar 🤗
Herkes yavaştan ek gıdaya geçiş yapmış biz hala gaz sancısı ve diş ağrısıyla uğraşıyoruz. Bugün de 6. ay aşımızı olacağız. Tosbikin alt iki dişi çıktı ama hala huzursuz neden olabilir yaa disler yukselirken bu kadar sıkıntı yaratır mi ki? Kehribar kolyesi aldım dün taktık o biraz rahatlattı sanki 1 aydır ilk defa gece güzel uyudu.
Atak haftalarını takip ediyor musunuz? 26 hafta bitiminde sona eren bir atak dönemi var Screenshot_2019-05-08-07-20-47.png

Atak haftalarını takip ediyor musunuz? 26 hafta bitiminde sona eren bir atak dönemi varEki Görüntüle 2267314
Evet canım ediyorum bi program var hatta onunla ilgili bende. 3 gün var atak haftasının bitimine ama hiç ona bağlamadım inanın olabilir mi ki hiçbir atak haftası bu kadar sancılı geçmedi bizde dişe bağladım o yüzden

B birdelimuallime
Gecemiz kötü geçiyor derken nasıl kötü? Bizim 3.kötü gecemizdi. Salı günü ateşlendi, virütik boğaz enfeksiyonu dedi doktor,salı ve çarş gecemiz kötü geçti. Ama dün iyiydi,iyileşmişti,keyfi yerine gelmişti, atesi de yoktu ama gecemiz yine kötü geçti. Eşim alışkanlık mi oldu acaba diyor. Ama hem atak haftası, hem hasta olması,hem diş hazırlıklarından dolayı mi böyle oldu diye düşünüyorum inşallah geçici bir durumdur, çok yıprandık :(
Normalde ilk zamanlar saat kurarak emziriyordum, gece bıraksam deliksiz uyuyordu. Sonra saat kurmayı bıraktım 9da uyuyup gece 4 gibi bir kez emmeye kalkıp sabah da 8 9 gibi uyanıyordu.
3 gecedir 9da emerek uyuyor, yerine yatırınca ağlamaya başlıyor, bi daha alıp emziriyorum iyice dalmasını bekliyorum yavaşça yatırıyorum 11.30 gibi ağlayarak uyanıyor, pışpışla susmuyor, emziriyorum yerine yatırıyorum 12.30da bi daha uyanıyor, yine aynı şey,sonra 1.30da uyanıyor emzirip yerine koymak mümkün değil 4e kadar kucak,meme,ev içi gezmesi şeklinde uyanık zombi gibi dolaşıyoruz. Yerine koyunca etini koparıyolarmış gibi ağlıyor,komşular da rahatsız oluyor diye tedirgin oluyorum. En son artık memede tamamen derin uykuya dalınca yatırabiliyorum sabah 6da bi daha uyanıyor 🤦‍♀️
Inşallah geçici bir durumdur, doğduğundan beri hiç uykusuzluk çekmemiştik,çok zormuş :(

Evet canım ediyorum bi program var hatta onunla ilgili bende. 3 gün var atak haftasının bitimine ama hiç ona bağlamadım inanın olabilir mi ki hiçbir atak haftası bu kadar sancılı geçmedi bizde dişe bağladım o yüzden
Her atak farklı bir gelişim süreci ne de olsa. Başka bir sıkıntısı yoksa atak olabilir..

B birdelimuallime
Gecemiz kötü geçiyor derken nasıl kötü? Bizim 3.kötü gecemizdi. Salı günü ateşlendi, virütik boğaz enfeksiyonu dedi doktor,salı ve çarş gecemiz kötü geçti. Ama dün iyiydi,iyileşmişti,keyfi yerine gelmişti, atesi de yoktu ama gecemiz yine kötü geçti. Eşim alışkanlık mi oldu acaba diyor. Ama hem atak haftası, hem hasta olması,hem diş hazırlıklarından dolayı mi böyle oldu diye düşünüyorum inşallah geçici bir durumdur, çok yıprandık :(
Normalde ilk zamanlar saat kurarak emziriyordum, gece bıraksam deliksiz uyuyordu. Sonra saat kurmayı bıraktım 9da uyuyup gece 4 gibi bir kez emmeye kalkıp sabah da 8 9 gibi uyanıyordu.
3 gecedir 9da emerek uyuyor, yerine yatırınca ağlamaya başlıyor, bi daha alıp emziriyorum iyice dalmasını bekliyorum yavaşça yatırıyorum 11.30 gibi ağlayarak uyanıyor, pışpışla susmuyor, emziriyorum yerine yatırıyorum 12.30da bi daha uyanıyor, yine aynı şey,sonra 1.30da uyanıyor emzirip yerine koymak mümkün değil 4e kadar kucak,meme,ev içi gezmesi şeklinde uyanık zombi gibi dolaşıyoruz. Yerine koyunca etini koparıyolarmış gibi ağlıyor,komşular da rahatsız oluyor diye tedirgin oluyorum. En son artık memede tamamen derin uykuya dalınca yatırabiliyorum sabah 6da bi daha uyanıyor 🤦‍♀️
Inşallah geçici bir durumdur, doğduğundan beri hiç uykusuzluk çekmemiştik,çok zormuş :(
Enfeksiyon ateş yok bizde ama diğer bahsettiğiniz durumlar hatta gece kalktığı saat ve ağlama nöbetleri aynı ve yaklaşık 1 aydır böyle. Gece uyumuyor normalde en geç akşam sekiz buçukta uyur sadece alıştığı emme saatlerinde kendisi uyanırdı emzirip geri yatırırdım. Şimdi ise imkanı yok uyumuyor yatsa da gece 11 buçuk gibi kalkıyor bir saate yakın aralıksız ağlıyor gazı var zannediyorum-dum ben, sonra yatar 2de kalkar 4e kadar yine ağlar sonra sabah 6 da yine kalkar ağlar. Sürekli bu şekilde geceleri uyuduğu zaman da öyle deliksiz uyumuyor mızırdana mızırdana pışpış yapa yapa anca dalacak da ben de biraz dinleneceğim. Uyuyamiyorum ve ben de sürekli yorgunum sütüm azaldı bu yüzden. Alt iki dişi çıktı çıkınca rahatlarım zannetmiştim tüm huzursuzluğunu dişe bağlamıştım ama dişler çıktığı halde aynı devam ediyor, dün kehribar kolye sipariş vermiştim o geldi taktım hemen biraz daha iyi oldu şükür. Atak haftası hiç aklıma gelmemişti o da olabilir bilmiyorum ama çok yorgunum yaa

Enfeksiyon ateş yok bizde ama diğer bahsettiğiniz durumlar hatta gece kalktığı saat ve ağlama nöbetleri aynı ve yaklaşık 1 aydır böyle. Gece uyumuyor normalde en geç akşam sekiz buçukta uyur sadece alıştığı emme saatlerinde kendisi uyanırdı emzirip geri yatırırdım. Şimdi ise imkanı yok uyumuyor yatsa da gece 11 buçuk gibi kalkıyor bir saate yakın aralıksız ağlıyor gazı var zannediyorum-dum ben, sonra yatar 2de kalkar 4e kadar yine ağlar sonra sabah 6 da yine kalkar ağlar. Sürekli bu şekilde geceleri uyuduğu zaman da öyle deliksiz uyumuyor mızırdana mızırdana pışpış yapa yapa anca dalacak da ben de biraz dinleneceğim. Uyuyamiyorum ve ben de sürekli yorgunum sütüm azaldı bu yüzden. Alt iki dişi çıktı çıkınca rahatlarım zannetmiştim tüm huzursuzluğunu dişe bağlamıştım ama dişler çıktığı halde aynı devam ediyor, dün kehribar kolye sipariş vermiştim o geldi taktım hemen biraz daha iyi oldu şükür. Atak haftası hiç aklıma gelmemişti o da olabilir bilmiyorum ama çok yorgunum yaa
Allah kolaylık versin, uykusuzluk çok zor gerçekten. Iyi bari kolye iyi gelmiş. Inşallah bundan sonra düzene girer 🙏inşallah bizimki de düzelir 🙏

Kizlar e bebekte emzirme urunlerine falan indirim varmis. Baby plus elektrikli pompa kullanan var mı aranizda memnunmusunuz ona gore alıcam tavsiye edermisiniz. Yada fiyati cok ucuk olmayan baska onerebileceginiz bi marka var mı

Kizlar e bebekte emzirme urunlerine falan indirim varmis. Baby plus elektrikli pompa kullanan var mı aranizda memnunmusunuz ona gore alıcam tavsiye edermisiniz. Yada fiyati cok ucuk olmayan baska onerebileceginiz bi marka var mı
Ben de Philips âvent var memnunum.

Bir de kızlar ek gıdaya yeni geçtik ,havuç verdim 2 gün ve kakasında havuç parçaları vardı sindirilmemiş normal mi acaba?

B birdelimuallime
Gecemiz kötü geçiyor derken nasıl kötü? Bizim 3.kötü gecemizdi. Salı günü ateşlendi, virütik boğaz enfeksiyonu dedi doktor,salı ve çarş gecemiz kötü geçti. Ama dün iyiydi,iyileşmişti,keyfi yerine gelmişti, atesi de yoktu ama gecemiz yine kötü geçti. Eşim alışkanlık mi oldu acaba diyor. Ama hem atak haftası, hem hasta olması,hem diş hazırlıklarından dolayı mi böyle oldu diye düşünüyorum inşallah geçici bir durumdur, çok yıprandık :KK43:
Inşallah geçici bir durumdur, doğduğundan beri hiç uykusuzluk çekmemiştik,çok zormuş :KK43:
Allah kolaylık versin canım insallah çabucak eski günlere döner biz 6 aydır hep böyleyiz gerçekten çok zor oluyor

Sabahlara kadar uykusuz kalıp güne uykulu gözlerle başlıyoruz, kilosu yeterli değil mi ben bakamıyor muyum acaba diye kendimizi yiyip bitiriyoruz, uyusa da azıcık dinlensem deyip uyuduğunda da kendimizi fotoğrafları arasında gezinirken buluyoruz, azıcık nefes alayım diye çıkılan çarşıdan çarçabuk dönüp bebeğimizin kokusunu içimize çekiyoruz, hiçbir işe yetişememe, kendimize bile bakamama buhranını yaşarken bir gülümsemesi ile amaann boşver diyebiliyoruz. Çünkü bizler Anneyiz... Hayatın bittiğini zannederken aslında yeni başladığını, kara bulutlarla sarıldığımızı hissederken aslında baharın en ışıltılısını yaşadığımızı, dünyanın en en ama en güzel duygusunu bizlere yaşatan 'anne' sıfatına nail olduğumuzu unutmayıp şükredelim. Evlatlarına en güzel, en düşünceli, en merhametli, en şefkatli halleriyle yaklaşan güzel anneler.. Günümüz kutlu olsun ki👩‍👦👩‍👧👩‍👧‍👦👩‍👦‍👦👩‍👧‍👧💕

Canım herşeyi tek tek denemen lazım. Birde yaptığın tadımlık şeyi en fazla oda sıcaklığında 2 buçuk saat bekletebilirsin sonra çöp. Yoğurduda günlük mayalaman lazım, bizim doktor 24 saat buz dolabında bekletebilrsin sonra kalanı yine bebişe veremezsin dedi.
Hakan kılıç ek gıda diye youtube da 35 dklık bi video var istersen onu bi izle. Bize de ek gıda başla dedi doktorumuz bende ufaktan başladım artık. Hala bi düzen oturtamadık ama bu hafta içinde inşallah oturtmayı düşünüyorum düzeni.
Mesela çorbayı önce birkaç gün suyundan, sonra tel süzgeçten geçirerek püre gibi sulu, daha sonra çatalla ezerek vs ilerlemen lazım ki pütürlü gıdaya zamanla geçebilsin.
Normalde de ilk meyve suyu sonra cam rende sonra çatalla ezer gibi en son tanecikli halde verin diyo. Videoyu izlersen daha fazla bilgi sahibi olursun canım. Ama tek tek denemeden karışık verme hiç bişeyi
Canim basla doktora gititk. Altinci hastalikmis. Ek gidayla,alakali değilmiş. Bu doktor da,israrla alerji ypaan brsinler olmadigi icin tek tek vermene gerek yok dedi. Dolaba da koymanda sikint9 yok ama sadece 2 gun saklayabikirsin dedi.
Ama ben yine de 2. Gun biraktim ek gida,seruvenini. Ara verdim simdilik.
Mevyeyi cam rendede rendeleyip sadece suyunu mu veriyorsun?

Bence beklemeyin, çocuk Hastanesi varsa onun acilene götürün .bizim Dr da bebek suları sıcakta plastikte bekliyor hiç gerek yok, suyu kaynatıp soğutup öyle ver dedi

Bizim Dr da öyle şey OLMAZ zaten anne karnından ve senin sütünden sebze ve meyve tadını biliyor. 1 öğün meyve 1 öğün sebze verebilirsin, alerji riski olanları 3 gün denedikten sonra dedi. Bir de meyveyi meyve emzikelri yerine cam rendeden geçirip ver azcık lif de alsın dedi
Gittik canim baska,doktora. Altinci hastalikmis. Asi ateşi sebep. Ek gidaya,ara verdim. Esim yine de su almis 1 koli. Denedim ama sevmedi zaten suyu. Ek gidaya,simdilik ara verdim cnm ben.
Sen ne veriyorsun neyle basladin.

Dur dur hemen öyle Ergen olmasınlar Ben daha sevmeye doyamadım😁
Tamam canım inşallah ciddi bir şey değildir Çok geçmiş olsun..
Canim sen ne kadar hakkiymissin. Seninle en son yazismistik ya beb3vimin dokuntuleri hizla,artti. Biz dedigin gibi baska doktora gittik hmeen hic beklemedik. Gercekten de altinci hastalikmis. Brsinle alakasi yokmus tabi. Yavrum asinin atesini kaldiramamis. 3 gune gecer dedi. Brn de vu rsnDa ek gida seruvenine ara verdim 1 hafta kadar.
Yeni doktora,israrla sordum, katisik verme olayini sorun olmaz dedi. Buzdola inda saklamayi sordum ona da 2 gun dedi taze yap illa demedi. Suyu sordum ph i daha yuksek onlarin dedi.
Vala yine kafa karışıklığı iste.
Haftaya kafsr kendime göre bir liste yapip baslicam allah in izniyle.
Meyve sutunu nasil veriyorsunuz ve muhallebi tarifiniz var mi?

Back