• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Bizde bugun 6. Ayimizi doldurduk ve tadimlara basladik. Once sebze sonra meyve ardindan sut urunleri ( peynir, yogurt) en son yumurtanin sarisi olacak.sekilde 3 gun kurali ile devam edecegimiz yaklasik 45 gunluk bir tadim surecimiz olacak. Kabagi parmak seklinde kesip buharda haslayip onune koydum eline aldu mincikladi fakat agzina goturmedi biraz tesvik etmek icin elimle ben tutup verdim heycanla yedi. Sonra pure kasigina bastirarak kasigi koydum onune onu direkt agzina goturerek yedi. Ilk tadim gunumuz icin iyiydi.
Meerhaba hayirli olsun ek gida sureciniz 😊
Yazdiklarinizi cok onemsiyorum .lutfen gunluk denediklerinizi yazarmisiniz . Gunluk miktar sonrasi icin meyve ve veris sekli sonrasi kahvalti icerigi sebze corbalari meyve pureleri vs .ilk bebegim bu ay sonu 6. Ayi dolduruyoruz bizde simdiden heyecan dorukta 😆

Biz 28 kasim dogumluyuz 4te 800 gram 5te 600gram aldi annesutuyle besleniyo daha ek gidaya gecmedik bu ayin sonunda gecicez. Erken baslamissiniz formul mama kullansaniz nasi olur peki ek gida kilo aldirmaz zaten

Doktor önerisiyle devam edıyorum . Her ne kadar her doktor farklı birşey söylese de . Benım anlayamadıgım bi ay güzel alıyor kiloyu bi ay almıyor hele ki ilk 3 ay ortalama 1 er kilo alarak ilerlemiştik . İlk başlar da yeten süt simdi mi yetmiyor bilemedim . Derler ya annenin sütü ilk gün yettiyse hep yeter diye . Formul mama konusunu da tekrar bi düşünücem ay sonuda yteri kadar almassa. cok sagol 😘

Doktor önerisiyle devam edıyorum . Her ne kadar her doktor farklı birşey söylese de . Benım anlayamadıgım bi ay güzel alıyor kiloyu bi ay almıyor hele ki ilk 3 ay ortalama 1 er kilo alarak ilerlemiştik . İlk başlar da yeten süt simdi mi yetmiyor bilemedim . Derler ya annenin sütü ilk gün yettiyse hep yeter diye . Formul mama konusunu da tekrar bi düşünücem ay sonuda yteri kadar almassa. cok sagol 😘
Benim kizim 1.ay 1600g, 2.ay 1200g , 3.ay 600g, 4.ve 5.ay 500g aldı, 1 hafta sonra 6 aylık olacak 400g civarı alır gibi görünüyor sadece anne sütü alıyor. Ben sütün yetmemesi gibi bir durum düşünmüyorum,yutkuna yutkuna dolu dolu içiyor, bezleri ağır, uykusu düzenli, ac olsa süt yetmese anlardık bence. 3.ayla beraber hareketlilikleri arttı, memeye yapışık yaşama olayı sona erdi, bide genetik vücut özelliğine göre belli oranda kilo almaya başlıyo diye düşünüyorum. Sağlıklı,keyifli, boyu iyi uzayan ,baş çevresi iyi artış gösteren bir bebekte kilo alımı dikkat çekici kadar az değilse rakamlara çok takılmamak gerekir diye düşünüyorum.

Bizde bugun 6. Ayimizi doldurduk ve tadimlara basladik. Once sebze sonra meyve ardindan sut urunleri ( peynir, yogurt) en son yumurtanin sarisi olacak.sekilde 3 gun kurali ile devam edecegimiz yaklasik 45 gunluk bir tadim surecimiz olacak. Kabagi parmak seklinde kesip buharda haslayip onune koydum eline aldu mincikladi fakat agzina goturmedi biraz tesvik etmek icin elimle ben tutup verdim heycanla yedi. Sonra pure kasigina bastirarak kasigi koydum onune onu direkt agzina goturerek yedi. Ilk tadim gunumuz icin iyiydi.
Ne güzel bir başlangıç olmuş, darısı bizim başımıza inşallah 🙏 haftaya salı 6 aylık oluyoruz biz de, o zaman başlayacağım ben de

Ek gıdaya henüz geçmedik beni korkutan da bu aslında, sadece anne sütü alıyorken bu kadar zorlanıyor ek gıda da ne olacak hiç bilmiyorum 🙄😔😔
Biz du
Bende nemlendiriyorum kremlerle doktorumuz bize hergun sicak suyla yikamami önerdi sampuansiz sadece suyla. Ama bu havalarda pek mumkun olmuyor. Sag yuzunde vardi 1 aydir. Simdi o gecti boynunun altindan cikti. Kortizonlu kremimiz var cok azarsa onu sürüyorum cunkü kasimayi ögrendi eliyle kasiyacagim diye daha beter yara yapiyor benimki. Cok sıkıldim bu durumdan. Ek gidaya gectik alerji yapabilecek herseyden uzak tutuyorum daha kötü olmasin diye.
Oyy kiyamam yaa kasiyor demek. Bizim doktorumuz da kis bile olsa aksatmadan hergun yikayin dedi. Yikama sonrasi da resmen spaya gitmis misali masajlar buharlar muzikler falan yapiyoruz kucuk beye. Bu arada doktorumuz kantaron yagi zeytinyagi da kullanabilirsiniz dedi. Kantaton da guzel etkilu ama kokusu biraz agir.

Ayy çok heyecanlıı diğer günleri de paylaşınnn🤸‍♀️🤸‍♀️ biz de 6 ay 1 günlük olduk ek gıdaya geçeceğiz inşallah ama gaz problemimiz var gazını çıkarmakta zorlanan bebek ek gıdada daha fena olmaz mı ne düşünüyorsunuz gaz sorunumuz geçsin diye bekleme saçma ki olur ki? Bir de ilk kabaktan mı başladınız

Selam kizlar size zsormak istediklerim var tecrubelerinize dayanarak.
5 ay 4 gunluk olduk biz. Doktor ek gidaya gecebilirsiniz dedi. Verdigi fotokopi listesi o kadar karisik ki, ayrica muhallebi tariflerinde seker falan var. Neyse ben kendi kafama gore basladim dün. Patates kabak havuclu Sebze puresiyle basladim. Sadecec1 cay kaşığı verdim,l dun, kalani buzdolabina koydum. Yanlış mi yaptim? Hergun taze olarak mi hazirlamaliyim?
Diger sorumsa tek tek mi vermeliydim sebzeleri yani katistirarark yanlis mi yapıyorum

5 ay 4 gunluk olduk biz. Doktor ek gidaya gecebilirsiniz dedi. Verdigi fotokopi listesi o kadar karisik ki, ayrica muhallebi tariflerinde seker falan var. Neyse ben kendi kafama gore basladim dün. Patates kabak havuclu Sebze puresiyle basladim. Sadecec1 cay kaşığı verdim,l dun, kalani buzdolabina koydum. Yanlış mi yaptim? Hergun taze olarak mi hazirlamaliyim?
Diger sorumsa tek tek mi vermeliydim sebzeleri yani katistirarark yanlis mi yapıyorum
Bildiğim kadarıyla tek tek denenmeli yiyecekler ve günlük taze hazırlanmalı canım. Alerji yaparsa hangisi dokundu bilemezsin böyle karışık verirsen..

Bazen bebeklerdr ani ataklar olabiliyo gecen ay ilk 15 gun gram almadi sonra 1 gecede agirlasti qniden aldil belki oyle bibdurum vardir. Sut yeter bence ac olsa aglar durmaz zaten ama sutteki besleyicilik ilk donemki gibi yag orani azaliyo bence bide hareketlendiler onunda etkisi buyuk diye dusunuyorm yine de doktorun en iyi bilgiyi verir bu konuda bi danis bakalim

Bildiğim kadarıyla tek tek denenmeli yiyecekler ve günlük taze hazırlanmalı canım. Alerji yaparsa hangisi dokundu bilemezsin böyle karışık verirsen..
Sagol canim .alerji yapti zaten. Ama listede de boyle yaziyordu. Hatta doktor dedi ki corba yazar ama püre olaeak vereceksin dedi.
Netteki ilk corbalar da boyleydi.
Alerji yapti bebegime giderek azıyor kizarikliklar. Yrn icin goturucem doktora, dediginin disinda birsey yapmafim. Ayrica sadece 1 tatli kasigi verdim.
Bu arada faha oturamiyor tam olarak bebegim buna ragmen mama sandalyesine oturt, ve daha 5 aylik olmasına ragmen ek gidaya,basla dedi. Erken degil mi?
Bu alerji sonrasi ne kadar ara vericrz peki biliyor musun?

Sagol canim .alerji yapti zaten. Ama listede de boyle yaziyordu. Hatta doktor dedi ki corba yazar ama püre olaeak vereceksin dedi.
Netteki ilk corbalar da boyleydi.
Alerji yapti bebegime giderek azıyor kizarikliklar. Yrn icin goturucem doktora, dediginin disinda birsey yapmafim. Ayrica sadece 1 tatli kasigi verdim.
Bu arada faha oturamiyor tam olarak bebegim buna ragmen mama sandalyesine oturt, ve daha 5 aylik olmasına ragmen ek gidaya,basla dedi. Erken degil mi?
Bu alerji sonrasi ne kadar ara vericrz peki biliyor musun?

Canım lütfen başka doktora git.

Canım lütfen başka doktora git.
Yarinki kontrol kapsaminda olacak hrm onub icin gidicrm, hem de dediklerini yapmama ragmen brbegimin tum vucuduna yayilan kizarikliklari sorucam. Sonrasinda da degistiririm zaten. Su olayini da sormustum ya size, direkt hazir satilan bebek sularini tavsiye etti. Kaynatilmis suyun minerali azalirmis.
Kafa derisi bile kipkirmizi oldu. Tum vucut benek benek Yarini beklemesem mi?

Yarinki kontrol kapsaminda olacak hrm onub icin gidicrm, hem de dediklerini yapmama ragmen brbegimin tum vucuduna yayilan kizarikliklari sorucam. Sonrasinda da degistiririm zaten. Su olayini da sormustum ya size, direkt hazir satilan bebek sularini tavsiye etti. Kaynatilmis suyun minerali azalirmis.
Kafa derisi bile kipkirmizi oldu. Tum vucut benek benek Yarini beklemesem mi?

Ateş filan var mı? Altıncı hastalık da olabilir

Ateş filan var mı? Altıncı hastalık da olabilir
Atesi vardi zaten, 3 gun once rota asisinin 2. Dozunu yaptirdik. Ayni zmanda dis sikintimiz da hat safhada. Brn de atesi buna bağladım acikcasi. Ishal var ek gidaya basladigimdan yani dunden beri. Baslamadan Once 2 gunde bir yapardi. Aglama krizine girdi emiyor uyudu. Tekrar kontrol edicem.
Altinci hastalik ne ki canim? Ayy cok cahil hissettim kendimi

Bende tek tek denenmeli diye biliyorum yaklasik 45 gun tek tek veriyosun cok pure yapma catalla ez birazini da eline ver dokunsun hissetsin gozunu ayirma ama agzina sokup bogazina kacmasin. 45 gun sonunda karisimlara geciliyo. Seker tuz yok kendi orjinal tatlarini tadicaklar. Hergun taze ve buharda pisirirsen vitamini suya filan da gecmez. Bide normalde 1 yiyecek 3 gun deneniyo 1 cay kasigi, 1 tatli kasigi en son 1yemek kasigi verip baska yiyecegw geciyosun o arada alerji varsa ara verip duzelince tekrar deniyosun. Tekrarlarsa 1 yasina kadar vermiyosun sanirim. Ben bu kadarcik biliyorm:oops: ha bide sebzeleri ilk ver meyveleri sonra ver. Meyve tatli oldugu icin ona alisip sebze reddi yasanabiliyomus bilgin olsun canim

Bende tek tek denenmeli diye biliyorum yaklasik 45 gun tek tek veriyosun cok pure yapma catalla ez birazini da eline ver dokunsun hissetsin gozunu ayirma ama agzina sokup bogazina kacmasin. 45 gun sonunda karisimlara geciliyo. Seker tuz yok kendi orjinal tatlarini tadicaklar. Hergun taze ve buharda pisirirsen vitamini suya filan da gecmez. Bide normalde 1 yiyecek 3 gun deneniyo 1 cay kasigi, 1 tatli kasigi en son 1yemek kasigi verip baska yiyecegw geciyosun o arada alerji varsa ara verip duzelince tekrar deniyosun. Tekrarlarsa 1 yasina kadar vermiyosun sanirim. Ben bu kadarcik biliyorm:oops: ha bide sebzeleri ilk ver meyveleri sonra ver. Meyve tatli oldugu icin ona alisip sebze reddi yasanabiliyomus bilgin olsun canim

Çok güzel özetledin canım 😊

Atesi vardi zaten, 3 gun once rota asisinin 2. Dozunu yaptirdik. Ayni zmanda dis sikintimiz da hat safhada. Brn de atesi buna bağladım acikcasi. Ishal var ek gidaya basladigimdan yani dunden beri. Baslamadan Once 2 gunde bir yapardi. Aglama krizine girdi emiyor uyudu. Tekrar kontrol edicem.
Altinci hastalik ne ki canim? Ayy cok cahil hissettim kendimi
Estağfurullah canım bu tarz hastalıklar bizim zamanımızda yoktu sanki ben de ilk oğlumda öğrendim altıncı hastalıktır el ayak ağız hastalığıdır alerjidir filan 😣
İnternetten ara bakalım 6.hastalık için görsellere bak benziyorsa doktora götür canım.
Bildiğim kadarıyla alerjik bebeklere rota aşısı yapılmıyor onun yüzünden de tepki göstermiş olabilir. Ayrıca ateşi ve ishali varken neden koştur koştur ek gıdaya başlattı doktor hayret ettim 🤐 ateşin 3 gündğr devam etmesi iyi bir şey değil ilaç verdin mi düşmesi için

Ben de önce meyve verdim, iyi halt ettin, sebzeleri beğenmiyor. Titriyor resmen diline değince. Abisi meyve yerken başladık, önce elma, 3 gün, sonra da muz. İkisini de severek yiyor kızım. Sebzelere hiç pas vermiyor. Sadece salatalık severek yiyor. Diş kaşısın diye vermiştim eline, kabuksuz, minik ısırıklar alıp eziyor, yutuyor. Çok da keyif alıyor. Sebzeye nasıl alışacak, halimiz duman 😔

Estağfurullah canım bu tarz hastalıklar bizim zamanımızda yoktu sanki ben de ilk oğlumda öğrendim altıncı hastalıktır el ayak ağız hastalığıdır alerjidir filan 😣
İnternetten ara bakalım 6.hastalık için görsellere bak benziyorsa doktora götür canım.
Bildiğim kadarıyla alerjik bebeklere rota aşısı yapılmıyor onun yüzünden de tepki göstermiş olabilir. Ayrıca ateşi ve ishali varken neden koştur koştur ek gıdaya başlattı doktor hayret ettim 🤐 ateşin 3 gündğr devam etmesi iyi bir şey değil ilaç verdin mi düşmesi için
Calpol aliyoruz canim. Doktoru da aradik halbuki bak atesi var diye. 39 a kdr nprmal dedi. Gorseller pek benzemiyor cnm.

Back