• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    305
36. hafta ultrasonuna kadar ayda bir ebe kontrolümüz olacak burda.
Olağanüstü bir hal ve rahatsızlık olmadığı sürece bebek hakkında bir bilgi alma şansım yok yani.

28. hafta için şeker yükleme testi randevum verildi ( normalde yapılmıyor burda ama ben talep etmiştim)
Zaten bebek ile ilgili her testi yapılabileceği hafta aralığının sonuna göre yapıyorlar. (24-28)

Bu hafta bel ağrısı hafif hafif başlamaya başladı. Yürüyüşlerime devam ediyorum hala ve 30 dk hiç bir zaman yetmiyor. 2 saatten önce eve dönemedim hala :KK55: Uzun süre oturmak, uzun süre ayakta durmak, uzun süre yürümek belde ağrıya hatta bazen tutulma gibi bel kasılmasına sebep oluyordu. Ebe önerisi: Hiçbirşeyi uzun süre yapma oldu :KK12: :))

Biraz otur, biraz yürü, biraz yat..

Demir hapına devam ediyorum ama Elevit içmeyi bırakmıştım. Tekrar başlasam mı karar veremiyorum (Ebemize göre ikisi de gereksiz, yemek yemek önemli)

Her gün düzenli ama abartısız miktarlarda , tahin pekmez, süt, yoğurt, ceviz, peynir, mısır gevreği, badem, muz, yiyorum.. Bazen meyveler kivi, mandalina, elma olarak, kuru yemişim, badem ya da kaju olarak değişiyor tabi :)
Ben kilo almiiim de kimler alsın :kk77:

İnşallah hepinizin hamileliği güzel devam eder..
Şunun şurasında evlatlarımızı kucağımıza almamıza ne kaldı :KK46::nazar:

Bende iki hafta daha düzenli beslenip gidicem bakalım inşallah o zamana kendni toparlams olur bizm bebisler.durumlarindam haberdar et canm beni.birde senin kordona bakildi mi herhangi bir sıkıntı var mı
detaylıda herhangi bir sıkıntı yok dediler kordonla ilgili ekstra bisey söylemediler ama.haberleselim canim insallah cabuk toplayacağız üzulmek yok

Kizlar dr a gittim bnde bugun sukur hersey suanlik yolunda tansiyon ve kan pihtilasmasi vardi bnde biliyorsunuz gelisimi iyi moralli olmak cok etkili kordona rahmi besleyen damarlara baya bakti iyi simdilik haftasiyla da uyumlu su cok onmli bol suu ..birde rahim agzi bnm 2. 7 y di bu olcumde 3.2 cikdi iki defa olcdu dedi riske atmayalim birde vajinal muayine edeyim ordada ayni cikdi sukur. Cok iyi geldi bana. Tansiyondan dolayi korkuyor bnm cok yuksek oldugu icin tahlil verdim bakalim yarin cikacak.. bu arada kilo aaya baslamisim cok sevindim 1 kilo almisim bn. Bebek de 1 kilo 100 gr olmus.
Hic moral bozmucaz iyi olacak hersey dr dedi di 4 hafta geriden gelirse gelsmede gerilik var diyebilirz dedi. Bnm karin cevresi 3 hafta once kucukdu haftasindan. Simdi toparlamis sasirdim dedi

detaylıda herhangi bir sıkıntı yok dediler kordonla ilgili ekstra bisey söylemediler ama.haberleselim canim insallah cabuk toplayacağız üzulmek yok
Aynen canm banada kordonla ilgili ekstra birsey demediler inşallah da sıkıntımız yoktur onunla alakalı.
Allahin izniyle insallah toparlayacagz ya bende hep dua ediyorm meleklerimizi Rabbm korusun insallah

Kizlar dr a gittim bnde bugun sukur hersey suanlik yolunda tansiyon ve kan pihtilasmasi vardi bnde biliyorsunuz gelisimi iyi moralli olmak cok etkili kordona rahmi besleyen damarlara baya bakti iyi simdilik haftasiyla da uyumlu su cok onmli bol suu ..birde rahim agzi bnm 2. 7 y di bu olcumde 3.2 cikdi iki defa olcdu dedi riske atmayalim birde vajinal muayine edeyim ordada ayni cikdi sukur. Cok iyi geldi bana. Tansiyondan dolayi korkuyor bnm cok yuksek oldugu icin tahlil verdim bakalim yarin cikacak.. bu arada kilo aaya baslamisim cok sevindim 1 kilo almisim bn. Bebek de 1 kilo 100 gr olmus.
Hic moral bozmucaz iyi olacak hersey dr dedi di 4 hafta geriden gelirse gelsmede gerilik var diyebilirz dedi. Bnm karin cevresi 3 hafta once kucukdu haftasindan. Simdi toparlamis sasirdim dedi
Yaaa nasil sevindim canm anlatamam gözün aydın melegin kendini toparlamis ne güzel masallah sübhanallah.en son ne zaman doktora gitmistin de geri çıkmıştı öyle yani bebek ne kadar sürede toparlams kendisini onu merak ediyorum.bende suan az daha bekleyip öyle tekrar doktora gitmeyi düşünüyorum da o yüzden soruyorm :/ inşallah benim minnosum da kendini toparlar ya :(

Yaaa nasil sevindim canm anlatamam gözün aydın melegin kendini toparlamis ne güzel masallah sübhanallah.en son ne zaman doktora gitmistin de geri çıkmıştı öyle yani bebek ne kadar sürede toparlams kendisini onu merak ediyorum.bende suan az daha bekleyip öyle tekrar doktora gitmeyi düşünüyorum da o yüzden soruyorm :/ inşallah benim minnosum da kendini toparlar ya :KK43:

En son 3 hafta once gitmistim o zaman karin cevresi kucuk demisti haftasina gore zayif demisti.simdi ne yaptiysan aynisina devam et dedi..abur cuburla beslenmiyirum et yiyebildim iki haftada gun asiri protein agirlikli beslendim tabi yabjna heo salata yogurt.surekli mide bulantisi vardi bnde bnde her dr a gittigimde kilo veriyordum ilk defa aldim bu kontrolde..bide morall uzuntu tansiyonu cok cikartiyo o da damarlarda direnc olusturuyor

En son 3 hafta once gitmistim o zaman karin cevresi kucuk demisti haftasina gore zayif demisti.simdi ne yaptiysan aynisina devam et dedi..abur cuburla beslenmiyirum et yiyebildim iki haftada gun asiri protein agirlikli beslendim tabi yabjna heo salata yogurt.surekli mide bulantisi vardi bnde bnde her dr a gittigimde kilo veriyordum ilk defa aldim bu kontrolde..bide morall uzuntu tansiyonu cok cikartiyo o da damarlarda direnc olusturuyor
Hmm anladm canm çabaların sonuc göstermis masallah ne güzel darisi bana inşallah :/

Bebek bakım çantasına Aliexpress'den buldum aslında ama, çok geri bildirimleri yok sanki ya kararsız kaldım. Siz aldınız mı kızlar bakım çantası?

Not: Düzeltiyorum, yanlış aramışım. Varmış geri bildirimler :))
Ben de aliexpressten alıcam sanırım :)
Eki Görüntüle 1919834 Kızlar çanta bakmışsınız bnde bunu alcam ama renkleri gelecekmiş galiba bi de Yen'i model bekliyorum çok para vermicem çünkü değiltiririm arada sıkıldıkça :KK70:
Aa bu da uygunmuş aslında düşünülebilir.
Senin attigin videolardan izledim urbo 2 benimde hosuma gitti.. Baya tarz duruyor birde:)) peki ana kucagi ayri mi satiliyor? Toplam nekadara gelir ki ana kucagiyla sen inceledinmi?
Evet ya urbo2'ye döndük biz de eşimle. O da sırf armadillonun ön güvenlik barı olmadığı için. Yoksa kapanış ve taşıma açısından armadillo daha iyi, yakından görünce de gayet cezbedici :) Ana kucağı ayrı satılıyor, bir de ona uyumlu aparat almak gerek. Ben onları almayacağım ablamda var, araba 1730TL hepsiburadada, ana kucağı joieninki uyuyormuş arkadaşım 200 TL civarı bi fiyata aldığını söyledi. Aparatı da 50-100 arası bir şeydi.
Kızlar size birşey sorucam bebeğinizin göbek deliginizin oraya baskı yapınca canınız aciyor mu? Benim ki bazen orayı sertkestiriyor birşey bastırıyor gibi canım acıyor o zaman
Bazı hareketleri can yakıyor ne yazık ki :/ Uykumdan sıçrayıp uyandım bi keresinde hatta.

Kızlar daha önce bi arkadasda demişti .. sabah aç karna bi tatlı kaşığı keçi boynuzu pekmezi üstüne de bir bardak su bağırsakları güzel çalıştırıyor.. ben öncesinde demiri de içiyorum.. çok şükür kabızlık sorunum olmadı
Ben demistim canim. Her seye iyi geliyor. Gunde 1 tatli kasigi yiyip ustune su iciyotum. Oksuruge fln da baya iyi geliyor.

Herkese hayirli cumalar diliyorum bazı arkadaşların bebekleri geriden geliyormuş insallah en kısa zamanda toparlanirlar bence doktorların söylediklerine çok ta takilmamak lazım her doktor farklı ölçüm yapiyo ben bir gün arayla iki doktora gittim çok farklı şeyler söylediler bugün kontrolum var hepinizden dua istiyorum umarım herşey yolundadir

image.webp
Kizlar gunaydin..
Bol tepizli bir gecenin sabahina tepizlerle uyanmak tam da bu olsa gerek:KK46: ama masaallah bebislerimiz iyi olsun oynasin hareket etsin yeterki:nazar:
Gecmis olsun dilekleriniz icin tsk ederim hepinize.. Hergecen gun daha iyiyim sllah kimseyi yatirmasin valla 3 gun yattim cok skildim.. Atel var ayagimda bi hafta daha basmicakmisim ayagimin ustune..

Eki Görüntüle 1919965
Kizlar gunaydin..
Bol tepizli bir gecenin sabahina tepizlerle uyanmak tam da bu olsa gerek:KK46: ama masaallah bebislerimiz iyi olsun oynasin hareket etsin yeterki:nazar:
Gecmis olsun dilekleriniz icin tsk ederim hepinize.. Hergecen gun daha iyiyim sllah kimseyi yatirmasin valla 3 gun yattim cok skildim.. Atel var ayagimda bi hafta daha basmicakmisim ayagimin ustune..
Cok gecmis olsun canim. Hem hamilelik hem baska skintilar zor oluyor. Insallah en yakin szamanda duzelirsin.

Herkese hayirli cumalar diliyorum bazı arkadaşların bebekleri geriden geliyormuş insallah en kısa zamanda toparlanirlar bence doktorların söylediklerine çok ta takilmamak lazım her doktor farklı ölçüm yapiyo ben bir gün arayla iki doktora gittim çok farklı şeyler söylediler bugün kontrolum var hepinizden dua istiyorum umarım herşey yolundadir
Doktordan cikinca bize de bilgi ver canim. Insallah musmutlu cikarsin:)

Günaydın kızlar ben merdivenden düştüm ya :( ama öyle sert düşmedim merdivenin kıyısına kuyruk sokumumu vurdum karnımı kasmadım bile ama korktum :( oooff aksiliğe bak ya.. Dr da istirahat et dedi ama işten çıkmak gibi bir durumum maalesef yok şuan ultrasonla bakılsa iyi olur dedi ama ben biraz bekliyim diyorum Dr da yokmuş çünkü kongredeymiş :(

Back
X