2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Kızlar merhabalar bi sorum var inşallah bu grupta yardımcı olursunuz birde benim bebeğim 2 aylık oldu lansinoh biberon kullanıyordum ama şuan meme reddi yaşıyoruz ben tek meme veriyorum diğer göğüs ucum koptu bi türlü iyileşmedi yeni doku oluşmadi şimdi sorum bi arkadaş yazdım benim grubunda medela.biberon alacambebeğin kafası karisirmi amacım.memeyide bırakmasın

Facebook kullaniyor musunuz ?Orda "emzirme akademisi" adli bir grup var oraya uye olursaniz emzirme danismanlari ve doulalar yardimci oluyorlar.

Kizlar bu istahsizliga cozum bulan var mi
Meyvelerden bi tek yedigimiz muz du onuda yemiyor artik. Kahvalti desen koca bi sıfır. Tum gece emiyor, emdigide yetiyo ona acikmaya firsati yokki. Meme meme pesimde zaten tum gun. Vermeyince de kiyamet kopariyor hic bi sekilde oyalanmiyor. Meme den kesesim var sirf yesin diye. O kadar uzuluyorum ki. Sabrim da kalmadi artik kiziyorum sesimi yukseltiyorum onada ayri uzuluyorum. Sizler ne durumdasiniz

Ayni durumdayiz ama demir eksikligi var bizde yerine koymaya çalışıyoruz o duzelince istahida duzelir diye umud ediyorum.Cok zor yemeyen cocuk.

Ayni durumdayiz ama demir eksikligi var bizde yerine koymaya çalışıyoruz o duzelince istahida duzelir diye umud ediyorum.Cok zor yemeyen cocuk.
Evet o ihtimalde aklima geliyor ama 8 aylikken kan tahlili vermistik. Degerlerimiz iyiydi. 1 yasina kadar da demir takviyesi aldik. Bi eksiklik oldugunu dusunmuyorum bellide olmaz tabi ama.
Meme bagimlisi olduk iyice. Istahsizliginida buna bagliyorum buna bi care lazim

Yemeği önüne koyup oynamasına izin verdin mi hiç? Bence bı kaç gün sabır gösterip yemese bile oynamasına izin ver. Bu şekilde bu problemi aşan kişilerin paylaşımlarını okumuştum bı kaç yerde. Bebekler başlarda sadece oynuyorlarmis arada ağzına götürüyorlarmis zamanla yemeğe basliyorlarmış. Biz basindan beri blw yapıyoruz ilk aylar biraz oyunla geçti ama 8. aydan beri çok iyi gidiyor. Bu aylarda bi de bireysellesmeye, her şeyi ben yapacağım diye inatlasmaya başladıkları için başkasının kendilerine kaşık uzatmasindan hoşlanmıyorlar zaten. Güzel emiyorsa çok da kafaya takma bence. Demir takviyesini ihmal etme yeter. Çocuğu da kendini de üzüp psikolojik açıdan yıpratma. Geçici bir süreçtir inşallah.

Cocugunuzu nasil uyutuyorsunuz ya? Bizimki artık 11-12 den önce yatmiyor.yerne koyunca da uyaniyor ya

Son zamanlar da deniyorum onune koymayi suanlik dedigin gibi sadece oynuyor arada 2 lokma agzina gotururse ne ala. O kadar pismanim ki blw yapmadigim simdiye siz gibi epey yol katetmistik.
Demir takviyesini de doktorumuz 1 yasina girince kesti ama tekrar gorusucem bu konuyu.

Yoğurtlu Brokoli Çorbası, Yoğurtlu Karnabahar Çorbası, elmalı ıspanak, yeşil mercimekli ıspanak iştahsızlık dönemlerinde kurtarıcım cnm. Birde makarnalütfenin sebzeli şehriyeleriyle, kırmızı tarhanası. Bunlara hayır diyemiyor. İnstagramdan istersrn takibe alabilirsin. @ekgidacianne

Yemekleri yazar yazmaz tanidim sıkı takipteyim ama bizimki en sevdigini bile 2 kasik alip bırakıyor. O kadar da seciciki yemek konusunda. Cocuk bakiminda en zor olan istahsizlik bence gerisi bi sekil halloluyor

Benim kizim kilosu alt sınırda persentil olarak %3 luk dilimdeyiz. Istahsiz bir bebek ek gida oncesi donemde bile cogunlukla uykusunda besleyebiliyordum. Sevdiği şeyleri bile kuş kadar yer. Bazen her şeyi reddeder. Benim yedirmemi reddediyor kendi yiyor bende önüne koyuyorum yarısi yere yarısı agzina arada da kendim yedirmeye çalışıyorum derken yemek saatimiz 1 saati buluyor. Cok küçük lokmalar atar ağzına zaten agzi da küçücük. Kaşıkla yemeyi sevmedigi kendi de beceremedigi icin kaşıklar havada uçuşuyor. Dolayisi ile corba yoğurt gibi sıvı yiyecekleri pek tüketmek istemiyor. Meyve bu aralar sadece mandalina diyebilirim. Elmayi da seviyor ama püre şeklinde yemez eline veririm kemirir onu da bitiremiyor haliyle çünkü hala dişi yok. Masaya oturduktan 5 dakika sonra sonra reddetmelere başlar. Kendi başına yemeyi istediği icin 7 8 ayliktan beri blw usulü gibi gidiyoruz. Ama iştahına etkisi olmadi ne yazık ki. Anne sütü de almıyor formul sütü de bayila bayila içmiyor.

Senin kızın demek ki anne sütünden ihtiyacı olan şeyleri aliyor ve doyuyor. Kilosu da iyi ise kafana takma derim omur boyu meme emecek değil ya. Açken yemeyi önüne koy kendi yesin 1 kasık bile olsa yese kârdır yine. En azından tatların farkına varır.

Istahsiz bebek gervekten cok zor insallah tum bebisler istahla yer yemeklerini.
Bizimki bence birazda sıkıntıdan cani sıkıldıkça meme istiyor hatta beni yatiriyor göğsüm acik gel git emmek istiyor ayaga kalkinca kiyameti kopariyo cnku. Hep meme acik istedigi gibi emecek. Yanliziz da onuda anlıyorum, cok sıkılıyor. Emdikce de karni doyuyo yemegi reddediyor doğal olarak.
Bende eline veriyorum son zamanlarda ama yemiyor oynuyor agzina atip atip geri cikartiyor. Insallah duzelir bu durum. Ustune gitmiyorum yedigi kadar napalim

Bizim de bu aralar düzenimiz şaştı. Emmemesine ragmen geceleri çok sık kalkiyor ve gec yatıyor 11 12 den önce gece uykusuna gecemiyoruz.

Öğlen uykulariniz nasil? Tek uykuya geçeniniz var mi? 2 kere ilki yarım saat ikinci uykusu 1 saat şeklinde uyuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…