2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Bu çocuğu ile ilgilenmeyen babalar beni sinir ediyor. Kimse kusura bakmasın ama süs çiçeği değil bu çocuk. Anne kadar babaninda sorumlulugu var. Ama birazda kadınlar bu hale getiriyor bence kocalarını. Sürekli "sağolsun yardım ediyor, altini değiştiriyor, allah razi olsun çocuğa bakıyor" diye diye bu bir tercih durumuna dönüşüyor. Çocuğa bakmak yardım değil ebeveynlik görevi ve anne kadar babada bakıma ortak olmalı. Bu benim fikrim kimse yanlış anlamasın.

Eklentiler

• Screenshot_20190331-154525_Instagram.webp
    46,8 KB · Görüntüleme: 51
Kızlar bebek arabasına takarak kullanıdığımız anakucağının içindeki yenidoğan pedini ne zaman çıkarıyoruz? 3 ayı geçti artık çıkartmak lazım galiba dimi?

Ben de almayı düşünüyorum böyle bi tane. Yazın ek gıdaya baslayacagimiz için balkonda da olsun istiyorum böyle bir sandalye. Biz hep balkonda yiyoruz yazlari. İçeri disari taşımak zorunda kalmayalim hem de güneşten filan etkilenirse diye ucuz bı şey iyi olur diye düşünüyorum. ama internette de aynı fiyata aşağı yukarı bunlar. Marketten eve taşımaya gerek yok bence.

Kızlar bebek arabasına takarak kullanıdığımız anakucağının içindeki yenidoğan pedini ne zaman çıkarıyoruz? 3 ayı geçti artık çıkartmak lazım galiba dimi?
Ben geçen hafta çıkardım. Yanı söyle hava soğuksa kalın battaniye örtüyorum o zaman takmıyorum dar oluyor ama hava iyiyse ince battaniye almışsam takıyorum.

Bana gündüz uykusu çok uzun gibi geldi canım. Tam emin değilim ama sanki toplam 14 saat uyumali diye okumuştum bu aylarda. Benimki de gece 1,5-2 saatte bir uyanıyor ama emdikten sonra hiç problem çıkarmadan devam ettiği bana çok koymuyor. Doktor bana uyku döngüleri bir buçuk saatte bir hafifliyor arada hangi yöntemle uyuttuysan yine aynı yöntemle uyumaya ihtiyaç duyuyorlar demişti. Yani açlıktan değil, emzirerek veya emzikle uyuttuysan yine onu arıyor olabilir tekrar dalabilmek icin.

Evet canım mantıklı taşıması falan çok kolay pratik

Ben hamileyken telefonu odasına bile sokmayacagim filan diyordum ama ilk ay uykusuz gecelerde uyuyakalmamak için pes edip telefonla oyalandim yanında. TV hiç acmiyoruz. Telefonu da daha bı kaç gün önce artık bı daha yanında elimize almayalim diye konuştuk eşimle. Görüntülü arama da yapmayacağım artık. Telefonun ekranini farkedince ne yapıyor olursa olsun bırakıp telefona kitleniyor tedirgin ediyor insanı. Eşine doktor filan söylese daha çok etki eder mi acaba? Ya da kendin söylemek yerine direk bilimsel bı şeyler okutsan temel güven duygusunun önemi, ekranın zararlariyla ilgili.

Yani gündüz bir kere uyusa ds olur ama gece daha kaliteli uyuması lazım sanki. Nasıl düzen oluştururum bilmem.
Bana da şu an bir paylaşımım yok ne yapayım diyor ama olmaz ki öyle... Bari bir saat ilgilensin ama tam ilgilensin.
Ben de öyle düşünüyorum.
Kaldı ki ben çok çok kötü zamanlar yaşadım ama bir kere bile ben bakmam, ilgilenmek istemiyorum demedim. O hiç dememeli.
Gündüz uykusu gelince çok mızırdıyor ve ağlıyor. Daha da yatırmazsam çok huysuz oluyor o gün kendine gelemiyor:) gece benimki de uyanmıyor ama bazen 10 dakikada bir mızıldıyor. Açlıktan mı emziği mi istiyor anlayamıyorum, kendi belirliyor.
Yani artık herkesin bildiği şeyler, birinin söylemesine gerek var mı bilmiyorum. Kendince daha bebek olduğu için anlamaz modunda ama göre göre alışacak çocuk.

Bugün dediğini denedim işe yaradı gibi ama uyandı uyutmaya çalışırken baya mız mızlandı çok saol cnm ya aklıma hiç gelmemişti böyle denemek 10 dk bir uyanınca yemek iş hep kalıyor en azından yarım saat uyudu gerçi oğlum doğduğu günden beridir çok uyuyan bir bebek olmadı az daha büyüse tamamen uyumayacak:)

Her satıcı ayrı gönderiyor. Ödeme kredi kartıyla bazen 10 güne bazen 40 güne geliyor. Bazen hiç gelmedigide oluyor
Ana ciddi misin çok geç geliyor ozmaan peki parayı iade ediyorlar mı mesela geçen trend yoldan 13 ürün aldım 10 geldi aradım neredeyse 15 gün oldu ne iade yapıldı nede ürünü gönderdiler sinir oluyorum sitelerin bu üçkağıtçılığına

Evet canım aynen öyle.İlkini ben çevirip döndü oğlum diye sevdim ikincide dön oğlum dedim döndü baya zorlandı poposunu kaldırabildiği yok gücü var ama tembellik yapıyo gibi
Vay be. Benimkinin su anda soylediklerime verdiği tek tepki sanki aşırı komik bir seymis gibi gülmek

kizlar ben de annemin evine geldim 1 haftadir.yuruyus yapiyoruz kardesimle insallah dogum kilolarimi veririm.54ten 71e cikmistim su an 61im.bir de bileklerim cok agriyodu bebegi kaldiramiyodum o da biraz duzelir umarim

bu arada oğluma hep bebiş falan diyorum hala adını benimseyemedim galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…