• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Hanımlarr bebeklerinizi nasıl giydiriyosunuz gunduz ve gece uyuturken?
Geceleri ince tulum giydiriyorum uzerini actigi icin gunduz kisa giydiriyorum yinede isilik baslamis🤔
Ankara'da bu hafta hep yağmur vardı ve baya serindi. o yüzden gündüz ince uzun kollu ve tayt giydirdik. geçen haftalarda şort kısa kollu giydiriyorduk. gece de müslin uyku tulumu giydiriyorum içine sadece çıtçıtlı body.

Merhaba anneler. Bebeğim 6 buçuk aylık. Bugün aşıyla gittik kilosu 6,9 çıktı(iki ayda 900 gr almış). Geçen seferde sınırdaydı şimdi de sınırda. İlla ki mama başla diyor çocuk aç diyor hemşire. Aç olsa sürekli ağlar uyumaz durmaz. Çocuk gayet neşeli hareketli kıpır kıpır hatta. Alışmış artık açlığa diyor. Mümkün olabilir mi böyle birşey ya büyük insan bile açlığa dayanamazken küçücük bebe nasıl alışsın. Ek gıdaya da başladım almıyor demek ki kilo. Fazla yediğinde kusuyor emzirdiğimde de öyle ek gıda verdiğimde de. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda. Çok canım sıkıldı. Bir önceki sefer 3-10 persentil çıkmıştı şimdi 10-25 persentil. Bir tık iyi aslında

Merhaba anneler. Bebeğim 6 buçuk aylık. Bugün aşıyla gittik kilosu 6,9 çıktı(iki ayda 900 gr almış). Geçen seferde sınırdaydı şimdi de sınırda. İlla ki mama başla diyor çocuk aç diyor hemşire. Aç olsa sürekli ağlar uyumaz durmaz. Çocuk gayet neşeli hareketli kıpır kıpır hatta. Alışmış artık açlığa diyor. Mümkün olabilir mi böyle birşey ya büyük insan bile açlığa dayanamazken küçücük bebe nasıl alışsın. Ek gıdaya da başladım almıyor demek ki kilo. Fazla yediğinde kusuyor emzirdiğimde de öyle ek gıda verdiğimde de. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda. Çok canım sıkıldı. Bir önceki sefer 3-10 persentil çıkmıştı şimdi 10-25 persentil. Bir tık iyi aslında
Niye çocuk doktoruna götürmüyosun.hemşireyi boşver bence.

Niye çocuk doktoruna götürmüyosun.hemşireyi boşver bence.
Aşı için gittik bugün takip de yapıyor ya yeni yani daha. Geçen ay götürmüştüm doktora alt sınırdaydı . Sınırın altına düşerse mama raporu çıkar demişti. Verelim mi o zaman mama demiştim mama zamanı geçti zaten ek gıda verirsin demişti. Başlamanı gerektiren durum yok demişti. Buradaki ek gıdayı bile önemsemiyor. Ek gıda ile doymaz mış çocuk illa mama ver diyor. Mama artı ek gıda. Emzirmeye de devam et diyor

Almiyor demek ki kilo derken? 2 ayda 900 gram mi almamis hali?? Biz 3 aydir anca 500 gram aldik, doktor hiç mama ver dememişti. Bu ay dediler daha biraz mama takviyesi yapabilirsin diye.

Almiyor demek ki kilo derken? 2 ayda 900 gram mi almamis hali?? Biz 3 aydir anca 500 gram aldik, doktor hiç mama ver dememişti. Bu ay dediler daha biraz mama takviyesi yapabilirsin diye.
Kilosu ne kadar peki canım ayda 400 gr az diyor bizimkine. Bir de doğum kilomuz 2940 tı bizim. Doğuştan zayıf

Kilosu ne kadar peki canım ayda 400 gr az diyor bizimkine. Bir de doğum kilomuz 2940 tı bizim. Doğuştan zayıf
Su an toparlamis hali 7 kilo kuzum. Dogum kilosu 3180. Aylik 400 alsak biz mutluluktan uçarız. Sen dinleme. 400 almis daha ne? Alimi iyi ama kilosu düşüktür. Mamayla da bi fark olacağını sanmiyorum. Doktorunuz varsa bi danış istersen

Benim kızım da 26 sında 7 aylık olacak ve 7600 kilosu. Yüzde 10 luk persentilde başladı iki ayda yüzde 70-80 lere çıktı şimdi çok az kilo alıyor ve yüzde 40 a düşmüş. Persentil egrisindeki bu dalgalanmalar beni endişelendiriyor. Doğduğundan beri düşük de olsa sabit bi egride gitse hiç takmayacagim.Doktora göre normal sinirlardaysa az da olsa düzenli kilo alıyorsa sorun yok. Ama ben de takmaya başladım artık. Çocuğumu yemek konusunda asla zorlamayacagim diyordum ama son zamanlarda üzülerek farkediyorum fazla ısrarcı olmaya basladim yedirme konusunda. Genel olarak günde kaç öğün veriyorsunuz sizler? Bı öğünde çay bardağı ile kiyaslarsaniz ne kadar yiyordur? Bi de her öğünde taze mi hazirliyorsunuz? Önceki öğünde hazırladığım şeyi yemeyince bı sonrakinde de versem yanlış bı sey mi yapmış oluyorum? Çok üzülüyorum özene bezene hazırladığım yemekler israf olunca.

Benim ki de yapıyor canim. Bir haftadır sıralamaya başladı.8 aylıkken yürüyecek bence 😊 parmak ucunda yürüyordu elinden tutunca eskiden artik tabanına tam basmaya başladı.
Bizimki de tam basarak yürüyor abisini kovaliyoruz şu sıralar evde büyük oğlum da çok hareketliydi ama bu gümbür gümbür geliyor :D

Ankara'da bu hafta hep yağmur vardı ve baya serindi. o yüzden gündüz ince uzun kollu ve tayt giydirdik. geçen haftalarda şort kısa kollu giydiriyorduk. gece de müslin uyku tulumu giydiriyorum içine sadece çıtçıtlı body.
Ankaranin sartlari daha baska tabi geceleri serin oluyo sabaha karsi cok sıcak oluyo orda iyi yapiyosunuz

Back