• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Benim kızda hep kafasını kendi kaldırıp oturmak için uğraşıyor oturunca öyle mutluki dakikalarca ağlamaz yatırınca basıyor çığlığı
E hangisi doğru acaba kafam karışıyor oturtun oturtmayın benim oğlanda iki elini sımsıkı tutup omuzlarından güç alarak kalkmaya çalışıyor yardımedip kaldırmazsan yıkıyor ortalığı kafasını tutmaya bakınmaya çalışıyor oturtunca destekli tabiki ama kesinlikle oturtmayın da diyorlar bilemedim ben bu işi

Bizimki gibi şimdi böyle bebeği napalım zorla ağlatıp oturtmayalım mı ya ben asla yapmam dediğim herşeyi yaptım sırf sussun sakin olsun diye anne olmak böyle birşey sanırım tv izletmemeye çalışıyorum ama arada kafasını çevirip bakıyor engel oluyorum ama bunu yapıyor İnan bana nasip olursa seneye bu bebeler telefonu alıp oynayacaklar bizde paşa paşa verecez istediğimiz kadar asla yapmayız desekte yapacaz
Asla bacağımda sallamıycam asla tv telefon göstermiycem köy işi atıcam kanepede uyur kalır vs vs ahkam kesen ben ağlamasın diye amuda kalkıcam nerdeyse 🤣 büyük konuşmamak lazımmış şu meşhur doktor Kağan Kocatepe’yi hamileliğimden beri takip ediyorum eşinide eşi de jinekolog geçen bir paylaşımına yorum yaptım kadın üzüldü halime cevap verdi :) sizde bacağınızda salladınız mı çocuklarınızı okuyorum zararlarını tedirgin oluyorum diye ama oğlan çok gazlı ne yapacağımı bilemedim dedim kadın da 2 yaşına kadar salladık ama sakince ve göz teması kurarak diye cevap verince biraz içim rahatladı koskoca doktor bile kuralları yıkmış konu çocuk olunca

Arkadaşlar bana yardımcı olabilir misinizzz???

Bebeğine gündüz uykusunu oturtturabilen var mı??. Bizim hiç gündüz uykumuz yok en fazla on dakika süreli emeyim diyor çokda gazlı bir Bebek ...
Nasıl verdiniz uyku eğitim ini???

Kızlar kızıma bayramlık araştırıyorum şimdilik bunları buldum sizler bakıyormusunuz aklınızda var mı bişey bunlar güzelmi sizce bayram Haziran ayında burası çok sıcak oluyor napsam ki
Şöyle bir kombin düşünüyorum canm ben de

Eklentiler

• FD7256C4-A8A4-4357-A779-7B5F51993360.webp
    FD7256C4-A8A4-4357-A779-7B5F51993360.webp
    32,8 KB · Görüntüleme: 43
  • EE65EADC-C3F5-4027-B9A1-FAEF883EF798.webp
    EE65EADC-C3F5-4027-B9A1-FAEF883EF798.webp
    5,3 KB · Görüntüleme: 68
Cnm düşünsene geçen ay böyle bir istekleri var mıydı yoktu kucak istiyorlardı şimdi oturmak zaten onlar bizi yönlendiriyor her koşulda hastalanınca bile belli ediyorlar bir şekilde yada keyfi yerindeyse bunu da belli ediyorlar biraz önce oturttum öyle mutlu ki görmen lazım valla ben geçmişte gördüğüm insanlardan biliyorum o nedenle bu konuya pek katılmıyorum isteyen tabiki de istediğini yapar
Tabiki herkes istediğini yapar ama burada bilgi fikir paylaşmak ve almak için varız. Ben daha oturmadım açıkçası ama o bunu istiyor ve ben engel olmam ve yavaştan kucağımda oturtma ile başlayacağım. Önceden koltuk altından tutup kaldırınca kuvvetle yere basmazdı şimdi kaldırıyorum kucağıma bastırıyorum nasıl keyif alıyor gülücükler atıyor. Asıl gelişimi takip etmek böyle olur. Ek gıda içinde o ellerini yemeğe atıp istediğini belli ettiğinde bagirsaklarini yormadan başlayacağım sonuçta onlar yolu biliyor

Bebeğine gündüz uykusunu oturtturabilen var mı??. Bizim hiç gündüz uykumuz yok en fazla on dakika süreli emeyim diyor çokda gazlı bir Bebek ...
Ben yavaştan başladım gündüz kısa uyku uyuyorsa 45dk 'dan az tekrar uyutmaya çalışıyorum yatağında uyumuyor ya kucağında pis pis yapıyorum ya da memeye tekrar alıp pis pişliyorum ve toplam 45dk 'dan fazla uyumasını sağlıyorum. En az bir tanesinde bile yapsam mükemmel olur alışacak bir zaman sonra

Ben yavaştan başladım gündüz kısa uyku uyuyorsa 45dk 'dan az tekrar uyutmaya çalışıyorum yatağında uyumuyor ya kucağında pis pis yapıyorum ya da memeye tekrar alıp pis pişliyorum ve toplam 45dk 'dan fazla uyumasını sağlıyorum. En az bir tanesinde bile yapsam mükemmel olur alışacak bir zaman sonra

Bizimki de sadece emerken uyuyor ama emmesi zaten en az yarım saat sürüyor biraz uyuyor biraz emiyor onun dışında uyumuyor.

Bizimki de 103 günlük eline tutuşturuyorum öyle Biraz salliyor istemsizce o kadar.
3.5 4 aya yaklaşsın başlar canım...
Bizim 1 Nisa'n da 4.ayımız bitiyor daha bilmiyor uzatınca bakıyor sadece eline verincede oraya buraya sallayıp kafasını acıtıyor
Bizde hala tutamıyoruz canim erken daha
4 ay 11 günlüğüz hala öyle uzun süreli tutamıyor. Ben eline verince 5-6 saniye tutabiliyor sadece.
Biz varız cnm hala tutamıyor
Allah hepinizden razı olsun çok rahatladım yazdıklarınızı okuyunca kızlar

bugün yeni bir diş kaşıyıcı aldım. Silikondan yapılmış basit bir düzenek. Eline tutuşturdum uzunca bir süre tuttu hatta o bırakmadı ben aldım elinden 😄 galiba bugün ona burada beceriksiz, tembel, hımbıl dediğimi hissetti 🤣🤣 ama bence tesadüfen denk geldi tuttu, yarın tutacağını sanmıyorum 🤣

Eklentiler

• B38F0DF1-ACC0-426D-8A52-6DCBAC8008CF.webp
    B38F0DF1-ACC0-426D-8A52-6DCBAC8008CF.webp
    18,3 KB · Görüntüleme: 64
Kızlar bebeğim emerken kulağını çekiştiriyo durmadan kulağına bastırıyo bişeyler yapıyo.Diş çıkarma döneminde demişti doktor ama ondan dolayı olsa sadece tek kulağına yapmazdı heralde

Benimkinin de gündüz uykusu olayi içler acısı durumda. Kucağımdan bırakır bırakmaz uyanıyor. Bazen diyorum keşke sallamaya filan alışmış olsaydı en azından uyutmak için ne yapmam gerektiğini bilirdim.

bugün yeni bir diş kaşıyıcı aldım. Silikondan yapılmış basit bir düzenek. Eline tutuşturdum uzunca bir süre tuttu hatta o bırakmadı ben aldım elinden 😄 galiba bugün ona burada beceriksiz, tembel, hımbıl dediğimi hissetti 🤣🤣 ama bence tesadüfen denk geldi tuttu, yarın tutacağını sanmıyorum 🤣
çok hoş canim ya nerden aldin

Back
X