- Konu Sahibi bir garip oblomov
Canim ben yataga alissin diye yatak disi bir yerde yatirma taraftari degilim ablam cok zorlugunu cekti. Ama biraz buyudugunde dusunuyorum anakucagina koymayi.
Bence öyle düşünme canım. Yer yadırgamadan uyuyabilmeye alıştırsan daha iyi değil mi? Ana kucağı, park yatak, beşiği, gerektiğinde koltukta. Benim arkadaşımın kızında gözüm korkmuştu, yatağından başka yerde uyumuyordu kız ne kötülüğü oluyor biliyormusun bunun da; mesela dışarı çıktın arabasında uyumuyor, misafirliğe gittin uyutamıyorsun, araba yolculuğu yapıyorsun koltuğunda uyumuyor hatta uç nokta ve asıl can sıkıcısı tatile gittiklerinde park yatakta uyumuyordu da kucağında uyutup aralarında yatırıyorlardı bunları da düşün bence.. Yatağına alıştırmak için ben gündüz uykularında daha kırkı çıkmamıştı yatağına yatırıyordum, uyandığında görsün diye yanına sevdiği oyuncakları koyuyordum. Ama bazen de öğle uykularını birlikte bizim yatakta uyuyorduk, bazen işim varsa yanımda uyusun diye mama sandalyesi anakucağı gibiydi bizim onda uyutuyordum, misafirlikte ya ana kucağında ya koltukta yatırıyordum, öğle uykusuna denk getirip dışarı çıkıp arabasında uyutuyordum.. Ama 10 aylık civarıydı sanırım ilk defa gece denedik odasında uyumuştu tabii ben dayanamamıştım kırk defa yanına gitmiştim dedik o hazır ama ben değilim.. 1 yaş civarıydı baktık bizim odadaki beşiğe tırmanmaya başladı, düşme riski var odasına geçirdik. Çok da mutlu elhamdülillah, halen daha her yerde uyutabiliyorum. Odasını ve yatağını da yadırgamıyor. Her yerde uyuyor evet ama mesela tatile gitsek dönünce odasına koşuyor. Böyle de odasından yatağından kopmadı yani.