- 12 Mart 2017
- 553
- 382
- 53
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #5.681
İkamet ettiğim şehirde maalesef hiç özel laboratuar yok :/sanırım yaptırmayı düşünürsem şehir dışına çıkmam gerekecek .elbette yapılıyor canım ve çok yaygınlaştı..bildiğim kadarıyla Türkiyede yapılmasını istiyorsan düzen laboratuarı yapıyordu yanlışım olmasın, sorarsın..onun dışında kanını burda alıp yurtdışına gönderecen biogenetik firmaları yapıyor..doktorun mutlaka yardımcı olacaktır..sevgiler...
1500 uygunmuş aslında. Bana da yaş sebebiyle amniyosenteze kadar isteyebilirler, 1500 detaylı tarama ise düşünülebilir ama harmony epey pahalıydı diye hatırlıyorum.
Bende Çarşamba günü duydum kalp atışını,sonra giderim sağlık ocağına dedim ama oldukça halsizim,gidemedim...
Benden doktorum bu testleri istedi,sağlık ocağında da hepsi yapılmaz sanıyorum...Eki Görüntüle 1978794
bende hem infertilite tedavisi gordugum hem ilk dogum yaptigim dr a gidiyorum ama ssvd istiyorum. sanirim degistircem bu yuzden
Ben de 35im canım. İlki de yaş sebebiyle yaş riski yüksek çıkmıştı o zaman 33tüm şimdi risk artmıştır. Aklımda olsun araştırayım, teşekkür ederim.canım benim yaşım 39..o sebeple düşünüyorum yaptırmayı..zaten bu testlerden sonra amniyosentez bayağı azaldı allaha şükür..ve daha önemlisi cok daha erken haftalarda yaptırılabilir bu test..elbet benim söylediğim gecen senenin fiyatı.. sen gene arayıp şehrinde düzen veya büyük bir laboratuar varsa sorabilirsin fiyat güncellemesini...
Canım hoşgeldin aramıza ,hayırlı olsun :)
Öksürük bendede var ne zamandır.Dr a söyledim dün göğüs hastalıklarına bi gösterin dedi.ama büyük ihtimalle ilaç vereceği için gitmek istemiyorum.keşke doğal yollarla kesin bi çözümü olsa :/ Dün kuşburnu ve ıhlamur yaptım içtim azda olsa faydası oldu sanki. ..bide boğazın giciklanmasindan kaynaklanan bir öksürük se benimki gibi tuz ve karbonatlı suyla gargara yapıyorum. Başka ne yapılabilir bilmiyorum.
Canım bende ssvd düşünüyorum. Aradan zaten 15 sene geçti. Ama maalesef bulunduğum şehirde devlet hastanesinde destekleyen bir Dr yok.Kadın doğumda çalışan hemşire arkadaşım şimdiye kadar burada hiçbir dr o riski göze almadı burda yapmazlar dedi. Bütün ümitlerim kursagimda kaldı. Ama bakalım belki özelde destekleyen bir Dr bulurum.bende hem infertilite tedavisi gordugum hem ilk dogum yaptigim dr a gidiyorum ama ssvd istiyorum. sanirim degistircem bu yuzden
Nifty yanılmıyorsam gecen sene düzen laboratuarında 1500 civarıydı..ama daha kapsamlı olan harmony test mesela burda yapılmıyor yurtdışına yollanıyor..2 haftada filan sonuc veriyor..o da pahalıydı...bunların fiyatları dolara veya euroya endekslidir canım...
baya olmus senin aslinda dr bulsan daha avantajlisin. bende henuz gorusmedim de bir dr buldum..cok yakin degil ama bi gidip görüşcem. kendi dr um yapmaz buyuk ihtimalleCanım bende ssvd düşünüyorum. Aradan zaten 15 sene geçti. Ama maalesef bulunduğum şehirde devlet hastanesinde destekleyen bir Dr yok.Kadın doğumda çalışan hemşire arkadaşım şimdiye kadar burada hiçbir dr o riski göze almadı burda yapmazlar dedi. Bütün ümitlerim kursagimda kaldı. Ama bakalım belki özelde destekleyen bir Dr bulurum.
Allahım hepimizi doğru doktorlara karsilastirsin ve saglikla bebislerimizi kucagimiza almayi nasip etsin
seroloji testleri dışında diğerlerini yapabilirler yani toxoplazma rubella falan. ama bazı sağlık ocakları kan alıp dışarıyada gönderebiliyor benim sağlık ocağım öyleydi ama bayadır gitmediğimden sistemi nasıl bilmiyorum
ay ne güzel ya ssvd isteyen biri harikasın canım bu kararından dolayı kutluyorum seni inşallah hamileliğin normal seyreder ve tabii bebeğin normal gelmek isterde normal doğum yaparsın ve inşallah bu konuda ön yargılı değilde teşvik edici doktorlar çıkar karşına
Afiyet olsun Canım :) kuşburnu ıhlamuru günde iki bardağı geçmeyecek şekilde kullanabiliriz. Kuşburnu c vitamini deposu olduğu için sanırım bende bugun daha iyiyimHoşbulduk :)
Kuşburnu içebiliyor muyuz? Dün portakal limon elma kaynattım,kuşburnuda içinde fena olmazdı diye düşuündüm.Sonra bilmediğimden araştırıp öyle içeyim dedim.Ihlamurdan iyidir :) Gerçi mecbur kalınca insan herşyi yiyip içiyormuş,bunu farkettim dün gece.Herkes süt iç deyip duruyordu,ben en son midem bulana bulana ilkokulda içmişimdir herhalde.Am gece en son çare dedim artık ballı süt içeyim bari.Hatta şimdide yaptım :) Allah yardımcımız olsun,ne diyim...
Afiyet olsun Canım :) kuşburnu ıhlamuru günde iki bardağı geçmeyecek şekilde kullanabiliriz. Kuşburnu c vitamini deposu olduğu için sanırım bende bugun daha iyiyimıhlamuru ve kuşburnu birlikte yapıyorum ben. benim ballı süt aklıma hiç gelmemişti içim bulanmasa içeyim bari...
birde rahim kesisinin yatay olması gerekiyor bu konuda bilginiz var mı dikeyse yapamıyorlarmış?ins. dr onemli. uygun dr bulursam cok istiyorun..benim sezeryanim cok zor gecmisti. ins bu sefer normal yapabilirim.
dikey artik yapmıyorlar sanırım. .ustten yatay dikisim de rahimi nasil kestiler onu bilemiyorum tabi. bu seferki muayenemde konusacagimbirde rahim kesisinin yatay olması gerekiyor bu konuda bilginiz var mı dikeyse yapamıyorlarmış?
Hoşbulduk :)
Kuşburnu içebiliyor muyuz? Dün portakal limon elma kaynattım,kuşburnuda içinde fena olmazdı diye düşuündüm.Sonra bilmediğimden araştırıp öyle içeyim dedim.Ihlamurdan iyidir :) Gerçi mecbur kalınca insan herşyi yiyip içiyormuş,bunu farkettim dün gece.Herkes süt iç deyip duruyordu,ben en son midem bulana bulana ilkokulda içmişimdir herhalde.Am gece en son çare dedim artık ballı süt içeyim bari.Hatta şimdide yaptım :) Allah yardımcımız olsun,ne diyim...
Bu konuda hiçbir bilgim yok canım. ..Henüz bunları konusabilecek bir Dr bulamadık ki soralımbirde rahim kesisinin yatay olması gerekiyor bu konuda bilginiz var mı dikeyse yapamıyorlarmış?
anladım canım duymadıysan diye söyleyeyim demiştim sen bütün bilgileri edin hatta soracaklarını kağıda yaz öyle git doktorun yanına Allah yardımcın olsun.dikey artik yapmıyorlar sanırım. .ustten yatay dikisim de rahimi nasil kestiler onu bilemiyorum tabi. bu seferki muayenemde konusacagim
Çok sağol canım bende serum yedim zaten biraz açıldım şimdi çok şükürCanm bende kotu oldugumda serum yaptiriyrm doktorum yazdi
sende mi ssvd düşünüyorsun canım? tabi doğum yöntemini belirlemek için çok erken ama zamanın su gibi aktığını söylüyorlar. birde şu var ben sezeryana oldukça karşıyım ama şimdiden olabilir ihtimaline kendimi alıştırmaya çalışıyorum aksi durumları göz önünde bulundurmak lazım su azalması rahimin açılmaması bebeğin pisliğini yemesi vsBu konuda hiçbir bilgim yok canım. ..Henüz bunları konusabilecek bir Dr bulamadık ki soralım
Şimdi benim Dr a sorsam dur bakalım daha çok erken bunları konuşmak için fln diye tepki verir herhalde.:/
Bende ilk dogumumu normal yapmayi cok istemistim.ama drum catilarin dar yapamazsin dedi ve sancilarim gelmeyince aldı bebegimi...ama sezeryanim cok rahat geçmişti.epidural Anesteziyle yaptım. Normal doğumdaki gibi uyanik oldugum için her anına sahit oldum. Tek sıkıntı toparlanma süresiydi.ins. dr onemli. uygun dr bulursam cok istiyorun..benim sezeryanim cok zor gecmisti. ins bu sefer normal yapabilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?