Ben söyle yaptım önce bebek alışsın diye kuş başı etim vardı onu bir taşım haşladım kanı çıkıyor malum o kanlı suyu döküyorum tenceriyi yıkıyıp tekrar temiz tencerede kaynatıyorum önce çorbalarına et suyu koydum, sonra etli kemik aldım her bölgede farklı adı var sanırım bizim burda söğüş derler onuda aynı şekilde önce bir taşım kaynatıp kanlı suyu akıtıyorum sonra tekrar temizini hazırlıyorum, bundan sonrada kasaptan bebek için ilikli diz kemiği alıp yaptık, ben hemen ağır gelir diye böyle ilerledim . Ben kendimiz içimde etkerin kanından huylandığımdan böyle yapıyorm ama direk ilk kaynatmadaki suyu kullananlarda var, bazılarıda benm gibi haşlayp kanlı suyu çıkarmak yerine etleri yada etli kemikleri haşlamadan önce 2-3 saat suda bekletiyormuş oda bir yöntem , etli kemiği haşlarken suyuna havuç soğan kereviz gibi sebzelerde konulabilir ben daha sebzeli yapmadım yani bende bu işi çok iyi bildiğimden değil ama bu şekilde yapıyorum sonrada buz torbasına koyuyorm pratik olıyor tarhananın yada diğer çorbaların suyuna ekleniyor boş suyla hazırlanan çorbadan daha besleyici olıyor bide kavrulmuş kıyma ilave ediyorum çorbalara, blenderdan çekince kayboluyor kıymalar yok gibi oluyor rahat yiyor bizim sorunumz kızımın iştahsızlığı her şeyi çok zor yiyor ağzını kitliyor bende madem az yiyor besleyici olsun derdindeyim