• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
oruç sıcaklarda olmasa tutulurda hem saatler uzun hem havalar şimdiden ısındı:KK43: oruçlu olupta hem kendine hem bebeğe eziyet edeceğime hemde orucu uykuya tutturmak bana göre değil zaten çalışıyorum da ben tutamayacağım malesef bu sene
Bende senin gibi düşünüyorum canım oruç kışa gelseydi tutmaya çalışırdım bu sıcaklarda nasıl olacak
Birde 3. Aydan sonra bebişlerimiz artık bizden besleniyor riske atamam rabbim bunun kolaylığını da vermiş

Çok teşekkür ederim. Zencefil evde yoktu çıkamadım almaya. Ihlamur nane limon içtim. Karabiberli ballı su içtim. Sirkeli su ile gargara yapmaya çalıştım. Denedim bir şeyler. Biraz yumuşadı ama ağrı çok hala. Kafamı kaldıramıyorum yastıktan.

Eger faranjitse sirke çok asitli iyi gelmez ki :( nane limon cok tavsiye edilmiyor, gunde 1 fincandan fazla tuketmeyin. Çok sıcak ve çok soğuk icmeyin. Ilık olsun bitki çayı icerseniz. Geniz akintiniz varsa adaçayı demleyip yutmadan gargara yapmak çok iyi gelir.

Şimdi büyüğün sorumluluğunu yavaştan babaya kaydırsan kabul etmez mi acaba? Destek olması gerekiyor, çok eskiden tamam anneler bakarmış babalar uzaktan severmiş ama o zaman da geniş aile kavramı varmış. Çocuklar anneden babanneye dedeye vs elden ele gide gele büyürmüş. Şimdiki çekirdek aile kavramımızda çok zorlayıcı annenin sorumlulukları, inşallah eşin orta bir yol bulmaya yanaşır..
Kızıma şuan bakabilir istese, ama sadece oyun oynamakla yetiniyor. Ara sıra üstünü giydirir okadar. Ama mecbur kalıcak doğumdan sonra. Şimdiden söylüyorum artık sen giydireceksin okula giderken diyorum. Şuan pek aldırış etmiyor ama başına kalınca görür:)

bizim İzmir de Kemeraltı çarşımız var çok meşhurdur. bayram alışverişleri düğün sünnet ve bebek alışverişleri illa oradan yapılmalıdır gelenek gibi bir şey:KK48: ama sıcaklara gelince nasıl ineceğim o sıcağa kalabalığa diye düşünüyorum:KK51: en güzeli serin serin avmden alışveriş yapmak gibi geliyor şimdilik bana. dediğin gibi her şeyi aynı yerden almak çok mantıklı geliyor bana da ben gezdikçe kafam daha çok karışır benim:işsiz:
Hellobaby ye uğra canım tavsiye ederim. Bir çok şeyi oradan almıştım kızımda

İkili testi araştırıyorum her yerde bi yerde cinsiyet tahmini yapılıyormuş hcg 50 den yüksek ise kızmış
Benim 250 :KK70::KK70::KK70::KK70:
Ağlanacak halime gülüyorum :KK51:

En azından 1 gün tutup 1 gün tutmasam diye düşünüyorum. Alışkanlık olmus, tutmazsam bi garip hissedecegim. Yemekten ziyade su çok önemli. Şu an 1 litreden fazla icemiyorum, taş catlasin kendimi çok zorlasam 1.5 litre. Ki bu bile az.. Su içmek işkence gibi.
Çalışmıyorum, sahurda guzel yiyip öğlene kadar uyursam tutabilirim belki. Ama dedigim gibi, en ufak bir zorlamada asla israr etmem. Vucudun susuz kalmasi tehlikeli. Tansiyon da düşebilir. Bilmiyorum kararsizim :KK43:
Ben Dr u dinlecem canım bakalım ne diyecek canım

Belki erken ama eşleriniz yada anneniz ameliyathane kapisinda bebegi beklesin arkadaslar..urfada son gunlerde bebek karistirma olayi artti...2 3 saat sonra baska annelere verildigi ortaya cikiyor...dikkatli olmakta fayda var...burası türkiye iste...korkutmak icin yazmadim..yanlis anlamayin

Kıyafet alışverişi konuşulmuş, ben pek sefil olmuştum ilk bebekte.

İstanbul'da yaşıyorsanız illa Eminönüne gitmelisiniz zira başka havlu, penye, battaniye, yeni doğan seti satan yer yok kafası yüzünden ağustos sıcağında yuvarlanan tekerlek gibi bir o hana bir diğer hana gir çık rezillik yaşamıştım. Hem fiyatlar mağazalarla aynı hem ürünler uyduruk markaydı. Şimdi listemi yapacağım civil olur, ebebek olur özellikle 3 ve üzeri katlı bebek mağazasına gireceğim ki buralarda a dan z ye her şey var toplayıp her şeyi tek gün tek saatte çıkacağım, sonra gezdikçe gözüme gönlüme hoş gelen şeyler olursa ara ara alırım ama kapı kapı mağaza mağaza gezmeyeceğim bu sefer. Çok yorucu ve gereksizdi.
Bence de en mantiklisi magazadan alışveriş canım, yaz sıcağında kendimizi üzmeye gerek yok.. Ben bugün denk geldi ve ebebek mağazasında arabalara baktım ve esas araba konusunda çok kararsizim.. Acaba bu travel sistemler illa gerekli mi diye düşünüyorum, ana kucağı ne kadar süre kullanılır ki? Daha erken belki ama ben de bu konuya takılmış durumdayim, artık deneyimli annelerden bol bol tavsiye dinlerim..

Back