- 23 Mayıs 2016
- 840
- 1.068
- 43
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #25.981
Hoşbuldumm :) ben elimde olsa şimdiden izin alıcam ama dayanıcaz biraz daha artık.. teşekkürler verdiğin bilgiler için bu arada :) benimki hıçkırık tuttuğunda ilk bi korktum eskiler göbek kordonu dolandığı için hıçkırır falan dermiş ama alakası yokmuş tabi :))Hoşgeldiiin :)) Hadi sevindim senin adına. Ben de 32 hafta bitince izne ayrılacaktım ama stres beni boğuyor, alabildiğim kadar raporla gelmeyip üzerine yıllık izinlerimi de bitirip kalan 5 haftayı öyle geçirmeyi düşünüyorum :))
Kızlar kilo ile ilgili bi bilgi buldum paylaşayım en azından soru işaretleri azalır herkesin.
Ultrason cihazları, bebeğin belirli ölçümlerini aldığımızda, ortalama bizim genetik yapımıza ayarlı hesaplamalar yaparak bebeğin kilosunu bize rapor eder. Haklı olarak bebeğinizin boyunu ve kilosunu öğrenmek isteyeceksiniz. Her ne kadar bu sitede bilgilendirme amaçlı haftalara göre ortalama ağırlıkları vermeye çalışsak da, her bebeğin kendi genetik potansiyeli ve gebenin yaşam koşullarıdır belirleyici olan. Ölçümleri aldıktan sonra yine cihaz gerekli karşılaştırmayı yaparak bebeğin normal gelişim sınırlarında olup olmadığını bize bildirir. Dolayısıyla biz de buna göre sizlere bilgi aktarırız. Yani doktorunuzdan “haftasına göre gelişimi normal sınırlarda” ifadesini duyduysanız gönül rahatlığıyla evinize gidebilirsiniz. Çok fazla bilgi kirliliği olan internet ortamında karşılaştırmaya çalışmak sadece sizi gereksiz endişeye boğacaktır.
Bir de bebeğin hıçkırması iyi bir şeymiş
Bebeğin hıçkırıklarını çok net ayırt edebilirsiniz ve bu birkaç dakika sürecek hıçkırıklar, sizi korkutabilir ama endişelenmeyin. Bu, bebeğinizin sıkıntıda olduğu anlamına gelmiyor, tam tersi diyafram kası spazmı olan hıçkırık, bebeğinizin kas-sinir sistemi organizasyonunun geliştiğine dair sevindirici bir bulgu.
Aslında biraz fazla gibi ama bu iyi bişey bence sağlıklı gidiyo bebişin ne güzel işte.. ben ekmek yemiyorum nerdeyse ama muz yiyorum hergün bebeğe kilo yaptığı için mi yeme artık dediArkadaşlar bebeğin kilosu 920 çıktı çok mu fazla normalde 25+4 üm dr 26 hafta ile uyumlu ama kilosu fazla dedi ... Bebeğin de senin de kilo almanı istemiyorum dedi ben de açlık kan şekeri verdim yine.. Ekmek ve muz yemeyi kesEkmek bebeğin beynini uyuşturuyor dedi
Bende önceki hamileliğimde yıllık sınırsız pakedi almıştım birkaç seans gittim sonra hamile olduğumu öğrendim.oğluşumun canı sagolsun.tamamı bitmedi ama azalmıştıBen tam baslamistim ki lazere hamile kaldım :)
mavi kediiiiiiii hamilemisin sen ya çoooooooook sevindimselamlar kızlar ben de 22 haftalığım 6 kilo aldım çok mu ya internetten baktığımda üst sınırda ee napiyim öyle aman aman da yemiyorum sanki
Olabilir ya, bir de cidden kafa çok dalgın oluyor onun da etkisi olabilir.hiç sorma galiba hamilelikte kaynaklı halsizleşiyoruz aniden onun etkisi var bende aşırı sakarlaştım
Vallahi ben de çok sinir oluyorum buraya artık, 5 hafta kalmışken yıllık izin rapor o şekilde bitireyim diyorumHoşbuldumm :) ben elimde olsa şimdiden izin alıcam ama dayanıcaz biraz daha artık.. teşekkürler verdiğin bilgiler için bu arada :) benimki hıçkırık tuttuğunda ilk bi korktum eskiler göbek kordonu dolandığı için hıçkırır falan dermiş ama alakası yokmuş tabi :))
Ben de aliexpressten alıcam sanırım :))
Kızlar ağda yaptıran var mı aranızda
Yoo kullanmiyorum. Zaten baya azalmis durumda cok acimiyor 5 dk.da bitiyor. Kuafore gidiyorum zaten pudrali sir agdasi var pembe. O aciyi baya azaltiyo.teşekkür tatlım bende jilete dönmek hiç istemiyorum zaten ağda en güzeli acısıda olmasaemla krem kullanıyormusun öncesinde ben hiç denemedim
zamanını bekleyip gelsinler yine de:)))Kızlar bu haftalarda bebek doğarsa bile çok çok yüksek ihtimalle hayatta kalırmış sorunsuz :) Artık kendisi nefes alabilirmiş.
Gecen gun hastanede okudum. Ilk 3 aydan sonra lazer yaptiriliyormus. Bi zarari yokmusBen tam baslamistim ki lazere hamile kaldım :)
Onlar nasıl peki, sırt çantası olarak uygun bulamadım ben :/Ya dün aliexpressden baktıktan sonra, bir de bizim topraklara baktım da. Pierre cardinin ve kraftın da çok güzel çantaları var ve hemen hemen aliexpressle aynıya geliyor. Onun için oralara başvurmayayım der oldum valla.
Tabi inşallah, bu sadece bi iç rahatlığı verdi :)zamanını bekleyip gelsinler yine de:)))
Senin doktorun da maşallah ya ne güzel açıklıyo her şeyi güzel güzel çok şanslısın :)Olabilir ya, bir de cidden kafa çok dalgın oluyor onun da etkisi olabilir.
Vallahi ben de çok sinir oluyorum buraya artık, 5 hafta kalmışken yıllık izin rapor o şekilde bitireyim diyorum
Kordon dolanmasından da korkmayın o kadar :) Ben de o olaydan korkardım perinatologa detaylıdayken sordum kordon dolanması dediğiniz bir şey değil zaten bebek nefes almıyor ki boğulsun, bir tek doğum anında bilinmesi gerek dedi. 5 kez dolanmış kordonla doğum da yaptırdım hiçbir sıkıntı olmuyor dedi.
Aynıyım rahatsz oldugum içinde uykum kacıyo kırk kere dönüyorum hıc uykum yok ne gunduz ne geceKızlar ya ben geceleri hiç uyuyamıyorum nerdeyse sol tarafa yatıyorum genelde ama resmen kemiklerim batıyo çok acıyo sağ yatıyorum bi süre aynı şey onda da oluyo uyku kalitem bitti resmen hatta şu anda bile sızlıyo zayıf olduğumdan mı batıyo acaba başka böyle olan var mı?
Bu detaylıya gittiğim doktordu ama ben biraz fazla meraklıyım çok konuşturuyorum ondan mı acabaSenin doktorun da maşallah ya ne güzel açıklıyo her şeyi güzel güzel çok şanslısın :)
Artık balayı bitti ne yazık ki hepimizde bi ağrılar başlıyor :/ Benim de karnım çok ağır geliyor mesela uyurkenKızlar ya ben geceleri hiç uyuyamıyorum nerdeyse sol tarafa yatıyorum genelde ama resmen kemiklerim batıyo çok acıyo sağ yatıyorum bi süre aynı şey onda da oluyo uyku kalitem bitti resmen hatta şu anda bile sızlıyo zayıf olduğumdan mı batıyo acaba başka böyle olan var mı?
Oh gözünüz aydıın :)) Nasıl sert mi tepiklediBurda bebegini en geç hisseden benim galiba.bi haftadir var biseyler.gece babasi bile hissetti şaşırdı.cok mutlu olduk
Canim kendi doktoruna gitme, hemen bir acile git ihmal etme. Gecmis olsunGünaydın kızlar ben merdivenden düştüm yaama öyle sert düşmedim merdivenin kıyısına kuyruk sokumumu vurdum karnımı kasmadım bile ama korktum oooff aksiliğe bak ya.. Dr da istirahat et dedi ama işten çıkmak gibi bir durumum maalesef yok şuan ultrasonla bakılsa iyi olur dedi ama ben biraz bekliyim diyorum Dr da yokmuş çünkü kongredeymiş
Onlar nasıl peki, sırt çantası olarak uygun bulamadım ben :/
https://tr.aliexpress.com/item/2015...&tpp=1&detailNewVersion=&categoryId=100001871
Bunu beğendim
Tabi inşallah, bu sadece bi iç rahatlığı verdi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?