2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Uyku ve halsizlik bende hep var cnm bide gogus sizlamasi fena ya sertleşti şişti sizinde öyle mi ?

B3n

Az önce yanlış yere yazmışım cnm seninle günlerimiz aynı benimde ilk hamileliğim mide bulantısı var mı sende ?

Anam ne uyuşuk bi topik. Umarım herkes benim gibi rahatsız olduğu için giremiyordur kendim yazıp kendim okuyorum.

Az önce yanlış yere yazmışım cnm seninle günlerimiz aynı benimde ilk hamileliğim mide bulantısı var mı sende ?
Canım hafif bulanıyor sonra tam tabiriyle "böğk" oluyorum geçiyor, uyku hali hep var gibi ama ilk günlerdeki kadar yoğun değil, halsizlik var çok yorucu iş yapmış gibi, istahsizlik var yemiş olmak için yiyorum keyif almıyorum pek , salatalığa sardım tuzlayıp yiyorum bir o keyif veriyor, öyle rutin olmuyor diyor tecrübeli anneler her gün farklı bir şey hissedersin diyorlar, eğleneceğiz bol bol öyle görünüyor

Göreceğiz bakalım ama bulantim yok benim çok şükür inşallah da olmaz.ben keseyi 3 gün önce gördüm cnm kalp atışı için gün sayıyorum

Ben 16 sında test yaptırdım canım sonra 19 u sonra 21 i bu hafta çarşamba ultrason dediler sen erken gidiyorsun maşallah darısı bize
Bende ilk testi 14unde yaptırdım sonra 21 inde doktora gittim çarşamba göründü kese kalp için 2 hafta sonra gel dedi bekliyoruz

Ben 16 sında test yaptırdım canım sonra 19 u sonra 21 i bu hafta çarşamba ultrason dediler sen erken gidiyorsun maşallah darısı bize
Ben de 3 kere bhcg verdim..en sonuncu salı günüydü..pazartesiye kese için çağırdı..aslında ilk yüzyüze görüştüğümüzde bugün bakacaktı..randevuları çok yoğunmuş..o yüzden pazartesiye kaldı ama ben çok sabırsızlanıyorum..Bir an evvel keseyi görüp rahatlamak, emin olmak istiyorum..dilerim hepimiz güzel sonuçlar alırız..

Tüp bebek mi seninki de? Bizim prosedür böyleymiş bende sabırsızlanıyorum, inşallah göreceğiz

Tüp bebek mi seninki de? Bizim prosedür böyleymiş bende sabırsızlanıyorum, inşallah göreceğiz
2 tüp bebek bir dondurulmuş embriyo tedavisi gerçekleşti ancak hepsi başarısız oldu maalesef..en son denememiz ağustos ayındaydı..artık bir müddet hem maddi hem manevi psikolojik açıdan ara verelim dedik..veee mucizemiz kendiliğinden geldi bizi buldu...Allahıma bin şükür..hala şoklardayım..ancak keseyi görüp kalp atışını duymadan inanamayacağım..sizinki tüp bebek demek ki..biz nedense hep elimiz boş döndük..hayırlısı böyleymiş demek ki..
Sizinki de hayırlı olsun..Allah ım inşallah kucağa almayı da nasip etsin..

30 yaşındayım, 3 yıllık evliyim. Evlenmeden önce eşimin tedavi görmesi gerektiğini bilerek evlendim. Mahalle baskıyla ilaç tedavisine başladı eşim. Aslında eşim çocuk istediğini hiç söylememişti, istemiyorum diye diretmiyordu çok fazla. Neyse ialç tedavisi ile 6. Ayımızda hamile kaldım. Hiç beklemediğimiz bir aydı aslında. Çünkü yumurtlama vakitleri eşimden uzaktım. O günler değerlendirilmemişti. O günler geçti diye de gün aşırı kuralına da uymadık. Üstelik tahlilleri de iç acıcı değildi. Sayfalarca yazılan morfoloji 1. İleri yok. Vs. Ama işte beklemediğimiz vakitte hamile olduğumu öğrendik. İşin aslı ikimizde de büyük sevinmeler olmadı. Hatta ben sevinecek olsam eşim tarafından baltalandım. Şimdi kara kara düşünüyorum, ben bu sorumluluğu nasıl kaldıracağım diye.
Çocuklarla eşimin de benim de aram çok iyidir ama sürekli bir çocuk fikri beni çok korkutuyor.
Hiç bana oluyormuş olmuyormuş şükür yorumlarında bulunmayın nolur.
Ben de eşim de gelenekçi kişiler değiliz.ille de çocuğumuz olsun demeyiz ama şaştık beştik böyle oldu.
Şimdi ben bu fikri nasıl kabulleneceğim?!

Doktorların baskısını da unutmamalı tabi. “Evlenmeden 6 ay önce gel ilaca başlayalım” “sizin aklınız bi karış havada, düşünemiyorsunuz vs.” Diye diye bu noktaya geldik.mahalle baskısı dediğim bunlar işte.

Sizler kadar mutlu değilim. Böyle olan birileri yok mu?
Olacaksa da tek çocuk fikrindeyim. Kardeş olmalı demeyiz. Ben de tek çocuk olarak büyüdüm, kardeşlik duygusuna hiç hasretlik çekmedim. Kafam karışık,içim karanlık.
Çocuk sahibi olamayan bir çok çiftle karşılaştım işimden dolayı, zamanında onlara da buruk bakmadım.
İlle çocuk olmalı, ille kardeş olmalı, ille insanlar evlenmeli bekar kalmamalı diye düşünmedim çocuğu olmayan bana eksik yarim insan gibi gelmedi.
Fakat çocuk sahibi olup olamama durumumuzu bilenlerin acıyarak baktılarını hep hissettim.
Böyle insanlardan ve böyle insanların gelenekçi düşüncelerinden sonunda tiksindim
Kafam karışık aklıma geleni yazdım. Böyle

Ben delicesine anne olmak istediğim halde oglumda ilk hamile olduğumu öğrenince paniklemistim canım ama gördüm ki korkacak birşey yokmuş. Eğer eşin yardımcı olursa ve anlayışlı olursa herşey kolayca hallolur. İkinci çocuk filan meselelerini de ilerde düşünürsün şimdi onlar için cokkk erken.
Evet herkesin çocuğu olmak zorunda değil, evet çok büyük bir sorumluluk, evet bundan sonra bambaşka bir hayatın olacak ama belli ki bebeğini aldırmayacaksin o zaman bu saatten sonra ahlanip vahlanamak yerine hamileliğin tadını çıkarmaya bak :) şuan artık vücudunda bambaşka hormonlar salgılanıyor karmaşık hissetmen çok normal. Ben de iki küçük bebekle ne yapacagim diye dusunuyorum ama illa ki hallolur. Neyseki bebek 1 günde gelmiyor bu fikre de alisacaksin 40 haftada hiç merak etme canım hatta Allah korusun şimdi düşük filan olsa zannetmiyorum ki oh be rahatladim diyesin. Ne yap biliyor musun bir kagidi al bebek sahibi olmanin negatif ve pozitif yanlarını yaz. Pozitif yanlarının en tepesine annemm diyerek boynuna sımsıkı sarılmasını yazabilirsin mesela :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…