2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294

Eşim sağolsun saatlerdir masaj yapıyor, banyodur odur budur... hiç bişey bana mısın demedi. en son dayanamadım artık ilk parolumu içtim valla 1 saat olacak daha yeni hafifledi. Baya mide bulantısı falan yaptı bu defa ağrı.
Çok sağol canım benim

Seni çok iyi anlıyorum. Benim de çocuklu arkadaşlarım böyle yaklaşıyor. "Daha dur bunlar iyi günlerin" yok bu ağrı Ne ki, sen bi de çocuk doğduktan sonra uykusuzluğu gör. Bugünlerin tadını çıkar bir daha bulamayacaksın vs vs. Arkadaşım bir sus yorumunu kendine şakla değil mi? Yok illa söyleyecekler. Sanırsın ki dünyada sadece üç beş kişi annelik mertebesine erişmiş, onlar da bunlar. Hep kendime söz verdim, ilerde böyle yaklaşmayacağım insanlara diye. Heves kaçırıcı diyorum böyle tiplere, memnuniyetsiz oluyorlar.

Aslında yapacağın en güzel şey, gün içinde bebek kitapları okumak, bebeğine bişeyler örmek veya dikmek. Bunlarla vakit harcasan hem kafan dağılır, hem bebişine hediyeler yapmış olursun.

Canım o his bana da geliyo yalnızlık hissi hele bulantilarim kusmalarim olduğu zaman öyle istedim ki yanımda bana destek olacak birilerini ve insan bunalimin kıyısında dolaniyor ama bebeğin sana tutunmus senin stresin hüznün herseyin ona yansıyor bu yüzden güçlü olmak zorundasın Rabbin sana bi hediye vermiş bu hediyeye gereken kıymeti verdiğin zaman etraf umrunda olmaz o söylenenler anneligi kulfet görenler nasıl bi lütuf olduğundan habersiz sadece çocuk doğuran insanlar sen kendini böyle insanlar için mi yipratcan hele ki evladın da senle üzülüyor o herseyi hissediyor bunu unutma kendimize kendimiz destek olucaz annelik bunu gerektiriyor çünkü sen de üzülme hormonlar acayip çalışıyor ben geçen parmağımı kestim bıçakla ufacık bişey ama nasıl agladiysam eşim fırladı hastaneye gidelim diye bi baktı ki küçücük kesik işte böyle ufak şeyleri buyutuyoruz kolay değil bu süreç ama biz güçlüyuz ki Rabbim bize verdi bu sorumluluğu biraz uzun oldu ama napım

Ben iki gündür günümü acilde bitiriyorum.. Mide bulantıları 12.hafta civarında kesilir deniyordu ama tersine bir de istifra etmeye başladım, hiç birşey yiyemiyorum 4 gündür çok kötüyüm. Hamileliğimin başından beri 2 kilo almıştım, 1i gitti şu 4 günde. Var mı benim gibi olanınız? Serum yemekten başka çaresi varmıdır bu işin, halim kalmadı. Sinirlerim bozuldu, ağlamaklıyım. Bugün sabah bir nebze daha iyi gibiydim ümitle azalıyor galiba diye kendimi inandırmaya çalıştım ama yok akşam gene acilde aldık soluğu. Eve yeni girdim

Inan ki hepimiz ayniyiz ben de psikolojik olarak çökmüş durumdayim. Bir söyleyip beş gülen ben gitti, susmadan ağlayan ben geldi.. Moralim hep bozuk. Birine soylesen, hep daha berbat hikayeler anlatıyorlar. Dinledikçe iyice psikolojim bozuluyor. Veya, asıl dogduktan sonra göreceksin gününü tarzında çocuk bakimiyla ilgili feci seyler anlatiyorlar. Valla tükendim kimseyi görmek istemiyorum.
Şimdi bebegimizin kipirtilarini hissedemiyoruz ya, ben bazen çok kotu oluyorum acaba kalbi durmus mudur diye icime vesvese geliyor. Istifra edince ohh diyorum belirtiler devam ettigine göre bebeğim iyi..
Yani gerçekten yapacak birsey yok. Insan da hayatinda taş catlasin 3 4 kere hamilelik yaşar sanırım. Kendi kendimize zehir etmemeye çalışalım

Selam kızlar...
göbüşler ne durumda çıkmaya başladı mı

Daha 7-8 haftalıkken gazdan dolayı çıkmıştı ve şimdi baya baya sertleşti belirginleşti neredeyse 5 aylık gibi olduk

Biz geldik teyzelerii aliriz bi masallahinizi :)
Cinsiyetini doktor soylemedi daha var mi tahmini olan ♡

Maşallah canım hayırlısıyla kucağına da almak nasip olsun. Fotoya bakınca içimden kız geçti

Ay o hafta işleri kafa karıştırıyor ve kim aklında tutacak hangi hafta hangi aya tekabül ediyordu diye. Ben son adet tarihimi baz alıyorum.

SAT 3 Şubattı.
3 Mayısta 3. ay bitti,
3 Haziran da da 4. ay bitecek.
....
3 Kasım da da 9. ay bitmiş oluyor.
Geriye kalan 10 günde de doğum için beklemeye geçecez. Bana göre en kolay yolu bu
Muhtemel doğum tarihi de 10 Kasım

Bende ilk hamileliğimde çok seyrederdim ve insanı gerçekten motive ediyor, doğuma cesaretleniyor. Geçenlerde okuduğum bir yazıyı aynen alıntılıyorum. Resmen duruma net özetlemiş. Herşey beyinde bitiyor...

Stephen King 'Breathing Method' isimli kısa hikayesinde korkuyu herkesten daha öz bir biçimde şöyle açıklamıştır; -İnan bana, eğer sana bir tecrübenin canını yakacağı söylenmişse, canını yakacaktır. Acının çoğu zihindedir ve eğer bir kadın doğum yapmamın dayanılmaz derecede acılı bir deneyim olduğunu benimsemişse -bunu annesinden, kardeşinden, arkadaşlarından yada doktorundan duymuş olabilir- o kadın büyük bir ızdırap çekmeye zihinsel olarak hazırlanmıştır.

Gunaydin kizlar
Durun ben bi sopami kapip geleyim burasi morali sifir analarla dolmus. Kizcelerim guzel annelerim yapmayin Allah rizasi icin. Valla ben gunde kac sefer abuk subuk seyler icin agliyorum haddi hesabi yok. Ama sonrasinda ne yapiyorum biliyormusunuz guluyorum aglamanizi melankolik hale getirmeyin muhtemelen aglarken. O da yok bu da anlamiyor diye akliniza getiriyorsunuz yapmayin. Sebepsiz aglayin cunku hormonlar neden oluyor ah bebisim anani ne hale getirdin diyinevde olmanizdan da kaynakli can sıkıntiniz var belli benim gun icinde basimi kasicak vaktim olmuyor bazen.. Kendinize mesgale bulun hic bisi bulamazsaniz acin evlilik programi izleyin en azindan gununuz gecer dusunmezsiniz alin kitap okuyun disari cikamiyorsaniz alin sutunuzu biskuvinizi balkonunuzda oturun hava alin bebisinizin dogdugunu hayal edin benim hep hayalim esimle ayni is yeri de calismak ya da ayni meslek grubunda olmakti Rabbim sukur nasip etti bulayim diye ugrasmadim nasipmis hislerimiz karsilikli cikti evlendik cok sukur hep yanimda ama bu da yetmiyor gecen ay esim oyle bir azar isitti ki karin tek basina hastaneye gidemiyor mu dediler moral olarak berbattim o mutlulugumuzu bogazimiza dizdiler...ama ne oldu esim hirs yapti daha iyi bir is buldu insallah nasip olurda is degistirir. Eslerinizede cok baski yapmayin is hayati cok zor birde onlar tek baslarinalar dedtek olmayinca daha cok calisma ihtiyaci hissediyorlar yani amaclari sizi ilgisiz birakmak degil is hayati cok zor. Ben bir suru odeme yapiyorum esim hic degilse ben calisana kadar kendini kapana kisilmis hissetmesin diye cunku bebis dogunca buuk ihtimal 3 -4 sene calisamayacagim 4 senelik evliligimizde adamcagiz hic yalniz kalmadi odeme konusu da simdi benden destek gelmeyince zorlanacakay ne cok yazdim demem o ki canlarim hicbir seyi kafaniza takmayin. Dikkat ederseniz etrafta gereksiz konusanlar icin bisi yazmadim onlari taktiginiza bile degmez herkesin hamilelik sureci dogum sureci kendine hastir. Ben 13. Haftama girdim diye sevinirken dun isyerinde ayri evde ayri 3 sefer istifra ettim bakalim ne zaman rahata erdirecek bu veletler bizi

Hay agzina saglik abla ya :) valla yasam kocu gibisin. Biraz pozitiflik herseyin ilaci. Hamilelik zaten psikolojimizi fazlasiyla bozdu.
Ben de internetten bebek gelisim kitaplari aldim. Biraz onlarla mesgul olayim diye. Bebek icin taki yastigi yapayim diyorum. Pinterest muhtesem fikirlerle dolu.
Caninizi sikmayin kendinizi hic uzmeyin guzel anneler. Hersey guzel olacak insallah ♡ hepinizi seviyorum..

Bende iyim cok sükür bir sikinti yok. Bebek büyümüs masallah erkek gibi dedi doktor ama kesin degil :)

Ben de gorunce inanamadim. 8 haftalikken tipki karides gibiymis megersem. Dun resmen kafasi kolu bacagi olan minnak bi insan yavrusuna donusmus. Aslinda cok kipir kipirlar arada sirada hissettiklerimden artik emin olmaya basladim :) hoppacik yapiyo sanki. Yok mu senin ultrason resmin.

bir garip oblomov günaydın ne güzel yazdın. Takviye istersen haber ver

arkadaşları anlayabiliyorum bende zamanında çok dipleri yaşadım ama bu bebişi o kadar çok istedim ki kendi kendime onu üzmeyeceğime söz verdim. arkadaşlara el birliğiyle destek olmalıyız. burası sadece mutlu anlarımızı paylaştığımız değil üzüntülerimizi sıkıntılarımızı paylaşacağımız moral bulacağımız da bir alan olsun istiyorum inşallah 40 haftamızı birlikte sağlık ve mutluluk içinde geçiririz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…