• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Sizler kadar mutlu değilim. Böyle olan birileri yok mu?
Olacaksa da tek çocuk fikrindeyim. Kardeş olmalı demeyiz. Ben de tek çocuk olarak büyüdüm, kardeşlik duygusuna hiç hasretlik çekmedim. Kafam karışık,içim karanlık.
Çocuk sahibi olamayan bir çok çiftle karşılaştım işimden dolayı, zamanında onlara da buruk bakmadım.
İlle çocuk olmalı, ille kardeş olmalı, ille insanlar evlenmeli bekar kalmamalı diye düşünmedim çocuğu olmayan bana eksik yarim insan gibi gelmedi.
Fakat çocuk sahibi olup olamama durumumuzu bilenlerin acıyarak baktılarını hep hissettim.
Böyle insanlardan ve böyle insanların gelenekçi düşüncelerinden sonunda tiksindim :KK43:
Kafam karışık aklıma geleni yazdım. Böyle
Düşüncelerinizde çok haklısınız ,çoğunluk gelenekçi hep insanların çocukları olmak zorundaymış gibi düşünüyorlar.ama hep şunu gördüm ne kadar şikayet de etseler hepsi iyi ki anne olmuşum diyorlar ,ben biraz bu fikre tutunuyorum galiba.o yüzden hiç korkmayın derim ,su akar çatlağını bulur.

Sat 19.02.2018 , dun degerim 5097ydi. Bugun ilk doktor kontroline gittim. Saglik ocaginda yaptirdigim tahlilleri de gosterdim. D vitamini biraz eksikmis. Digerleri normal. Sata gore 4+5 keseye gore 5+3 . ilerleyen zamanda hangisi dogru gorucez. Kese 7.5-8 mm
CANIM seninle aynıyız hemen hemen...benimde sat 18.2.2018...benim değerim pazartesi 217 çarşamba ise 527 idi doktor sonra gerek görmedi kan takibine...salı günü kese için gidecem

Olacaksa da tek çocuk fikrindeyim. Kardeş olmalı demeyiz. Ben de tek çocuk olarak büyüdüm, kardeşlik duygusuna hiç hasretlik çekmedim. Kafam karışık,içim karanlık.
Çocuk sahibi olamayan bir çok çiftle karşılaştım işimden dolayı, zamanında onlara da buruk bakmadım.
İlle çocuk olmalı, ille kardeş olmalı, ille insanlar evlenmeli bekar kalmamalı diye düşünmedim çocuğu olmayan bana eksik yarim insan gibi gelmedi.
Fakat çocuk sahibi olup olamama durumumuzu bilenlerin acıyarak baktılarını hep hissettim.
Böyle insanlardan ve böyle insanların gelenekçi düşüncelerinden sonunda tiksindim :KK43:

İlk bebegimi ögrenmeden önce; hic istemiyordum 3 yıllık evliydim bende üstelik üniden yeni mezun olmus ise baslamak üzereydim hemde 2. Üni oldugu icin bir an önce calısmaya baslayıp tecrübe kazanmak zorundaydım.
Esim cok istiyordu evet ama kararlarıma saygı duyuyordu.
Bir ögrendim hamileyim. İstemedim hazır degilim dedim yok nasıl olur dedim bakamam ben daha cocuk hissediyorum kendimi anne olamam dedim dogdu ve kucagıma aldım o andan sonra ben bunları düsündügüm icin cok pisman oldum ben iyi bir anne degilim ben nasıl böyle düsündüm ben herkes gibi degilim diye kendime kızmaya basladım.
İkinci cocuk icin düsünmek cok erken, bende tek cocugum bende kardes diye yanmadım aklıma bile gelmez gelmedide..
Ama kızımdan sonra düsündüm ben ona iyi bir aileden baska ne bırakabilirim ben öldükten sonra kime emanet edebilirim ne dayı olacak ne teyze olacak ne amca olacak sadece halalar onlarda uzakta.. sadece kardes..
Simdi yine hamileyim üstelik gec döllenme ve yine istemeden ama o kadaaar mutluyum ki; sükürler olsun :)
Çevre baskısıda biz müsade ettigimiz kadar hayatımızda var olabilirler biz etmedikce olamazlar. Örfümüzde cevap vermek bize ters gelsede; iste bu anlattıklarını yasamamak huzursuz olmamak mutsuz olmamak hamileligi bile doyasıya yasayamamak varsa ucunda.. kim umrumda olabilir ki... bir daha bu an gelmeyecek..
keyifli hamilelikler...

Kızlar vajinal koku problemi yasayan var mı? Ben hissetmeye basladım ve 31 inde doktora gidicem ancak o zaman sorabilicem

Arkadaslar benimde ilk hamileligim nasipse tup bebekle 11 sene sonra oldular iki embriyo koyuldu ama cok merak ediyorum ikizmi tekmi diye insaallah kalplerinde duyarim benim kasik ve bel agrilarim oluyor normalmi
Canim tebrik ederim. Benim de tup bebekle oldu. Cuma gunu ogrendim cok sukur. 1 Aralik dogum tarihi diyor ama bende Kasım annesi olacagim nasipse. Aramizda cok fark yokmuş. Benim de 2 embriyo konulmustu. Bakalim süpriz olacak mi ;)

ben seni anlıyorum
çocuk hiç düşünmeyen biriydim
sonra hemen olmuyor millet aylarca uğraşıyor diyorlardı hep çevreden biz de deneyelim dedik
ilk ay denedik ve ben vazgeçme aşamasındayken hamileliğimi öğrendim
evet tabiki sevindik eşim de ben de
ama şimdi gözümüz korkuyor :)
geçen pazartesi bulantılar başladığından beri hayattan soğuduğum anlar var
ama bunların normal olduğunu düşünüyorum
allahtan duruma alışabilmek için 30 küsur hafta daha var
o sırada hormonlar, bebeğin büyümesi derken birbirimize adapte oluruz diye düşünüyorum
kendine biraz zaman tanımaya çalış

bu bulantı ve yorgunluk beni mahvetti ya
3 gündür özellikle elimi kolumu kaldıramıyorum
bulantı yüzünden iştahım da yok
doktorum yemek için kendini zorlama zaten senin depolarından besleniyor 3mm daha dedi

ben de sabahları kraker
kızarmış ekmek peynir falan yiyorum
su içmek süt içmek iyi geliyor

yoğurt iyi geliyor yulafla karıştırıyorum

limon iyi geliyor bi de yemeklerden sonra

sizler nasılsınız?

Gunaydin arkadaşlar, gece sıcak bastı yine açık yatmışım sabah bel ağrısı karin ağrısı, dün akşam yediğim yemeğin midemi yakması bu sabah çok korkarak uyandım, bel ağrısı oluyor mu arada size de ? üşütmek çok mu etkiliyor eskisine gore bizleri?

30 yaşındayım, 3 yıllık evliyim. Evlenmeden önce eşimin tedavi görmesi gerektiğini bilerek evlendim. Mahalle baskıyla ilaç tedavisine başladı eşim. Aslında eşim çocuk istediğini hiç söylememişti, istemiyorum diye diretmiyordu çok fazla. Neyse ialç tedavisi ile 6. Ayımızda hamile kaldım. Hiç beklemediğimiz bir aydı aslında. Çünkü yumurtlama vakitleri eşimden uzaktım. O günler değerlendirilmemişti. O günler geçti diye de gün aşırı kuralına da uymadık. Üstelik tahlilleri de iç acıcı değildi. Sayfalarca yazılan morfoloji 1. İleri yok. Vs. Ama işte beklemediğimiz vakitte hamile olduğumu öğrendik. İşin aslı ikimizde de büyük sevinmeler olmadı. Hatta ben sevinecek olsam eşim tarafından baltalandım. Şimdi kara kara düşünüyorum, ben bu sorumluluğu nasıl kaldıracağım diye.
Çocuklarla eşimin de benim de aram çok iyidir ama sürekli bir çocuk fikri beni çok korkutuyor.
Hiç bana oluyormuş olmuyormuş şükür yorumlarında bulunmayın nolur.
Ben de eşim de gelenekçi kişiler değiliz.ille de çocuğumuz olsun demeyiz ama şaştık beştik böyle oldu.
Şimdi ben bu fikri nasıl kabulleneceğim?!
Tabiki herkes ebeveyn olmak zorunda değil.Bazi insanlar özgür yaşamayı sever.Bunda yadırganacak bir şey yok.Benim de bazen bekarlık günlerine dönmek istediğini çok oluyor.Ama kızıma bakıp iyiki var diyorum.Cok büyük bir sorumluluk,ama bak senin de olacak bı bebeğin.Korkma tüm zorluklari asacaksin.Uzulme artık, Allah bir kolaylık verir

CANIM seninle aynıyız hemen hemen...benimde sat 18.2.2018...benim değerim pazartesi 217 çarşamba ise 527 idi doktor sonra gerek görmedi kan takibine...salı günü kese için gidecem

Hadi hayırlısı :) Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Once 15 gun sonra dedi sonra bir ay da olur dedi. Bir dahakine bir ay sonra gidicem. Kalp atışını merak edip erkenden gitmezsem.

buradaki bütün arkadaşlar size birşey danışmak istiyorum ben çalışıyorum geçtiğimiz günlerde migren atağım tuttu ve zorlu birkaç gün geçirdim bulantılar vs ler eşim işten ayrılmamı istiyor bu konuda çok hassasama diğer yandan birçok kişi 3 Aydan sonra ragatlanılacağı söyleniyor yani ben işten çıkarsam 3 ayı bitirmiş olacağım zaten acabaişten ayrılırsam benim için evde geri kalan günlerimi rahat rahat evde geçirirmiyim yoksaişte zaman çabuk geçiyor evde daha çok sıkılırmıyım sizlerden fikir istiyorum evdeolanlardan da çalışan arkadaşlardan dacevaplarınız benim için yön verici olacaktır(maddi sıkıntımız yok)

buradaki bütün arkadaşlar size birşey danışmak istiyorum ben çalışıyorum geçtiğimiz günlerde migren atağım tuttu ve zorlu birkaç gün geçirdim bulantılar vs ler eşim işten ayrılmamı istiyor bu konuda çok hassasama diğer yandan birçok kişi 3 Aydan sonra ragatlanılacağı söyleniyor yani ben işten çıkarsam 3 ayı bitirmiş olacağım zaten acabaişten ayrılırsam benim için evde geri kalan günlerimi rahat rahat evde geçirirmiyim yoksaişte zaman çabuk geçiyor evde daha çok sıkılırmıyım sizlerden fikir istiyorum evdeolanlardan da çalışan arkadaşlardan dacevaplarınız benim için yön verici olacaktır(maddi sıkıntımız yok)
Gecmis olsun dilerim bu sureci rahat gecirirsin. Bir suredir calismiyorum yasim da 40 uzerinde. Insallah dogumdan sonra hayirlisiyla kendim buyutmek istiyorum. Isinin niteligini bilmiyorum, gencsindir muhtemelen. Maddi durumu cok iyi olsa da insanlarin calismaktan kopmak istemedigini cok gozlemledim. Isini, ortamini seviyorsan iyi dusun derim. Sadece maddi degil sosyal boyutu da onemli. Hele ki genc yasta isen. Hayirlisi hakkinda..

Gecmis olsun dilerim bu sureci rahat gecirirsin. Bir suredir calismiyorum yasim da 40 uzerinde. Insallah dogumdan sonra hayirlisiyla kendim buyutmek istiyorum. Isinin niteligini bilmiyorum, gencsindir muhtemelen. Maddi durumu cok iyi olsa da insanlarin calismaktan kopmak istemedigini cok gozlemledim. Isini, ortamini seviyorsan iyi dusun derim. Sadece maddi degil sosyal boyutu da onemli. Hele ki genc yasta isen. Hayirlisi hakkinda..
Genç değilim canım yaşım 39 ve 5. Tüpbebek tedavisi sonucu ilk pozitifi aldık ilk gebeliğim iş ortamımı seviyorum mesai saatlerim 08:30-17:00 arası oturarak çalışıyorum sadece işim biraz stresli ayrıca bende rabbim sahip olmayı nasip ederse bebeğime ben bakıp büyütücem doğumdan sonra iş hayatı yok benim içinde:)

Riskli gebeliğin yoksa çalış derim ,tabi işin ayakta koşuşturmayı gerektiren bir iş ise ,yoruluyorsan bırakmalısın bir müddet.

Genç değilim canım yaşım 39 ve 5. Tüpbebek tedavisi sonucu ilk pozitifi aldık ilk gebeliğim iş ortamımı seviyorum mesai saatlerim 08:30-17:00 arası oturarak çalışıyorum sadece işim biraz stresli ayrıca bende rabbim sahip olmayı nasip ederse bebeğime ben bakıp büyütücem doğumdan sonra iş hayatı yok benim içinde:)
Tüp bebek ise işi bırak dinlen derim çünkü 5.denemenizmiş,riske atma kendini.

Merhaba kızlar bende geçen perşembe 6+3 de bebeği ve kalp atışını duydum yarın 7 haftalık olcaz ;) çok güzel duygu herkese sağlıklı gebelikler :) bir haftadır kusma var dün ilk defa kusmadim bulantı oldu bugün tekrar devam kusma :) sağlıklı olsunlarda herşey e dayanılır ..

Ceylin_naz Ceylin_naz bende çalışıyorum canım. Benimde tüp bebek. Ben evde çok sıkılıyorum. Okul iyi geliyor bana. Evde olunca düşünüp dururup hep. Çalışmaya alışanlar için ev hayatı zor bana göre. Zaten ağır iş temizlik yapamıyorum yapacak bir şey yok yani. Riskli gebelik değilse 3 ayının bitmesini bekle hala sorunların devam ederse o zaman karar ver.

Back