• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    305
Günaydın kızlar karnım kızarık ve kasınıyo benek benek oldu bebe yagı kullanıyorum o da yapmıs olabılır ama ondan oncede kızarıktı simdi dokununca ödem gıbı beyazlıyo dokundugum yer doktora gıtsemmi ya ınternette gebelıkte karaciğer enzimlerinin yukselmesiyle olur diye bıseyler okudum napsam doktoramı gıtsem :KK43:
Canim cok yogun degilse doktora gitmene gerek yok bence ama istersen bir ara sor. Benim de son 1 aydir bacaklarim kasiniyor nedensiz. Kasiklarim da pul pul oluyor. Dedigin gibi karaciger enzimlerinden ve vucudun gerilmesinden dolayi normal gibi. Durumdan bizi de haberdar et

Ya peki neden 2 defa yuklediler? Ben kizimda 50lik yuklettim. Bana da mi 2 kere yuklerler acaba
Yok canım 1 kez yüklediler. Ben suyu içtim, 1 saat sonraki ve 2 saat sonraki değerlere baktılar :)
Gunaydinlarr:)
Seker yuklemesine geldim simdi ictim bekliyorum. Auralee Auralee 50lik yuklettim ben dr.a sordum oyle dedi. 50lik yuksek cikarsa baska bir gun 75lik yukletiliyormus. Ama benim sekerim hep dusuk oldugundan bence cikmayacak. Bakalim bekliyorum:)
Ay iyi bari, ama su çok iğrenç değil mi :D Ben de sağlık ocağındaydım bugün, o saatler geçtim o hastanenin oradan da :) Artık damarlarım delik deşik oldu hatta dün hemşire çok kötü aldı kanı, morardı kolum :/

dün gece çok sancım vardı...3 dr. gezdim bugün.biri bebek aşağıda erken doğum olabilr dedi ve kasılmalar için ilaç verdi.diğerleri aşağıda ama korkma...yorulma falan dediler.biraz rahatlamıştım ama yumurta olayı kastı beni yüne
İnşallah bir sıkıntı olmaz. Bu şekilde denip normal zamanı bekleyen çok bebek var. Sen içini ferah tut.

Sağol canım büyükçekmece kolan hast. Altan cebeci ye gittim çok güzel anlatıyo her şeyi. zaten çopunu anlamıyosun :) en son çok güzel resimler çekti gösterdi renkli. Çıktısını da verdi.
Oh çok güzel, gözün aydın :) Doktora ne zaman randevu aldın :))

arkadaşlarım karnın niye bu kadar aşağıda diye sordular bugun.benimde geceden beri sancım vardı.anında kaltktım gittim doktora...çok aşağıda hissediyorum.karnımın alt bölgesinde.sırtüstü yatınca göbek deliğinin altı şişiyor sadece.mide kısmım düz.hamileleik yok gibi.hareketleri de ilk aylarda hissettiğim yerde yani kasık bölgesinde
Ya çevreyi dinleme, doktorunu dinle. Çok etkileniyor insan. Bana da sen çok aşağıda taşıyorsun bebeği diyorlar, bi kafayı taktım. İnan o kadar çok prematüre bebek olaylarını araştırmaya başladım ki, hatta bu haftaya gelince yaşama şansı varmış diye nasıl içim rahatladı. İnanılmaz etkiliyor insanı.. Bana doktor da aşağıda dedi ama sıkıntı var demedi. Hatta baya doğum pozisyonunda takılıyor. Aşağıya fazla baskı yapıyor sürekli sıkışıyorum tuvalete.. İnşallah sağlıkla kavuşacaksın bebeğine, dikkat et doktorunun dediğini dinle ve olumlu şeylere odaklanmaya çalış

kızlar bgn 2. doz tetanoz aşımı oldum inş ilkindeki gibi ağri olmaz kolumda.. geçen seferde ilk gün bişey olmamıştı ertesi gün kolum kalkmamıştı.. sizin 2. doz sonrası nasıl oldu?
burada şeker testi sonucumuz da temiz çıktı..
Canım benim ağrıyacak gibi oldu 2. doz, ama ağrımadı hiç.

Geçmiş olsun canim inşallah diyetle idare edilecek bir şeydir ki bana öyle geldi söylediğin değerler. Benim de tuvalet sorunum var cerrahi müdahale bana da oldu ikinmak iyi olmadigindan ara acilinca lavman yapiyorum ben evde :KK43:
Çok zor ya senin bu durumun da :( Keşke hiç gerek kalmasa, ne zaman kabız olacak gibi olsam aklıma bu dediklerin geliyor :(
Günaydınnnn bugün ilk defa karnımın sağında bebekim top gibi oldu.baya dokunduğumda tamamen orda oldupunu hissettim.10 sn falan sürmüştr rtehlikesi var mı burda konuşuluyordu ama bulamadım tabi sayfalar çok çabuk ilerliyor :) ağrı yoktu sadece şişlik oldu.gece bacağımda ve ayağa kalktığımda çiş yaptığımız bölgeyi düşünün düşecek gibi ağrıyo. Doktora böle desem güler bana 2 hafta sonrayı beklemem lazım :KK43:

Ayrıca kitap almak istiyorum bebek bakımına dair sizler okuyor musunuz önerilerinizi bekliyorum
Ben onu Türkan Hanıma sordum, geçen cuma gitmiştim. Özellikle tuvalete sıkışıksan olur, eh bebek de artık büyüdü toplandığı yer de olur. Kasılma farklı dedi. Eğer kasıklarına ağrı giriyorsa yada bu sertleşmeler düzenli aralıklarla oluyorsa mutlaka bildir dedi. Onun dışında bi yerde sert olarak ele gelmesi gayet normal dedi :)

mavi_lina mavi_lina aa decavit i bewnde kullaniyorum gerçekten kilo mu yapıyo?
79 u gördüm bi ay içinde off ki offf:(
demek decavit kilo yapıyo;tahin helvasi yiyorum ya. duramiyom niye bilmiyom.
tansiyon yapar diyolar fazlada yedirmedi ben gizliden yiyorum.
doğum hemen sora bol süt yaparmiş onu yedirebilir.

ben de bebek yagi kullaniyordum ve surdugum yerlerde kasinti yapti birakinca gecti kullanmiyorum artik. ama ben de kizariklik ya da beyazlama yoktu.doktora soramaz n misin en azindan ara bence kafan rahat olur .gecmis olsun
hindistan cevizi yağı çok iyi geliyormuş onu deniyorum:)

79 u gördüm bi ay içinde off ki offf:KK43:
Evet decavit çok kilo yapıyor :( 5 haftada 4 kilo eserimin büyük destekçisi kendisi. Doktor bıraktırdı bana..

79 u gördüm bi ay içinde off ki offf:KK43:

Canım kilo yapıyor ki ben kolay kilo alabilen bir insan değilim. Baktım çok kontrolsüz acıktıroyor, hatta uykudan uyanıyorum açlıktan. Öyle süt içmek filan kesmiyor ekmek filan yemem gerekiyor , kilo almadan anında bıraktım. Devam etsem kesin alırdım yani. Hiç vitamin almıyorum şu an. Zaten gayet düzenli ve sağlıklı besleniyorum, kan testlerimde de normal çıktı değerler, doktorum da vitamin alma artık dedi. Bende almıyorum zaten dedim :)

Canım kilo yapıyor ki ben kolay kilo alabilen bir insan değilim. Baktım çok kontrolsüz acıktıroyor, hatta uykudan uyanıyorum açlıktan. Öyle süt içmek filan kesmiyor ekmek filan yemem gerekiyor , kilo almadan anında bıraktım. Devam etsem kesin alırdım yani. Hiç vitamin almıyorum şu an. Zaten gayet düzenli ve sağlıklı besleniyorum, kan testlerimde de normal çıktı değerler, doktorum da vitamin alma artık dedi. Bende almıyorum zaten dedim :)
İyi bilirim o gece kalkıp ekmek yemeleri :D Ağlıyordum bi ara açım salçalı ekmek diye :D O bile tam kesmiyordu..

Auralee Auralee hadi yaa..:( ayy ben kilo almak istemiyorummm.:mad:
içmeyim o zaman ya affedersin kabiz bile yaptı o hap:/

Auralee Auralee hadi yaa..:KK43: ayy ben kilo almak istemiyorummm.:mad:
içmeyim o zaman ya affedersin kabiz bile yaptı o hap:/
Evet öyle bir etkisi de varmış da bende kabız yapmamıştı. Demir hapına geçtim şimdi, o sanki kabız yapacak gibi :/ Git gide zorlaşıyor. Doktoruna söyle bence decaviti, ben iyi besleniyorum, en azından öyle düşünüyorum :) Değerlerim de iyiydi bırakalım fazla kilo tehlikeli dedi. Şimdi tahlil yaptırdım onun sonucuna göre tekrar yönlendirebilir.

Evet öyle bir etkisi de varmış da bende kabız yapmamıştı. Demir hapına geçtim şimdi, o sanki kabız yapacak gibi :/ Git gide zorlaşıyor. Doktoruna söyle bence decaviti, ben iyi besleniyorum, en azından öyle düşünüyorum :) Değerlerim de iyiydi bırakalım fazla kilo tehlikeli dedi. Şimdi tahlil yaptırdım onun sonucuna göre tekrar yönlendirebilir.
demir ve kan hapı aç karnina içtiği bişey olmuyor
gynoferon kan hapı kullaniyorum. aç karnina iyi geliyor hap.
bide coraspin hapı kullaniyorum. bende kan pırtılaşmam olduğu için verdiler.
igne ve coraspin gynoferon o kadar.

Cok gecmis olsun canim, sikma canini iyi ki yaptirmissin da farketmissin. Senin ve bebegin icin onlem alacaksin sadece oyle dusun.
Çok sağol canım. Evet iyi ki yaptirmisim diyorm bende . yoksa kotu sonuçlar dogurabilirdi ay allah korusun ya :( artik dikkat etmeye baslicam.

Yürüyünce benimde oluyorda yorgunluga bagliyorm.ama oturdugum yerde de oluyor agrim iste o beni tedirgin ediyor..bebegin duruşunu degistiren doktorlar var canm bi cesit masaj mi ne yapiyolar durusu degisiyor bebegin ama sekerden kaynakli sezaryan olayini bilemiyorm.insallah diyetle düzene girer ya :/ seker yüklememi yaptirdim canm cok şükür normal cikti

Benimki şekerden ötürü sezaryan. Yani mecburi :/ iyi cikmasina çok sevindim en azindan kafan rahat olacak. Ben simdi aman dikkat aman yeme falan yapicam kendime. Agrilarinda çok önemli olacagini sanmam. Bebek büyüdü hala büyüyor agrilar olabilir demişti doktorum. Sen içini ferah tut canim benim

demir ve kan hapı aç karnina içtiği bişey olmuyor
gynoferon kan hapı kullaniyorum. aç karnina iyi geliyor hap.
bide coraspin hapı kullaniyorum. bende kan pırtılaşmam olduğu için verdiler.
igne ve coraspin gynoferon o kadar.
Ben tardyferon kullanıyorum. Kahvaltıdan 1-2 saat sonra içmelisin ve öncesi-sonrası 3 saatlik dilimde süt ürünü tüketme dedi.

İyi bilirim o gece kalkıp ekmek yemeleri :KK70: Ağlıyordum bi ara açım salçalı ekmek diye :KK70: O bile tam kesmiyordu..

Sen yine iyi ben birde yemiyorum :D Ben yemiyorum, nefsime hakim olacağım diye kıvranıyorum :D
Çocukken öyle alıştırdılar bizi, yatma saatine yakın acıktım diyince uyuyunca geçer derlerdi, süt verirlerdi sadece :)

Back
X