- 20 Aralık 2017
- 546
- 783
- 103
- Konu Sahibi MinikPiranha
- #11.221
Kızlar gebelikte sakatat hijyen açısından yenmemeli diye biliyorum ben. Ama alınıp evde yapılan ciğerde bi sakınca görmüyorum. Kadın doğum doktorum beni diyetisyene yönlendirmişti. Geçen gittiğimde diyetisyen de aynı şeyler söyledi bana. Sakatat olarak hijyenik koşullarda yapılan ciğeri tercih edebilirsin demişti. Benim demir seviyem yerlerde. Haftada iki kere ciğer yiyebilirsin dedi. Çünkü ciğer aşırı kan yapıyor. Ayrıca günlük üç yemek kaşıgı pekmez içtiğimi söyledim demir alabilmek için ama günlük demir ihtiyacımızı karşılayabilmek için bir çay bardağı pekmez içince anca karşılayabileceğini, bunun da kalori açısından çok fazla olduğunu belirtti. Kahvaltıda ve yemeklerde çay içmememi söyledi, çünkü besinlerdeki demirin bağlanmasını engelliyormuş. Yemeklerden minimum 2 saat sonra çay içebilirsin dedi. Yumurtada çok fazla demir varmış, kahvaltıda bol bol yumurta ve kaliteli beyaz peynir çok büyük demir kaynağı dedi. Ayrıca bir de günlük bir avuç kuru üzüm. Yediğimiz ekmek de tam buğdaylı olursa iyi olur dedi. Son olarak da yumurta, peynir C vitamini içeren besinlerle tüketilirse demiri güzel bağlar dedi. Ben de artık çay yerine portakal yiyorum kahvaltıda.
Son düzenleme: