- 21 Mayıs 2018
- 1.169
- 4.162
- 133
- 38
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #63.181
Biz baba ve dededeyiz dahaKızlar bebeklerinizin konuşması ne alemde? Hangi kelimeleri söylüyorlar? Benim ki sanki 2-3 ay önce daha çok konuşuyordu. Şimdi üç beş kelime etrafında dönüp duruyor. Söylediğim her şeyi anlıyıp yapıyor ama konuşmuyor hiç doğru dürüst.
Balık mevsimi olduğu için taze balık veriyoruz. Balık yağından henüz hiç bahsetmedi doktorumuz. Erken sanırım daha.Balık yağı kapsülü kullanan var mi bebeğine?
Anne, baba, mama, dede, abla, annani, gel, otur kullandığı kelimeler bunlar sadece.Kızlar bebeklerinizin konuşması ne alemde? Hangi kelimeleri söylüyorlar? Benim ki sanki 2-3 ay önce daha çok konuşuyordu. Şimdi üç beş kelime etrafında dönüp duruyor. Söylediğim her şeyi anlıyıp yapıyor ama konuşmuyor hiç doğru dürüst.
Bizimki pek sevmedi malesef. Doktorumuz da ligone kids kullanabilirsiniz dedi.Balık mevsimi olduğu için taze balık veriyoruz. Balık yağından henüz hiç bahsetmedi doktorumuz. Erken sanırım daha.
Anne, baba, dede, gel, bak, al diyor. Bı de bu diyor bu ne? Diye sormak için. 9 ay civarı araba, kopek, teyze, lamba, sıcak,bebek filan da diyordu bıraktı hiç söylemiyor artik. Bütün gün sadece bak diye bı şeyler gösteriyor ya da bu? diye soruyor.Biz baba ve dededeyiz dahasizde neler söylenirdi?
Bizimki aylardir sadece baba,bu,abba ve yeni yeni mamma memme demeye basladiAnne, baba, dede, gel, bak, al diyor. Bı de bu diyor bu ne? Diye sormak için. 9 ay civarı araba, kopek, teyze, lamba, sıcak,bebek filan da diyordu bıraktı hiç söylemiyor artik. Bütün gün sadece bak diye bı şeyler gösteriyor ya da bu? diye soruyor.
Valla canım cevremde 6-7 ay civarı benim bebeğimin şimdi soylediklerinin iki katını söyleyen bebekler gördüm. Çok amacına uygun kullanmıyorlar kelimeleri belki ama seslerini taklit edebiliyorlar çok zor kelimelerin bile. Mesela yeğenim oyun oynarken ben geliyor diye seslendikce o da söylerdi arkamdan daha 8 aylıkken.Bizimki aylardir sadece baba,bu,abba ve yeni yeni mamma memme demeye basladi
Maasallah dilli kuzucuğaAnne, baba, dede, gel, bak, al diyor. Bı de bu diyor bu ne? Diye sormak için. 9 ay civarı araba, kopek, teyze, lamba, sıcak,bebek filan da diyordu bıraktı hiç söylemiyor artik. Bütün gün sadece bak diye bı şeyler gösteriyor ya da bu? diye soruyor.
Yok kız canım. Şaşırdım valla dilli deyince. Etrafimdakilerin çocukları fazla dilli asıl galiba ondan haksızlık yapıyorum benimkine sanırım. Daha dün mesela komşunun bı ay küçük erkek torunu var onunla oynadılar. O habire bı şeyler konuşuyor yarı anlamlı yarı anlamsız ama habire ses çıkartıyor. Benim ki hep suskun çoğunlukla doğduğundan beri.Maasallah dilli kuzucuğaBizimki erkek, erkekler geç dillenir diyorlar tecrübe edecez bakalım Belki seninki de erkek hatırlayamadım cinsiyetini
Bizimki söylenen çoğu şeyi tekrarlıyor ama kendisinin kullandığı anne baba mama hav hav bay bay kaka araba su bunlar. Bizimki de hiç konuşmuyor söyleneni anlıyordu başladı yavaştan.Kızlar bebeklerinizin konuşması ne alemde? Hangi kelimeleri söylüyorlar? Benim ki sanki 2-3 ay önce daha çok konuşuyordu. Şimdi üç beş kelime etrafında dönüp duruyor. Söylediğim her şeyi anlıyıp yapıyor ama konuşmuyor hiç doğru dürüst.
Canim yanlış hatırlamıyorsam sen yıkanabilir bebek bezi kullanıyordun di mi? Hala kullanabiliyor musun?Bizimki söylenen çoğu şeyi tekrarlıyor ama kendisinin kullandığı anne baba mama hav hav bay bay kaka araba su bunlar. Bizimki de hiç konuşmuyor söyleneni anlıyordu başladı yavaştan.
Bizimki baba kaka demio bile düşünün masallah ne cok kelime kullaniolarmis bnmki kiz bseyler soylenio ama hicbiri anlasilmioBizimki söylenen çoğu şeyi tekrarlıyor ama kendisinin kullandığı anne baba mama hav hav bay bay kaka araba su bunlar. Bizimki de hiç konuşmuyor söyleneni anlıyordu başladı yavaştan.
Ben eylülde çalışmaya başladım. Sadece bakan kişiye hazır bez bırakıyordum. Buaralar hazır bez ybb karışık gidiyoruz. Hala kullanıyoruz yani. Kakaları büyük oranda tuvalete yapıyoruz ama yakalayamadığımız da çok oluyor. Çiş çok fazla yapıyor ev sıcak çok su istiyor geceleri hazır bez koyuyorum çünkü uykusunu bölmek istemiyorum. 4 gün öğlene kadar çalışıyorum. O yüzden devam edebiliyoruz. Siz ne alemdesiniz. Ti konusunda yol alabildiniz mı?Canim yanlış hatırlamıyorsam sen yıkanabilir bebek bezi kullanıyordun di mi? Hala kullanabiliyor musun?
Çok zorlanıyorum ben artık baglayana kadar. Asla yatiramiyorum yere. Ayakta bağlamaya çalışıyorum kayıyor beceremiyorum. 6 tane çitciti ilikleyene kadar kan ter içinde kaliyorum. Sleepy külot bez alacagim ben de galiba. Kakasını benim ki de hic bezine yapmiyor. Gece de yapmıyor bezine. Uyanır uyanmaz hemen lazimliga oturtursam yakalıyorum çişini. Gün içinde her lazimliga oturtugumda yapıyor çisini. Ama yarım saatte bile oturtsam yine de bezine de yapmış oluyor. Her halde sürekli azar azar yapiyor. Komple çikartip takip etmeyi düşünüyorum gün içindeki çişlerini.Ben eylülde çalışmaya başladım. Sadece bakan kişiye hazır bez bırakıyordum. Buaralar hazır bez ybb karışık gidiyoruz. Hala kullanıyoruz yani. Kakaları büyük oranda tuvalete yapıyoruz ama yakalayamadığımız da çok oluyor. Çiş çok fazla yapıyor ev sıcak çok su istiyor geceleri hazır bez koyuyorum çünkü uykusunu bölmek istemiyorum. 4 gün öğlene kadar çalışıyorum. O yüzden devam edebiliyoruz. Siz ne alemdesiniz. Ti konusunda yol alabildiniz mı?
Ben çiş olayına hiç girmedim ama başlayacağım. Kakasını söylemesi bana umut oldu. İnşallah yapabilirim.Çok zorlanıyorum ben artık baglayana kadar. Asla yatiramiyorum yere. Ayakta bağlamaya çalışıyorum kayıyor beceremiyorum. 6 tane çitciti ilikleyene kadar kan ter içinde kaliyorum. Sleepy külot bez alacagim ben de galiba. Kakasını benim ki de hic bezine yapmiyor. Gece de yapmıyor bezine. Uyanır uyanmaz hemen lazimliga oturtursam yakalıyorum çişini. Gün içinde her lazimliga oturtugumda yapıyor çisini. Ama yarım saatte bile oturtsam yine de bezine de yapmış oluyor. Her halde sürekli azar azar yapiyor. Komple çikartip takip etmeyi düşünüyorum gün içindeki çişlerini.
Söylüyor mu kakasini? MaşallahBen çiş olayına hiç girmedim ama başlayacağım. Kakasını söylemesi bana umut oldu. İnşallah yapabilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?