2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Kızlar dş çıkarmada diş yerlerinde ne gibi belirtiler oluyor? Beyaz diş köklerini görüyorum sadece bşka bir belirti yok ama salyalar, iştahsızlık ve ne bulsa deli gibi ısırma durumu var.
Cnm sertlemiştir o istersen bir bak çay bardağını değdir hafifçe ses gelince anlarsın olup olmadığını fakat iştahsızlık huzursuzluk bu ara hepimizde var diş midir bilmem ama inş değildir çok erken az daha büyüsünler

Sünnet yapanlar hangi teknikle yaptırdınız lazer de varmış sanırım ve anestezi aldı mı yoksa lokal mı yaptırdınız ben artık olsun istiyorum büyüdükçe daha zor olacak gibi
Beb lazer kesim yaptırdım canım ve genel anestezi ile oldu lazerde öyle oluyormuş. Ama genel anestezi dediğim odadan almaları ve geri odaya gelmesi 20 dk sürdü ve uyanıktı hava ile hafif anestezi veriliyormuş. Ve ilk gün 9:30 sünnet öldü tüm miskinliği saat18 de bitmişti hiçbirşey yok gibi öldü çok şükür. Ben tedirgindim ama o kadar menününki erkenden yaptırdığına sende düşünüyorsan ihmal etme yaptır biran önce

Ah cnm bilsen ne uzuluyorum el kadar bebege ilac veriliyo diye ama dedigin gibi tedavisi var sukur olsun ilac icsin yeterki iyi olsun keyfi vermiyoruz sonucta. Sende insallah iyi sonuclar alirsin cnm.

Çok iyiymiş ohhh çok şükür siz atlattınız darısı bize inş valla ben 40 yapalım demiştim eşim istemedi ondan sonra zaten sağlık sorunları oldu artık daha büyümeden yapsak iyi olur

Ah cnm bilsen ne uzuluyorum el kadar bebege ilac veriliyo diye ama dedigin gibi tedavisi var sukur olsun ilac icsin yeterki iyi olsun keyfi vermiyoruz sonucta. Sende insallah iyi sonuclar alirsin cnm.
Aynen cnm ben de senin gibi üzülüyordum olan sütüme oluyordu napalım böyle böyle büyüyecekler inş yarın nasipse gidecez orda veririz inş birşey yoktur

Geçen kontrolde 1 ayda 6 cm uzamıştı. Doktor şok oldu. Tekrar tekrar ölçtü. Kesinlikle her gün banyo yaptırıyor olmanızla alakalı dedi. Serra 42 cm doğmuştu şuan 62 cm. 4 ayda 20 cm uzadı.
benim annemde der hep su buyuturmus diye ama ben korkumdan hergun yaptramiyorum

Kızlar dş çıkarmada diş yerlerinde ne gibi belirtiler oluyor? Beyaz diş köklerini görüyorum sadece bşka bir belirti yok ama salyalar, iştahsızlık ve ne bulsa deli gibi ısırma durumu var.
Canım sadece kafası yandığında da diş belirtisi oluyor senin ki erken çıkaracak olabilir ya da öyle görünse de çok geç de çıkarabiliyorlar valla belli olmuyor bu bebişlerin ne yapacağı

@She- canm şimdi sen diyince google’a yazdım ilk çıkan yazıyı paylaşıyorum.
her gün şampuan kullanmıyorsun di mi? Bence kurutma olayı her gün bı kimyasalla temizlersen olur. Biz de çoğunlukla her gün yıkıyoruz ama ben boş suya sokup biraz oynatıp cikariyorum. Bazen kuvetteki suyuna biraz karbonat veya elma sirkesi döküyorum, lavanta yağı damlatiyorum.

Kızlar benim oğlan kusuyor bu ara endişenmeli miyim ne içerse çıkıyor dün geceden beri sürekli emmek istıyor emdiğini de su gb çıkarıyor çökelek gb olsa gazla fazlalığı atıyor dicem de su gb

bi ara benim kide oyleydi oldugu gibi sut geri gelirdi hemde az degil baya ustunu islatacak kadar yavas yavas gecti simdi arada oluyor

ama neden oluyor bilmiyorum huzursuzda degildi biyerde fazlasini cikartir diye okumustum ama cikarfigi baya fazlaydi

Kız bebekleri olan anneler bebeğinizi yıkarken küvet filesinde mi yıkıyosunuz yoksa küvetininiçinde suda mı yıkıyosunuz? Enfeksiyon riskinden dolayı hep filede yıkıyorum ama suyu da çok seviyo küvetinde yıkasam oynatsam diyorum napsam

Günaydın kızlar millet günaydın diye paylaşırken Harika resimler koyarak paylaşır ama kusura bakmayın şimdiden..sadece anne sütü alıyor çok beyaz pütür vardı normalmi acaba ya bide 3 günlük bir kaka antibiyotik içiyor ama 10 gündür olmamıştı böyle

Eklentiler

• IMG_2271.webp
    18,1 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG_2272.webp
    18,1 KB · Görüntüleme: 47
  • IMG_2272.webp
    18,1 KB · Görüntüleme: 40
Sünnet yapanlar hangi teknikle yaptırdınız lazer de varmış sanırım ve anestezi aldı mı yoksa lokal mı yaptırdınız ben artık olsun istiyorum büyüdükçe daha zor olacak gibi
Biz yarın olucaz pipiyi uyusturcaklar sadece. Yazını okuyunca aklıma geldi karnıma ağrılar girdi((((

Bende bu konuda napıcağımı şaşırdım file aldık yatırınca içine çöktü biraz küvet su doldukça çocuk alttan su almaya başladı biz zaten enfeksiyondan önce suyun içinde yıkıyorduk oğlumu öyle yıkardık suyun içine iki kat köpüklü yıkama minderi koyuyorduk üstüne yatırıyorduk şimdi bunu deneyeceğim bakalım duşun altında yıkıyoruz artık

Eklentiler

• IMG_2273.webp
    38,4 KB · Görüntüleme: 53
Biz yarın olucaz pipiyi uyusturcaklar sadece. Yazını okuyunca aklıma geldi karnıma ağrılar girdi((((
Ayyy hadi hayırlısı olsun kuzuna korkma inş çok güzel geçecek ben de hangisini yapsam diye düşünüyordum sormak istedim biz de şu aşıları geçirsek Allah’ın izniyle yaptırmak istiyorum yaz gelmeden yapmış olman çok iyi şimdiden geçmiş olsun cnm

Canim fotoğrafını doktora atma şansın var mı? Pek normal gibi değil, çok yoğun geldi bana

Kızlar gelişimsel pediatri randevumuzdan çıktık. Genel olarak gelişimi iyi dedi. Kafamdaki bir çok soruyu ben sormadan yanıtladı. Şimdi anlatacaklarım 3 ayını tamamlamış bir bebeğin yapması gerekenlerdir. Yani bize düzeltilmiş 3 aya göre randevu vermişlerdi. Ona göre kendi bebekleriniz için de söylediklerimi uygulayabilirsiniz. 5 aydan önce kesinlikle destekli desteksiz oturtmuyorsunuz dedi. Ayağına bastırmıyorsunuz dedi. 8-9 aydan önce yani kendisi basmaya başlamadan önce bastırılmazmış. Örümcek yürüteç kesinlikle yasak. 2 yaşına kadar tv telefon yasak. Günde en az 120 dk uyanıkken yüzüstü yatırıyorsunuz önüne oyuncak koyup kafasını kaldırmasını sağlıyorsunuz dedi. 5-10’ar dakika yüzüstü yatabilir ama toplamda günde 120 dk olması gerekiyor dedi. Yüzüstü uyutmanızda hiç bir sakınca yok aksine faydalıdır dedi. Artık dönmeye başlaması lazım dönmüyorsa 20 sabah 20 öğlen 20 akşam olmak üzere egzersiz verdi. Bir bacağını diğer bacağının üzerine koyup kafasının sağ yada sol tarafına dikkatini çeken bir oyuncak koyacağız ve dönmesi için bacağını hafifce ittireceğiz. Artık eline aldığı bir oyuncağı uzun süreli tutması gerekir dedi. O tutmuyorsa siz sık sık eline oyuncak verin ve tutmasını sağlayın dedi. Ellerinin kapalı olmasını hiç istemeyiz elleri devamlı açık olmalı dedi. Açmıyorsa siz açtırın ellerine masaj yapın dedi. Dikkatini çeken bir oyuncağı gösterip sağa sola öne arkaya hareket ettirin kafasını çevirmesini sağlayın dedi. Bu hateket de günde 6-7 kere yaptırılacak. Aklıma gelenler bunlar. 6.ayda tekrar gideceğiz. Bu söylediklerimden dönmeyi ve uzun süre birşeyleri tutmayı yapamıyor serra.biraz canm sıkıldı açıkcası.

Kız bebeklerden idrar tahlili almak ne zor ya. Geçen ilk seferde alabilmiştik şimdi 2dir olmuyor.

Çok sağol canım inşallah sorunsuz atlatırız canı yanmasında. Yarın olunca yazarım sanada durumunu. Nasıl olduğunu. Dönmeye başlamadan yaptıralım kaldıkça kaliyo canım çünkü . Yarın sünnet cumartesi menenjit aşısı. Pazartesi rota virus 4. Ay aşıları. Bizim kadar arka arkaya gelen yoktur herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…