Düşüncelerinizde çok haklısınız ,çoğunluk gelenekçi hep insanların çocukları olmak zorundaymış gibi düşünüyorlar.ama hep şunu gördüm ne kadar şikayet de etseler hepsi iyi ki anne olmuşum diyorlar ,ben biraz bu fikre tutunuyorum galiba.o yüzden hiç korkmayın derim ,su akar çatlağını bulur.Sizler kadar mutlu değilim. Böyle olan birileri yok mu?
Olacaksa da tek çocuk fikrindeyim. Kardeş olmalı demeyiz. Ben de tek çocuk olarak büyüdüm, kardeşlik duygusuna hiç hasretlik çekmedim. Kafam karışık,içim karanlık.
Çocuk sahibi olamayan bir çok çiftle karşılaştım işimden dolayı, zamanında onlara da buruk bakmadım.
İlle çocuk olmalı, ille kardeş olmalı, ille insanlar evlenmeli bekar kalmamalı diye düşünmedim çocuğu olmayan bana eksik yarim insan gibi gelmedi.
Fakat çocuk sahibi olup olamama durumumuzu bilenlerin acıyarak baktılarını hep hissettim.
Böyle insanlardan ve böyle insanların gelenekçi düşüncelerinden sonunda tiksindim
Kafam karışık aklıma geleni yazdım. Böyle
CANIM seninle aynıyız hemen hemen...benimde sat 18.2.2018...benim değerim pazartesi 217 çarşamba ise 527 idi doktor sonra gerek görmedi kan takibine...salı günü kese için gidecemSat 19.02.2018 , dun degerim 5097ydi. Bugun ilk doktor kontroline gittim. Saglik ocaginda yaptirdigim tahlilleri de gosterdim. D vitamini biraz eksikmis. Digerleri normal. Sata gore 4+5 keseye gore 5+3 . ilerleyen zamanda hangisi dogru gorucez. Kese 7.5-8 mm
Sizler kadar mutlu değilim. Böyle olan birileri yok mu?
Olacaksa da tek çocuk fikrindeyim. Kardeş olmalı demeyiz. Ben de tek çocuk olarak büyüdüm, kardeşlik duygusuna hiç hasretlik çekmedim. Kafam karışık,içim karanlık.
Çocuk sahibi olamayan bir çok çiftle karşılaştım işimden dolayı, zamanında onlara da buruk bakmadım.
İlle çocuk olmalı, ille kardeş olmalı, ille insanlar evlenmeli bekar kalmamalı diye düşünmedim çocuğu olmayan bana eksik yarim insan gibi gelmedi.
Fakat çocuk sahibi olup olamama durumumuzu bilenlerin acıyarak baktılarını hep hissettim.
Böyle insanlardan ve böyle insanların gelenekçi düşüncelerinden sonunda tiksindim
Canim tebrik ederim. Benim de tup bebekle oldu. Cuma gunu ogrendim cok sukur. 1 Aralik dogum tarihi diyor ama bende Kasım annesi olacagim nasipse. Aramizda cok fark yokmuş. Benim de 2 embriyo konulmustu. Bakalim süpriz olacak miArkadaslar benimde ilk hamileligim nasipse tup bebekle 11 sene sonra oldular iki embriyo koyuldu ama cok merak ediyorum ikizmi tekmi diye insaallah kalplerinde duyarim benim kasik ve bel agrilarim oluyor normalmi
Sizler kadar mutlu değilim. Böyle olan birileri yok mu?
Tabiki herkes ebeveyn olmak zorunda değil.Bazi insanlar özgür yaşamayı sever.Bunda yadırganacak bir şey yok.Benim de bazen bekarlık günlerine dönmek istediğini çok oluyor.Ama kızıma bakıp iyiki var diyorum.Cok büyük bir sorumluluk,ama bak senin de olacak bı bebeğin.Korkma tüm zorluklari asacaksin.Uzulme artık, Allah bir kolaylık verir30 yaşındayım, 3 yıllık evliyim. Evlenmeden önce eşimin tedavi görmesi gerektiğini bilerek evlendim. Mahalle baskıyla ilaç tedavisine başladı eşim. Aslında eşim çocuk istediğini hiç söylememişti, istemiyorum diye diretmiyordu çok fazla. Neyse ialç tedavisi ile 6. Ayımızda hamile kaldım. Hiç beklemediğimiz bir aydı aslında. Çünkü yumurtlama vakitleri eşimden uzaktım. O günler değerlendirilmemişti. O günler geçti diye de gün aşırı kuralına da uymadık. Üstelik tahlilleri de iç acıcı değildi. Sayfalarca yazılan morfoloji 1. İleri yok. Vs. Ama işte beklemediğimiz vakitte hamile olduğumu öğrendik. İşin aslı ikimizde de büyük sevinmeler olmadı. Hatta ben sevinecek olsam eşim tarafından baltalandım. Şimdi kara kara düşünüyorum, ben bu sorumluluğu nasıl kaldıracağım diye.
Çocuklarla eşimin de benim de aram çok iyidir ama sürekli bir çocuk fikri beni çok korkutuyor.
Hiç bana oluyormuş olmuyormuş şükür yorumlarında bulunmayın nolur.
Ben de eşim de gelenekçi kişiler değiliz.ille de çocuğumuz olsun demeyiz ama şaştık beştik böyle oldu.
Şimdi ben bu fikri nasıl kabulleneceğim?!
CANIM seninle aynıyız hemen hemen...benimde sat 18.2.2018...benim değerim pazartesi 217 çarşamba ise 527 idi doktor sonra gerek görmedi kan takibine...salı günü kese için gidecem
Gecmis olsun dilerim bu sureci rahat gecirirsin. Bir suredir calismiyorum yasim da 40 uzerinde. Insallah dogumdan sonra hayirlisiyla kendim buyutmek istiyorum. Isinin niteligini bilmiyorum, gencsindir muhtemelen. Maddi durumu cok iyi olsa da insanlarin calismaktan kopmak istemedigini cok gozlemledim. Isini, ortamini seviyorsan iyi dusun derim. Sadece maddi degil sosyal boyutu da onemli. Hele ki genc yasta isen. Hayirlisi hakkinda..buradaki bütün arkadaşlar size birşey danışmak istiyorum ben çalışıyorum geçtiğimiz günlerde migren atağım tuttu ve zorlu birkaç gün geçirdim bulantılar vs ler eşim işten ayrılmamı istiyor bu konuda çok hassasama diğer yandan birçok kişi 3 Aydan sonra ragatlanılacağı söyleniyor yani ben işten çıkarsam 3 ayı bitirmiş olacağım zaten acabaişten ayrılırsam benim için evde geri kalan günlerimi rahat rahat evde geçirirmiyim yoksaişte zaman çabuk geçiyor evde daha çok sıkılırmıyım sizlerden fikir istiyorum evdeolanlardan da çalışan arkadaşlardan dacevaplarınız benim için yön verici olacaktır(maddi sıkıntımız yok)
Genç değilim canım yaşım 39 ve 5. Tüpbebek tedavisi sonucu ilk pozitifi aldık ilk gebeliğim iş ortamımı seviyorum mesai saatlerim 08:30-17:00 arası oturarak çalışıyorum sadece işim biraz stresli ayrıca bende rabbim sahip olmayı nasip ederse bebeğime ben bakıp büyütücem doğumdan sonra iş hayatı yok benim içinde:)Gecmis olsun dilerim bu sureci rahat gecirirsin. Bir suredir calismiyorum yasim da 40 uzerinde. Insallah dogumdan sonra hayirlisiyla kendim buyutmek istiyorum. Isinin niteligini bilmiyorum, gencsindir muhtemelen. Maddi durumu cok iyi olsa da insanlarin calismaktan kopmak istemedigini cok gozlemledim. Isini, ortamini seviyorsan iyi dusun derim. Sadece maddi degil sosyal boyutu da onemli. Hele ki genc yasta isen. Hayirlisi hakkinda..
Riskli gebeliğin yoksa çalış derim ,tabi işin ayakta koşuşturmayı gerektiren bir iş ise ,yoruluyorsan bırakmalısın bir müddet.buradaki bütün arkadaşlar size birşey danışmak istiyorum ben çalışıyorum geçtiğimiz günlerde migren atağım tuttu ve zorlu birkaç gün geçirdim bulantılar vs ler eşim işten ayrılmamı istiyor bu konuda çok hassasama diğer yandan birçok kişi 3 Aydan sonra ragatlanılacağı söyleniyor yani ben işten çıkarsam 3 ayı bitirmiş olacağım zaten acabaişten ayrılırsam benim için evde geri kalan günlerimi rahat rahat evde geçirirmiyim yoksaişte zaman çabuk geçiyor evde daha çok sıkılırmıyım sizlerden fikir istiyorum evdeolanlardan da çalışan arkadaşlardan dacevaplarınız benim için yön verici olacaktır(maddi sıkıntımız yok)
Tüp bebek ise işi bırak dinlen derim çünkü 5.denemenizmiş,riske atma kendini.Genç değilim canım yaşım 39 ve 5. Tüpbebek tedavisi sonucu ilk pozitifi aldık ilk gebeliğim iş ortamımı seviyorum mesai saatlerim 08:30-17:00 arası oturarak çalışıyorum sadece işim biraz stresli ayrıca bende rabbim sahip olmayı nasip ederse bebeğime ben bakıp büyütücem doğumdan sonra iş hayatı yok benim içinde:)
İnşallah arkadaşımTeşekkür ederim biz çok erken öğrendik son sat 01/02/2018 di 02/03/2018 te doktora gittk hemen ultrasonla baktı kese yoktu o zaman kan testi yapıldı.Keseyide 13 martta gördük salı günü de kalp atışını duyucaz inşallah
Anladım canım sağol.doktora gittigim gün 8haftaliktim tam. Benden cok sey istedi. Tam kan sayimi kan tahlilleri idrar tahlili rubella ve toxoplazma adini bilmedigim bicok sey daha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?