• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Ben de önce meyve verdim, iyi halt ettin, sebzeleri beğenmiyor. Titriyor resmen diline değince. Abisi meyve yerken başladık, önce elma, 3 gün, sonra da muz. İkisini de severek yiyor kızım. Sebzelere hiç pas vermiyor. Sadece salatalık severek yiyor. Diş kaşısın diye vermiştim eline, kabuksuz, minik ısırıklar alıp eziyor, yutuyor. Çok da keyif alıyor. Sebzeye nasıl alışacak, halimiz duman 😔

Bi muddet meyve vermezsen alisir belki yaa denedin mi bunu

Ay ben bazen hazir degilmisim gibi hissediyorum cok hizli buyuduler oturunca fln koca adammi oldun sen diyorum. Insallah ergenlikleri de bu kadar hizli gecer :KK70:

Dur dur hemen öyle Ergen olmasınlar Ben daha sevmeye doyamadım😁
Calpol aliyoruz canim. Doktoru da aradik halbuki bak atesi var diye. 39 a kdr nprmal dedi. Gorseller pek benzemiyor cnm.
Tamam canım inşallah ciddi bir şey değildir Çok geçmiş olsun..

Bizim de ateşimiz vardı en yüksek 38.3e çıktı huzursuz ve keyifsizdi. Doktora gittik salı günü,muayene oldu, boğazda virütik enfeksiyon var ilaca gerek yok ateşi 38.5un üstüne çıkarsa calpol verebilirsiniz dedi. Bugün iyi şükür🙏 2 gecemiz zor geçti ,kucakta durmak istedi,yatağına yatırınca ağlamaya başlıyordu, bu gece güzel uyur inşallah. Diş ateş yapmaz dedi bir de. Bir enfeksiyon olunca ateş yükselir dokular da değişim olur, dişetleri de yumuşar, o sırada diş çıkarma dönemiyse diş çıkar dedi.

Dur dur hemen öyle Ergen olmasınlar Ben daha sevmeye doyamadım😁
Tamam canım inşallah ciddi bir şey değildir Çok geçmiş olsun..

Ayy bende resmen dove dove seviyorum kv annem yaziik yapma diyolar 9ay tasidim 1yasinda da kendi elletmicek simdi doymaliyim diyorum :KK70: hele kv cok kibar seviyo incinir diyo hic gulmuyo kizim kibarliktan anlamiyo:KK70:

Ayy bende resmen dove dove seviyorum kv annem yaziik yapma diyolar 9ay tasidim 1yasinda da kendi elletmicek simdi doymaliyim diyorum :KK70: hele kv cok kibar seviyo incinir diyo hic gulmuyo kizim kibarliktan anlamiyo:KK70:
Çok güldüm canım 😅😅

Benim de eşim çok fena seviyordu bebeği, ben ona dur yapma etme diyordum. Baktım onun sevmesini seviyor ben severken öyle gülmüyor, artık ben de öyle seviyorum. Çok mutlu böyle 😅😅

Çok güldüm canım 😅😅

Benim de eşim çok fena seviyordu bebeği, ben ona dur yapma etme diyordum. Baktım onun sevmesini seviyor ben severken öyle gülmüyor, artık ben de öyle seviyorum. Çok mutlu böyle 😅😅

Kızlar yapmayın ben salihi o şekilde seviyordum babası da sıkıştırarak seviyordu. şuan salih de beni ve kardeşini aynı şekilde seviyor 😫

Yarinki kontrol kapsaminda olacak hrm onub icin gidicrm, hem de dediklerini yapmama ragmen brbegimin tum vucuduna yayilan kizarikliklari sorucam. Sonrasinda da degistiririm zaten. Su olayini da sormustum ya size, direkt hazir satilan bebek sularini tavsiye etti. Kaynatilmis suyun minerali azalirmis.
Kafa derisi bile kipkirmizi oldu. Tum vucut benek benek Yarini beklemesem mi?
Bence beklemeyin, çocuk Hastanesi varsa onun acilene götürün .bizim Dr da bebek suları sıcakta plastikte bekliyor hiç gerek yok, suyu kaynatıp soğutup öyle ver dedi
Ben de önce meyve verdim, iyi halt ettin, sebzeleri beğenmiyor. Titriyor resmen diline değince. Abisi meyve yerken başladık, önce elma, 3 gün, sonra da muz. İkisini de severek yiyor kızım. Sebzelere hiç pas vermiyor. Sadece salatalık severek yiyor. Diş kaşısın diye vermiştim eline, kabuksuz, minik ısırıklar alıp eziyor, yutuyor. Çok da keyif alıyor. Sebzeye nasıl alışacak, halimiz duman 😔
Bizim Dr da öyle şey OLMAZ zaten anne karnından ve senin sütünden sebze ve meyve tadını biliyor. 1 öğün meyve 1 öğün sebze verebilirsin, alerji riski olanları 3 gün denedikten sonra dedi. Bir de meyveyi meyve emzikelri yerine cam rendeden geçirip ver azcık lif de alsın dedi

Selam kizlar size zsormak istediklerim var tecrubelerinize dayanarak.
5 ay 4 gunluk olduk biz. Doktor ek gidaya gecebilirsiniz dedi. Verdigi fotokopi listesi o kadar karisik ki, ayrica muhallebi tariflerinde seker falan var. Neyse ben kendi kafama gore basladim dün. Patates kabak havuclu Sebze puresiyle basladim. Sadecec1 cay kaşığı verdim,l dun, kalani buzdolabina koydum. Yanlış mi yaptim? Hergun taze olarak mi hazirlamaliyim?
Diger sorumsa tek tek mi vermeliydim sebzeleri yani katistirarark yanlis mi yapıyorum
Canım herşeyi tek tek denemen lazım. Birde yaptığın tadımlık şeyi en fazla oda sıcaklığında 2 buçuk saat bekletebilirsin sonra çöp. Yoğurduda günlük mayalaman lazım, bizim doktor 24 saat buz dolabında bekletebilrsin sonra kalanı yine bebişe veremezsin dedi.
Hakan kılıç ek gıda diye youtube da 35 dklık bi video var istersen onu bi izle. Bize de ek gıda başla dedi doktorumuz bende ufaktan başladım artık. Hala bi düzen oturtamadık ama bu hafta içinde inşallah oturtmayı düşünüyorum düzeni.
Mesela çorbayı önce birkaç gün suyundan, sonra tel süzgeçten geçirerek püre gibi sulu, daha sonra çatalla ezerek vs ilerlemen lazım ki pütürlü gıdaya zamanla geçebilsin.
Normalde de ilk meyve suyu sonra cam rende sonra çatalla ezer gibi en son tanecikli halde verin diyo. Videoyu izlersen daha fazla bilgi sahibi olursun canım. Ama tek tek denemeden karışık verme hiç bişeyi

Bizim de ateşimiz vardı en yüksek 38.3e çıktı huzursuz ve keyifsizdi. Doktora gittik salı günü,muayene oldu, boğazda virütik enfeksiyon var ilaca gerek yok ateşi 38.5un üstüne çıkarsa calpol verebilirsiniz dedi. Bugün iyi şükür🙏 2 gecemiz zor geçti ,kucakta durmak istedi,yatağına yatırınca ağlamaya başlıyordu, bu gece güzel uyur inşallah. Diş ateş yapmaz dedi bir de. Bir enfeksiyon olunca ateş yükselir dokular da değişim olur, dişetleri de yumuşar, o sırada diş çıkarma dönemiyse diş çıkar dedi.
İnşallah bu geceyi rahat geçirirsiniz canım

Çok güldüm canım 😅😅

Benim de eşim çok fena seviyordu bebeği, ben ona dur yanpma etme diyordum. Baktım onun sevmesini seviyor ben severken öyle gülmüyor, artık ben de öyle seviyorum. Çok mutlu böyle 😅😅

Haha :KK70: e yani bebek dedigin doverek sevilir hele but ayak opunce mincirinca zevk icinde kaliyo. En guzel donemleri bi daha yasamicaz deyip her sekle sokuyorum:halay:

Kızlar yapmayın ben salihi o şekilde seviyordum babası da sıkıştırarak seviyordu. şuan salih de beni ve kardeşini aynı şekilde seviyor 😫

Hadiii kardesi esim istemiyo suan o yuzden plan yok ufukta o yuzden hic onu dusunmedim ama yurumeye basladiklarinda boyle sevemicez ki🙄

Ben o kadar yapamıyorum ya 🙈 sen iyi yoğura yoğura seviyorsun galiba 😅😅
Ya aslinda guldugu seyleri yapiyorm. Mesela hoplatilmaktan zevk aliyo ama toto hoplamayip yere cakiliyo totoya vuruyorum enseye vuruyorum hemen huylaniyo. Gidi but ayak opunce kikir. Yanaklarini opuyorm bi ellerini opmuyorum agzina goturuyo diye. Mesela oturuyo 3 5sn tek devrilmezse ben deviriyorum🙈 esim kibar seviyo ona bosbos bakiyo :KK70: oda hoplatip ziplatiyo mecbur bide aglamiyo hic. Goren sana askla bakiyo diyo:anne::KK200: gidim de az daha doveyim aska geldim bak :KK68:

Ya aslinda guldugu seyleri yapiyorm. Mesela hoplatilmaktan zevk aliyo ama toto hoplamayip yere cakiliyo totoya vuruyorum enseye vuruyorum hemen huylaniyo. Gidi but ayak opunce kikir. Yanaklarini opuyorm bi ellerini opmuyorum agzina goturuyo diye. Mesela oturuyo 3 5sn tek devrilmezse ben deviriyorum🙈 esim kibar seviyo ona bosbos bakiyo :KK70: oda hoplatip ziplatiyo mecbur bide aglamiyo hic. Goren sana askla bakiyo diyo:anne::KK200: gidim de az daha doveyim aska geldim bak :KK68:
Ya sev doya doya tabi 😍 tombişmiş de kızın, bizim yerimize de iki mıncır o butlarını 🤭🤭

Bi muddet meyve vermezsen alisir belki yaa denedin mi bunu
Kıyamıyorum ki, oğlum gün içinde sık sık meyve ister, abisi yerken kızım da elini uzatıyor almaya çalışıyor.. vermesem olmaz.. belki ileride etli pişirince sever, türlü tarzında..
Tek tesellim, en azından yumurta sarısını, yoğurt ve labneyi reddetmiyor. Sevdiği sebze de çıkar inşallah

Bence beklemeyin, çocuk Hastanesi varsa onun acilene götürün .bizim Dr da bebek suları sıcakta plastikte bekliyor hiç gerek yok, suyu kaynatıp soğutup öyle ver dedi

Bizim Dr da öyle şey OLMAZ zaten anne karnından ve senin sütünden sebze ve meyve tadını biliyor. 1 öğün meyve 1 öğün sebze verebilirsin, alerji riski olanları 3 gün denedikten sonra dedi. Bir de meyveyi meyve emzikelri yerine cam rendeden geçirip ver azcık lif de alsın dedi
Ben de ya cam rende ya direk eline dilim veriyorum. Dilim verince çok seviniyor (elma veya armut) parça koparırsa da dikkatle gezdiriyor ağzında, ezebildiğini yutuyor, gerisini itiyor diliyle. Çok sevimli 😍 belki de sıra benim sevdiğim sebzelere gelince yer. Mercimek çorbasını tepki vermeden birkaç yudum yemişti. Ama patatesi haşlanmış beğenmedi, cips olsa yer kesin 😄

Ben de ya cam rende ya direk eline dilim veriyorum. Dilim verince çok seviniyor (elma veya armut) parça koparırsa da dikkatle gezdiriyor ağzında, ezebildiğini yutuyor, gerisini itiyor diliyle. Çok sevimli 😍 belki de sıra benim sevdiğim sebzelere gelince yer. Mercimek çorbasını tepki vermeden birkaç yudum yemişti. Ama patatesi haşlanmış beğenmedi, cips olsa yer kesin 😄
Maşallah kuzuya😍Eline vermek mantıklı bence, Dr da sen yedirirken eline de verebilirsin sebze yada meyveyi tanısın dedi. Eline alsın sıksın yere atsın öyle öyle öğrencek rahat ol, aman etraf kirlenir deme dedi😆Bir de ısrarla sizinle bir sofraya otursun sizi taklit ederek yemeği öğrenecek dedi. Bir şeyi sevmedi demen için en az 15 kere denemelisiniz , yemedi mi bir şeyi biraz ara ver bir sonra tekrar tekrar dene dedi. Sizinle bir sofraya oturur ,rahat bırakırsanız yemeklere dokunur ,zorla ağzına vermeye çalışmazsan, tv karşısında yemek yedirmezsen çocuğun iştahsız olma gibi bir ihtimali yok dedi.

Back