2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Kızlar gebelikte sakatat hijyen açısından yenmemeli diye biliyorum ben. Ama alınıp evde yapılan ciğerde bi sakınca görmüyorum. Kadın doğum doktorum beni diyetisyene yönlendirmişti. Geçen gittiğimde diyetisyen de aynı şeyler söyledi bana. Sakatat olarak hijyenik koşullarda yapılan ciğeri tercih edebilirsin demişti. Benim demir seviyem yerlerde. Haftada iki kere ciğer yiyebilirsin dedi. Çünkü ciğer aşırı kan yapıyor. Ayrıca günlük üç yemek kaşıgı pekmez içtiğimi söyledim demir alabilmek için ama günlük demir ihtiyacımızı karşılayabilmek için bir çay bardağı pekmez içince anca karşılayabileceğini, bunun da kalori açısından çok fazla olduğunu belirtti. Kahvaltıda ve yemeklerde çay içmememi söyledi, çünkü besinlerdeki demirin bağlanmasını engelliyormuş. Yemeklerden minimum 2 saat sonra çay içebilirsin dedi. Yumurtada çok fazla demir varmış, kahvaltıda bol bol yumurta ve kaliteli beyaz peynir çok büyük demir kaynağı dedi. Ayrıca bir de günlük bir avuç kuru üzüm. Yediğimiz ekmek de tam buğdaylı olursa iyi olur dedi. Son olarak da yumurta, peynir C vitamini içeren besinlerle tüketilirse demiri güzel bağlar dedi. Ben de artık çay yerine portakal yiyorum kahvaltıda.

Son düzenleme:
Sağol canım bilgiler için bende portakal suyuna geçeyim o zaman çok aşırı olmasa da demir eksikliği bende de var malesef.

Ben sabahları taze portakal suyu ve yumurta yiyorum 30 olan Ferritin değerim üç hafta sonra 113 oldu peynirde mutlaka yiyorum

Sabah bir kaşık keçi boynuzu pekmezi bir kaşık kuşburnu pekmezi, birazda üzüm yedim . Dalak yiyemem canım karaciğer dalak bunlarla ilgili duyduğum şehir efsanesi yüzünden yiyemem
Az pişmiş et yumurta vs hamilelikte yasak canım aklında olsun çok iyi pişmiş olmak zorunda

Guanydin cnm. Bende carsamba gidicem bende cok merak ediyorum insallah sagliklidirlar

İnşallah canım bizden ileri olanlar az çok cinsiyet öğrendi tabii ilk önce sağlık ve gelişimini merak ediyor insan 2 li testlerde yapılacak. 12 hafta bitmiş olacak benim iyi olduğunu görürsem o riskli dönemi de atlatmış olacağımdan daha rahat olurum

Evet ya gerçekten öyle biz çok kasıyoruz şunu da da yiyelim bunu yiyemiyorum ne olacak diye ama normal dengeli ve çeşitli yediğimiz sürece sorun yok bakıyoruz gebelikte beslenmeye potasyum al a b c yok efendim şu kadar mg al günde diye okuyunca panik oluyoruz bunları hesaplayıp yemeye imkan yok ki. benim yengemin gelinine doktor günde 3 4 sigara içebilirsin demiş birgün gittik dayımlara o da ordaydı kız içiyordu sigara doğum yapacak artık bebek gayet sağlıklı kilosu da iyiymiş tabi ben hiç ağzıma sürmedim içmem de ama akışına bırakmak lazım hazır yemeyelim yeter ki bu hafta ben 2 3 kez dışardan yedim ama hamburger falan değil et yine

Canım keçiboynuzu pekmezi ve az pişmiş dalak yiyebilirsen demir seviyen çok daha hızlı toparlanır. Geçmiş olsun. :)
Et konusunda az pismis olmamasi lazim yalniz. Ben de ufak bi bilgilendirme yapiyim. Eti önceden hep az pismis yerdim severek, simdi iyi pismis yemem lazim diye resmen kösele yiyomusum gibi geliyo.

Aynen canim ya bende kendimi cok kasiyorum yiyemiyorhm icim icimi yiyor. Esimde surekli saglikli beslen artik diyor. Zaten bende haftada 2 mutlaka disardan yiyorum bir et bir balik ama onlarda saglikli yani bilmiyorum insallah 10 15 gune kadar gecer de bizde benislerimiz icin saglikli besleniriz bi de bu gidisle sagliksiz beslenmeyle de cok kilo alicaz gibi

Valla ben bu hafta balık yemedim geçen hafta yapmıştım tat alamadım birde normalde olmazdı ama kızartınca iştahım gitti onu yediğimi saymıyorum bugün yaparım diyorum bakalım. Bakliyat yapmıyorum yemekhanede mercimek çıktı da yedim keza sebze de bu hafta hiç yemedim bu hafta biraz onlardan giderim eti kıymayı onların içine koyarım çorba içmiyorum en önemlisi işyerinde çıkıyor işte o sonra da kabızım diye dolanıyorum. Bebek besleniyor mu gelişiyor mu diye takıyorum 4.aydan itibaren kilo almaua başlıyorlar biliyorum ama işte annem gelecek büyük ihtimal perşembe günü bikaç hafta sağlıklı yiyeceğim demektir inan işten gelince hep öbür günün yemeğini.yapıcam diyorum halim olmuyor hazıra kaçıyorum ya da ete

Devit3 ve decavit yazdı bana sanıyorum daha almadım 2.3tanr kaldı vitaminim yarın alırım yeni vitaminleri. Folikasit 12.haftaya kadar yetiyor
Banada yazdı her hamileye yazıyorlarmış d vitamini takviyesi için kış hamilelerine özellikle.
Cnm 2 hafta onceki goruntu var carsamba gidicem 2 li test yaptiricam ayrintili ultrasano giricem. Belki dedim icinize dofar tahmin yaparsiniz
O kadar unutkanımki sana o görüntüden tahmin yapmıştım sanki benbende 15mart ikili test ve detaylı usg
Walla ben yiyorum çokta seviyorum Marmaris büfenin amerikanlı ciğerli sandviçi favorim ben hiç bir zararı olacağını düşünmüyorum hergün yemiyoruz sonuçta ve ben çok severim kelle paça çorbasını geçen kendim yaptım içtim doğal kolajen hemde

Bende kahvaltıda taze sıkılmış meyve suyu yada yaptığım kompostodan içiyorum 2yumurta mutlaka. Kaşar peyniri kalsiyum deposu imkanınız varsa Kars kaşarı ceviz badem yer fıstığı

Cnm ben zaten sebze sevmezdim ama hamile oldugumu ogrendigim gunden beri hic yiyemiyirum ancak yemege disari gittigimde zeytinyagli olarak gelirse az biraz yiyebiliyorum. Tavuk cok severdim midem bulaniyor. Ama hergun yumurta meyve (kivi muz cilek portakal) yogurt mutlaka yeye calisiyorum ama duzelir ya kizimda da boyleydim ama onda kusmalarim coktu 3 ay 5 kilo vermistim. Bunda 1 kiloyay yakin aldim ama yine de cok kilo almamaya calisacam kizimda 22 kilo almistim gerci dogumdan 5 ay sonra dikkat etmememe ragmen hepsi gitmisti bakalim gorucez artik

Yok cnm unutkan degilsun cunku hic foto koymadim

Bende yiyeyim o zaman ya çokta istiyo yani canım. Dediğin gibi her gün yemiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…