- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #62.741
Verdiğin gıdanın kivami ile boğulması arasında bi ilişki yok ki. Su içerken bile boğulan insanlar var. Pütürlü gıdaya alistirmamanin , blender in zararlarını illaki araştırmışsındir internette. Ben blw yapıyorum 6 aydan beri daha bir kere bile bogulmaya benzer bir şey yaşamadık. Zaten yutamayacagi bir şey oldumu o senden daha tedbirli kendisi çıkartıyor hemen ağzından. Yani endiselenecek hiç bir şey yok.Bana da bir el atin hanimlar. Bu korkuyla ben cocugu pureye alistiracagim sanirim. Corba ve pureden oteye gecemedik. 8.5 aylik oldu cocuk. Tam gaza geliyorum. Havucu julyen dograyip, hasliyorum. Eline veriyorum. Cocuk daha agzina goturmeden ben kapip aliyorum elinden. Ya da mesela ; sabah kahvaltisinda haslanmis yumurta sarisini ve labneyi karistiriyorum. Minicik toplar halinde onune koyuyorum. Bebem tam alip agzina atacak, ben korkup geri aliyorum.
Bogulmasindan korkuyorum. Birileri beni kendime getirsin lutfenGecen yayla corbasi yaptim. Pirinci blenderdan gecirdim. Bunun otesi var mi?
Ay iste kendimde o gucu bulamiyorum. Ekmekle bogularak oldu arkadasimin kardesi. 18 yasindaydi ustelik. Korkuyorum o gunden beri.Verdiğin gıdanın kivami ile boğulması arasında bi ilişki yok ki. Su içerken bile boğulan insanlar var. Pütürlü gıdaya alistirmamanin , blender in zararlarını illaki araştırmışsındir internette. Ben blw yapıyorum 6 aydan beri daha bir kere bile bogulmaya benzer bir şey yaşamadık. Zaten yutamayacagi bir şey oldumu o senden daha tedbirli kendisi çıkartıyor hemen ağzından. Yani endiselenecek hiç bir şey yok.
Doktorların da bı halt bildiği yok bence. İnternette elli farklı doktor okuduysam ellisinin de farklı fikirleri var her konuda. Bu işin de bir kuralı yok. Kimisi gece kaliteli uyku uyumali emmek için uyanmamali diyor. Kimi anne bebek ilişkisi için emzirmek duygusal bir ihtiyaçtır ve bebeğin talebine göre sekillenmeli diyor. Yani ne zaman isterse vermelisin diyor. Ve bunu kabul etmek bana daha kolay geliyor açıkçası. Gece uyanmak beni çok zorlamıyor. Kesmek için türlü türlü yöntemler deneyip ikimizi de strese sokmak daha zor geliyor. Çocuğun ve kendin için de en iyisini sen bilirsin.Gece beslenmesini yavaş yavaş kes dedi doktor. Acaba dedim genel bir kanı mı daha tecrübeli anneler ne yaptılar kestiler mi hala devam mı gece uyanmaları?
Bizde de sadece parmağından kan alıp şekerine baktı sonra 1 yaşında gel dediBize 6.ayda aşı için gittiğimizde 8. Ayda kontrol dedi. Gittik dün. Bi dahaki kontrol 1 yaşında dedi. 1 yaş aşısı var zaten.
Bak işte bebek olmasıyla bir ilgisi yok bu konunun. Kader. Allah korusun hepimizin çocuklarını inşallah hiç kimse yaşamaz böyle bı şey. Korkunu anlıyorum ama bu konuyla ilgisi yok. İnternette ilk yardım videoları izle içini rahatlatmak için. Sonrasında zaten doğru yolu biliyorsun sadece denemek için cesaret toplaman lazım. Parmak şeklinde hasla sebzeleri koy önüne sen yemeğini yedirirken o da kendi kendine oynasın arada. Blenderı da bırak çatalla ezdirerek hafif pütürlü vermeye başla yavaş yavaş.Ay iste kendimde o gucu bulamiyorum. Ekmekle bogularak oldu arkadasimin kardesi. 18 yasindaydi ustelik. Korkuyorum o gunden beri.
Yol goster banaNerden nasil baslayim? Bu korkuyu nasil yeneyimm?
Kimsenin tam düzeni yok aslında ama sen bebeğine göre bir düzen kurmalısın. Bebeğin gün içinde neler yapıyor 1-2 hafta not al sonra onun durumuna gore yavas yavas onu belli kaliplara saatlere koy o zaman sende bebeğinden biraz daha rahat edersinmerhabalar. Ben Şubat annesiyim. 6.ayımızı doldurduk. Merak ettiğim birşey sormak istiyorum. Uykularınız nasıl oldu? Ben birkaç sayfa mesajlarınızı okudum ama uykudan daha ziyade hep ek gıdadan bahsedilmiş. Herkesinki düzene girdi migece beslenmesi ne durumda?
270 tlmi çok uygun yaa arabamda yer olsa ordan alip gelirdim yaniben a101 den fisher price in sandalyesini aldim boyu ayarlanabilir ve arkaya dogru 3kademe egiliyo ama o ozelliklerini hic kullanmadik.cok memnunum ben.fiyati da 270di ben aldigimda
Evet ilk is blender birakmak sanirim. Ilk yardim biliyorum. Egitimini aldim hatta. Ama iste korkuyu yenemedim ama yenecegim insallahBak işte bebek olmasıyla bir ilgisi yok bu konunun. Kader. Allah korusun hepimizin çocuklarını inşallah hiç kimse yaşamaz böyle bı şey. Korkunu anlıyorum ama bu konuyla ilgisi yok. İnternette ilk yardım videoları izle içini rahatlatmak için. Sonrasında zaten doğru yolu biliyorsun sadece denemek için cesaret toplaman lazım. Parmak şeklinde hasla sebzeleri koy önüne sen yemeğini yedirirken o da kendi kendine oynasın arada. Blenderı da bırak çatalla ezdirerek hafif pütürlü vermeye başla yavaş yavaş.
ya ikeayi da çok dusundum beyeniyorum da ama rahat edrrmi diye cok dusundum aslinda cok tercihediliyorBenim evde first class diye tekerlekli yatan falan Bi mama sandalyesi var ama ikea nın mama sandalyesi benim için aşırı kullanişli. Annemlere ikea nın kini almiştim. Sanki onda daha çok rahat ediyor..
ya burda yapilmiyor ama hep aklimda yapsalar diyorum turkiyede diger cocuklarima 6 aydan sonra kan ilacı verdiler ama burda buna vermoyorlar gozlerinin alti baya pembe mor gibi gecen kontrolde demeye calistim bi anlatamadik d vite demir diyorlarmis onu kullan mutlaka falan dedi anlasamadik biraktimBugün Sağlık ocağı 8.ay kontrolünde hemşire kan tahlili yapişmasin gerektiğini söyledi. Bakanlık istiyor dedi. Bizim doktorumuz da gereksiz görüyordu şu an için ama sağlık ocağı mecburi diyor. Tam kan sayımı yaptırdınız mı bebeğinize?
Ben daha az önce emzirmeye ve ağzına mama tıkmaya çalıştım. Bir süredir gece biberon almıyor ama yine de uyanıyor işte.Gece beslenmesini yavaş yavaş kes dedi doktor. Acaba dedim genel bir kanı mı daha tecrübeli anneler ne yaptılar kestiler mi hala devam mı gece uyanmaları?
biz anne sütü almıyoruz 6.aydan beri. Ama gündüz uyanık oldu saatlerde saat başı 90-120 cc mama içiyor. Onun dışındaArkadaşlar merhaba bebeğim 8 ay 6 günlük. Artık gündüzleri pek emmek istemiyor zorlayınca ısırıyorbende ek gıdayı şu şekilde veriyorum sabah 7 de kalkıyor emzirmeye çalışıyorum bazen emiyor bazen emmiyor 10 da kahvaltı omlet peynir ve pekmez veriyorum öğlen yine emzirmeye çalışıyorum ardına yoğurdunu veriyorum sonra 4-5 gibi çorbasını veriyorum 7 gibi de bazen meyve yiyor bazen yemiyor sonra gece 2-3 kere kalkıp emiyor. Yeterli mi acaba? Netten bakınca çok az gibi. sebze yemeği ve proteini ayrı ayrı veriyorlar listelerde nasıl sığdırıyorlar güne anlamıyorum doktorum hala %60-70 anne sütü alacak diyor çok kafam karışık memeyi azalttığından beri kilo da alamıyor pek. Sizin öğünleriniz nasıl??
biz 9 ay 10 günlük olduk. bu ay domates başladık. alerji yapmadı. devam ediyoruz. ama yumurta beyazına 1 yaşında başlayacağız.Yumurta beyazı vermeye başlayan var mı arkadaşlar? Benim doktorum 9. ayda az tuzlu ve az baharatlı olmak şartıyla sizin yediğiniz her şeyi yiyebilir diyor ama internette hep 1 yaş diyor güvenemiyorum. O alerjik bebekler için önlem olarak 1 yaş senin ki alerjik değil diyor. Ne yapsam versem mi bilemiyorum. Tek yumurta sarısı az geliyor çocuğa iki yumurta sarısı yapsam ağır gelecek diye korkuyorum.
benim kızım hep düzenli uyudu. Yani sonradan değişen bir şey olmadı. Gece 1 kere uyanıyor sadece. Bazen hiç uyanmıyor. O yüzden ben cevap vermeyeyim :)merhabalar. Ben Şubat annesiyim. 6.ayımızı doldurduk. Merak ettiğim birşey sormak istiyorum. Uykularınız nasıl oldu? Ben birkaç sayfa mesajlarınızı okudum ama uykudan daha ziyade hep ek gıdadan bahsedilmiş. Herkesinki düzene girdi migece beslenmesi ne durumda?
Maşallah. Benimkide bir kere uyanıyor. Ama işte ben bir kere kalktım mı bir daha uyuyamıyorum. Merak ettim :) birde doktor kes gece beslenmesini deyince acaba dedim ben mi yanlış yapıyorumbenim kızım hep düzenli uyudu. Yani sonradan değişen bir şey olmadı. Gece 1 kere uyanıyor sadece. Bazen hiç uyanmıyor. O yüzden ben cevap vermeyeyim :)
1 kere uyanıyorsa gayet iyi bence. Gece beslenmesini kesmek için çok erken diye düşünüyorum.Maşallah. Benimkide bir kere uyanıyor. Ama işte ben bir kere kalktım mı bir daha uyuyamıyorum. Merak ettim :) birde doktor kes gece beslenmesini deyince acaba dedim ben mi yanlış yapıyorum
Canım hayırlı olsunBebeğimin bir ay kadar önce alt iki dişi çıkmıştı. Artık üstlerde çıkacak diye beklerken bu gün bir baktım kalan 6 diş birden patlamış geliyor. Şok oldum. Kaç gündür geceleri 5-6 defa uyanıyor. Yavrum kimbilir nasil acı çekiyor. Diş için jeller oluyor hiç kullandınız mi, fayda ediyor mu? Aslında onlar da zararlı ama var mı bildiğiniz , denediginiz rahatlatıcı doğal bir yöntem?
Ben de hiç kullanmak istemiyorum. Karanfil yağını nerden aldın aktardan mi? Markası ne?Canım hayırlı olsunJellerle uğraşma zaten patlamış işte.Yeşil soğan rahatlatıyor die biliyorum birde karanfil yağı sürmüştüm ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?