2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Bende bu konuda napıcağımı şaşırdım file aldık yatırınca içine çöktü biraz küvet su doldukça çocuk alttan su almaya başladı biz zaten enfeksiyondan önce suyun içinde yıkıyorduk oğlumu öyle yıkardık suyun içine iki kat köpüklü yıkama minderi koyuyorduk üstüne yatırıyorduk şimdi bunu deneyeceğim bakalım duşun altında yıkıyoruz artık
Canım bundan bende de var kafasını nasıl yikicaz bunda. Tek başıma yıkamak istiyorum ama kafasını o ne doğru yatırarak yikiyodum bunda nasıl olur bilemedim.

Kızlar gelişimsel pediatri randevumuzdan çıktık. Genel olarak gelişimi iyi dedi. Kafamdaki bir çok soruyu ben sormadan yanıtladı. Şimdi anlatacaklarım 3 ayını tamamlamış bir bebeğin yapması gerekenlerdir. Yani bize düzeltilmiş 3 aya göre randevu vermişlerdi. Ona göre kendi bebekleriniz için de söylediklerimi uygulayabilirsiniz. 5 aydan önce kesinlikle destekli desteksiz oturtmuyorsunuz dedi. Ayağına bastırmıyorsunuz dedi. 8-9 aydan önce yani kendisi basmaya başlamadan önce bastırılmazmış. Örümcek yürüteç kesinlikle yasak. 2 yaşına kadar tv telefon yasak. Günde en az 120 dk uyanıkken yüzüstü yatırıyorsunuz önüne oyuncak koyup kafasını kaldırmasını sağlıyorsunuz dedi. 5-10’ar dakika yüzüstü yatabilir ama toplamda günde 120 dk olması gerekiyor dedi. Yüzüstü uyutmanızda hiç bir sakınca yok aksine faydalıdır dedi. Artık dönmeye başlaması lazım dönmüyorsa 20 sabah 20 öğlen 20 akşam olmak üzere egzersiz verdi. Bir bacağını diğer bacağının üzerine koyup kafasının sağ yada sol tarafına dikkatini çeken bir oyuncak koyacağız ve dönmesi için bacağını hafifce ittireceğiz. Artık eline aldığı bir oyuncağı uzun süreli tutması gerekir dedi. O tutmuyorsa siz sık sık eline oyuncak verin ve tutmasını sağlayın dedi. Ellerinin kapalı olmasını hiç istemeyiz elleri devamlı açık olmalı dedi. Açmıyorsa siz açtırın ellerine masaj yapın dedi. Dikkatini çeken bir oyuncağı gösterip sağa sola öne arkaya hareket ettirin kafasını çevirmesini sağlayın dedi. Bu hateket de günde 6-7 kere yaptırılacak. Aklıma gelenler bunlar. 6.ayda tekrar gideceğiz. Bu söylediklerimden dönmeyi ve uzun süre birşeyleri tutmayı yapamıyor serra.biraz canm sıkıldı açıkcası.
Zeynepte dönemiyor, uzun süre tutamıyor. Elleri genelde yumruk gibi kapalı ve yüz üstü durmak istemiyor en fazla 2-3 dakika😥

her gün şampuan kullanmıyorsun di mi? Bence kurutma olayı her gün bı kimyasalla temizlersen olur. Biz de çoğunlukla her gün yıkıyoruz ama ben boş suya sokup biraz oynatıp cikariyorum. Bazen kuvetteki suyuna biraz karbonat veya elma sirkesi döküyorum, lavanta yağı damlatiyorum.
şampuanı her banyoda kullanmıyoruz canım. Dediğin gibi sadece suya sokup bir iki su döküp çıkarıyoruz. haftada 3 kere falan şampuan kullanıyoruz.

Kız bebekleri olan anneler bebeğinizi yıkarken küvet filesinde mi yıkıyosunuz yoksa küvetininiçinde suda mı yıkıyosunuz? Enfeksiyon riskinden dolayı hep filede yıkıyorum ama suyu da çok seviyo küvetinde yıkasam oynatsam diyorum napsam
biz küvetinde yıkıyoruz canım. Her gün yıkadığımız için çok fazla enfeksiyon riski olacağını sanmıyorum. Zaten tertemiz oluyor çocuk. O kadar mikroba da bağışıklık kazansın bence. Filede yıkanırsa üşür dedi doktor.

Zeynepte dönemiyor, uzun süre tutamıyor. Elleri genelde yumruk gibi kapalı ve yüz üstü durmak istemiyor en fazla 2-3 dakika😥
valla çalıştırcaz işte kuzum. Ben de bekliyordum kendi dönecek diye. Çalıştırmak gerekiyormuş. Yada işte tutması için eline bişeyler vermek gerekiyormuş sürekli.

Kızlar gelişimsel pediatri randevumuzdan çıktık. Genel olarak gelişimi iyi dedi. Kafamdaki bir çok soruyu ben sormadan yanıtladı. Şimdi anlatacaklarım 3 ayını tamamlamış bir bebeğin yapması gerekenlerdir. Yani bize düzeltilmiş 3 aya göre randevu vermişlerdi. Ona göre kendi bebekleriniz için de söylediklerimi uygulayabilirsiniz. 5 aydan önce kesinlikle destekli desteksiz oturtmuyorsunuz dedi. Ayağına bastırmıyorsunuz dedi. 8-9 aydan önce yani kendisi basmaya başlamadan önce bastırılmazmış. Örümcek yürüteç kesinlikle yasak. 2 yaşına kadar tv telefon yasak. Günde en az 120 dk uyanıkken yüzüstü yatırıyorsunuz önüne oyuncak koyup kafasını kaldırmasını sağlıyorsunuz dedi. 5-10’ar dakika yüzüstü yatabilir ama toplamda günde 120 dk olması gerekiyor dedi. Yüzüstü uyutmanızda hiç bir sakınca yok aksine faydalıdır dedi. Artık dönmeye başlaması lazım dönmüyorsa 20 sabah 20 öğlen 20 akşam olmak üzere egzersiz verdi. Bir bacağını diğer bacağının üzerine koyup kafasının sağ yada sol tarafına dikkatini çeken bir oyuncak koyacağız ve dönmesi için bacağını hafifce ittireceğiz. Artık eline aldığı bir oyuncağı uzun süreli tutması gerekir dedi. O tutmuyorsa siz sık sık eline oyuncak verin ve tutmasını sağlayın dedi. Ellerinin kapalı olmasını hiç istemeyiz elleri devamlı açık olmalı dedi. Açmıyorsa siz açtırın ellerine masaj yapın dedi. Dikkatini çeken bir oyuncağı gösterip sağa sola öne arkaya hareket ettirin kafasını çevirmesini sağlayın dedi. Bu hateket de günde 6-7 kere yaptırılacak. Aklıma gelenler bunlar. 6.ayda tekrar gideceğiz. Bu söylediklerimden dönmeyi ve uzun süre birşeyleri tutmayı yapamıyor serra.biraz canm sıkıldı açıkcası.
Bizimkisi de dönmüyor canım yaa 😔 Bi de ters çok fazla durmuyor. Ne güzel herşeyi anlatmışlar.
Inşallah bi an önce dönerler ve uzun süre nesne tutarlar❤

Bizimkisi de dönmüyor canım yaa 😔 Bi de ters çok fazla durmuyor. Ne güzel herşeyi anlatmışlar.
Inşallah bi an önce dönerler ve uzun süre nesne tutarlar❤
ya 1 saat falan sürdü. Battaniyesini yere serip üzerine yatırdılar. Bir sürü hareket yaptırdılar. Oyuncaklara seslere tepkilerine falan baktılar. Çok hoşuma gitti. Ve burası devlet hastanesi. 6 yaşına kadar gidecekmişiz.

ya 1 saat falan sürdü. Battaniyesini yere serip üzerine yatırdılar. Bir sürü hareket yaptırdılar. Oyuncaklara seslere tepkilerine falan baktılar. Çok hoşuma gitti. Ve burası devlet hastanesi. 6 yaşına kadar gidecekmişiz.
Ne kadar güzel yaa😍 keşke buralarda da öyle olsalar.

Canım bundan bende de var kafasını nasıl yikicaz bunda. Tek başıma yıkamak istiyorum ama kafasını o ne doğru yatırarak yikiyodum bunda nasıl olur bilemedim.
Biz eşimle yıkıyoruz cAnım kafasına şampuan döküp yattığı yerde yıkanır hafif kafasını kaldırırsın arkasınıda yıkarsın rahat olur bence

Biz eşimle yıkıyoruz cAnım kafasına şampuan döküp yattığı yerde yıkanır hafif kafasını kaldırırsın arkasınıda yıkarsın rahat olur bence
Eşim 8.30 da geliyor atlas 9 da uykuya yatiyo yarim saat sevebiliyo duş sıkıntı oluyo bende kendim onunla yıkamayı deneyim bi canım sağol. Gündüzleri kendim yıkarsam çok iyi olcak bakalım:)

Çok güzel bilgiler vermişler canım. 120 dk yüz üstü çok zor ya yüz üstü yatırınca bizimki hemen elini emmeye başlıyo durmak istemiyor öyle zorluycam ama bakalım oyuncaklarla falan. Oyuncak uzanıp tutuyo elindekini bırakmak istemiyor falan. Bide sizde de var mı ellerini birleştirip ellerini çok tutuyor buda artık bişeyleri tutmak istediğinin işareti sanırım sürekli yaşlı amcalar gibi el el üstünde 😁. Acaba ilk yüz üstünden sırt üstüne mi , sırt üstünden yüz üstüne mi dönmesi gerekiyor onu söylediler mi canım. Atlas yarim dönüyo gibi ama anlamadım dönmek mi bu bana mi öyle geliyo. Bişeyleri bizim öğretmemiz lazim demekki. Ayaklarına basma olayı çok sıkıntı bizimki hep zıplamak istiyo babası alıştırdı şimdi vazgeçiremiyoruz. :( yaptirmiycam artık.

Eklentiler

• 20190327_153717.webp
    20190327_153717.webp
    66,7 KB · Görüntüleme: 56
biz küvetinde yıkıyoruz canım. Her gün yıkadığımız için çok fazla enfeksiyon riski olacağını sanmıyorum. Zaten tertemiz oluyor çocuk. O kadar mikroba da bağışıklık kazansın bence. Filede yıkanırsa üşür dedi doktor.
Ben filede yıkıyorum çok şükür hiç hasta olmadı ama çok kısa sürüyor benim yıkama 2 dk 😂 ilk çocuktan tecrübeli olunca

Benim kız banyoyu sevmiyor ya morarana kadar ağlıyor elim ayağıma dolanıyor eşim ben sabunlarken durulama yapıyor çabuk bitiyor her çocuk bir değil oğlum banyoya bayılırdı su dökerken uyurdu ileriki aylarda gülücükler verirdi

ruhum_mavi ruhum_mavi canim cok guzel bilgiler. Benim kizim da donmuyor. Grupta bebegi donebilen var mi hic denk gelmedim🙊 eline birseyler verince cok az sureyle tutuyor kizim agzina goturuyor ama hemen birakiyor. Bir de yuzustu hic yatmiyor neredeyde zorluyorum ama hemen aglamaya basliyor, biraz daha ugrasayim ben de en iyisi. Saol canim bilgiler icin🧡

Çok güzel bilgiler vermişler canım. 120 dk yüz üstü çok zor ya yüz üstü yatırınca bizimki hemen elini emmeye başlıyo durmak istemiyor öyle zorluycam ama bakalım oyuncaklarla falan. Oyuncak uzanıp tutuyo elindekini bırakmak istemiyor falan. Bide sizde de var mı ellerini birleştirip ellerini çok tutuyor buda artık bişeyleri tutmak istediğinin işareti sanırım sürekli yaşlı amcalar gibi el el üstünde 😁. Acaba ilk yüz üstünden sırt üstüne mi , sırt üstünden yüz üstüne mi dönmesi gerekiyor onu söylediler mi canım. Atlas yarim dönüyo gibi ama anlamadım dönmek mi bu bana mi öyle geliyo. Bişeyleri bizim öğretmemiz lazim demekki. Ayaklarına basma olayı çok sıkıntı bizimki hep zıplamak istiyo babası alıştırdı şimdi vazgeçiremiyoruz. :( yaptirmiycam artık.
Benim ki ilk yüzüstünden sırt üstüne dondu. Çünkü o zamanlar yüzüstü durmaktan hoslanmiyordu bir an önce dönmek için tepinirken dönmeyi öğrendi.

ruhum_mavi ruhum_mavi canim cok guzel bilgiler. Benim kizim da donmuyor. Grupta bebegi donebilen var mi hic denk gelmedim🙊 eline birseyler verince cok az sureyle tutuyor kizim agzina goturuyor ama hemen birakiyor. Bir de yuzustu hic yatmiyor neredeyde zorluyorum ama hemen aglamaya basliyor, biraz daha ugrasayim ben de en iyisi. Saol canim bilgiler icin🧡
canım rica ederim. Bana da önemli bilgiler gibi geldi sizinle paylaşmak istedim. Aslında dışardan bakınca hangi çocuk dönmemiş ki yada hangi çocuk birşeyleri tutmamış ki zamanı gelince döner diye düşünüyorsun ama bugün doktor dedi ki sağ elini kullanması beyninin sol tarafını sol elini kullanması beyninin sağ tarafını çalıştıracak. Dolayısıyla ne kadar erken bu hareketleri yaptırırsanız beynini o kadar çabuk harekete geçirir ve geliştirirsiniz dedi. Ne kadar erken dönmeye başlarsa motor gelişimi o kadar hızlı olacak.

ruhum_mavi ruhum_mavi çok teşekkürler canım paylaştığın icin. Ne kadar şanslısın çok isterdim ben de böyle bı inceleme
rica ederim canm. ben de çok memnun kaldım. Doğum yaptığım kadın hastalıkları ve doğum hastanesi burası. Çocuk dostu bir hastane zaten. Mesela yenidoğanlara asla biberon emzik kullandırmayan hatta kullanan annelere kızan bir hastane. Ememeyen prematüre bebeklere bile biberon vermeyen anne sütü hiç yoksa mamayı şırıngayla veren bir hastane. Gelişimsel pediatri bölümü de o hastanede doğan her çocuğun rutin olarak gelişimini takip ediyor. Keşke devlet hastanelerinin hepsi böyle olsa.

Arkadaşlar benim bebeğim uzun süredir dönebiliyor. Bence bunun en büyük nedeni de genel de sadece citcitli badisiyle duruyor ve bacaklar ayaklar çıplak olduğu için yerden daha iyi destek alıyor. Burda gördüğüm çoğunuz çok fazla giydiriyorsunuz bebeklerinizi. Hem o kadar kalın kıyafet hareketlerini kısıtlıyor dur hem biraz çabalayinca çok terleyip bunalmasina neden oluyordur. Hem de dediğim gibi çıplak ten çok daha güzel tutunuyor zemine, kaymiyor daha rahat dönüyorlar. Benim ki şimdi mesela bı kac gündür ayaklarını farketmeye başladı. Ayak parmaklarıyla filan oynuyor. Çorap giydirsem kim bilir ne zaman farkedecekti. Yani bedenlerini keşfetmek için fırsat vermek gerekiyor bence.

Back
X