2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Yok canım sağlık ocağında biz bakmıyoruz dediler özelde yaptırdım. Ben de şaşırdım aslında düşük çıkmasına. Folik trio kullanıyorum 4 aydır. İçinde d vitamini olduğu için normal çıkar diye düşünmüştüm. Çok mu düşükmüş değerim acaba ya da folik asitin içindeki mi yeterli değil anlamadım. Sen de yaptır istersen canım. Emin olursun.
Kaç çıktı?
Depolar boşsa 1-2 ay yoğun ampul kullanımıyla anca d vitamini depoları dolar, triodaki ancak ufak yükleme yapar günlük bence (ben de kullanıyorum) ben her ay bir ampul kullanmama, gebelik öncesi 3 aydır trio almama rağmen d vitaminim 50 çıktı, trio aman aman etkilemiyor bence.

d vitamini eksikliği olan kızlar kapalı mısınız? o da çok etkiliyor birde kıştan çıktık izmir baya güneşli olduğundan daha önce baktırdıklarımda hiç eksiklik çıkmamıştı ama şimdi bebişimde yararlanıyorsa baktırmam da fayda var:işsiz:

Az önce bir mevlüt konusu geçti de, aklıma şu geldi. Kısmetse bebişlerimiz Kasım'da doğacak ya... Bebek mevlüdü yapmak için en uygun zaman ne olabilir sizce? 40'ı çıksa bile düşündüm ki kış vakti, herkes soğuk algınlığı taşır. O zaman yapılırsa topluluk içinde hastalık riski çok fazla olur diye düşünüyorum, havaların ısındığı zaman daha mı doğru acaba... Sizin fikirleriniz neler?
Bizde de 40ı çıkınca okutulur canım mevlit.. Dediğin konu düşündürücü ama aralık ya da nisan mayıs farketmez diye düşünüyorum, ben mesela geçen sene ağustosun göbeğinde çok fena hasta olmuştum, hatta mart nisan bence hastalığa daha açık bi dönem çünkü havalar sıcak mi soğuk mu belli değil.. Malesef bebislerimizi bi hastadan korusak birine denk gelir, kontroller için hastaneye götürcez, hiç olmadı orda denk gelebilir.. Bence en çok dikkat etmemiz gereken öyle herkesin şapur şupur öpmesini engellemek..

ay benimde kara kara düşündüğüm konu o. ben bebişlere kıyamam öpemem koklasam bile öyle uzaktan ama maşallah teyzelerimiz saolsun şap şup pek bayılırlar öpmeye. dediğin gibi kış olacak nasıl olur ki:KK43:nisan olur mu acaba 5 aylık olduklarında:KK45:

Ay evet yaaaa! Ben kendimi su kadarcik taniyosam aksilenirim tukuruklerini salanlara mevlut amacindan sapar :D nisan iyi gibi geliyo ama cok mu gec olur ki pfff... bilemedim...

d vitamini eksikliği olan kızlar kapalı mısınız? o da çok etkiliyor birde kıştan çıktık izmir baya güneşli olduğundan daha önce baktırdıklarımda hiç eksiklik çıkmamıştı ama şimdi bebişimde yararlanıyorsa baktırmam da fayda var:işsiz:

ben istanbuldayim ve kapali degilim ama benim de dusuk cikti. hava bir kapali bir acik oldugundan sanirim ama gecen yaz her gun oglen tatilinde gunese cikip eksigi kapatmistim bu sene de oyle yapmayi planliyorum. simdilik doktor solgar marka d3 hapi verdi.

Ay evet yaaaa! Ben kendimi su kadarcik taniyosam aksilenirim tukuruklerini salanlara mevlut amacindan sapar :KK70: nisan iyi gibi geliyo ama cok mu gec olur ki pfff... bilemedim...
ay güldürdün canım beni:KK70: bakalım zaman ne gösterecek sağlıkla gelsinlerde. benim çok hassas olduğum konudur bebekler bakalım kendi bebişim de çok pimpirikli olacak mıyım:confused:ablam çünkü burnumuzdan getirmişti:ukala:

Bizde de 40ı çıkınca okutulur canım mevlit.. Dediğin konu düşündürücü ama aralık ya da nisan mayıs farketmez diye düşünüyorum, ben mesela geçen sene ağustosun göbeğinde çok fena hasta olmuştum, hatta mart nisan bence hastalığa daha açık bi dönem çünkü havalar sıcak mi soğuk mu belli değil.. Malesef bebislerimizi bi hastadan korusak birine denk gelir, kontroller için hastaneye götürcez, hiç olmadı orda denk gelebilir.. Bence en çok dikkat etmemiz gereken öyle herkesin şapur şupur öpmesini engellemek..

Kesinlikle... opme mevzusu onemli.. acaba suslu mevlut kiyafeti yerine beni opme yazili zibinla gezdirsem bisey olur mu :D

Ay aynı şeyi düşünüyormuşuz. Ben de deli olurum herhalde mevlitte. Mevsim bence çok önemli değil. Normal zamanda da temizliğine çok dikkat etmeyen insanlar var yani. Bebeğe dokunup şap sup öpmeye çok meraklı çok insan var. Düşünmek istemiyorum :(

bende folic trio kullanıyorum:silah:dur gittiğimde sorayım:KK64:testte vitamin d diye mi geçiyor yoksa başka adı var mı acaba her şeyi yaptık dedi doktorum ama ben yine sorayım merak ettim
Çeşitleri var canım. Doktorumun benden istediği 25 hidroksi d vitamini diye geçiyor. Önemli olan o sanırım.
Kaç çıktı?
Depolar boşsa 1-2 ay yoğun ampul kullanımıyla anca d vitamini depoları dolar, triodaki ancak ufak yükleme yapar günlük bence (ben de kullanıyorum) ben her ay bir ampul kullanmama, gebelik öncesi 3 aydır trio almama rağmen d vitaminim 50 çıktı, trio aman aman etkilemiyor bence.
Benim 19.5 çıktı. Referans aralığında 20 altı eksiklik 30 altı yetersizlik yazıyordu. 30 üstü olması lazım sanırım. Bir kerelik de olsa ampul ile trioyu birlikte kullanmam fazla olur mu düşünmüştüm ama dediğin gibi çok az etkiliyorsa zararı olmaz herhalde.

Kesinlikle... opme mevzusu onemli.. acaba suslu mevlut kiyafeti yerine beni opme yazili zibinla gezdirsem bisey olur mu :KK70:
Az önce sigara içmiş öpecek, hasta olan, hastalığı kuluçkada olan öpecek, tuvaletten çıkmış ellerini yıkamamış da öpecek, az önce ayakkabısını çıkarıp ayakkabısını ekleyen ama ellerini yıkamayan da mıncırıp öpecek..öpecek oğlu öpecek... :KK11:
ben 7sinde mevlüt okuttum sadece 10 kişiydik. Zaten karda kışta milletin işi var, okulu var, hastası var öyle herkes kışın mevlüt olsa da gitsek diye meraklı olmuyorlar:KK76:. Aile içinde yapıverdim.

mevlüd anı gözümde canlandı birden aman aman ay Allah'ım diye diye mafoluruz heralde:KK70:sonra arkamızdan görmemişin bebeği olmuş diye konuşurlar:KK45::KK47:

Ahahaha alemsin resmen aklimdaki tabloyu ciziverdin :D ya zaten bi de bizim ev cok kisiyi agirlamaya da yetmez, ama cagrilmazsa gonul koyacaklar da var biliyorum.. ay nasi olcak o is yaa.. zamaninda disarida mevlut organize eden arkadasima cok sasirmistim ama hayat iste :D

Az önce sigara içmiş öpecek, hasta olan, hastalığı kuluçkada olan öpecek, tuvaletten çıkmış ellerini yıkamamış da öpecek, az önce ayakkabısını çıkarıp ayakkabısını ekleyen ama ellerini yıkamayan da mıncırıp öpecek..öpecek oğlu öpecek... :KK11:
ben 7sinde mevlüt okuttum sadece 10 kişiydik. Zaten karda kışta milletin işi var, okulu var, hastası var öyle herkes kışın mevlüt olsa da gitsek diye meraklı olmuyorlar:KK76:. Aile içinde yapıverdim.

Agzindan bal damlamis krize girdim :bicak:
10 kisi iyimis ya bunu bi dusunucem minimum neyle kurtaririz diye. :işsiz:

Ben de kapalı değilim canım. İstanbuldayım. Ben çok fazla dışarı çıkmayı sevmiyorum ondan sanırım. Bu yaz bol bol güneşe çıkıcam artık.
Gözümde canlandırdım da bir an..:olamaz: Resmen korku filmi :110::KK48:

Evet yaa galiba en iyisi aile içinde okutmak..

valla ablama küs olan halalarım gelmemişti ama beni çok severler bağırlarına basacaklar yakalasalar:KK70:iki elleri kanda olsa gelirler:işsiz:sağlık olsun ne yapalım gelir gelmez hepsini tuvalete yolarız olmadı ellerinede dezenfektan sıkıp ağızlarınada naneli fısfıs tamamdır:KK45:şaka bir yana hasta annemin yanında bile sigara içmeye cürret eden akrabalarımız vardı bebeği düşüneceklerini sanmıyorum:sinirli:

Ahahaha alemsin resmen aklimdaki tabloyu ciziverdin :KK70: ya zaten bi de bizim ev cok kisiyi agirlamaya da yetmez, ama cagrilmazsa gonul koyacaklar da var biliyorum.. ay nasi olcak o is yaa.. zamaninda disarida mevlut organize eden arkadasima cok sasirmistim ama hayat iste :KK70:

benim evde kutu kadar mutfağım desen 2 kişi zor sığıyor her şeyi hazır alcam zaten okusunsun yenilsin içilsin adet yerini bulsun sonra ben bol bol okurum bebeğimi:KK200:

Back