• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Kizlar selam hayirli cumalar.ev yogurdu bebekleriniz yiyormu ya??benim oglan sanki oguruyor tiksiniyor ve surati sekilden sekle giriyor.kahvaltida ne vercemi sasirdim.yumurtayi da itiyor hep.bana neler veriyosunuz kahvaltida yazin
Geçen gün bi kaşık labne peyniri bir yumurta sarısı ve yarım muzu karıştırıp blendirdsan geçirdim yedi biraz

Kızlar benimde bebeğimin iki alt dışı çıktı patladı tam dün ama ateşi çıktı hep huzursuz ve uykusuzluk bir saat toplasanız uyuduk.
Ateş düşürücü verdim Parol yarım olcek
Ilık duş aldırdım biraz düştü tekrar çıktı yine verdim 6 saat arayla
Ateşi bebeğinizin çıkınca sizler neler yaptınız ve hastaneye götürmek gerekmi.
Diğer kizimda evde hasta yatıyor çıkmadık hastaneye dün gece götürecek tik yoksa
Bu arada ateşi ölçüm.kolalti 37.4 tu
Canım 37.4 çok yüksek değil 38 olana kadar ilaç çok önerilmiyor üzerini soydum ben ilik bezle vücudu sildim on ddkda bi kontrol ettim düştü ateşi aşı dan sonra daha dïşï yok ortada bakalım o zaman ne olacak :deli:

Tüp bebek etkisi benimki nasılsa olmaz modundayım olmaz bence ya :) özlendin valla nerelerdesin
Teşekkür ederim bende özlüyorum ama tuvalete bile çocuklarla birlikte gidince fırsatım olmuyor canım hala en sevdiğim ve ısrarla yaptığım şey kitap okumak fırsatım olmuyor kizin nasıl bu arada bende tup bebek etkisi dedim ama ortada 3. Bebiş var darısı size

Teşekkür ederim bende özlüyorum ama tuvalete bile çocuklarla birlikte gidince fırsatım olmuyor canım hala en sevdiğim ve ısrarla yaptığım şey kitap okumak fırsatım olmuyor kizin nasıl bu arada bende tup bebek etkisi dedim ama ortada 3. Bebiş var darısı size
Bol ağlama krizleri ve sıfır uykuyla devam ediyor benim cadı, çalışmaya başlamak ilk haftadan beni bitirdi. 3 tane bebeğe masallah derim ancak beni baya bir aşar o :) bir cesaret anca 2 olur heralde

Kefir dene geçen gün verdim ben iyi geldi annem beyaz sabun koy poposuna hemen yapar dedi yapmadım ama çok yapan var
Cnm sabun popoda çatlak yapıyor. Doktorlar kesinlikle önermiyor. Gliserinli fitil var. Sık kullanınca alışkanlık yapıyor ama çok zordaysan kullanabilirsin. Mama mı kullanıyorsun

Muhallebi falan yapmıyorum çocuğa yaa. Kendimi suçlu hissettim. Bakmıyor gibi sanki. Bu ek gida nasil zahmetli. Sabahini düşün aksamini düşün. Bu muhallebiyi aksam yatisina gecmeden ne kadar önce yediriyorsunuz canlarim soyler misiniz? Benimki uyursa emerek uyuyor. O da binbir çabayla. Ben muhallebi yedirip hemen mi emzirecem öyleyse?

Ya benim kız bir aydır ilaç manyağı oldu, kaşıktan nefret etti, ağzını kilitliyor, ilaç vereceğimi sanıyor her kaşıkta. Ağlarken bile ağzını kilitleyerek ağlıyor. Tam ek gıdaya geçiş üstü çok ters oldu. Bari tadını alsın diye bir kaşığı da yedireceğim şeye batırıp eline veriyorum, onu götürüyor ağzına, ama başka birinden gelince katiyen :(

Ya benim kız bir aydır ilaç manyağı oldu, kaşıktan nefret etti, ağzını kilitliyor, ilaç vereceğimi sanıyor her kaşıkta. Ağlarken bile ağzını kilitleyerek ağlıyor. Tam ek gıdaya geçiş üstü çok ters oldu. Bari tadını alsın diye bir kaşığı da yedireceğim şeye batırıp eline veriyorum, onu götürüyor ağzına, ama başka birinden gelince katiyen :KK43:
Hep eline ver o zaman canim. Dedigin gibi ek gida evresinde iyi olmamis. Sıvı şeyleri de fincana koyup eline versen. Bu kasik isteksizligini yavaş yavaş unutur herhalde

Biz cok fena hastayiz.uc gundur atesli kizim burnu akiyor geceleri uyumuyor burnunu acmak cok zor devamli tikaniyor bu yuzden ggece ememiyor cok huzursuz hircin yuzunu gozunu cizip agliyor saga sola dönmeyen cocuk surekli pozisyon degistiriyor.bu gece ben de hasta oldum bogazim sisti burnum akiyor hic uyumadik diyebilirim.elimden geleni yapıyorum ama yetersiz kalmak aci cekiyor gibi yuzume bakip aglamasi beni cok uzuyor.dis mi dedim önce ates ve agzinin akmasindan ama burnu da akiyor:KK43: yarin sabah dönüyoruz eve ucakta burnu tikali olacak hic iyi olmadi bu

Biz cok fena hastayiz.uc gundur atesli kizim burnu akiyor geceleri uyumuyor burnunu acmak cok zor devamli tikaniyor bu yuzden ggece ememiyor cok huzursuz hircin yuzunu gozunu cizip agliyor saga sola dönmeyen cocuk surekli pozisyon degistiriyor.bu gece ben de hasta oldum bogazim sisti burnum akiyor hic uyumadik diyebilirim.elimden geleni yapıyorum ama yetersiz kalmak aci cekiyor gibi yuzume bakip aglamasi beni cok uzuyor.dis mi dedim önce ates ve agzinin akmasindan ama burnu da akiyor:KK43: yarin sabah dönüyoruz eve ucakta burnu tikali olacak hic iyi olmadi bu
Cooook geçmiş olsun canım. Allah acil şifalar versin inşallah. Sizin için çok üzücü olmuş gercekten. Yazik küçük yavruya da. Bir an önce iyi olmaniz dilegiyle :KK43:

Hep eline ver o zaman canim. Dedigin gibi ek gida evresinde iyi olmamis. Sıvı şeyleri de fincana koyup eline versen. Bu kasik isteksizligini yavaş yavaş unutur herhalde
Yani öyle yapmaya çalışıyorum zaten de iştahsızlık da var hastalıklar üst üste geldiğinden.. normalde kaşığa çok alışkındır ben sütü de kaşıkla veriyordum ama çocuğun şirazeden kaydı hastalıktan ilaçtan, huyu suyu da değişti :(

Muhallebi falan yapmıyorum çocuğa yaa. Kendimi suçlu hissettim. Bakmıyor gibi sanki. Bu ek gida nasil zahmetli. Sabahini düşün aksamini düşün. Bu muhallebiyi aksam yatisina gecmeden ne kadar önce yediriyorsunuz canlarim soyler misiniz? Benimki uyursa emerek uyuyor. O da binbir çabayla. Ben muhallebi yedirip hemen mi emzirecem öyleyse?

O nedemek kiz ;) biz verioz bakmiyoz anlamjna.mi gelio yani smdi;))(evet ek gida gercekten zahmetliymis yani.ben yatmadan hemen once yediriyorum cnm.uyanirsa emziriyorum gene

Canım banyo yaptırmak iyi geliyor bir de yakasına cold mix damlatanlar baya memnun ben kullanmadım ama tikanirsa kullanmayı düşünüyorum .uçakta emzirmek de basınç etkisini düşürüyor kulakları için iyi olur

Kızım kanepeden düştü kızlar elim ayağım titriyo gözümün önünde oldu bi olumsuzluk olursa nasıl belirtiler verir çok korkuyorum

O nedemek kiz :KK66: biz verioz bakmiyoz anlamjna.mi gelio yani smdi:KK66:)(evet ek gida gercekten zahmetliymis yani.ben yatmadan hemen once yediriyorum cnm.uyanirsa emziriyorum gene
Vermiyorum bakmiyor gibi sucluluk cektim onu diyorum canım. Zaten yanlış verdim herhalde. Bugün deneyeyim dedim. Muhallebi olmasi icin suyla pirinç ununu ocakta pisirmek gerekiyordu demi? :/ ben gittim çocuğa pisirmeden verdim. Yanlış yaptim herhalde ya. Boşu boşuna karni ağrımasa bari

G
Kızım kanepeden düştü kızlar elim ayağım titriyo gözümün önünde oldu bi olumsuzluk olursa nasıl belirtiler verir çok korkuyorum
Geçmiş olsun canim. Allah korusun gözleri kayarsa, kusarsa götürün diyorlar. Hemen uyumamasi da iyiymis. Yani bildiklerim bunlar. Yanlış yönlendirmeyeyim de. Bir yerinde bir sey var mi? Nasil oldu :(

kulis kulis
Çocuk Düştükten Sonra Ne Yapılmalı?

Düşme sonrası çocuğun vücudunda ağrılı herhangi bir nokta, şişlik ve morluk olup olmadığı araştırılmalıdır. Eğer vücudun bir noktasında çok belirgin bir ağrı varsa, kırık-çıkık-burkulma ya da doku-organ zedelenmesi ihtimali oluşacağından, çocuğu bir hekime götürmek gerekir.

Düşme nedeni ile etkilenen bölgede oluşan şişlik ve/veya morluk için alınması gereken ilk önlem, o bölgeye buz koymak olmalıdır. Çocuk ağlayıp itiraz etse de acilen hasar gören vücut bölgesine buz uygulanmalıdır. Buz uygulaması, o bölgedeki kan damarlarını büzecek, bu da doku hasarını ve cilt içine kanamayı azaltacaktır.

Çocuk İlk 24 Saat İzlenmeli

Düşen çocuğu ilk 24 saat içinde dikkatle izlemek şarttır. Hekimler, travma geçiren kişileri Glasgow Koma Skoru adı verilen bir değerlendirme sistemiyle takip ederler. Bu skorlamada hastanın gözlerini kendi kendine rahatlıkla açıp kapaması, sözlü uyaranlara tam olarak uyabilmesi, anlamlı söz ve mimiklerle cevap vermesi ve istenilen hareketleri rahatlıkla yapabilmesi en iyi durumu yansıtır. Anne baba da 24 saat süreyle çocuğun bilincinin yerinde olup olmadığını, aşağıda belirtilen kriterlere dikkat ederek izlemelidir.
Kafayı Çarpma Durumlarında Yapılması Gerekenler

• İlk 24 saat içinde kendiliğinden ve fışkırır tarzda kusma olursa, beyin için basıncı artmış olabilir.

• Kusmayan ve herhangi bir şikayeti olmayan çocukta normal beslenme ve uyku düzeni devam ettirilmelidir. Normal uykusunu uyumasına izin verilen çocuk 2 saatte bir uyandırılarak gözlerini rahat açıp açmadığı ve bilincinin iyi olup olmadığı kontrol edilmelidir. Şüphe varsa hekime başvurulmalıdır.

• Çocuğun gözbebeklerine sık sık bakılmalıdır. Çocuğun gözbebeklerinin sürekli eşit olduğundan emin olunmalıdır.

• Travma sonrası fışkırır gibi kusan ve/veya uykuya eğimli olan ve /veya gözbebeklerinde farklılık ya da gözbebeklerinde ışığa karşı normalden daha az tepki verme hali saptanan çocuklarda kafa kemiklerini gösteren film ya da beyin tomografisi çekilmesi gerekebilir. Kafa içinde basınç artışından şüphe edildiğinde öncelikle kusmayı engellemek amacıyla çocuğun ağzından beslenmesine ara verilecek ve çocuğa serum takılacaktır.

Back