Canim sen ne kadar hakkiymissin. Seninle en son yazismistik ya beb3vimin dokuntuleri hizla,artti. Biz dedigin gibi baska doktora gittik hmeen hic beklemedik. Gercekten de altinci hastalikmis. Brsinle alakasi yokmus tabi. Yavrum asinin atesini kaldiramamis. 3 gune gecer dedi. Brn de vu rsnDa ek gida seruvenine ara verdim 1 hafta kadar.
Yeni doktora,israrla sordum, katisik verme olayini sorun olmaz dedi. Buzdola inda saklamayi sordum ona da 2 gun dedi taze yap illa demedi. Suyu sordum ph i daha yuksek onlarin dedi.
Vala yine kafa karışıklığı iste.
Haftaya kafsr kendime göre bir liste yapip baslicam allah in izniyle.
Meyve sutunu nasil veriyorsunuz ve muhallebi tarifiniz var mi?
Canim su 45gun olayini bana acar misin biraz? Yada yanlissam brni duzeltir misin?Bende tek tek denenmeli diye biliyorum yaklasik 45 gun tek tek veriyosun cok pure yapma catalla ez birazini da eline ver dokunsun hissetsin gozunu ayirma ama agzina sokup bogazina kacmasin. 45 gun sonunda karisimlara geciliyo. Seker tuz yok kendi orjinal tatlarini tadicaklar. Hergun taze ve buharda pisirirsen vitamini suya filan da gecmez. Bide normalde 1 yiyecek 3 gun deneniyo 1 cay kasigi, 1 tatli kasigi en son 1yemek kasigi verip baska yiyecegw geciyosun o arada alerji varsa ara verip duzelince tekrar deniyosun. Tekrarlarsa 1 yasina kadar vermiyosun sanirim. Ben bu kadarcik biliyormha bide sebzeleri ilk ver meyveleri sonra ver. Meyve tatli oldugu icin ona alisip sebze reddi yasanabiliyomus bilgin olsun canim
Cok sagol canim. Ben de tek tek ve taze vericem. Su 3 gun kuralinda bekleme yapiyor muyuz yoksa problem yoksa 4. Gun devam mi? Bir de sebze ile basladik mesela, arada meyve yok degil mi?Çok geçmiş olsun canım anne sütü alıyorsa bol bol emzir şifa olur inşaAllah..
Muhallebiyi ishali vrya kusması çok olduğunda yapıyorum. Kendi sütümle yarı yarıya kaynamıl ılımış suyu karıştırıp hippin pirinç bazlı mamasından yapıyorum. Ek gıdaya geçince elmayı muzu filan da içine katıp vermeyi düşünüyorum
Bence tek tek ve taze taze vermekte fayda var canım acelemiz yok sonuçta
Cok sagol canim. Ben de tek tek ve taze vericem. Su 3 gun kuralinda bekleme yapiyor muyuz yoksa problem yoksa 4. Gun devam mi? Bir de sebze ile basladik mesela, arada meyve yok degil mi?
Ben de koyden dogal pirinc unu getirtmistim lazim olur diye, onunla yapicam. Bana verilen listede seker var 2 muhallebi tarifinde de o yüzden sordum cnm tarifini.
Canim su 45gun olayini bana acar misin biraz? Yada yanlissam brni duzeltir misin?
Tek sebze ilk gun basladim diyelim, artirarak verdim 3 gun. baktim alerji yok ,4.gun baska sebzeye mi geciyorum yoksa ilk verdiğim sebzeye mi ekliyorum?
Sebze kac hafta denenecek?
Sebze verirken meyve vermiyoruz degil mi?
45 gun u anlamadim
Evet canım normalde cam rendeden geçirip süzüp 1 2 çay kaşığı vererek 5 gün içinde 4 tatlı kaşığına getiriyosun. Sonrasında cam rendeden geçirerek hafif sulu pütürlü veriyorsun böyle böyle pütürlüye alışıyoCanim basla doktora gititk. Altinci hastalikmis. Ek gidayla,alakali değilmiş. Bu doktor da,israrla alerji ypaan brsinler olmadigi icin tek tek vermene gerek yok dedi. Dolaba da koymanda sikint9 yok ama sadece 2 gun saklayabikirsin dedi.
Ama ben yine de 2. Gun biraktim ek gida,seruvenini. Ara verdim simdilik.
Mevyeyi cam rendede rendeleyip sadece suyunu mu veriyorsun?
Sem meyveden mi basladin canim? Ve tek cesit meyveyle devam ettin degil mi? Son birşey daha sorucam meyveye devsm ederken sebze ye kacinci gun geciyoruz?Evet canım normalde cam rendeden geçirip süzüp 1 2 çay kaşığı vererek 5 gün içinde 4 tatlı kaşığına getiriyosun. Sonrasında cam rendeden geçirerek hafif sulu pütürlü veriyorsun böyle böyle pütürlüye alışıyo
Allah yardımcın olsun canım ben 4 haftaya yakındır bununla uğraşıyorum geceleri verimli uyuyamıyorum. Doktora götürdüm bugün ben gazı var diye şüpheleniyorum dedim, 6. Ayda genelde gaz olmaz, bebekler 6. Ayda yeni tatlarla tanışıyorlar, çevreyi daha iyi algılamaya başlıyorlar, sizi tanıyor yabancı yüzleri ayırt ediyorlar yani dünyaya dair çoğu şeyi bu aydan itibaren ayırt ediyorlar ve anneyi daha çok yanlarında istiyorlar. Ağlaması geceleri kalkması muhtemelen sizi aradığından oluyordur sakinleştirip tekrar uyutmayi deneyin sabırlı olun geçecek dedi ama umarım çok çabuk geçerB birdelimuallimepearlshine kızlar tamamen sizin anlattıklarınızı yaşıyoruz biz de geceleri. Sık sık uyanma, uyanınca çığlık çığlığa ağlama, tekrar uykuya dalamama. Ne kadar zormuş. Umarım hepimizin sebebi aynı ve atak haftasında olmalarıdır ve düzelir yakın zamanda.
Canım ben haşladığım patatesi çatalla ezdim, öyle istemedi hep tükürdü. Sonra içine birazcık süt sağdım. Yine biraz pütürlü oldu, yerken pütürler ağzına gelince öğürdü filan ama normalmiş zaten pütürlü gıdada öğürmesi. Genel olarak beğendi süt de katınca.Biz yarın tam 6 Aylık oluyoruz. Organik pazardan patates ve havuç aldım. Kabak daha bollaşmadığı için az vardı bitti dedi. Bugün patatesle başlayıp 3 gün patates vereyim diyorum. Buharda pişiricem ezip vericem sizce kaynamış suyla biraz sulu hale getirip mi vereyim, yada sadece ezip mi vereyim? Öğürür boğazına kaçar diye korkuyorum
Bugün başlayacağım canım. Ama ilk tadımlarda sütle karıştırmayın tadını farketsin diyolar ya. Bakalım nasıl olacak, bugün 1 çay kaşığıyla başlayacağım zaten. Ezip minik minik veririm.Canım ben haşladığım patatesi çatalla ezdim, öyle istemedi hep tükürdü. Sonra içine birazcık süt sağdım. Yine biraz pütürlü oldu, yerken pütürler ağzına gelince öğürdü filan ama normalmiş zaten pütürlü gıdada öğürmesi. Genel olarak beğendi süt de katınca.
Tamam canım, inşallah güzelce yerBugün başlayacağım canım. Ama ilk tadımlarda sütle karıştırmayın tadını farketsin diyolar ya. Bakalım nasıl olacak, bugün 1 çay kaşığıyla başlayacağım zaten. Ezip minik minik veririm.
Sağol canım. InşallahTamam canım, inşallah güzelce yer ❤
Cok sagol canim cok zorlu bir surecti. geçti cok sukur. 38.6 ates, ona ilave huysuzluk huzursuzluk, dis sikintisi,kaşıntı hepsini yasadik. Hayat bebeklere de cok zorflower84nely çok geçmiş olsun canım, döküntüler azalmıştır inşallah..
Aklinda soru isareti ve alerji konusunda belirsizlik olacaksa doktorunu dinle bence canim. 2 haftadan hicbirsey olmaz. Testin sonucuna gore mutlaka bir yol haritasi cizersiniz doktorunla. Ben de altinci hastalik cikinca 2.gunu biraktim ek gidayi. 1 hafta sonra baslayacagim.Alerjik anneler ek gıdaya başladı mı acaba. Benim bebegimin süt ve süt ürünlerine alerjisi olduğunu tespit etmiştim ama diyet yapmama rağmen arada bir tekrarlayan kızarıklıklar oluyor dün doktora sorduğumda alerji testi yaptıralım ek gıdaya da daha başlama 2 hafta kadar bekleyebilir zararı olmaz dedi ne yapmalıyım acaba bekleyeyim mi ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?