- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #11.301
sen konuşmaya kuran dinletmeye devam et canım tabi anlamazlar anlamlı sesler duymazlar ama maneviyat olarak etkilenirler. bende sıvı yüzünden şiiiiiii şeklinde duyduklarını duymuştum boğuk olarak. bebekleri uyuturkende şiiiiii diyince sakinleşirler ya hatta eltim kızını doktorunun tavsiyesiyle elektrik süpürgesi ve fön makinesi sesiyle uyuturdu doktor gebeliğin boyunca bu sesleri duyduğu için beyninde sakinleştirici olarak yer ediyor demiş. bu arada ablamın oğluda babasının sesini dinlermiş hep onu duyunca durur kaskatı kesilirmiş kadın sesinden farklı kalın tok ses sonuçta doğduğunda da babasının sesini duyduğunda susar kalırdı![]()
Bak işte sesin tonunu ayırt edebiliyorlarsa duyuyorlardır demek değilmidir? :) yoksa babasının sesi ile başka erkek sesinin ne farkı var ki ikisi de kalın tonda sonuçta. Yani şiiii değil de şııı gibi :)) doğduklarından itibaren sesleri tanıyor olsalar doktorun ve hemşirelerin sesleri de onlar için yatıştırıcı olurdu ama değil, hiçbiri anne baba sesi değil. Hatta benim annem de çok konuşurdu hamileliğimde oğlumla. Kadının yanında yatarak geçirince bir dönem hamileliğimi napsın kadın :)) annemin sesini de tanırdı oğlum :) annemde de sakinlerdi mesela :)
Ben evet mimarım mühendislikle çok uğraştım bilime güvenim tam asla inkar etmiyorum ama bilim bazı noktalarda okyanustaki su tanesi kadar biliyor yaşamı bence :) bilimsiz olmaz ama bilime duygularımız da eşlik etmeli bazen. Kendi doktorum bile doğuma kadar bana inanmamıştı ama doğumdan sonra da inanamamıştı :)