• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Canım gerçekten kilo almaya ihtiyacım var böyle çok çirkinim :) Gynoferon ve Decavit içmeye başladım. Bu vitaminler kilo yapar mı .. kilo almam için önerin var mı

dediğin ilaçları kullanan arkadaşlar var onlar yardımcı olurlar ben daha vitamin falan kullanmıyorum bakalım haftaya randevum var yazar mı bilmem. bu arada ben 52 kiloyla hamile kaldım o kadar bulantı ve kusmaya rağmen iştahım açıktı. şu an 54-56 arası geliyorum ama benimde yüzüm çok süzüldü. bir 10 kilo falan alırsam anca kilo aldığım belli olur heralde:KK48:

ben biraz ince düşünüyorum ama herkesi uyarmakta olmuyor anne seviniyor sevinecek hakkı ama diğer anneleri de düşünmek lazım bizim elimizde olan bişi değil çünkü bebeğin önde ya da geride olması. o nedenle kıyas yapılmasını istemem. bir ara hatırlıyorsan geçmiş kötü deneyimleri de konuşmayalım dedim ama önüne geçilmedi. burda paylaşım yapmak rahatlatıcı bir çoğumuzun ben de dahil paylaşacak çok kişisi yok anlıyorum ama işte biraz daha dikkatli olunmalı. gerçi dediğin gibi çok önde olması da şeker riskini akla getiriyor Rabbim hepimizin evladını ilerde de geride de olsa sağlıkla kucağımızı almamızı nasip etsin inşallah:KK36:

Burda kasımda başladın kasım annesi olarak kal bakalım belki normal doğum düşünenlerden de erken doğum yapanlar olur belli mi olur:KK48: bu arada sezeryanda olsa 39-40 haftaları beklemeyi düşünmez misin?
Canım benim rahatsızlığım olduğu için suyumun da gelmemesi lazım o yüzden riske atılmadan ciğer gelişimi tamamlandığı zaman Doğum yapmam gerekiyor
Bende ilk başlarda çok evhamlandığım zamanlar oldu
Hatta allah muhafaza galiba devam etmiyor gebeliğim dediğim vesveselerim de oldu buraya yazmadım bu hissettiklerimi çünkü çok fazla hassas arkadaşımız var
Bu konuda dikkat ettim ama çok da dikkatli olamamışım acabalara soktuğum arkadaşlarım varsa haklarını helal etsinler

Canım benim rahatsızlığım olduğu için suyumun da gelmemesi lazım o yüzden riske atılmadan ciğer gelişimi tamamlandığı zaman Doğum yapmam gerekiyor
Bende ilk başlarda çok evhamlandığım zamanlar oldu
Hatta allah muhafaza galiba devam etmiyor gebeliğim dediğim vesveselerim de oldu buraya yazmadım bu hissettiklerimi çünkü çok fazla hassas arkadaşımız var
Bu konuda dikkat ettim ama çok da dikkatli olamamışım acabalara soktuğum arkadaşlarım varsa haklarını helal etsinler

aa rahatsızlığını bilmiyordum canım geçmiş olsun o zaman doktorun dediği zaman en uygun zamandır senin için. biliyormusun o evham hala var bende iştahım kesildi neden diye düşünmeden edemiyorum:KK43: Allah muhafaza Rabbime emanetler artık sanırım o korkular hiç geçmeyecek.

benim doğum yapacağım hastanede kuzenlerimde doğum yaptı canım hep ertesi gün çekildi fotoğrafları tabi o zaman el değiştirmemişti hastane. şimdi nasıldır bilmiyorum bakalım kısmet artık yaşayıp göreceğiz. ama 1900 liranın içinde taa doğumhaneden bu yana çekim olacağını sanmıyorum:KK48:

Hastaneye göre değişir mi bilmiyorum çünkü hastane paketlerini bilmiyorum ama dediğim gibi normal doğum olunca zaten 24 saat sonra taburcu oluyorsun. Sezeryan olursa en az 2 gün kalıyorsun belki sezeryanda ertelenebilir çekim ama benim mesela erteleme lüksüm yoktu :) odaymış ikramlarmış süslemeler falan bozulmadan yani sen doğumhanedeyken odanı da çekiyorlar doğum fotoğrafında. Yani bende ve arkadaşlarımda hep böyle oldu :) zaten sen odana çıktıktan sonra da bebeğin odaya ilk gelişini çekip fotoğrafçı ayrılıyor sen dinleniyorsun. Sonra tekrar anne ve babayla çekim yapmak için saat sözleşiyorsunuz. Kıyafet falan getirmişsen giydiriyorsun falan. Odadaki çekim 2 saate yakın sürmüş bizim. Ama benimki hastanenin doğum paketi içerisinde değildi, biz ayrıca anlaşmıştık.

Ben hastanemle anlaşması olan fotoğrafçılardan biri ile anlaşmıştım. Doğumhaneye girmeden, doğum anında (sadece oğlumu çekmiş tabii ki), oğlum yıkanıp giydirilirken, odaya ilk getirilişinde ve ardından eşimle birlikte aile çekimi yaptı fotoğrafçı. Bir büyük albüm (kaç poz vardı albümde hatırlamıyorum şimdi ama kalınca bir albüm), 2 tane büyüğün aynısından ama küçük boyda albüm, 1 fotoğraf klibi, 1 tane 50x70 boyutlarında renkli poster ve tüm fotoğrafların orjinalinin olduğu cd teslim aldık. 1000tl olarak anlaşmıştık. Belki düşünenlere fikir olur :) en yakın zaman olarak 2-3 ay önce bir arkadaşım daha doğum fotoğrafçısı ile anlaşmıştı. Onda da aynı şekilde doğum öncesi başladı fotoğraf çekimi. Ona tüm fotoğrafları teslim etmemişler sadece albüm için seçilenleri vermiş fotoğrafçı ama 1 büyük 2 küçük albümle birlikte klip ve poster dahilmiş. O da 1500 ödemiş.

aa rahatsızlığını bilmiyordum canım geçmiş olsun o zaman doktorun dediği zaman en uygun zamandır senin için. biliyormusun o evham hala var bende iştahım kesildi neden diye düşünmeden edemiyorum:KK43: Allah muhafaza Rabbime emanetler artık sanırım o korkular hiç geçmeyecek.
Bende ne kadar geçerli olmasa da bu dönemde iştah kesilebilir canım iştahla bebeğin sağlığının pek alakası yok aslında
16. Haftadan sonra iştah patlaması kilo alımı asıl o zaman başlıyor öyle korkuyorum ki :KK17:

Canım gerçekten kilo almaya ihtiyacım var böyle çok çirkinim :) Gynoferon ve Decavit içmeye başladım. Bu vitaminler kilo yapar mı .. kilo almam için önerin var mı

Ben oğlumda gynoferon ve başka vitamin kullanıştım. Bu ilaçlar kilo aldırması bünyeye bağlı sanırım. Vitamin kilo aldırır diyorlar ama ben doğuma kadar toplam 10kilo almıştım. Bence takılma kilo almamana son aylarda daha hızlı alıyorsun. Başta ne güzel almamışsın işte, böyle düşün :)

tabi canım veririm ben baget ekmeği yapıyorum yalnız uzun baston ekmekte diyorlar:KK48:

5 bardak beyaz un
1,5 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 bardak su (oda sıcaklığında)
hepsini karıştırıyorum. ele yapışan hafif cıvık bir hamur oluyor 1 saat dinlendiriyorum mayalandıktan sonra tezgahta 3-4 eşit parçaya ayırıyorum. sonra şekil verip birde tepside mayalanmaya bırakıyorum yarım saat kadar.üstüne nemli bez örtüyorum.benim fırınımda buhar özelliği yok o nedenle ısıya dayanıklı bir kabın içine su koyup fırının en köşesine yerleştiriyorum 250 derecede olacak fırın suyuda ekmekleri koymadan 10 dk önce yerleştiriyorum. ekmekleri fırına vermeden üzerlerine bıçakla verev şekilde kesikler atıyorum. sonra fırında 20 dk ya da üzerleri kızarana kadar pişiriyorum:KK36:

aa canım olur mu karılık ekmek yapmakla mı oluyor sanki:KK48: benimkisi merak ben çok severim mutfakta olmayı ama gel gör senelerdir çalışıyorum hemen şipşak yemek hazırlayıp çıkıyorum halbuki aheste aheste mutfakta kahvaltı etmeyi mutfak sohbetlerini orda içilen kahveleri ah ne özledim bir bilsen:KK43:

Sağol canım en kısa zamanda denicem :KK68:
kızlar ben geçen gün hastanemi aradım doğum ücreti aldım:KK70:içinde fotoğraf çekimi doğum öncesi sonrası kuaför hizmeti ve daha bir sürü şey saydı oda süslemesi vs falan filan 1900 dedi:ıslık: sizce doğru mudur?:KK57: yüz yüze konuşmak daha iyi olacak sanki bana baya ucuz geldi:KK70:
Çok uygunmuş gerçekten gelip İzmirde mi doğursam :KK48: benim hastane 2-3 katı belki daha fazladır :KK51:

kızlar ben geçen gün hastanemi aradım doğum ücreti aldım:KK70:içinde fotoğraf çekimi doğum öncesi sonrası kuaför hizmeti ve daha bir sürü şey saydı oda süslemesi vs falan filan 1900 dedi:ıslık: sizce doğru mudur?:KK57: yüz yüze konuşmak daha iyi olacak sanki bana baya ucuz geldi:KK70:
Benim medikal park 4000 civar canım paketlerle birlikte. Bence fiyat iyiymiş. Ben de bi dahaki gidişimde net fiyat belirleticem. Nstden çıkanlarla konuşuyorum bekleme salonunda, kimisi 3800 kimisi 4000e yapacakmış doğumunu. Oda süsleme doğum albümü vs var paketlerde, istediğini seçiyorsun.

Benim medikal park 4000 civar canım paketlerle birlikte. Bence fiyat iyiymiş. Ben de bi dahaki gidişimde net fiyat belirleticem. Nstden çıkanlarla konuşuyorum bekleme salonunda, kimisi 3800 kimisi 4000e yapacakmış doğumunu. Oda süsleme doğum albümü vs var paketlerde, istediğini seçiyorsun.
Ben aslinda internette gold,platinium ve silver paketlerini gordum karatas hastanesinin onlari sorayim dedim onlar kalkmis heralde onlar daha detayli 2 seyans incelme paketi cilt bakimi dogum oncesi psikolog falan bir suru sey vardi.onlardan istedim amaonlar kalkti standar paket 1900 diyince sok oldum. Artik yuz yuze konusunca daha da netlesir heralde

Konya'da Doğum yapacak olan var mı:KK54:
Ben nasipse Medicana da yapacağım kızımı da orada getirdim dünyaya (seZaryen) 3.500 idi o zaman fiyat (bu fiyat Prof de için) 1 senede değişmiş midir bilmiyorum

Benim nasipse ilk dogumum olacak, tecrubem yok. Dogum doktoru nasil seçilir, neye gore karar verilir? Aşılamamı yapan doktoruma resmen aşıktım, inanılmaz halden anlayan biriydi, gel sana açık kalp ameliyatı yapayim dese gözüm kapali kabul ederdim o derece. Ama malesef gebe takibi yapamıyor.
Şimdi gittigim doktor da güler yüzlü, acele ettirmiyor, her soruyu yanıtlıyor. Genc doktorlar sanirim biraz daha meslekten bikmamis oluyor :) belim agriyor dedim, kağıda omurilik cizdi, rahimin nasıl buyudugunu ve baskı yaptığını vs anlattı. Bebegi ultrasonda cok uzun uzun anlattı falan her ayrıntısını. Bunlar cok guzel ve memnun edici seyler. Ama dogum bambaska birsey. Dogumdaki tutumu nasil olur, yaklaşımı nasıldır, yureklendirici mi veya daha sert mi, anaç mi? Bunları nasıl bilebiliriz ki doğumdan önce? Zaten doktor dogumun her anında yaninda olmuyor, daha cok ebeler yonlendiriyor, doktor doguma yakın zamanda geliyor. Doktordan çok emin olsak bile ebelerin yaklaşımı nasıl olur? Aşırı korkuyorum normal dogumdan ve nasıl karar verecegimi bilemiyorum

Ben aslinda internette gold,platinium ve silver paketlerini gordum karatas hastanesinin onlari sorayim dedim onlar kalkmis heralde onlar daha detayli 2 seyans incelme paketi cilt bakimi dogum oncesi psikolog falan bir suru sey vardi.onlardan istedim amaonlar kalkti standar paket 1900 diyince sok oldum. Artik yuz yuze konusunca daha da netlesir heralde
Süsleme paketinde neler varmış bilgin var mı??

Kızlar ben önceki doğumumda sezeryanda daha rahat ederim diye düşünerek gecelik takımı almıştım. Ama şimdi pijama istiyorum daha şık duruyor fotoğraflarda. Geceliğin altına çorap filan giyince komik oluyor ama sezeryanda nasıl olur rahat edermiyim pijamayla bilmiyorum. İkinci hamileliği olan kızlar sizin fikriniz nedir??

Benim nasipse ilk dogumum olacak, tecrubem yok. Dogum doktoru nasil seçilir, neye gore karar verilir? Aşılamamı yapan doktoruma resmen aşıktım, inanılmaz halden anlayan biriydi, gel sana açık kalp ameliyatı yapayim dese gözüm kapali kabul ederdim o derece. Ama malesef gebe takibi yapamıyor.
Şimdi gittigim doktor da güler yüzlü, acele ettirmiyor, her soruyu yanıtlıyor. Genc doktorlar sanirim biraz daha meslekten bikmamis oluyor :) belim agriyor dedim, kağıda omurilik cizdi, rahimin nasıl buyudugunu ve baskı yaptığını vs anlattı. Bebegi ultrasonda cok uzun uzun anlattı falan her ayrıntısını. Bunlar cok guzel ve memnun edici seyler. Ama dogum bambaska birsey. Dogumdaki tutumu nasil olur, yaklaşımı nasıldır, yureklendirici mi veya daha sert mi, anaç mi? Bunları nasıl bilebiliriz ki doğumdan önce? Zaten doktor dogumun her anında yaninda olmuyor, daha cok ebeler yonlendiriyor, doktor doguma yakın zamanda geliyor. Doktordan çok emin olsak bile ebelerin yaklaşımı nasıl olur? Aşırı korkuyorum normal dogumdan ve nasıl karar verecegimi bilemiyorum
ben doktor arayışına girdiğimde hem googledan hemde sosyal platformlardan baya araştırmıştım. Karataş hastanesi doktorlarını araştırdığımda Arzu hanım diyorlardı başka bir şey demiyorlardı. bebek istediğim zamandan öncesinde hastası olmuştum araştırmalarım sonucunda ve çok memnun kalmıştım kendisinden hayatımda ilk defa bu kadar güler yüzlü ilgili bilgili bir doktorla karşılaştım desem yalan olmaz. Doğumla ilgili bir çok yazısını okudum ama doktorun yazdığı değil hastalarının yazdıklarını okudum ayrıca youtube da videosu da vardı miyomlu bir hamilelik doğumunda görev almış bayan kendi anlatıyordu bence bu tarz şeyler çok önemli doktor seçiminde karataş hastanesinde 6 ya yakın kadın doğum doktoru var ve sadece Arzu hanımın randevuları full doludur. Çok yoğun bir doktor ama bu yoğunluğun içinde kesinlikle vaktim yok bugün git yarın gel tavrında biri değil. Telefon numarasını veriyor ve mesai saatlerinde dönemezsem akşam mutlaka dönerim diyor ve dönüyor. acil durum olduğunda sıra vs bekleme gel diyor. yani ne bileyim özel olduğu halde bu özveride olan bir doktorla ben şu yaşıma kadar karşılaşmadım Banşından beri diyorum hayati ve ahlaki bir şey olmadığı müddetçe bırakmayı düşünmem

Maşallah canım, doğum günün kutlu olsun:KK73: Bu hissediyorum dediğin böyle seğirme gibi bisey mi? Ben 14+4deyim, arada böyle hissediyorum ama emin olamıyorum tabi..

Tsk cnm. evt segirme gibide ama cok degisik ya tarif edemiyom baloncuk gibide ama eminim artik bariz belli oluyo :) pıt diye bisey dokuyo sanki anlik bişey ama

Kızlar ben önceki doğumumda sezeryanda daha rahat ederim diye düşünerek gecelik takımı almıştım. Ama şimdi pijama istiyorum daha şık duruyor fotoğraflarda. Geceliğin altına çorap filan giyince komik oluyor ama sezeryanda nasıl olur rahat edermiyim pijamayla bilmiyorum. İkinci hamileliği olan kızlar sizin fikriniz nedir??
Canım pijama çok rahat oluyor gecelik hiç düşünmemiştim rahat edemem diye 3 takım pijama almıştım yanıma Ne olur Ne olmaz diye çok şık pijamalar var bu arada :)

Back
X