• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Cnm geçen hafta biraz geç kalmıştık rota aşısı için ama doktor bir kaç gümünüz var diyip yaptı ve o gümden beridir ara ara oluyordu dünden beridir ishal bugün gaita tahlili yaptırdık ama sanırım geç götürdük yarım saat için de olmasj gerekiyor ya biz galiba emin değilim ama 40 dk sonra verdik birşey yok dedi dr biogai kullanın dedi benim de bağırsaklarım sabah çalışıyordu ama ishal olmadım sadece karın ağrısı vardı acaba yediğim birşey mi dokundu ona napayım ben ya
Canım bende pazartesi rota virüsü aşısı yaptırdım bugün benim oğlum da 5 kere ishal gibi yaptı doktora mesaj attım fotosuyla beraber. Olabilir normal yan etkiler bol bol emzirin dedi...

Oyuncak tavsiyesi için cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim önerilerinizi göz önüne alıp oyuncak alıcam zeka kartı almşdım çok işe yarıyormu bilemiyorm

Asla bacağımda sallamıycam asla tv telefon göstermiycem köy işi atıcam kanepede uyur kalır vs vs ahkam kesen ben ağlamasın diye amuda kalkıcam nerdeyse 🤣 büyük konuşmamak lazımmış şu meşhur doktor Kağan Kocatepe’yi hamileliğimden beri takip ediyorum eşinide eşi de jinekolog geçen bir paylaşımına yorum yaptım kadın üzüldü halime cevap verdi :) sizde bacağınızda salladınız mı çocuklarınızı okuyorum zararlarını tedirgin oluyorum diye ama oğlan çok gazlı ne yapacağımı bilemedim dedim kadın da 2 yaşına kadar salladık ama sakince ve göz teması kurarak diye cevap verince biraz içim rahatladı koskoca doktor bile kuralları yıkmış konu çocuk olunca
Aynen cnm ben pış pışlarım asla sallamam dedim salladım o ne öyle şekerli su da olur mu asla vermem dedim verdim vs vs yani o an geldiğinde başka çaren kalmıyor susması için ben sallıyorum valla baya da hızlı sakladığım günler oldu özellikle hastanede yatarken mecburen tabi sakinleşmiyordu ama aklıma kötü kötü şeyler getirmiyorum me olur diye yorumlara bakmıyorum bizde sallayarak büyüdük hamdolsun iyiyiz ama aslaları hayatımızdan çıkarsak iyi olur çünkü asla dedikçe yapıyoruz :)

Tabiki herkes istediğini yapar ama burada bilgi fikir paylaşmak ve almak için varız. Ben daha oturmadım açıkçası ama o bunu istiyor ve ben engel olmam ve yavaştan kucağımda oturtma ile başlayacağım. Önceden koltuk altından tutup kaldırınca kuvvetle yere basmazdı şimdi kaldırıyorum kucağıma bastırıyorum nasıl keyif alıyor gülücükler atıyor. Asıl gelişimi takip etmek böyle olur. Ek gıda içinde o ellerini yemeğe atıp istediğini belli ettiğinde bagirsaklarini yormadan başlayacağım sonuçta onlar yolu biliyor
Tabi cnm doğru diyosun o nedenle buradayız ama olurda bombardımana tutulurum diye ben baştan yazayım dedim :) herkes istediğini yapmakta özgür ben şuna da karşıyım şunu yaptın eee başına bu gelir niye yaptın diyenede kızıyprum olana çare yok olan olmuş geçmiş kafa bulandırmanın anlamı yok herkes fikrini söylerken biraz bunu da düşünmeli bence
Aynen cnm bebeğin seni yönlendirecek artık onlar nasıl rahatsa bizde öyle davranacaz

Büyüyünce daha zor olabilir canım. Eşine anlatırsan durumu anlar tabikide. Herkesin görüşü farklı bu konuda. Ama büyüyünce ufak ağrıyı bile çok görüp çok ağlayabilir. Şimdi bisey anlamıyorlar. Arada mizmizlandi atlas muhtemelen çiş yaparken yanma oldu ama 9 da yine sorunsuz uyudu. Bebekken daha kolaymış gerçekten.
Evet özellikle 40 kadar olması çok daha iyi sinirleri henüz gelişmemiş olduğundan acı hissi okadar olmuyormuş ben çok istedim eşim izin vermedi şimdi istiyorum yine söyleniyor inatla yapmakta istemiyorum ona kalsa 1 yaş diyo anlatıyorum küçkkken daha çabuk toparlıyor iyi oluyor diye yok adam anlamıyor

1 hafta biraz uzun gibi. Biz asiyi yaptirdimizda evrmiz dedi yan etki olarak ishal yapabilir diye ama ne kadar zamanda olur acikcasi fikrim yok. Devam ediomu hala?
İlk gün ishal oldu normal dedim ikinci gün sadece bir kere ishal gibi yaptı gerisi normaldi sonra bir kaç gün yine aynı oldu sadece bir kere ishale bezer yaptı ama Çarşamba akşamı yaptı ishal ve dün bugün devam ama dün 3 kez kaka yaptı bugün 6 kez yarın bakacam devam ederse götürürüm yine anlamadım niye böyle oldu

Canım bende pazartesi rota virüsü aşısı yaptırdım bugün benim oğlum da 5 kere ishal gibi yaptı doktora mesaj attım fotosuyla beraber. Olabilir normal yan etkiler bol bol emzirin dedi...
Ciiddi misin valla biz kaka testi yaptık ama bence geç götürdük olmadı normal çıktı gibime geldi endişe ettim hatta ama sizde de varsa ozman normal hani başka bir şey yok şükür ateş vs sadece ishal su bile verdim ben su kaybı olmasın diye bol. Bol emzirdim bakalım inş yarın tamamen geçer

Benimkide öyle aventleri tutmadı gazlı olduğundan malum hep mıkır mıkır ondan emziğe alıştırmaya çalışıyorum tutmuyor cesaret edemedim bunlarıda alıp fırlatmasından bakkal emziği aradım benim zamanımdaki yumuşak kauçuklardan onlarda yok 😆 bakkallar bile silikon satar olmuş parmaklarını cokur cokur emiyor kauçuk yumuşak diye aklıma geldi ama maalesef
Benim kız nuk kauçuk emiyor canım hiçbir emziği kabul etmedi buna bayıldı bakkal emziği gibi

Benimkide öyle aventleri tutmadı gazlı olduğundan malum hep mıkır mıkır ondan emziğe alıştırmaya çalışıyorum tutmuyor cesaret edemedim bunlarıda alıp fırlatmasından bakkal emziği aradım benim zamanımdaki yumuşak kauçuklardan onlarda yok 😆 bakkallar bile silikon satar olmuş parmaklarını cokur cokur emiyor kauçuk yumuşak diye aklıma geldi ama maalesef
ozaman bunu hiç tutamaz kizim emmek istiyoda meme izin vermiyo 🤣 dursa agzinda emecek aslinda

çok hoş canim ya nerden aldin
Carterstan aldım canm markası bu. Belki başka yerlerde de vardır. İnternette de bulmuştum ben daha önce bayadır planlıyordum bunu almayı.

Eklentiler

• F0497F43-2729-41B9-ABF2-58BAFE544834.webp
    F0497F43-2729-41B9-ABF2-58BAFE544834.webp
    10,6 KB · Görüntüleme: 32
Kızlar gelişimsel pediatri randevumuzdan çıktık. Genel olarak gelişimi iyi dedi. Kafamdaki bir çok soruyu ben sormadan yanıtladı. Şimdi anlatacaklarım 3 ayını tamamlamış bir bebeğin yapması gerekenlerdir. Yani bize düzeltilmiş 3 aya göre randevu vermişlerdi. Ona göre kendi bebekleriniz için de söylediklerimi uygulayabilirsiniz. 5 aydan önce kesinlikle destekli desteksiz oturtmuyorsunuz dedi. Ayağına bastırmıyorsunuz dedi. 8-9 aydan önce yani kendisi basmaya başlamadan önce bastırılmazmış. Örümcek yürüteç kesinlikle yasak. 2 yaşına kadar tv telefon yasak. Günde en az 120 dk uyanıkken yüzüstü yatırıyorsunuz önüne oyuncak koyup kafasını kaldırmasını sağlıyorsunuz dedi. 5-10’ar dakika yüzüstü yatabilir ama toplamda günde 120 dk olması gerekiyor dedi. Yüzüstü uyutmanızda hiç bir sakınca yok aksine faydalıdır dedi. Artık dönmeye başlaması lazım dönmüyorsa 20 sabah 20 öğlen 20 akşam olmak üzere egzersiz verdi. Bir bacağını diğer bacağının üzerine koyup kafasının sağ yada sol tarafına dikkatini çeken bir oyuncak koyacağız ve dönmesi için bacağını hafifce ittireceğiz. Artık eline aldığı bir oyuncağı uzun süreli tutması gerekir dedi. O tutmuyorsa siz sık sık eline oyuncak verin ve tutmasını sağlayın dedi. Ellerinin kapalı olmasını hiç istemeyiz elleri devamlı açık olmalı dedi. Açmıyorsa siz açtırın ellerine masaj yapın dedi. Dikkatini çeken bir oyuncağı gösterip sağa sola öne arkaya hareket ettirin kafasını çevirmesini sağlayın dedi. Bu hateket de günde 6-7 kere yaptırılacak. Aklıma gelenler bunlar. 6.ayda tekrar gideceğiz. Bu söylediklerimden dönmeyi ve uzun süre birşeyleri tutmayı yapamıyor serra.biraz canm sıkıldı açıkcası.
Çok faydalı bir paylaşım çok sağol yıldızcım

Back
X