• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
evet çok haklısın her doktor farklı başlatıyor. Belki bebeğin durumunu da gözetiyordur. Güvenilir ve açıklayıcı bir doktor bulmaz önemli gerçekten. Bizim doktor muayenelerimiz tam 1 saat sürüyor. Randevuları arasında hep birer saat var. Kişisel gelişiminden, beslenmesine kadar herşeyi detaylıca anlatıyor. Biz 5. ayda yoğurt ve meyve ile başladık. 6. ayda bunlara ek olarak sebzeli çorbalara başladık. 7. ayda da çorba yoğurt ve meyveye ek olarak kahvaltıya başladık. şuan 3 öğün yiyoruz yani.
Kahvaltıda ne veriyorsun canım

Ben söyle yaptım önce bebek alışsın diye kuş başı etim vardı onu bir taşım haşladım kanı çıkıyor malum o kanlı suyu döküyorum tenceriyi yıkıyıp tekrar temiz tencerede kaynatıyorum önce çorbalarına et suyu koydum, sonra etli kemik aldım her bölgede farklı adı var sanırım bizim burda söğüş derler onuda aynı şekilde önce bir taşım kaynatıp kanlı suyu akıtıyorum sonra tekrar temizini hazırlıyorum, bundan sonrada kasaptan bebek için ilikli diz kemiği alıp yaptık, ben hemen ağır gelir diye böyle ilerledim . Ben kendimiz içimde etkerin kanından huylandığımdan böyle yapıyorm ama direk ilk kaynatmadaki suyu kullananlarda var, bazılarıda benm gibi haşlayp kanlı suyu çıkarmak yerine etleri yada etli kemikleri haşlamadan önce 2-3 saat suda bekletiyormuş oda bir yöntem , etli kemiği haşlarken suyuna havuç soğan kereviz gibi sebzelerde konulabilir ben daha sebzeli yapmadım yani bende bu işi çok iyi bildiğimden değil ama bu şekilde yapıyorum sonrada buz torbasına koyuyorm pratik olıyor tarhananın yada diğer çorbaların suyuna ekleniyor boş suyla hazırlanan çorbadan daha besleyici olıyor bide kavrulmuş kıyma ilave ediyorum çorbalara, blenderdan çekince kayboluyor kıymalar yok gibi oluyor rahat yiyor bizim sorunumz kızımın iştahsızlığı her şeyi çok zor yiyor ağzını kitliyor bende madem az yiyor besleyici olsun derdindeyim
Anladım canım çok teşekkürler

Canim bnm doktorum direk ilikli kemikle baslayabilirsin dedi 7 aylik kizim 1 aydir katiyorum yaptilarimin icine hic sorun olmadi bn su sekilde kaynattim ilikli kemige 2 litre su koydum bi cay kasigi elma sirkesi koydum ilikleri icinden rahat ciksin die bi butun sogan koydum bi dis sarimsak duduklude 3 saat kaynattim snra suzdum iliklerini cikarttim buz torbalarina koydum her yemekte cikarip atiorm icine
Alerji kızarıklık bişey olmadı yani bende yapayım bari duru suyla yapıyorum hep gerçi ben sebzeleri meyveleri yoğurt vs denedim olmadı hiç alerjik bişey

haftada 3 yumurtayı geçmeyecek kadar yumurta sarısı,
organik labne yada suda bekletilerek tuzu alınmış yağlı peynir
ev yapımı pekmez
tuzsuz tereyağ
kendi yaptığım bisküvi (formül mama yada anne sütüyle eziyorum)
Yumurta sarısına nezaman başladın ben daha başlamadım bebegim6 bucuk aylık pekmez veriyorum.bunların hepsini karıstırıpmı veriyorsun.bende muhallebinin içine bisküvi pekmez koyuyorum

Yumurta sarısına nezaman başladın ben daha başlamadım bebegim6 bucuk aylık pekmez veriyorum.bunların hepsini karıstırıpmı veriyorsun.bende muhallebinin içine bisküvi pekmez koyuyorum
7 aylık olunca başladık kahvaltıya. bulamaç yapmıyoruz. hepsini ayrı ayrı veriyoruz. sadece tereyağ ile yumurtayı karıştırıp yağı eritiyorum içinde.

Bu ilk gün kahvaltımızdı. Şimdi peynir tereyağ yumurta miktarlarını biraz daha artırdık.

Eklentiler

• 48EE3D74-A5C5-429D-B94E-56B0B28A8DFD.jpeg
    48EE3D74-A5C5-429D-B94E-56B0B28A8DFD.jpeg
    62,7 KB · Görüntüleme: 34
Aynen bizimki kız ya. Kilomuz da 9200 gram maşallah.
8 kiloyuz biz daha alıp alıp veriyoruz.Birde lanet aşılar bizi mahvediyor ne var içinde aşıdan sonra hastalanıyor ona rağmen elhamdülillah toparlanıyoruz Allah'ın izniyle.He birde dişte eritti bizi altlardan rahatladık şimdi üst başladı 😊

Bizde 6 ay 6 günlükken 72 dik şuan 6 buçuğuz 73 74 olmuş olabiliriz😊 Maasallah seninki kız birde çok yüksek kıza göre, bizim ebede sizin boy listede yok dedi.Maasallah kuzucuklara.♥
Gerçekten maşallah biz daha 67-68lerdeyiz bide erkek kısacık olmasa bari doktoruna göre 170-75lerde görünüyor boyu ileride dedi bende dedim babasının boyu okadar e işte genler :))

Gerçekten maşallah biz daha 67-68lerdeyiz bide erkek kısacık olmasa bari doktoruna göre 170-75lerde görünüyor boyu ileride dedi bende dedim babasının boyu okadar e işte genler :))
Genler diyip geçiyorlar sağolsunlar😊ilikli kemik suyu veriyorum ben ona bağlıyorum.Bugünde muhabbeti geçmişken değineyim dedim😊Bende babada kısayız.68 normal olanı senin ay için yanlış değilsem seninki bizde sonra doğdu dimi ?

8 kiloyuz biz daha alıp alıp veriyoruz.Birde lanet aşılar bizi mahvediyor ne var içinde aşıdan sonra hastalanıyor ona rağmen elhamdülillah toparlanıyoruz Allah'ın izniyle.He birde dişte eritti bizi altlardan rahatladık şimdi üst başladı 😊
Bizim de alt 2 diş çıktı. Üstte bişey yok şu anlik. Biz Bi de ek gıdaya da geçmedik. Bizim doktor 7. Ay diyor. 13 temmuzda geçeceğiz inşallah. Anne sütüyle bugünlere iyi geldik maşallah.

Back