• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    305
Bnm annemde ac yatan tok kalkarmis bir sey olmaz derdi :KK48:

Ama çok mutluyum iyi ki böyle yamışlar, hayatım boyunca kilo problemi yaşamadım ve nefsim kuvvetlidir.
Ama eşim ve ablası hatta tüm soy ağacının açlığa tahammülleri yok ve hepsinin kilo problemi var. Hala yeni nesil Çocukları bile çok yemek yemeyi maarifet sanıyorlar, öyle yetiştiriliyorlar çünkü. Eşim artık bilinçlendi , ciddi kilo verdirdim (40 kg) ve beslenme alışkanlığını komple değiştirdim. Çok mutlu ve halinden memnun şu anda. Hatta annesine teyzesine kızıyor çocuklara çok yemek yediriyorlar diye.

tota00 tota00 24 28 haftalarda yapılıyor canım..
Tam zamanı olacak yani :KK66:

Süper o zaman, çok sağol canım :))

Evet decavit çok kilo yapıyor :KK43: 5 haftada 4 kilo eserimin büyük destekçisi kendisi. Doktor bıraktırdı bana..

Ya bu decavit bir bende mi bişey yapmıyor anlamadım :KK43: Hala aynı acıkıyorum, aynı yiyorum. Zerre farklılık yok. İşe yaramıyor mu acaba diye düşüncem nerdeyse :)

Süper o zaman, çok sağol canım :))

Ya bu decavit bir bende mi bişey yapmıyor anlamadım :KK43: Hala aynı acıkıyorum, aynı yiyorum. Zerre farklılık yok. İşe yaramıyor mu acaba diye düşüncem nerdeyse :)

Kişiden kişiye değişebilir tabii canım, ilaç sonuçta :)

Oh çok güzel, gözün aydın :) Doktora ne zaman randevu aldın :))

Çok zor ya senin bu durumun da :KK43: Keşke hiç gerek kalmasa, ne zaman kabız olacak gibi olsam aklıma bu dediklerin geliyor :KK43:

Ben onu Türkan Hanıma sordum, geçen cuma gitmiştim. Özellikle tuvalete sıkışıksan olur, eh bebek de artık büyüdü toplandığı yer de olur. Kasılma farklı dedi. Eğer kasıklarına ağrı giriyorsa yada bu sertleşmeler düzenli aralıklarla oluyorsa mutlaka bildir dedi. Onun dışında bi yerde sert olarak ele gelmesi gayet normal dedi :)
Sağol canım doktora 3 hafta sonra gitmiş olacağım.muhtemelen şeker yüklemenn zamanını verecek.kasılmayı okudum bende yukardan aşağı inen bir ağrı olur diyo ablam bende de öle toplanma olırdu dedi normalmiş.türkan hocamı çok seviyorum.o kadar soru soruyorum ki sağolsun hiç bıkmıyor. Sen hiç doğum olayını konuştun mu türkan hocayla

Durusunu degıstıren doktor varmıkı eskıden ebeler yaparmıs banada akrabam soyledi benımde asagıdaymıs ve cok agrılı gecıyo hamılelıgım :KK43:
Durusunu degistiren doktorlar var evet tatlm ama bu asagida olan bebeği yukari çıkarmak gibi birsey degil sadece normal dogum icin bebegin durusu tersse onu normale cevirip dogumu öyle yaptıriyorlar.
Ahh canm hamileligi zor gecenlerdensin sende.Rabbim hepimizin sag salim kucagina almasini nasip etsin inşallah ya inan bende hergün ayri bi kaygi endise icindeym :(

mavi_lina mavi_lina aa decavit i bewnde kullaniyorum gerçekten kilo mu yapıyo?
79 u gördüm bi ay içinde off ki offf:KK43:
demek decavit kilo yapıyo;tahin helvasi yiyorum ya. duramiyom niye bilmiyom.
tansiyon yapar diyolar fazlada yedirmedi ben gizliden yiyorum.
doğum hemen sora bol süt yaparmiş onu yedirebilir.
Decaviti ben de aliyorum sadece 4 kilo aldim :) Ayrica fazla da olsa bebegim icin yine alirdim. Sonucta icinde folik asit, omega vb bircok vitamin var.
Bu arada tahin en cok kilo yapan besinlerden :)

Decaviti ben de aliyorum sadece 4 kilo aldim :) Ayrica fazla da olsa bebegim icin yine alirdim. Sonucta icinde folik asit, omega vb bircok vitamin var.
Bu arada tahin en cok kilo yapan besinlerden :)

Aynen canım , zaten herkes kendi değerlerine göre doktor kontrolu ile karar versin devam edip etmemeye.

Ben gebelik öncesi 3 ayda başlamıştım folik asite , gebelik sonrası da 3 ay daha devam edip vitamine geçtik. Sonra değerlerim çok iyi çıkınca, vitaminin fazlası da iyi olmadığı için bıraktım. Beslenme programımı ve içeriğini doktorum ile paylaşınca , kan testlerimde full çıkınca doktorumda beslenmen yeterince iyi, bırak dedi zaten. Omega vs içeren I mom diye bir takviyem var ama 2 günde bir aldığımı söyledim doktora. Yeterli dedi.

Sağol canım doktora 3 hafta sonra gitmiş olacağım.muhtemelen şeker yüklemenn zamanını verecek.kasılmayı okudum bende yukardan aşağı inen bir ağrı olur diyo ablam bende de öle toplanma olırdu dedi normalmiş.türkan hocamı çok seviyorum.o kadar soru soruyorum ki sağolsun hiç bıkmıyor. Sen hiç doğum olayını konuştun mu türkan hocayla
Ya ben de çok seviyorum çok ilgili ve her soruya uzun uzun sıkılmadan cevap veriyor. Sormadan bile pek çok şeyi anlatıyor zaten, bir de o kadar çok bebek görüyor ultrasonda, hala daha heyecanla bakabiliyor çok hoşuma gidiyor o halleri :) Doğum olayını konuşmadım daha, eşimle gittiğimde konuşurum demiştim ama belki bu randevumda konuşurum. İnşallah eşimin girmesini kabul eder ya, en büyük desteğim o, o gelirse çok güç alırım biliyorum.. Benim de 2 hafta sonra randevum.
Ahahaha koptum ya ayni ben :KK70::KK70:
Hahah çok rezil oluyor ama değil mi :D Ay kaç kez eşim koştur koştur salçalı ekmek getirdi halime üzülüp :D Sonra düşününce yok artık neden ağladım diyorum..
Kizlar muayene oldum bugun bebis 35cm 820gr masallah. Seker de aclik 89 yukleme sonrasi 77 cikti. Dr super dedi:) sizde durumlar ne?
Oh maşallah. Şeker yüklemeden sonra nasıl düştü ya o da değişik :D Açlık 91di benim de, yükleme sonrası önce 120 sonra 110 çıktı :D

Aynen canım , zaten herkes kendi değerlerine göre doktor kontrolu ile karar versin devam edip etmemeye.

Ben gebelik öncesi 3 ayda başlamıştım folik asite , gebelik sonrası da 3 ay daha devam edip vitamine geçtik. Sonra değerlerim çok iyi çıkınca, vitaminin fazlası da iyi olmadığı için bıraktım. Beslenme programımı ve içeriğini doktorum ile paylaşınca , kan testlerimde full çıkınca doktorumda beslenmen yeterince iyi, bırak dedi zaten. Omega vs içeren I mom diye bir takviyem var ama 2 günde bir aldığımı söyledim doktora. Yeterli dedi.
Kesinlikle istahi olup da kilo alimini vitaminlere baglamamak gerek, doktora devam edip etmemek konusunda danisilmali. I momu ben de hamile kalmadan 3 ay oncesinden baslamistim o da multivitamin anneler icin , onu da danisabilirler doktorlarina decavite alternatif olarak ;)
Bir de nacizane tavsiyem ekmegi cok az yiyin. Ben kirmizi et, balik, zeytinyaglilar vb hicbirsey ayirmadan yiyorum ama ekmekle aram hic yok. Bu nedenle de fazla kilo almadim. Bebisin de kilosu da iyi masallah :) Aman diyim kizlar kucuk kacamaklar disinda cok fazla hamurisine yuklenmeyin, bebise hicbir yarari yok

Kesinlikle istahi olup da kilo alimini vitaminlere baglamamak gerek, doktora devam edip etmemek konusunda danisilmali. I momu ben de hamile kalmadan 3 ay oncesinden baslamistim o da multivitamin anneler icin , onu da danisabilirler doktorlarina decavite alternatif olarak :KK66:
Bir de nacizane tavsiyem ekmegi cok az yiyin. Ben kirmizi et, balik, zeytinyaglilar vb hicbirsey ayirmadan yiyorum ama ekmekle aram hic yok. Bu nedenle de fazla kilo almadim. Bebisin de kilosu da iyi masallah :) Aman diyim kizlar kucuk kacamaklar disinda cok fazla hamurisine yuklenmeyin, bebise hicbir yarari yok
Ya ben de decavite bağlamıyordum ama doktor direk bırakıyoruz dedi. Kan değerlerim iyiydi en son, şimdi tekrar kan verdim yarın ona göre yönlendirme yapacaktır. Bu tahliller sınav gibi geliyor sonucu heyecanla bekliyorum iyi besleniyor muyum diye :D

Ya ben de decavite bağlamıyordum ama doktor direk bırakıyoruz dedi. Kan değerlerim iyiydi en son, şimdi tekrar kan verdim yarın ona göre yönlendirme yapacaktır. Bu tahliller sınav gibi geliyor sonucu heyecanla bekliyorum iyi besleniyor muyum diye :KK70:
Tabiki de gerek gormemis demek ki, Umarim yarinkiler de iyi cikar. Bizim 2 Aralikta rutin kan ve idrar tahlillerimiz. Bakalim bizim nasil olacak

Back
X