- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #58.421
Cok onemli bilgiler. Dikkat ederiz daha cokcanım rica ederim. Bana da önemli bilgiler gibi geldi sizinle paylaşmak istedim. Aslında dışardan bakınca hangi çocuk dönmemiş ki yada hangi çocuk birşeyleri tutmamış ki zamanı gelince döner diye düşünüyorsun ama bugün doktor dedi ki sağ elini kullanması beyninin sol tarafını sol elini kullanması beyninin sağ tarafını çalıştıracak. Dolayısıyla ne kadar erken bu hareketleri yaptırırsanız beynini o kadar çabuk harekete geçirir ve geliştirirsiniz dedi. Ne kadar erken dönmeye başlarsa motor gelişimi o kadar hızlı olacak.
Bu dedigine katiliyorum. Cunku ben de altini degistirirken ya da banyo oncesi biraz citcitli badi ile tutuyorum normalden daha cok hareket ediyor. Ayaklarindan destek alip kalcasini kaldiriyor, kendini yukari itiyor vs ama giyinikken daha az yapiyor.Arkadaşlar benim bebeğim uzun süredir dönebiliyor. Bence bunun en büyük nedeni de genel de sadece citcitli badisiyle duruyor ve bacaklar ayaklar çıplak olduğu için yerden daha iyi destek alıyor. Burda gördüğüm çoğunuz çok fazla giydiriyorsunuz bebeklerinizi. Hem o kadar kalın kıyafet hareketlerini kısıtlıyor dur hem biraz çabalayinca çok terleyip bunalmasina neden oluyordur. Hem de dediğim gibi çıplak ten çok daha güzel tutunuyor zemine, kaymiyor daha rahat dönüyorlar. Benim ki şimdi mesela bı kac gündür ayaklarını farketmeye başladı. Ayak parmaklarıyla filan oynuyor. Çorap giydirsem kim bilir ne zaman farkedecekti. Yani bedenlerini keşfetmek için fırsat vermek gerekiyor bence.
Bak söylemeyi unuttum sen diyince aklıma geldi. Ben hep patikli tulum giydiriyorum. Bugün de üzerinde öyle bir tulum vardı. Hiç sağlıklı bulmadı doktor. Ayaklı tulum giydirme dedi. Ben de senin gibi çıtöıtlı bıdyle dursun istiyorum ama üşür mü acabaArkadaşlar benim bebeğim uzun süredir dönebiliyor. Bence bunun en büyük nedeni de genel de sadece citcitli badisiyle duruyor ve bacaklar ayaklar çıplak olduğu için yerden daha iyi destek alıyor. Burda gördüğüm çoğunuz çok fazla giydiriyorsunuz bebeklerinizi. Hem o kadar kalın kıyafet hareketlerini kısıtlıyor dur hem biraz çabalayinca çok terleyip bunalmasina neden oluyordur. Hem de dediğim gibi çıplak ten çok daha güzel tutunuyor zemine, kaymiyor daha rahat dönüyorlar. Benim ki şimdi mesela bı kac gündür ayaklarını farketmeye başladı. Ayak parmaklarıyla filan oynuyor. Çorap giydirsem kim bilir ne zaman farkedecekti. Yani bedenlerini keşfetmek için fırsat vermek gerekiyor bence.
Amin sağlıkla kolaylıkla atlatırsın inşallah canım. Ben doğduğu zaman istedim vücut kendini toparlasın otursun ki yanlış bir şey olmasın diye 2.aylik olsun öyle dedi bende 2 ay bitti 1 hafta sonra yaptırdım dedim dönmeye başlamadan olsun belki acır falan sende biran önce yaptıranın çok büyük rahatlık ve kolaylikÇok iyiymiş ohhh çok şükür siz atlattınız darısı bize inş valla ben 40 yapalım demiştim eşim istemedi ondan sonra zaten sağlık sorunları oldu artık daha büyümeden yapsak iyi olur
Ev o zaman çok sıcak ben de tek kat giydiriyorum ama yelek de giydiriyorum muhakkak bizim ev de aslında sıcak ama artık havalar ısınıyor yavaş yavaş inçe giydirilebilir burda çoğu dönemiyor bence çocuk bi sıkıntı yoksa zamanı gelince herşeyi yapıyor aceleye gerek yok tabi uğraşmak ilgilenmek gerekArkadaşlar benim bebeğim uzun süredir dönebiliyor. Bence bunun en büyük nedeni de genel de sadece citcitli badisiyle duruyor ve bacaklar ayaklar çıplak olduğu için yerden daha iyi destek alıyor. Burda gördüğüm çoğunuz çok fazla giydiriyorsunuz bebeklerinizi. Hem o kadar kalın kıyafet hareketlerini kısıtlıyor dur hem biraz çabalayinca çok terleyip bunalmasina neden oluyordur. Hem de dediğim gibi çıplak ten çok daha güzel tutunuyor zemine, kaymiyor daha rahat dönüyorlar. Benim ki şimdi mesela bı kac gündür ayaklarını farketmeye başladı. Ayak parmaklarıyla filan oynuyor. Çorap giydirsem kim bilir ne zaman farkedecekti. Yani bedenlerini keşfetmek için fırsat vermek gerekiyor bence.
24 derece. Eşimi ancak ona ikna edebildim. Ben şort atletle geziyorum evde onun da öyle üşüdüğünü sanmiyorum. Bizim halkın pimpirikliği o. Daha hiç hasta olmadı ilk dogdugundan beri böyle. En azından dediğin gibi alt değiştirme sirasinda bi 15 dk antrenman yaptırılabilir.Bu dedigine katiliyorum. Cunku ben de altini degistirirken ya da banyo oncesi biraz citcitli badi ile tutuyorum normalden daha cok hareket ediyor. Ayaklarindan destek alip kalcasini kaldiriyor, kendini yukari itiyor vs ama giyinikken daha az yapiyor.
Ev isisi nasil sizin bacaklar ciplak usumuyor mu? Ben cevremdekilere laf anlatamiyorum üşür üşür..
3 kiz kardesiz 3umuzde orda dogduk. Buyuk dogumda. Orasıydı demi cnmrica ederim canm. ben de çok memnun kaldım. Doğum yaptığım kadın hastalıkları ve doğum hastanesi burası. Çocuk dostu bir hastane zaten. Mesela yenidoğanlara asla biberon emzik kullandırmayan hatta kullanan annelere kızan bir hastane. Ememeyen prematüre bebeklere bile biberon vermeyen anne sütü hiç yoksa mamayı şırıngayla veren bir hastane. Gelişimsel pediatri bölümü de o hastanede doğan her çocuğun rutin olarak gelişimini takip ediyor. Keşke devlet hastanelerinin hepsi böyle olsa.
Valla ben küvete su dolduruyorum dirseğine bebeğinin kafasını yerlestiriyorum ayaklarıyla suda oynuyor bende yavaş yavaş yıkıyorum ama eşimle yıkıyoruz o da göğsüne su döküyor falan çok eğleniyoruz. Mümkünse öyle yıka sende oğlum bayılıyor çıkarınca ağlıyorKız bebekleri olan anneler bebeğinizi yıkarken küvet filesinde mi yıkıyosunuz yoksa küvetininiçinde suda mı yıkıyosunuz? Enfeksiyon riskinden dolayı hep filede yıkıyorum ama suyu da çok seviyo küvetinde yıkasam oynatsam diyorum napsam
Bizim de 24 derece ve cift kat giydi son 1 haftaya kadar hep. Simdi bastan cift kat alistirdik o yuzden bir anda da inceltemedim yavas yavas artik24 derece. Eşimi ancak ona ikna edebildim. Ben şort atletle geziyorum evde onun da öyle üşüdüğünü sanmiyorum. Bizim halkın pimpirikliği o. Daha hiç hasta olmadı ilk dogdugundan beri böyle. En azından dediğin gibi alt değiştirme sirasinda bi 15 dk antrenman yaptırılabilir.
Bence bizim kültürümüzde çocuk bakmak deyince tek anladığımız giydirmek ve yedirmek. Hepimizin içine işlemiş bu. Ben de mesela 2 saatte bir emzirmek için memeyi ağzına tikip duruyordum çocuğun. Geçen doktor dedi yenidogan gibi emmesini bekleme 4 saatte bir emzir dedi. O zaman idrak ettim cocuga belki baskı yapa Yapa meme reddine ben sebep oldun. Yani kafadaki o kalıpları sorgulamak gerekiyor biraz. Yabancı filmlerde dizilerde bebekler hep yarı çıplak üstelik bizden çok daha soğuk coğrafyalarda yaşıyorlar. Onların çocukları üsumuyor da bizimkiler neden üşüyor. Tamamen alışkanlıkla ilgili. Hazır havalar da isinacakken kademeli olarak alisabilirler bence.Bak söylemeyi unuttum sen diyince aklıma geldi. Ben hep patikli tulum giydiriyorum. Bugün de üzerinde öyle bir tulum vardı. Hiç sağlıklı bulmadı doktor. Ayaklı tulum giydirme dedi. Ben de senin gibi çıtöıtlı bıdyle dursun istiyorum ama üşür mü acaba
Aşağıdaki hale geliyor kendisi ben diğer ayağını atıp dönmesine yardım etmeliyim yani doğru mu anlamışım?valla çalıştırcaz işte kuzum. Ben de bekliyordum kendi dönecek diye. Çalıştırmak gerekiyormuş. Yada işte tutması için eline bişeyler vermek gerekiyormuş sürekli.
Genital bölgeye poşet gibi birşey yapistiriyorsun. bazen içine denk gelmiyor akip gidiyor. Ilk gun tek seferde almistim ama bugün 3.denemede basardik.canm kız bebekte nasıl alınıyor idrar tahlili ben hiç bilmiyorum. zordur yaa
patikli tulumu hareketlerini kısıtlar kasar diye mi giydirme dedi yoksa ayakları açık kalsın birşey mi giydirme dedi?Bak söylemeyi unuttum sen diyince aklıma geldi. Ben hep patikli tulum giydiriyorum. Bugün de üzerinde öyle bir tulum vardı. Hiç sağlıklı bulmadı doktor. Ayaklı tulum giydirme dedi. Ben de senin gibi çıtöıtlı bıdyle dursun istiyorum ama üşür mü acaba
bizim ev de 23-24 derece genelde. Merkezi sistemle ısınıyoruz kendimiz ayarlayamıyoruz. Ben zaten serraya doğduğundan beri hiç yelek patik giydirmedim şapka eldiven takmadım. Kısa kollu body ve ince tulumlar giydirdim. Sıcak sevmiyor ama çıtçıtlı body de az mı olur bilemedim. Yani bana desen ben de duramam evde öyle bir kıyafetle üşürüm :) dediğin gibi kısa süreli antrenmanlar yaptırılabilir. Zaten egzersiz verdi 20şer tane sabah öğlen akşam yaptıracağız bakalım.24 derece. Eşimi ancak ona ikna edebildim. Ben şort atletle geziyorum evde onun da öyle üşüdüğünü sanmiyorum. Bizim halkın pimpirikliği o. Daha hiç hasta olmadı ilk dogdugundan beri böyle. En azından dediğin gibi alt değiştirme sirasinda bi 15 dk antrenman yaptırılabilir.
evet canım büyük doğum şimdiki adıyla zekai tahir burak hastanesi :) ben de orada doğmuştum kızıma da plansız bir şekilde orası kısmet oldu3 kiz kardesiz 3umuzde orda dogduk. Buyuk dogumda. Orasıydı demi cnm
Benimkide çok seviyo çıkarınca ağlıyo ama işte kız olduğu için enfeksiyon kapma riski yüksek diye ben tedirgin oluyorum filede yıkıyorum küvette yıkasam çok mutlu olur o yüzden istiyorumValla ben küvete su dolduruyorum dirseğine bebeğinin kafasını yerlestiriyorum ayaklarıyla suda oynuyor bende yavaş yavaş yıkıyorum ama eşimle yıkıyoruz o da göğsüne su döküyor falan çok eğleniyoruz. Mümkünse öyle yıka sende oğlum bayılıyor çıkarınca ağlıyor
canım verdiği egzersizlerle ilgili fotoğraflar çekip size atayım isterseniz. Tarif edemedimAşağıdaki hale geliyor kendisi ben diğer ayağını atıp dönmesine yardım etmeliyim yani doğru mu anlamışım?
Genital bölgeye poşet gibi birşey yapistiriyorsun. bazen içine denk gelmiyor akip gidiyor. Ilk gun tek seferde almistim ama bugün 3.denemede basardik.
patikli tulumu hareketlerini kısıtlar kasar diye mi giydirme dedi yoksa ayakları açık kalsın birşey mi giydirme dedi?
Ay ne soru sordum ya
canım evet bunlardan bahsediyorum süper oldu bu video :)Burda donus icin video var kizlar eklendimi bilemedim ama
Sen her kakadan sonra altını yıkıyodun ama dimi ben sadecr eşim varken yıkayabiliyorum bir de suyun içine akan şampuan da ph dengesini bozarmı enfeksiyona o da sebep olur ya.Ben çok mu evhamlıyımbiz küvetinde yıkıyoruz canım. Her gün yıkadığımız için çok fazla enfeksiyon riski olacağını sanmıyorum. Zaten tertemiz oluyor çocuk. O kadar mikroba da bağışıklık kazansın bence. Filede yıkanırsa üşür dedi doktor.
evet her kakadan sonra yıkıyorum canm. kaka yapmasa da gün içinde 1-2 kere bez değiştirirken yıkıyorum. şampuanın akmasında sakınca olmaz ki biz o şampuanla vücudunu da yıkıyoruz. Vücudunu yıkarken de genital bölgesine akıyor zaten. siz hiç mi şampuan değdirmiyorsunuz alt kısmına?Sen her kakadan sonra altını yıkıyodun ama dimi ben sadecr eşim varken yıkayabiliyorum bir de suyun içine akan şampuan da ph dengesini bozarmı enfeksiyona o da sebep olur ya.Ben çok mu evhamlıyım
Miray da yapamıyor canım birkez sırt üstü iken yüzüstü dönmüştü birdaha tekrar etmedi üzülmeKızlar gelişimsel pediatri randevumuzdan çıktık. Genel olarak gelişimi iyi dedi. Kafamdaki bir çok soruyu ben sormadan yanıtladı. Şimdi anlatacaklarım 3 ayını tamamlamış bir bebeğin yapması gerekenlerdir. Yani bize düzeltilmiş 3 aya göre randevu vermişlerdi. Ona göre kendi bebekleriniz için de söylediklerimi uygulayabilirsiniz. 5 aydan önce kesinlikle destekli desteksiz oturtmuyorsunuz dedi. Ayağına bastırmıyorsunuz dedi. 8-9 aydan önce yani kendisi basmaya başlamadan önce bastırılmazmış. Örümcek yürüteç kesinlikle yasak. 2 yaşına kadar tv telefon yasak. Günde en az 120 dk uyanıkken yüzüstü yatırıyorsunuz önüne oyuncak koyup kafasını kaldırmasını sağlıyorsunuz dedi. 5-10’ar dakika yüzüstü yatabilir ama toplamda günde 120 dk olması gerekiyor dedi. Yüzüstü uyutmanızda hiç bir sakınca yok aksine faydalıdır dedi. Artık dönmeye başlaması lazım dönmüyorsa 20 sabah 20 öğlen 20 akşam olmak üzere egzersiz verdi. Bir bacağını diğer bacağının üzerine koyup kafasının sağ yada sol tarafına dikkatini çeken bir oyuncak koyacağız ve dönmesi için bacağını hafifce ittireceğiz. Artık eline aldığı bir oyuncağı uzun süreli tutması gerekir dedi. O tutmuyorsa siz sık sık eline oyuncak verin ve tutmasını sağlayın dedi. Ellerinin kapalı olmasını hiç istemeyiz elleri devamlı açık olmalı dedi. Açmıyorsa siz açtırın ellerine masaj yapın dedi. Dikkatini çeken bir oyuncağı gösterip sağa sola öne arkaya hareket ettirin kafasını çevirmesini sağlayın dedi. Bu hateket de günde 6-7 kere yaptırılacak. Aklıma gelenler bunlar. 6.ayda tekrar gideceğiz. Bu söylediklerimden dönmeyi ve uzun süre birşeyleri tutmayı yapamıyor serra.biraz canm sıkıldı açıkcası.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?