• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
yani dediklerinde haklı olabilirsin ama eşim rahatına ya da uykusuna düşkün biri değil hiç, tabi bebek bakımı zor bana da zor gelecek sonuçta acemilik var ama ben her şeyi sıfırdan birlikte öğreneceğimiz günleri iple çekiyorum.benim dediğim adamların kucağına dahi bebeğini vermeyen kadınlar var erkeği eğitmek biz kadının elinde sen dış kapının dış mandalı yaparsan adamı tabi ileri ki zamanlarda zor gelecektir. benim demek istediğim çocuk babasını bilsin tanısın babası da çocuğu bilsin tanısın ağlayınca al bu seni istiyor demesin:KK48:ama tabi şu da var bunları kadının görevi olarak gören adamlarda az değil. doğurdun bak mantığındalar. ya evinde mutfakta tabağın bardağın yerini bilmeyen adamlar var. ben hastanede sadece eşimin benle kalmasını istiyorum mis gibi bakar bana:KK36: zaten bir dayanağım o var ondan başkasına güvenmezsem ne anlamı kaldı karı koca olmanın. ama bak senin eşinde doyurabiliyor uyutmayı deniyor gaz çıkarmasına yardımcı oluyor evde idare edemezse dışarıya çıkıyorlarmış gezip geliyorlar bunu yapmayan adamlarda var. bende bunlardan bahsediyorum çocuğunu oynatamayan 2 dk idare edemeyen adamlar çok fazla.

Eheh ilk gece hastanede eşle kalmak hatta doğuma onun da girmesi benim de hayalimdi ama doğumhanede bana korkak korkak bakınca üstüne de odada uzaylı görmüş gibi çocuğa bakınca güvenemedim ne yalan söyliyeyim :)) annem de bana ihtiyacın olur diye ısrar etmişti de allahtan hazırlıklı gelmişti. Ben de akşam hemen eşimi postalamıştım :)) doğumhaneden de doğuma girmese daha iyi olur diyip doktorum çıkarmıştı zaten eşimi :))
Çok şükür evet şimdi yardımcı ama başta ağladığında susturamazsa tepsi tutar gibi koşa koşa getirip galiba seni istiyor derdi :)

İstanbulda yaşayan özellikle anadoluda olan arkadaşlar yardımm
Allah nasip ederse 20 haftalık olduğumuz dönemde İstanbulda kayinvalidemlerde olacağız. Ayrıntılı için neler yaptınız randevu aldınız mı tavsiye edeceğiniz Dr hastane vs varmı

ben sana katılıyorum. iki tane çocuklu arkadaşım var. birinin bebeği 1,5 yaşında neredeyse. hayatta babasına vermez. gün içinde konuştuğumda hep yorgundur. e ver biraz babasına gel bi kahve içelim derim, o yapamaz bakamaz der. bir diğer arkadaşım da tam tersi. eşi ilk günden beri yanında ve çok iyi öğrendi çocuk bakımını. kız çok rahat eşine bırakıp her yere gider. bana öyle geliyor ki eşler arası iletişimle alakalı.

bende en yakınımda olan arkadaşımdan ve ablamdan pay biçiyorum kaldı ki etrafımdaki çoğu kişiler bu şekilde. Yurt dışındaki çiftlere gerçekten çok özeniyorum hele isveç de mi bir ülkede babalara 90 gün doğum izni var ve o baba misler gibi bakıyor çocuklarına. bizim adamlar 90 gün izin alsalar ne yapacaklarını şaşırırlar bize sarmaya başlarlar:sinirli: bizler daha erkek evlatlarımızı paşam beyim diye büyütmeye devam edelim kimi zaman elin gavurları dediğimiz adamlar minicikken dünyanın sorumluluğunu veriyorlar çocuklarına öyle yetiştiriyorlar,biz aman döker aman kırar aman kirletir diye mutfağa bile sokmazken.

Bebekler artık daha az gorduklerinden midir nedir babaya daha düşkün oluyorlar en azından benim oglum oyle ama oyle zaman oluyor ki bende durmuyor babada duruyor bazende babayı itiyor bana geliyor bide kardeş gelince onu kıskandirmamak lazim ki bebek eve gelince kıskanmasın. Benim oglum bebekleri cok seviyor arkadasin bebegi bize gelince hic zarar vermiyor bebek diyor seviyor ama ben kucagima alinca hemen gelip bana oyunxak veriyor oynayalim diye bu duyguyu ilk gunden onu yanliz birakip dahada tetiklemek var bide isin sonunda

Birde bayanlar dogumdan sonra annem gel bende kal diyor amen azindan 1 hafta ama ben gene oglumun düzeni bozulup psikolojisi bozulmasin diye gitmek istemiyorum zaten oglumda bile hic yatmadim bunda hic yatmam diye tahmin ediyorum.siz ne dusunuyorsunuz

Eheh ilk gece hastanede eşle kalmak hatta doğuma onun da girmesi benim de hayalimdi ama doğumhanede bana korkak korkak bakınca üstüne de odada uzaylı görmüş gibi çocuğa bakınca güvenemedim ne yalan söyliyeyim :)) annem de bana ihtiyacın olur diye ısrar etmişti de allahtan hazırlıklı gelmişti. Ben de akşam hemen eşimi postalamıştım :)) doğumhaneden de doğuma girmese daha iyi olur diyip doktorum çıkarmıştı zaten eşimi :))
Çok şükür evet şimdi yardımcı ama başta ağladığında susturamazsa tepsi tutar gibi koşa koşa getirip galiba seni istiyor derdi :)

benim seçme şansım yok malesef annem olsa annem gelir bakardı ama eşimin kalmasını istiyorum kv falan istemiyorum. en son isteyeceğim şey yanımda çok bilmiş birinin olması:işsiz:

Birde bayanlar dogumdan sonra annem gel bende kal diyor amen azindan 1 hafta ama ben gene oglumun düzeni bozulup psikolojisi bozulmasin diye gitmek istemiyorum zaten oglumda bile hic yatmadim bunda hic yatmam diye tahmin ediyorum.siz ne dusunuyorsunuz
hiç yatmam deme canım bir doğumla diğeri aynı olmaz bence sen annene değil de annenin sende kalma imkanı varsa gelsin. sadece oğlunun değil eşininde düzenini düşün bebek doğmuş adam tek başına boş evde mi kalacak. ya da gelir annende o da kalır mı bilmem ama adamlar bu konularda pek rahat edemez ya bence eşinin fikrini de bir sor

İstanbulda yaşayan özellikle anadoluda olan arkadaşlar yardımm
Allah nasip ederse 20 haftalık olduğumuz dönemde İstanbulda kayinvalidemlerde olacağız. Ayrıntılı için neler yaptınız randevu aldınız mı tavsiye edeceğiniz Dr hastane vs varmı

Ben daha randevumu almadım ama radyolog biliyorum anadolu yakasında. Koşuyolu görüntüleme merkezinde ayşe hanım varmış. Arkadaşlarım çok memnundu. Perinatologa göndermezse doktorum ben de ayşe hanıma gitmeyi planlıyorum.

benim seçme şansım yok malesef annem olsa annem gelir bakardı ama eşimin kalmasını istiyorum kv falan istemiyorum. en son isteyeceğim şey yanımda çok bilmiş birinin olması:işsiz:
Annen tabiki en iyi sekilde bakar sana ama dogumdan sonra kesinlikle eş daha iyi oluyor hele kv kesinlikle olmaz

hiç yatmam deme canım bir doğumla diğeri aynı olmaz bence sen annene değil de annenin sende kalma imkanı varsa gelsin. sadece oğlunun değil eşininde düzenini düşün bebek doğmuş adam tek başına boş evde mi kalacak. ya da gelir annende o da kalır mı bilmem ama adamlar bu konularda pek rahat edemez ya bence eşinin fikrini de bir sor
Eşimin kalmak istemiycegini biliyorum ama zorlarsam belki kalir annemim kalma ihtimali malesef hic yok. Kv eltiyle ayni apartmandayim ama kv ile gorusmuyorum eltimjmde 3 aylik yeni bebegi olucak yardim edemez malesef

Ben annemden şimdiden rica ettim. O da senin annenle aynı teklifte bulundu ama hem oğlumun düzenini bozmamak, hem yenidoğanı eve alıştırmak, hem de eşimden uzak kalmayalım diye kısa bir süre bizde kalmasını rica ettim. Normal doğum yapmıştım oğlumda ama dikişlerimden dolayı sıkıntım olmuştu. Yatmadım ama kalkıp otururken zorlanıyordum. Kalmasa da olur diyordum doğumdan önce ama işte öyle olmadı, evde birine ihtiyacım olmuştu. Kız kardeşim yok, yakınımda oturan arkadaşım da yok maalesef.. Gelebilirlerse kendi evimizde destek olmaları sanki daha iyi gibi.

Eşimin kalmak istemiycegini biliyorum ama zorlarsam belki kalir annemim kalma ihtimali malesef hic yok. Kv eltiyle ayni apartmandayim ama kv ile gorusmuyorum eltimjmde 3 aylik yeni bebegi olucak yardim edemez malesef
benim eltim de benden 4 ay önce doğuracak:KK48: valla ne yalan söyleyeyim kayınvalidemi severim ama karışma huyu çok onu neden yaptın bunu neden buraya koydun dedi miydi ben kafayı sıyırırım. en nefret ettiğim şey ev düzenime karışılması. bakalım yaşayıp göreceğiz o günler hayırlısıyla bir gelsinde:KK37:

Eşleri bebeğin bakımına yardımcı olan kızlar ne kadar şanslısınız. Benim eşim hiçbir dönem yardımcı olmadı sağolsun. Gece kızım uyanıp ağladığında diğer odaya geçip orda uyutmamı istiyordu, halbuki sabah aynı anda kalkıp işe gidiyorduk. İkinciyi asla düşünmüyordum ama bir kazadır oldu artık:))

Şimdi büyüğün sorumluluğunu yavaştan babaya kaydırsan kabul etmez mi acaba? Destek olması gerekiyor, çok eskiden tamam anneler bakarmış babalar uzaktan severmiş ama o zaman da geniş aile kavramı varmış. Çocuklar anneden babanneye dedeye vs elden ele gide gele büyürmüş. Şimdiki çekirdek aile kavramımızda çok zorlayıcı annenin sorumlulukları, inşallah eşin orta bir yol bulmaya yanaşır..

Ben annemden şimdiden rica ettim. O da senin annenle aynı teklifte bulundu ama hem oğlumun düzenini bozmamak, hem yenidoğanı eve alıştırmak, hem de eşimden uzak kalmayalım diye kısa bir süre bizde kalmasını rica ettim. Normal doğum yapmıştım oğlumda ama dikişlerimden dolayı sıkıntım olmuştu. Yatmadım ama kalkıp otururken zorlanıyordum. Kalmasa da olur diyordum doğumdan önce ama işte öyle olmadı, evde birine ihtiyacım olmuştu. Kız kardeşim yok, yakınımda oturan arkadaşım da yok maalesef.. Gelebilirlerse kendi evimizde destek olmaları sanki daha iyi gibi.
Okula giden erkek kardesim var oni evde tek birakamiyor annem baska kardesimde yokki gelsin yanima anca hafta somr
Okula giden kardesim var malesef onu birakamiyor annem onun icin beni cagirdi ama bu seferde bana sikinti olucak hem kendi evimde bende daha rahay olurum
Bitane arkadasim var kalabilicek onunda 2 tane cocugu var benimkiyle 3 ediyolar ki bu durumda kalsami faydasi olur kalmasa mi bilemiyorum

kızlar ben bu saatlerde çok şişiyorum size de oluyor mu acaba yatıp uzanma imkanım yok bütün gün sandalye tepesinde olmamdan mı kaynaklı? kasıklarımda ağırlık oluşuyor hiç iyi hissetmiyorum kendimi. zaten 2 gündür hep kasık ağrım var birde bu şişlik eklendi. normal mi acaba? bebiş büyüyor ondan mı ki?

G gizzz
Ovv baya zorlayıcı etken küçük kardeş.. Bari kardeşini okula yollayınca gelse, okuldan dönmeden de geri giderdi. Tabii yakın oturuyorsanız.. Gündüz bile destek olsa sen dinlensen akşam da eşinle idare edersiniz?

Okula giden erkek kardesim var oni evde tek birakamiyor annem baska kardesimde yokki gelsin yanima anca hafta somr
benim eltim de benden 4 ay önce doğuracak:KK48: valla ne yalan söyleyeyim kayınvalidemi severim ama karışma huyu çok onu neden yaptın bunu neden buraya koydun dedi miydi ben kafayı sıyırırım. en nefret ettiğim şey ev düzenime karışılması. bakalım yaşayıp göreceğiz o günler hayırlısıyla bir gelsinde:KK37:
İnsan ozaman hic cekemiyor valla en iyisi herkez gitsin kafami dinliyim istiyorsun. Benim kv laf ettigi gibi bide bebek bile tutamiyor faydasi yok zarari cok yani

G gizzz
Ovv baya zorlayıcı etken küçük kardeş.. Bari kardeşini okula yollayınca gelse, okuldan dönmeden de geri giderdi. Tabii yakın oturuyorsanız.. Gündüz bile destek olsa sen dinlensen akşam da eşinle idare edersiniz?
Malesef yakin degiliz 1 saatlik yol var aramizda hergun gel git yapamaz ki anca hafta sonu kalir oda bana yaramaz zaten esim oluyor hafta sonu

Back