• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Mama kullanıyor musun canım? Şimdi geldim sağlık ocağından hemşire illa ki mama başla çocuk aç diyor. Hatta ve hatta açlığına alışmış diyor nasıl oluyorsa (!) 6 buçuk aylık 6900 gr
biz doğduğundan beri mama da kullanıyoruz canm. Ama bence bebeğinin kilosu düşük değil. 2 ayda 900 gram gayet iyi almış. Artık azaldı zaten kilo alımları. Daha da azalacak. Biz 6 aylıkken 6550 gramdık. Sağlık ocağı da kendi doktorumuz da az demedi. Aç olsa durmaz. Başlama bence mamaya. Ek gıdaya geçtiysen tahıllı falan kaşık mamaları verebilirsin. Doktorlar da onu öneriyor.

Benimkid
Bizimki emeklemiyor, pek pütürlü yemiyor, 7 kilo, konuşmuyor da. Bir de saçı yok :KK70:
benimkide emeklemiyor emeklemesi için önce oturması lazım oturamıyor ama merdane gibi evin içinde dönüyor Saçı yok gözleri siyah yemez içmez 😂😂

Genler diyip geçiyorlar sağolsunlar😊ilikli kemik suyu veriyorum ben ona bağlıyorum.Bugünde muhabbeti geçmişken değineyim dedim😊Bende babada kısayız.68 normal olanı senin ay için yanlış değilsem seninki bizde sonra doğdu dimi ?
Ben uzunsunuz sandım ozaman bende başlıycam kemik suyuna :) lohusayken kemik sulu çorba içtim göğüslerimden o süt taşmıştı resmen çok faydalı gerçekten 12 aralık doğumluyuz biz canım galiba 38+6 doğurmuştum

Bukadar kilo okadar hareketli bir bebekte çok iyi ya yiyip içip geziyor demekki benimkide az önce bakkala gitti ekmek almaya 😂😂😂😂
Aslında normal kiloda doğdu 27 günlükken kuveze girdi orda çok kilo alarak cıktı ondan sonrada böyle devam etti ama doğduğundan beri çok hareketli

Merhaba anneler. Bebeğim 6 buçuk aylık. Bugün aşıyla gittik kilosu 6,9 çıktı(iki ayda 900 gr almış). Geçen seferde sınırdaydı şimdi de sınırda. İlla ki mama başla diyor çocuk aç diyor hemşire. Aç olsa sürekli ağlar uyumaz durmaz. Çocuk gayet neşeli hareketli kıpır kıpır hatta. Alışmış artık açlığa diyor. Mümkün olabilir mi böyle birşey ya büyük insan bile açlığa dayanamazken küçücük bebe nasıl alışsın. Ek gıdaya da başladım almıyor demek ki kilo. Fazla yediğinde kusuyor emzirdiğimde de öyle ek gıda verdiğimde de. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda. Çok canım sıkıldı. Bir önceki sefer 3-10 persentil çıkmıştı şimdi 10-25 persentil. Bir tık iyi aslında
Artık 6.5 aylık olan bebeğin mamayla ne ilgisi olur ? Biz neredeyse 6. Ayına girmek üzereydik doktora gittik çünkü kaka yapmıyordj ama ekstra bir huzursuzluğu da yoktu kilo alımı durmuş sadece emziriyordum bendoktor dedi ki sütün olabilir ama kalitesi bitmiş bebek vitamin almıyor gelişmiyor ve doymuyor artık 6.ayınada bir hafta falan kaldığı içim ek gıdaya başladık ve şuan hergün kaka yapıyor gece uyanma sayısı 2-3 e düştü

Yaaa kızlar bebekleriniz neler yiyor maşallah benim bebeğim 10 kilo ama sadece süt emmek istiyor daha havuç püresi bile yediremedim öğürüyor çıkarıyor vitaminsiz kalacak çocuk yaa nasıl alıştıracağım 😔😔 özel yöntemler uyguladınız mi?

Merhaba anneler. Bebeğim 6 buçuk aylık. Bugün aşıyla gittik kilosu 6,9 çıktı(iki ayda 900 gr almış). Geçen seferde sınırdaydı şimdi de sınırda. İlla ki mama başla diyor çocuk aç diyor hemşire. Aç olsa sürekli ağlar uyumaz durmaz. Çocuk gayet neşeli hareketli kıpır kıpır hatta. Alışmış artık açlığa diyor. Mümkün olabilir mi böyle birşey ya büyük insan bile açlığa dayanamazken küçücük bebe nasıl alışsın. Ek gıdaya da başladım almıyor demek ki kilo. Fazla yediğinde kusuyor emzirdiğimde de öyle ek gıda verdiğimde de. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda. Çok canım sıkıldı. Bir önceki sefer 3-10 persentil çıkmıştı şimdi 10-25 persentil. Bir tık iyi aslında
Sağlık ocağı hemşiresi sana sözlü olarak bunu der sonra iki gün sonra ben demedim der onların böyle bir yetkisi yok bizim hemşire bana bir krem önerdi eve geldikden bir kaç saat sonra aradı alıp kullandınmı dedi yooo dedim aman üstüme kalmasın bizim mama ilaç tavsiye etme yetkimiz yok ben boş bulundum sen doktpruna sor dedi, aç olan bebek ağlar , uyuyamaz , huzursuz olur açlıkdan sürekli ağlar, çişli bez sayına bak aç olan bebek ne idrar ne kaka yapamaz, yapsada sayı düşükdür, artık 6 aya gelmişsin bence ek gıdaya başla tahıllı kaşık mamaları ver çorba ver yoğrt ver hemşireyi değil doktorunı dinle ayrıca ilk aylar kilo alımı hızlı olur sonrasında yavaşlar 100 gr alan bebek bile aldı diye artıya geçiyorken sen bence moralini bozma hatta şu hemşire canını sıkıyorsa aile hekimini değiş bukadar can sıkıco konuşup moralini bozan kişiyi idare etmek zorunda değilsin

Maşallah o nasıl oldu ya hu boyu kaç biz 12 Aralık 8500 kilo 67 boy
3 aralık doğumlu boyu 66cm boyu kilosuna göre kısa gidiyor 4.5ayina kadar sadece anne sütüyle bi hafta sütüm gitti gibi oldu biraz mama verdik sütle böyle şişti şimdi ek gıda da dikkat ediyorum iyice şişmesin diye

Yaaa kızlar bebekleriniz neler yiyor maşallah benim bebeğim 10 kilo ama sadece süt emmek istiyor daha havuç püresi bile yediremedim öğürüyor çıkarıyor vitaminsiz kalacak çocuk yaa nasıl alıştıracağım 😔😔 özel yöntemler uyguladınız mi?
Canım zorlama bence büyük oğlum 2sene sadece beni emdi desem yeridir maşallahı var ama

Canım zorlama bence büyük oğlum 2sene sadece beni emdi desem yeridir maşallahı var ama
Sonra kendi kendine mi istedi ek gıdaları? Vitaminsiz kalacak diye korkuyorum sonuçta anne sütü de bir yere kadar yeterli olur bağırsakları için lifli gıdalar tüketmesi gerekir bilemedim sebze ile başlamıştık doktor bir iki kere daha dene zorlamadan olmazsa meyve ile başla dedi 6 ay 3 günlük oğlum

Sonra kendi kendine mi istedi ek gıdaları? Vitaminsiz kalacak diye korkuyorum sonuçta anne sütü de bir yere kadar yeterli olur bağırsakları için lifli gıdalar tüketmesi gerekir bilemedim sebze ile başlamıştık doktor bir iki kere daha dene zorlamadan olmazsa meyve ile başla dedi 6 ay 3 günlük oğlum
Canım daha yeni geçmişsin acele etme yeni yeni öğreniyor

Ben uzunsunuz sandım ozaman bende başlıycam kemik suyuna :) lohusayken kemik sulu çorba içtim göğüslerimden o süt taşmıştı resmen çok faydalı gerçekten 12 aralık doğumluyuz biz canım galiba 38+6 doğurmuştum
Nette hiçbir besin değeri yok yazıyor ama ben buna inanmıyorum.iki kızım var büyüğü sürekli 3 cm uzun ilerliyordu.Küçük olan arkadaşları arasında ufak bir kaza geçirdi kaval kemiği kırıldı.Bende ne iyi gelir die araştırma içine girdim bulamadım.Büyüklerimizin kemik suyu iyi gelir desteğini duymuştum.Neyse hergün içiriyoruz kıza kız hem çabuk iyileşti hemde abla ile arasındaki o farkı kapadı.Boyle faydasını görünce çocuklara vermeye devam ettim büyük kız içmiyor küçüğü içiyor 6 cm abladan uzun artık😊içir yani boyu uzamasa bile kemikleri kaliteli olur.

Nette hiçbir besin değeri yok yazıyor ama ben buna inanmıyorum.iki kızım var büyüğü sürekli 3 cm uzun ilerliyordu.Küçük olan arkadaşları arasında ufak bir kaza geçirdi kaval kemiği kırıldı.Bende ne iyi gelir die araştırma içine girdim bulamadım.Büyüklerimizin kemik suyu iyi gelir desteğini duymuştum.Neyse hergün içiriyoruz kıza kız hem çabuk iyileşti hemde abla ile arasındaki o farkı kapadı.Boyle faydasını görünce çocuklara vermeye devam ettim büyük kız içmiyor küçüğü içiyor 6 cm abladan uzun artık😊içir yani boyu uzamasa bile kemikleri kaliteli olur.
Tamam canım teşekkür ederim bende öyle düşünüyorum

Back